Kupujete biobedýnky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
13.3.12 19:01
Háta_x píše:
Nekupuju ani BIO, ani bedýnky. V obchodech je celoročně dost české zeleniny a ovoce, jejich normy jsou skoro tak dobré, jako BIO a stále tím podporuju české pěstitele.

a ty normy bio versus nebio myslíš vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
13.3.12 19:36
babčamk píše:
zichisek píše:
Prosím, prosím doporučíte buď bedýnky nebo farm.trhy v Praze?Jsme z černého mostu a bez auta.
Jinak jsme brali ovoce a zeleninu přímo u pěstitelů ve Slaném - Stř.Čechy
Prosim, mohla bys mi napsat presne, kde? Diky :think:

My jsme jezdili přímo do prodejničky toho farmáře.Měli úžasný mošt,třešně a hrášek,jablka,meruňky i víno.Mám v plánu se tam zase stavovat jak budu jezdit do Velvar k doktorce.A je to jak se jede ze Slaného do Velvar po Lázeňské, tak asi půl kilometru od centra Slaného, mají to u cesty v kopečku takovou prodejnu.

• Citovat
  • Upravit
1258
13.3.12 20:29
mersii píše:
Regina Hero píše:
mersii píše:
ja beru bedynky z Olomouce. Cena za malou bedynku je 200 a za velkou 400. Rozvoz zatim nedelaji, ale pokud by byl dostatek zajemcu, budou nad tim uvazovat. Jen je skoda, ze nemaji nabidku ovoce (pokud nepocitam melouny). Da se u nich objednat sem tam maso a mlecne vyrobky. Co me stve, je pauza pres zimu, ale chapu to :-)
Můžu se zeptat, kde bereš ty bedýnky v Olomouci? Já jsem vloni zkoušela nějaké objednat, ale měli už plno a další zájemce nebrali…
jak malej usne, tak ti sem dam odkaz. ted jsem na mobilu a blbe se mi kopiruje link na stranky

www.biobedynky-olomouc.cz/ ale pisou tam,ze zajemci se maji ozvat az na zacatku sezony,tak si to zkus pohlidat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
13.3.12 21:50
Háta_x píše:
Nekupuju ani BIO, ani bedýnky. V obchodech je celoročně dost české zeleniny a ovoce, jejich normy jsou skoro tak dobré, jako BIO a stále tím podporuju české pěstitele.

Můžeš mi říct, kde nakupuješ? Ve většině zelenin jsou česká tak maximálně jablka. Ty normy- četlas je někdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
13.3.12 21:57
mersii píše:
mersii píše:
Regina Hero píše:
mersii píše:
ja beru bedynky z Olomouce. Cena za malou bedynku je 200 a za velkou 400. Rozvoz zatim nedelaji, ale pokud by byl dostatek zajemcu, budou nad tim uvazovat. Jen je skoda, ze nemaji nabidku ovoce (pokud nepocitam melouny). Da se u nich objednat sem tam maso a mlecne vyrobky. Co me stve, je pauza pres zimu, ale chapu to :-)
Můžu se zeptat, kde bereš ty bedýnky v Olomouci? Já jsem vloni zkoušela nějaké objednat, ale měli už plno a další zájemce nebrali…
jak malej usne, tak ti sem dam odkaz. ted jsem na mobilu a blbe se mi kopiruje link na stranky
www.biobedynky-olomouc.cz/ ale pisou tam,ze zajemci se maji ozvat az na zacatku sezony,tak si to zkus pohlidat

Díky… už jsem se koukla a napsala jsem jim mail…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
13.3.12 22:03
janine24 píše:
Háta_x píše:
a ty normy bio versus nebio myslíš vážně?

Velmi malému množství českých zemědělců se podaří prosadit se a produkovat svoje výrobky do hyprů, snadnější a levnější jsou pro ně bedýnky a třeba farmářské trhy, bedýnky jsou pro ně výhodné v tom, že odesílají spotřebiteli právě aktuálně sklizenou a čerstvou úrodu.

Ad BIO… pro mě je to z velké míry jen byznys a státní dotace, není řečeno, že biopotravina je kvalitnější než nebio, taky se musí škůdcům bránit, a když ne umírněnými postřiky, tak výrobou vlastních aflatoxinů…

Ekologicky kontrolované zemědělství je zlatý střed, a když víte, že berete zeleninu a ovoce od někoho, kdo tím žije a snaží se to dělat dobře a v souladu s přírodou… je fakt radost takové produkty odebírat.

Cassi, ano, Sedlnice, okres. NJ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
14.3.12 09:59

jsem z Prahy, pro bedynku si jezdim, neni teda bio, ale kvalitni to je, hlavne cerstve, nemuzu se treba dockat chrestu, takhle cerstvy chrest se dle meho nazoru v obchode proste nesezene
mala stoji 200,–, velka 300,– v male je jen zelenina, ve velke i ovoce
nejde si vybrat, co v ni bude, ale mne to vyhovuje - aspon nemusim premyslet, co uvarit, mam to jasne dane :)
je mozne si priobjednat neco navic treba vejce, med, mosty a nakonci sezony jsem si objednala do zasoby mrkev, dyni, cesnek, jablka

• Citovat
  • Upravit
3339
14.3.12 10:04
TehotnaTerezka píše:
jsem z Prahy, pro bedynku si jezdim, neni teda bio, ale kvalitni to je, hlavne cerstve, nemuzu se treba dockat chrestu, takhle cerstvy chrest se dle meho nazoru v obchode proste nesezene
nejde si vybrat, co v ni bude, ale mne to vyhovuje - aspon nemusim premyslet, co uvarit, mam to jasne dane :)
je mozne si priobjednat neco navic treba vejce, med, mosty a nakonci sezony jsem si objednala do zasoby mrkev, dyni, cesnek, jablka

můžu se zeptat, kam jezdíš? Já vím v Praze akorát o jedněch bedýnkých v centru, ale ty jsou podstatně dražší, tak chodíme na trhy na Náplavku. Ale právě bedýnka mi vyhovovala přesně, jak píšeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
14.3.12 10:21

Trhy v Praze - nejraději jezdím na Náplavku. Není to tam sice moc velké, ale výběr dostačující a všechno jsou farmáři, žádní překupníci. Pak mám ještě dobrou zkušenost s trhy na Jiřáku a v Dejvicích na Kulaťáku. Ty jsou oba veliké. Do Holešovic naopak nejezdím, přišlo mi, že tam bylo hodně překupníků,u kterých člověk nemá jistotu, odkud to zboží pochází. I když výběr mají dobrý, to jo :) Raději nakupuju u konkrétních farmářů už pro ten pocit :) Ale je pravda, že jsem tam byla už před delší dobou, tak se to možná změnilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
14.3.12 10:23
Jitu2 píše:
TehotnaTerezka píše:
je mozne si priobjednat neco navic treba vejce, med, mosty a nakonci sezony jsem si objednala do zasoby mrkev, dyni, cesnek, jablka
můžu se zeptat, kam jezdíš? Já vím v Praze akorát o jedněch bedýnkých v centru, ale ty jsou podstatně dražší, tak chodíme na trhy na Náplavku. Ale právě bedýnka mi vyhovovala přesně, jak píšeš :)

jezdim do Petrovic, coz je teda okraj Prahy, maji odberni mista taky v Ricanech a jeste nekde, mrkni na jejich stranky http://www.gamabedynky.cz/
ale nevim, jestli berou jeste nove lidi, na strankach maji napsano, ze ne, ale zkus jim napsat
jinak jsem si je nasla podle techto stranek http://www.bedynky.cz/ tak se tam podivej, jestli najdes nekoho, kdo by ti vyhovoval

• Citovat
  • Upravit
3339
14.3.12 11:48

TehotnaTerezka, díky za link. My jsme na Zličíně a bez auta, široko daleko nic :( Byly v Hostivici, ale už nejsou. Tak já to pohledám a třeba něco najdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.3.12 11:58
Jitu2 píše:
TehotnaTerezka, díky za link. My jsme na Zličíně a bez auta, široko daleko nic :( Byly v Hostivici, ale už nejsou. Tak já to pohledám a třeba něco najdu :)

http://www.cerstvebedynky.cz/kde.html my berem odtud. Mají odběrní místo i na Lužinách. Dá se odnést i ručně bez bedýnky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
14.3.12 12:00
hofka píše:
Jitu2 píše:
TehotnaTerezka, díky za link. My jsme na Zličíně a bez auta, široko daleko nic :( Byly v Hostivici, ale už nejsou. Tak já to pohledám a třeba něco najdu :)
http://www.cerstvebedynky.cz/kde.html my berem odtud. Mají odběrní místo i na Lužinách. Dá se odnést i ručně bez bedýnky:-)

super! děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.3.12 12:02
Jitu2 píše:
hofka píše:
Jitu2 píše:

Akorát až v sezoně:-)

super! děkuju :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12837
14.3.12 19:40
zichisek píše:
babčamk píše:
zichisek píše:
Prosím, prosím doporučíte buď bedýnky nebo farm.trhy v Praze?Jsme z černého mostu a bez auta.
Jinak jsme brali ovoce a zeleninu přímo u pěstitelů ve Slaném - Stř.Čechy
Prosim, mohla bys mi napsat presne, kde? Diky :think:
My jsme jezdili přímo do prodejničky toho farmáře.Měli úžasný mošt,třešně a hrášek,jablka,meruňky i víno.Mám v plánu se tam zase stavovat jak budu jezdit do Velvar k doktorce.A je to jak se jede ze Slaného do Velvar po Lázeňské, tak asi půl kilometru od centra Slaného, mají to u cesty v kopečku takovou prodejnu.

Jojojo, diky, uz vim kde! Taky tam obcas jezdime, mivaji tam i stromky, kytky, med a medovinu, je to ze Slanyho po leve strane, ze jo? :palec:
Nebo myslis takovy ten kramek, jeste nez vyjedes ze Slanyho? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup