Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Háta_x píše:
Nekupuju ani BIO, ani bedýnky. V obchodech je celoročně dost české zeleniny a ovoce, jejich normy jsou skoro tak dobré, jako BIO a stále tím podporuju české pěstitele.
a ty normy bio versus nebio myslíš vážně?
babčamk píše:zichisek píše:Prosim, mohla bys mi napsat presne, kde? Diky
Prosím, prosím doporučíte buď bedýnky nebo farm.trhy v Praze?Jsme z černého mostu a bez auta.
Jinak jsme brali ovoce a zeleninu přímo u pěstitelů ve Slaném - Stř.Čechy
My jsme jezdili přímo do prodejničky toho farmáře.Měli úžasný mošt,třešně a hrášek,jablka,meruňky i víno.Mám v plánu se tam zase stavovat jak budu jezdit do Velvar k doktorce.A je to jak se jede ze Slaného do Velvar po Lázeňské, tak asi půl kilometru od centra Slaného, mají to u cesty v kopečku takovou prodejnu.
mersii píše:Regina Hero píše:jak malej usne, tak ti sem dam odkaz. ted jsem na mobilu a blbe se mi kopiruje link na strankymersii píše:Můžu se zeptat, kde bereš ty bedýnky v Olomouci? Já jsem vloni zkoušela nějaké objednat, ale měli už plno a další zájemce nebrali…
ja beru bedynky z Olomouce. Cena za malou bedynku je 200 a za velkou 400. Rozvoz zatim nedelaji, ale pokud by byl dostatek zajemcu, budou nad tim uvazovat. Jen je skoda, ze nemaji nabidku ovoce (pokud nepocitam melouny). Da se u nich objednat sem tam maso a mlecne vyrobky. Co me stve, je pauza pres zimu, ale chapu to
www.biobedynky-olomouc.cz/ ale pisou tam,ze zajemci se maji ozvat az na zacatku sezony,tak si to zkus pohlidat
Háta_x píše:
Nekupuju ani BIO, ani bedýnky. V obchodech je celoročně dost české zeleniny a ovoce, jejich normy jsou skoro tak dobré, jako BIO a stále tím podporuju české pěstitele.
Můžeš mi říct, kde nakupuješ? Ve většině zelenin jsou česká tak maximálně jablka. Ty normy- četlas je někdy?
mersii píše:mersii píše:www.biobedynky-olomouc.cz/ ale pisou tam,ze zajemci se maji ozvat az na zacatku sezony,tak si to zkus pohlidatRegina Hero píše:jak malej usne, tak ti sem dam odkaz. ted jsem na mobilu a blbe se mi kopiruje link na strankymersii píše:Můžu se zeptat, kde bereš ty bedýnky v Olomouci? Já jsem vloni zkoušela nějaké objednat, ale měli už plno a další zájemce nebrali…
ja beru bedynky z Olomouce. Cena za malou bedynku je 200 a za velkou 400. Rozvoz zatim nedelaji, ale pokud by byl dostatek zajemcu, budou nad tim uvazovat. Jen je skoda, ze nemaji nabidku ovoce (pokud nepocitam melouny). Da se u nich objednat sem tam maso a mlecne vyrobky. Co me stve, je pauza pres zimu, ale chapu to
Díky… už jsem se koukla a napsala jsem jim mail…
janine24 píše:Háta_x píše:a ty normy bio versus nebio myslíš vážně?
Velmi malému množství českých zemědělců se podaří prosadit se a produkovat svoje výrobky do hyprů, snadnější a levnější jsou pro ně bedýnky a třeba farmářské trhy, bedýnky jsou pro ně výhodné v tom, že odesílají spotřebiteli právě aktuálně sklizenou a čerstvou úrodu.
Ad BIO… pro mě je to z velké míry jen byznys a státní dotace, není řečeno, že biopotravina je kvalitnější než nebio, taky se musí škůdcům bránit, a když ne umírněnými postřiky, tak výrobou vlastních aflatoxinů…
Ekologicky kontrolované zemědělství je zlatý střed, a když víte, že berete zeleninu a ovoce od někoho, kdo tím žije a snaží se to dělat dobře a v souladu s přírodou… je fakt radost takové produkty odebírat.
Cassi, ano, Sedlnice, okres. NJ.
jsem z Prahy, pro bedynku si jezdim, neni teda bio, ale kvalitni to je, hlavne cerstve, nemuzu se treba dockat chrestu, takhle cerstvy chrest se dle meho nazoru v obchode proste nesezene
mala stoji 200,–, velka 300,– v male je jen zelenina, ve velke i ovoce
nejde si vybrat, co v ni bude, ale mne to vyhovuje - aspon nemusim premyslet, co uvarit, mam to jasne dane ![]()
je mozne si priobjednat neco navic treba vejce, med, mosty a nakonci sezony jsem si objednala do zasoby mrkev, dyni, cesnek, jablka
TehotnaTerezka píše:
jsem z Prahy, pro bedynku si jezdim, neni teda bio, ale kvalitni to je, hlavne cerstve, nemuzu se treba dockat chrestu, takhle cerstvy chrest se dle meho nazoru v obchode proste nesezene
nejde si vybrat, co v ni bude, ale mne to vyhovuje - aspon nemusim premyslet, co uvarit, mam to jasne dane
je mozne si priobjednat neco navic treba vejce, med, mosty a nakonci sezony jsem si objednala do zasoby mrkev, dyni, cesnek, jablka
můžu se zeptat, kam jezdíš? Já vím v Praze akorát o jedněch bedýnkých v centru, ale ty jsou podstatně dražší, tak chodíme na trhy na Náplavku. Ale právě bedýnka mi vyhovovala přesně, jak píšeš ![]()
Trhy v Praze - nejraději jezdím na Náplavku. Není to tam sice moc velké, ale výběr dostačující a všechno jsou farmáři, žádní překupníci. Pak mám ještě dobrou zkušenost s trhy na Jiřáku a v Dejvicích na Kulaťáku. Ty jsou oba veliké. Do Holešovic naopak nejezdím, přišlo mi, že tam bylo hodně překupníků,u kterých člověk nemá jistotu, odkud to zboží pochází. I když výběr mají dobrý, to jo
Raději nakupuju u konkrétních farmářů už pro ten pocit
Ale je pravda, že jsem tam byla už před delší dobou, tak se to možná změnilo
Jitu2 píše:TehotnaTerezka píše:můžu se zeptat, kam jezdíš? Já vím v Praze akorát o jedněch bedýnkých v centru, ale ty jsou podstatně dražší, tak chodíme na trhy na Náplavku. Ale právě bedýnka mi vyhovovala přesně, jak píšeš
nejde si vybrat, co v ni bude, ale mne to vyhovuje - aspon nemusim premyslet, co uvarit, mam to jasne dane
jezdim do Petrovic, coz je teda okraj Prahy, maji odberni mista taky v Ricanech a jeste nekde, mrkni na jejich stranky http://www.gamabedynky.cz/
ale nevim, jestli berou jeste nove lidi, na strankach maji napsano, ze ne, ale zkus jim napsat
jinak jsem si je nasla podle techto stranek http://www.bedynky.cz/ tak se tam podivej, jestli najdes nekoho, kdo by ti vyhovoval
TehotnaTerezka, díky za link. My jsme na Zličíně a bez auta, široko daleko nic
Byly v Hostivici, ale už nejsou. Tak já to pohledám a třeba něco najdu ![]()
Jitu2 píše:
TehotnaTerezka, díky za link. My jsme na Zličíně a bez auta, široko daleko nicByly v Hostivici, ale už nejsou. Tak já to pohledám a třeba něco najdu
http://www.cerstvebedynky.cz/kde.html my berem odtud. Mají odběrní místo i na Lužinách. Dá se odnést i ručně bez bedýnky:-)
hofka píše:Jitu2 píše:http://www.cerstvebedynky.cz/kde.html my berem odtud. Mají odběrní místo i na Lužinách. Dá se odnést i ručně bez bedýnky:-)
TehotnaTerezka, díky za link. My jsme na Zličíně a bez auta, široko daleko nicByly v Hostivici, ale už nejsou. Tak já to pohledám a třeba něco najdu
super! děkuju ![]()
Jitu2 píše:hofka píše:super! děkujuJitu2 píše:
Akorát až v sezoně:-)
http://www.cerstvebedynky.cz/kde.html my berem odtud. Mají odběrní místo i na Lužinách. Dá se odnést i ručně bez bedýnky:-)
zichisek píše:babčamk píše:My jsme jezdili přímo do prodejničky toho farmáře.Měli úžasný mošt,třešně a hrášek,jablka,meruňky i víno.Mám v plánu se tam zase stavovat jak budu jezdit do Velvar k doktorce.A je to jak se jede ze Slaného do Velvar po Lázeňské, tak asi půl kilometru od centra Slaného, mají to u cesty v kopečku takovou prodejnu.zichisek píše:Prosim, mohla bys mi napsat presne, kde? Diky
Prosím, prosím doporučíte buď bedýnky nebo farm.trhy v Praze?Jsme z černého mostu a bez auta.
Jinak jsme brali ovoce a zeleninu přímo u pěstitelů ve Slaném - Stř.Čechy
Jojojo, diky, uz vim kde! Taky tam obcas jezdime, mivaji tam i stromky, kytky, med a medovinu, je to ze Slanyho po leve strane, ze jo? ![]()
Nebo myslis takovy ten kramek, jeste nez vyjedes ze Slanyho? ![]()