Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@slavuska1 ale věděl, vždyť tenhle stejnej jogurt už půl roku jí lžičkou a stejně tak moc dobře ví, že kočce nemá nic dávat.
@slavuska1 píše:
u toho tahání vloček se aspoň dá spekulovat o tom, že jen nevěděl, jak jinak je vytáhnout, a pak se chtěl podělit s kočkou, tam bych se asi udržela, kor u 20m, ale mě se mladej vyloženě smál do ksichtu, byl naštvanej, že jsem mu ho otevřela až jako durhýmu, po bráchovi
Mě nedávno moje skoro tříletá dcera vysypala ořezávátko do postele a strašně se tomu smála i když jsem se jí ptala jestli ví, že se to nedělá a že to patří do koše. Tak jí na zadek taky koupila
Tady jsem teda měla spíš pocit, že se snižuje moje důstojnost než její.
@Milkiway píše:
Jenže my už kočárek dávno nepoužíváme.
O kočárku to přece není
Ono to není někdy špatný nechat dítě zažít, co to udělá, když šlápnu do kaluže, tak prostě budu mít mokrý boty a bude to studit. Na to ještě žádný dítě neumřelo, pokud ho v tom někdo nenechá celej den v mínus dvaceti.
Jako já nikomu neberu, že si myslí, že je výchovnější děcko plesknout po prdeli, jeho věc, ale mně připadá taky jako lepší tahle varianta a kupodivu jsme si to v žádné chytré knížce nepřečetla ![]()
Mimochodem i tak nosím občas náhradní boty, i když teď už ne proto, že by mi děti lezly do kaluží a to jsem je naučila bez plácání na zadek
takže i to se dá ![]()
Náhradní boty s sebou fakt tahat nebudu.Syn má boty funkční, ale všechny kaluže nedaj. Mám s sebou ponožky, ale i tak měl vlhko.
Je to pravda. Moje matka pro ránu nešla daleko, dost často na mě křičela a vůbec si na mě celkově vylívala zlost, že jí můj otec utekl s mladší. Neměla na mě trpělivost, nechtěla se se mnou mazlit. Nechávala mě už v předškolním věku večer samotnou doma a vracela se k ránu, mnohdy ne sama
do teď si pamatuju jak jsem z okna uplakaná a osamělá volala „mamiiiiinkoooo, kdeeee jsiiii“. Až teď, když mám dvě malé děti, jsem si uvědomila jak hrozně se chovala, já bych tohle nikdy nedokázala. A následky to zanechalo, rozkopala mi sebedůvěru, a já jsem pět let žila s chlapem, který si na mě vylíval svoje komplexy a mindráky, a já jsem se neuměla bránit, neměla jsem hrdost, byla jsem zvyklá tohle od milovaných přijímat, a věřím, že ybch s ním byla do teď, kdyby jsem nepoznala mého současného chlapa… Takže asi tak.
Já sama se snažím chovat k mým dětem jako k malinkým dospělým. Samozřejmě existuje určitá hranice, občas to sedne jak prd*l na hrnec, ale to jen ojedinělých případech. Uvedu příklad - malá mi neustále naschvál skáče do cesty, nerozhlíží se, na rady nedá a za tohle prostě DOSTANE na zadek ![]()
@Milkiway píše:
V jaký chytrý knížce?
Jestli reaguješ na mě, tak v jakékoliv chytré knížce, kterou potřebují některé matky na to, aby podle nich vychovaly děti. A pak chudáci jejich děti trpí, že je necháš chvíli v mokrých botách.
to je sarkasmus a reakce na jiný příspěvek… ![]()
Já jsem to napsala zmateně, už mi to nemyslí, náhradní boty si klidně nenos, to přece není nutné.
@ospalámyš připomněla jsi mi můj oblíbený „citát“:
Opravdu nemusíš nic být. A nemusíš nic dělat. Opravdu nemusíš nic mít. A nemusíš nic vědět. Opravdu se nemusíš něčím stát. Ale je užitečné pochopit, že oheň pálí a že když prší, tak je hlína mokrá… ![]()
Ad kaluze - minuly tyden prselo, pred skolkou se nejakej chlapecek pta mamky: Muzu projit kaluzi? Odpoved: Budes mit mokry boty a dostanes na zadek!
Tak nevim, treba by mu stacila ta prvni cast odpovedi a ne pridavat vyhruzky… pripadne je splnit. Proc? Co si z toho to dite vezme?
Mimochodem prirozeny dusledky se mi velice osvedcily ![]()
@Tečička Vysypalas orezavatko? Bezva, klidne se smej, ale taky to uklidis. Rada ti pomuzu. Curbes z orezavatka patri do kose, v posteli spime a tohle by te v noci asi docela pichalo
klidne si to zkus ![]()
@loula covece ale kdyz dostava pokazde na zadek a presto do te cesty neustale skace, tak to asi moc nefunguje ![]()
@ospalámyš já vím, že dneska je děsně „in“ si myslet, jak jsou děti naši partneři a podobně, ale vážně pochybuju, že rok a půl staré dítě si spojí šlápnutí do kaluže a pak za 10 minut mokro v botech. Tříleté možná…
Já mám teda z mokrých bot, když už se zadaří, vždycky zánět močáku. Klidně podobné radosti dopřejte svým dětem, když se vám nechce tahat náhradní boty a je to tak děsně poučné.