Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
tak za prve si myslim, ze syn byl taky dusevne nemocny, muze to byt i dedicne, rozhodne nikdo psychicky OK nepacha sebevrazdu kvuli znamkam (sotva ho k ni dohnala ona)
Pak si myslim, ze je to tezky. Vim o pripadu, kdy meli v baraku pana, co delal desny veci a protoze byl svepravny, tak ho ani nemohli dat odvezt na psychiatrii. Vzdycky prijeli policajti, „domluvili mu“ a pak se vse opakovalo.
Pravdepodobne bych zkusila vyhledat nejake psychiatricke zarizeni (pokud je opravdu dusevne chora a neni „jen“ neprizpusobiva) a zeptala se, kde si mysli, ze by mi mohli poradit. Zkusila bych neco vetsiho, treba Bohnice, maleho soukr.psychiatra ne.
Jinak asi prozatimni nejlepsi rada je si ji, pokud mozno, nevsimat, alespon ji nebudes drazdit a vyhybat se ji.
Jedine snad, kdyby doopravdy neco s dusledky na zdravi provedla, pak by se to asi resilo, ne?
tasa ano ano, to máš pravdu, pokud vím, tak nic, co by mělo nějaký zásadní fyzický důsledek neprovedla. Vždycky skončilo u vyhrožování, tu maminku od dětí sice napadla, ale to snad skončilo nějakým pošťuchováním na schodech nebo fackou nebo tak něco, proste žádný úraz jí nezpůsobila. Že je duševně nemocná a má na to papír, no je fakt, že to tvrdí ona, já ho pochopitelně nikdy neviděla. Varianta, že je zdravá a jenom to říká, mě nikdy nějak nenapadla ![]()
Máš určitě pravdu, že nejlepší bude nevyvolávat konflikty a ignorovat jí, nedávat jí záminky a ty kecy ignorovat. Jen je to čím dál náročnější zase na mojí psychiku ![]()
Nesinka-me napadlo,ze kdyz tam byl za ni zastupce pri jednani vlastniku,je mozne,ze to byl zastupce druzstva-pani muze mit drustevni byt./protoze za ne chodi zastupci na takova jednani/.Fakt by to stalo za to zjistit,kdo to byl.Bude to alespon krok-rodina,nebo druzstevni zastupce,popr.pravni..
Promiňte, vím že je to nelidské, ale pokud by mě takhle někdo terorizoval, já bych nic nezmohla a v podstatě ani policie (protože ona je na hlavu), asi bych srazila ze schodů já jí
Myslím to obrazně, vím, že už pomyšlení na takovou věc je hnusné.. Ale dovedu si živě představit co je to za teror
Ať ji zavřou někam do blázince… Evidentě tam patří ![]()
Nesinko, tak jestli nevíte na 100 %, že má paní „papír na hlavu“, tak bych zrovna šla na místní úřad s tím, že paní narušuje občanské soužití. Oni to tam s tebou sepíší, nebo to můžeš už přinést sepasné i s vyjádřením sousedů. Oni zahájí přestupkové řízení, všechny předvolají, vyslechnou a rozhodnou. Pokud má nějakou lékařskou zprávu, kterou se ohání, bude ji muset předložit. Jinak bude mít smůlu. Mi přijde, že si to jen vymýšlí, abyste na ní nemohli ![]()
Jak už tu padlo, volala bych policii, ať městskou nebo státní. Čím víc záznamů, důkazů i svědků, tím líp. I pro případné přestupkové řízení. Ale hlavně proto, aby baba viděla, že se jí nebojíte a budete se bránit. Čím víc vás bude, tím líp.
Chápu tě, je to bezmoc, taky bojujem s jedním sousedem
![]()
strace a holky, moc děkuju za rady. Připadá mi, že tady už to všichni vzdali, prostě se smířili s tím, že se s tím nedá nic dělat. Jenže jim v podstatě o nic nejde, jsou to vesměs důchodci, tak proste nevylejzají z bytu, když je venku ona.
Já to zvládla přehlížet, dokud jsem tu jen přespávala - pracovala jsem od rána do pozdního večera (budovala si kariéru
) a kolem baráku jsem se vyskytla přesně 2× denně. Teď mám štěně, takže chodím po chodbě a venku kolem domu často, navíc těhotenství, být tu pak s dítětem celý den a bát se vylézt na chodbu mě děsí.
Jednou nám tu hlídala psa moje máma, 4 dny. Seděla venku na trávníku a četla si, pes si žužlal klacíček, klídek pohoda. Najednou se jí prej ozvalo nad hlavou nějaký šílený nadávání, ona ale nepochopila, že je to na ní, takže to asi minutu ignorovala
Pak když pochopila, tak byla tak překvapená, že šla pryč a vůbec už tam na ten trávník nešla… Tohle přece není řešení, přece jí nebudeme vyklízet sto metrů kolem baráku jen proto, abychom jí nemuseli poslouchat.
Už to nebudu rozebírat, vše už tu padlo, takže zkrátka vám moc děkuju za rady a názory a jestli se mi povede s tím něco udělat, tak sem do diskuse napíšu, jak to dopadlo. Díky ![]()
Kamera přesně jak říkáš, lze podat žádost na MÚ. Ale pozemek je náš, patří k domu, takže smůla. Družstvo nemá na kamerový systém peníze, a moje jediná kamerka to nepokryje celé. Pokud bude v zápise, že je na baráku umístěná, tak Bláznivka není hloupá, prostě se jí vyhne. Ale s tím diktafonem jste mě potěšily, to by mohlo pro začátek stačit. Aspoň to zkusím…