Blinkání po Bio gaia?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Veru.Kb
15.6.13 15:35

Ještě mě napadlo dávat po jedné kapičce 5× denně v půli kojení?

• Citovat
  • Upravit
195
15.6.13 15:42
@Veru.Kb píše:
Ještě mě napadlo dávat po jedné kapičce 5× denně v půli kojení?

To nevím, já dávám najednou… Zeptej se spíš doktorky nebo zavolej do tý firmy co to vyrábí… Ale pořád mi přijde divné, že by mimi mělo takové problémy po Biogaie, spíš jestli to není něčím jiným, kor když tam je takový časový odstup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
15.6.13 15:52

@Micudka77 mě je to taky divný, když je to úplně přírodní a nejsou tam popsané žádné vedlejší účinky, třeba to opravdu byla náhoda, nebo jak jsi psala, třeba je to na něj moc mastné, dneska jsem mu to dala v polovině kojení a po tom se mi trochu víc ublinkl, ale je fakt, že jsem ho akorát v tu chvíli špatně držela a trochu se mu zalomilo bříško, to vždycky blinká, ale jen trochu, včera to vyblinkal opravdu všechno, možná mu včera jen nesedlo mlíčko, jak se nahltal a a dnes to bylo jen tou špatnou manipulací, zkusím to ještě zítra a uvidíme.. a ještě mě napadlo, když mi po jídle ublinkává, zůstane mu to vůbec v bříšku? nevyblinká to?

• Citovat
  • Upravit
2950
15.6.13 19:10

Je to sice přírodní, ale je to v oleji. Starší po nich blinkal o dost víc než byl normál a to v průběhu celého dne, mladší z nich měl průjem.
Všude na ně samá chvála a my jsme asi ta výjimka potvrzující pravidlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
15.6.13 20:28
@Veru.Kb píše:
@Micudka77 mě je to taky divný, když je to úplně přírodní a nejsou tam popsané žádné vedlejší účinky, třeba to opravdu byla náhoda, nebo jak jsi psala, třeba je to na něj moc mastné, dneska jsem mu to dala v polovině kojení a po tom se mi trochu víc ublinkl, ale je fakt, že jsem ho akorát v tu chvíli špatně držela a trochu se mu zalomilo bříško, to vždycky blinká, ale jen trochu, včera to vyblinkal opravdu všechno, možná mu včera jen nesedlo mlíčko, jak se nahltal a a dnes to bylo jen tou špatnou manipulací, zkusím to ještě zítra a uvidíme.. a ještě mě napadlo, když mi po jídle ublinkává, zůstane mu to vůbec v bříšku? nevyblinká to?

Tak to nevím, jestli to vyblinká všechno, to chce asi odhadnout kolik toho cca vypije a kolik toho skončí venku… nebo jestli máš váhu, tak ho nějak převážit… taky záleží na tom jak blinká (jestli obloukem nebo jestli se normálně pozvrací), řešila si to blinkání nějak s pediatričkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
16.6.13 15:13

@Micudka77 řešila, je to klasické ublinkávání, ne obloukem, i když někdy víc, prý je to normální, hodně přibývá, tak je to spíš tím, že se přejí nebo nahltá vzduchu..dnes už mi tedy po kapkách neblinkal, ale zase mám pocit, že má řidší stolici než obvykle, i když jí má obvykle řídkou, když je jen kojený, ale i tak mi přišla víc tekutá..

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
16.6.13 15:15

@Semisek a jak jsi poznala průjem, když ještě neměl příkrmy? Mě tedy dnes přišlo, že jí měl řidší než obvykle, ale i tak nevím, jak to poznat, když ji má běžně řídkou..

• Citovat
  • Upravit
195
16.6.13 23:19
@Veru.Kb píše:
@Micudka77 řešila, je to klasické ublinkávání, ne obloukem, i když někdy víc, prý je to normální, hodně přibývá, tak je to spíš tím, že se přejí nebo nahltá vzduchu..dnes už mi tedy po kapkách neblinkal, ale zase mám pocit, že má řidší stolici než obvykle, i když jí má obvykle řídkou, když je jen kojený, ale i tak mi přišla víc tekutá..

při plném kojení může být stolička řídká, průjem je kdyby kakalo miminko hodně často… moje mimi když se přejí tak taky trochu „odpustí“, ale ne často a ne nijak výrazně. Po biogaie možná může být stolička řidší, přeci jenom je to olejový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
17.6.13 17:33

@Micudka77 kaká ob den, 1 - 3 x za ten den hodně, a pak zase den nic.. přijde mi, že už si na to zvykl, dneska už neměl ani řidší kakání, ani blinkání, tak snad už to bude ok, prdíky mi přijdou lepší.. dávám mu k tomu i Babycalm párkrát denně..

• Citovat
  • Upravit
2950
21.6.13 18:53
@Veru.Kb píše:
@Semisek a jak jsi poznala průjem, když ještě neměl příkrmy? Mě tedy dnes přišlo, že jí měl řidší než obvykle, ale i tak nevím, jak to poznat, když ji má běžně řídkou..

nebyla to klasická vaječina, ale zelená vodnatá stolice a v každé plínce aspoň něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
21.6.13 20:40

No tak malej má v každé plínce aspoň něco, je to úplně tekuté a tmavě žluté, změnilo se to, co bere ty kapičky, takže je lepší je raději vysadit? Kvůli dehydrataci? Tak pak už nevím, co na ty jeho prdíky.. Nemáte nějaké rady?

• Citovat
  • Upravit
2950
22.6.13 20:44

@Veru.Kb zkus vysadit a uvidíš. U nás ten průjem byl způsoben nejen těmi kapkami, ale i ABKM, ty kapky ho ale o dost zhoršily. Takže u nás na vině nebyly 100% kapky, ale v naší skupině měla jedna maminka taky problém s tím, že její dcerka měla po biogaia průjem. Jakmile je vysadili tak průjem zmizel :nevim:
Na prdíky ještě espumizan, lefax, sab simplex a nebo pak třeba jiné probiotické kapky třeba biopron od valosun (po nich náš prďola průjem neměl) nebo bifiform nebo nějaké laktobacílky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
24.6.13 12:20

@Semisek ten biopron je pro děti nad 3 roky jsem koukala? Biogaia jsem vysadila a včera mi celý den proplakal, jak ho bolelo bříško, ale průjem začal ustupovat.. večer jsem mu ty kapky zase dala, ulevilo se téměř hned a celou noc spinkal, jen se budil na papání.. laktobacílky jsme zkoušeli, ale ten prášek se nerozpustil ani v mlíčku ani ve vodě a jak ho cítil v pusince, tak zvracel a plakal, tak nevím, jak to do něj dostat..

• Citovat
  • Upravit
2950
24.6.13 20:48

@Veru.Kb ne myslela jsem tyto
teď je tam uvedeno od třetího měsíce, ale ještě když byl T. malý tak na obalu bylo od 1. měsíce nevím proč to změnili :nevim:
Ty laktobacily se holt nerozpustí, taky jsem je začala dávat až když jsme najeli na kaši.
Jo a ty biopron kapky nemají tu stejnou konzistenci jako biogaia taky se ten prášek nerozpustí, tak to by mu pak mohlo taky vadit. bifiform teď nevím, ale před těmi cca dvěma lety to bylo stejné jako biopron taky „prášek v oleji“

Jinak neporadím, záleží na vás co vám přijde jako větší trápení pro dítě jestli průjem nebo prdíky, ale zase, že by jen jedno vysazení kapek mělo takový efekt :think: čekala bych, že když že účinek se postupně zvyšuje, tak po vysazení se postupně sníži, ale nejsem odborník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
25.6.13 12:48
@Veru.Kb píše:
@Semisek ten biopron je pro děti nad 3 roky jsem koukala? Biogaia jsem vysadila a včera mi celý den proplakal, jak ho bolelo bříško, ale průjem začal ustupovat.. večer jsem mu ty kapky zase dala, ulevilo se téměř hned a celou noc spinkal, jen se budil na papání.. laktobacílky jsme zkoušeli, ale ten prášek se nerozpustil ani v mlíčku ani ve vodě a jak ho cítil v pusince, tak zvracel a plakal, tak nevím, jak to do něj dostat..

Být Tebou, tak bych tu Biogaiu nevysazovala. Řidší stolička není nijak na škodu, moje ji má taky a dr. mi řekl, že je to OK… pokud z něho vysloveně neteče voda několikrát denně tak bych to nechala být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová