Bohoslužby v Praze, kde se nechat pokřtít?

Anonymní
7.2.13 16:25

Bohoslužby v Praze a kde se nechat pokřtít ?

Ahoj všichni. Mám dotaz. Nechodíte, nektera na bohoslužby do kostela v Praze? Připadne do jakého prosím? A jeste jedna věc, nejsem pokřtěna, ale manželova rodina vzhledem k tomu, ze jsme se brali s manželem v kostele. Myslím, ze se to ode me očekává. Porad te, mi prosím, kde se nechat jeste pokřtít? Děkuji :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
7.2.13 16:34

No, tak v Praze je kostelů celkem hodně, záleží taky jakou chceš církev. A nechat se pokřtít není jen tak, u dospělých to obnáší celkem dlouhou intenzivní přípravu, jestli jsem teda dobře pochopila, že se chceš nechat pokřtít ty.
Měla bys nejdřív do nějakého kostela začít chodit, nejde to jentak někam přijít, nechat se pokřtít a zas jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29046
7.2.13 16:35

Ahoj,

to je hezké, že se od tebe křest očekává, ale chceš to i ty? Myslím, že pokud nejsi přesvědčená o své víře, tak by ses neměla nechávat křtít, hlavně ne jen proto, že by se to od tebe čekalo.

Jinak křest se provádí tak, že si zajdeš po bohoslužbě za knězem a domluvíš se s ním, že se necháš pokřtít a on, nebo jiný doporučený kněz tě spolu s ostatními připravuje na křest, ten se provádí obvykle kolem velikonoc.

Jinak já pokřtěná nejsem a to jsem si vzala věřícího manžela a nechali jsme pokřtít i našeho syna :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29046
7.2.13 16:37

Jo, předpokládala jsem, že římskokatolickou církev máš na mysli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
7.2.13 16:37

ano

Nedoporučoval bych se nechat pokřtít kvůli rodině, pokud to sama necítíš. Časem tě to začne štvát. Každý člověk má právo na svobodnou volbu.

• Citovat
  • Upravit
2551
7.2.13 16:53

Křtít se je možné v jakoukoli roční dobu…v malých kostelech na vesnici dle domluvy, ty větší kostely mívají vypsané termíny na delší dobu dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 16:59

Ano mela jsem na mysli RIMSKOKATOLICKOU! :)) chci to i ja, samozrejme to nedelam jen kvuli nim…

• Citovat
  • Upravit
12623
7.2.13 17:28

Ahoj, je pravda, že pokud se chceš nechat pokřtít, musíš chodit na přípravu. Aktuálně můj kamarád se bude ženit letos v dubnu a na přípravu chodí už rok!
A to se jedná o římskokatolickou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
7.2.13 17:46

A ty, zakladatelko, chodíš na bohoslužby? Podle dotazu odhaduju, že asi ne. CHODIT ale stejně není to klíčové. Co by pro tebe křest znamenal? Prosím zastav se chvilku, než rozhodnutí učiníš.
Píšeš, že bys to nedělala jen kvůli očekávání rodiny. Vážně bych asi zkoumala, jestli bych se pro křest rozhodla, i kdyby rodina naopak neočekávala, že se nechám pokřtít. Pokud ano, bude to v pořádku, a nastala sice pěkná, ale ne až tak důležitá, souhra mezi tvým vnitřním vyznáním a přáním rodiny tvého muže. Pokud by ses sama od sebe pro křest - alespoň tedy v tomto životním období - nerozhodla, bude sice možná obtížné přání rodiny čelit, ale v životě jde o víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
7.2.13 18:09
@Anonymní píše:
Ano mela jsem na mysli RIMSKOKATOLICKOU! :)) chci to i ja, samozrejme to nedelam jen kvuli nim…

No, a jak si to představuješ dál? Budeš chodit do kostela? Vést k víře děti? Chodit ke svátostem? Modlit se?
Jestli nehodláš víru i aktivně praktikovat, tak mi příjde křest zbytečný.
Radím najít farnost, kterou máte nejblíž, zajít tam v neděli na mši a nejlépe chodit pravidelně i s manželem. Trochu se tam takto porozhlídnout, s někým se seznámit a pak zajít za knězem a říct mu, že bys měla zájem se nechat pokřtít.
Odkud přesně jsi? Já jsem taky z Prahy, tak třeba ti nějakou farnost poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
7.2.13 18:10

Ahoj zakladatelko, nějak nechápu na co se ptáš. Pokud máš víru, a chceš být tedy pokřtěná a patřit do církve, předpokládám, že pravidelně chodíš do kostela. Pak tu není jediný problém. Zajdi za svým knězem a ten už bude vědět co a jak. Pokud do kostela nechodíte, a tedy aktivně křesťansky nežijete, proč se chceš nechávat křtít? Křest je svátost, ne jen nějaká sranda pro rodinu a příbuzné. K mnohému tě to zavazuje - to si bohužel hodně lidí neuvědomuje, budeš slibovat, jak hodláš žít, budeš vyznávat svou víru…Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 18:12

@bjetuschka ano ja se brala take v kostele v římskokatolické církvi…a chodili jsme na sezeni s farářem, ale to se netýká křtu nýbrž pouhého sezeni, aby kdyz jeden je pokřtěni a druhy ne, aby se svatba v kostele mohla uskutečnit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.13 18:14

@Stani1701 ženská,a všechny ostatní, DĚLÁM TO ZE SVE VNITRNI VULE PROTOŽE ZE TO TAK CÍTÍM! Ne kvuli ostatním! Aby bylo jasno! Chodím do kostela dlouho na bohoslužby, ale bohužel cca 180 km od domova a vzhledem k tehotenstvi uz takovou dálku dojíždět nebudu. Proto hledam v Praze.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.13 18:15

Nebudu tam dojíždět každy týden, abych to upřesnila.

• Citovat
  • Upravit
379
7.2.13 18:20

Nějak tomu nerozumím, ty chodíš do kostela někde těch 180 km daleko, a proč nechodíš tam kde bydlíš? Nebo jsi se přestěhovala? Nejbližší termín křtění pro dospělé je bílá sobota - jistě víš, co myslím :mrgreen: a to asi nestihneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová