Bojím se řídit auto

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22566
18.9.20 20:40
@smajlik345 píše:
Ona podle mě spíš myslí nájezdy na dálnici aby nevjela do protisměru. Ale je to jen moje domněnka

Samozřejmě že mysli nájezdy, ale říkat tomu Rozjezdy? Zakladatelka je fakt Mimoň non plus ultra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
18.9.20 21:10

Já jsem si tedy myslela, že to snad je něco jako ironie, ne?

• Citovat
  • Upravit
189
18.9.20 21:22

Ježiš, jestli tobě je fakt 42,spíš bych řekla těch 21 let. Kde jsi se učila, že chodec nemá přednost, jen když stačíš zastavit, to jako myslíš vážně tenhle nesmysl? Když teda nestačíš zastavit, tak tradá, přejedu každýho? Přečti si pořádně vyhlášku a jestli instruktor v autoškole pro tebe nemá žádnou váhu, tak radši ani neřid…Fakt nejezdi s tímhle tím postojem. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21626
18.9.20 23:40

@elide no tak zrovna s tím chodcem má pravdu. Ty jako řidič máš povinnost mu zastavit a pustit ho vždy přejít, ale chodec nesmí vstoupit do vozovky, dokud nezastavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
19.9.20 01:07
@nozu píše:
Já. teda nejdřív jsem skončila v první třetině, ale pak jsem četla diskusi a přemluvila se a přečetla to celé :mrgreen:
Doufám, že zakladatelku někde na cestě Prahou nepotkám. :roll:

Přesně…jsem měla to samý :lol: :lol: Jen jsem ještě přemýšlela, jestli si to prvně musela napsat na papír a postupně si to tam doplňovat… protože takovej sloh o ničem…to snad není možný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
19.9.20 07:04

@elide tak tohle opravdu neznáš ty, je to přesně, jak píše @nozu

@nozu píše:
@elide no tak zrovna s tím chodcem má pravdu. Ty jako řidič máš povinnost mu zastavit a pustit ho vždy přejít, ale chodec nesmí vstoupit do vozovky, dokud nezastavíš.

Vše se samozřejmě musí odehrát v rovině bezpečnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
19.9.20 07:11
@Kockazvysocan píše:
Samozřejmě že mysli nájezdy, ale říkat tomu Rozjezdy? Zakladatelka je fakt Mimoň non plus ultra.

Já bych spíš řekl, že myslí zařazení do pruhu při najíždění na dálnici, což opravdu řada lidí neumí. Jeden člověk, kterýho znám, se tam cpe šedesátkou na čtyřku s podtočeným motorem. Řekl bych, že tahle slepice na tom bude podobně, pouze se narve hned do levýho pruhu a auto jí u toho bude blikat jak vývěsní štít na bordelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
19.9.20 07:17

@fera21 tak to je o technice, ne o tom, kam se tam na nacpat. Mne pripada, ze zakladatelka nepochopila, ze muze chvili pockat a az pak naject, kdyz tam jaksi nekdo po ty dalnici jede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56128
19.9.20 07:20

Ty nerid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
19.9.20 07:21
@fera21 píše:
Já bych spíš řekl, že myslí zařazení do pruhu při najíždění na dálnici, což opravdu řada lidí neumí. Jeden člověk, kterýho znám, se tam cpe šedesátkou na čtyřku s podtočeným motorem. Řekl bych, že tahle slepice na tom bude podobně, pouze se narve hned do levýho pruhu a auto jí u toho bude blikat jak vývěsní štít na bordelu.

Jasně, mluvíme o tom samém. Nájezd = zařazení do pruhu. Jezdím denně po dálnici, tam i zpátky a tragédů potkávám víc než dost. Jsem začínající řidička motorky a i po cca 25letech praxe za volantem mám z téhle sorty tragédů strach. Auto ukočíruju, ale tu motorku samozřejmě ještě tak v ruce nemám. Ale i tak jsem přesvědčená, že ji řídím líp než zakladatelka auto :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
19.9.20 08:59
@nozu píše:

To samozřejmě a když už tam vstoupí, ty ho nesmíš svést na kapotě, asi tak…
Jelikož mimo přechod to uhraješ jen s dobrým právníkem, ty musíš jet tak, abys nikoho nesrazila a když teda vidíš někoho u silnice a není tam přechod, tak musíš předvídat, že by tam mohl vstoupit. Prostě nejedu jako prase, když poblíž vidím lidi, ale přiměřím jízdu tomu, že mi tam náhle může někdo vlézt, to samé když jdou po chodníku třeba děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21626
19.9.20 09:33

@elide jojo, přesně tak. Kolikrát jsem brzdila, protože mi lidí skočili do silnice na přechodu bez rozhlížení… Ale holt s tím ve městě počítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
19.9.20 10:09
@nozu píše:
@elide jojo, přesně tak. Kolikrát jsem brzdila, protože mi lidí skočili do silnice na přechodu bez rozhlížení… Ale holt s tím ve městě počítám.

Asi tak nějak, jinak když u přechodu stojí lidí, já zastavím a pouštím je, jiná situace je, když tam stojí a vykecavaji se…jsou třeba situace, kde přechod není a lidí tam musí předcházet, tam je pustit nemusím ale jedu přiměřeně…u nás třeba za městem jsou firmy a nejsou tam přechody, jsou to frekventované silnice s je tam teda aspoň 70 ka a jinak se k té firmě člověk nedostane než přejít silnici. Já nejsem jen pouze řidič, ale jsem také i chodec a nechci aby mě nakej magor co si vyloží zákon po svém srazil. Takže i já jezdím tak, abych nikoho neohrožovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
19.9.20 10:16

Já si fakt myslím, že to celé bylo míněno jako ironie. Vždyť jsou tam vyjmenovány jako návod všechny nešvary začínajících a hlavně svatecnich řidičů, kteří zdržují a ohrožují provoz: brzdí před zatáčkou, jezdí rychlosti 10 km/hod pod limit apod. Pak jsou tam vyložené absurdity typu uklidňující tabletky, nalestena zrcátka, automat reaguje rychleji(!), zetko tě ochrání… To je podle mě celé vtip, který má na tyto problémy poukazovat.

• Citovat
  • Upravit
121
19.9.20 13:38

Mě dost pobavila věta „Mít v autě co nejvíce zrcátek“ :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová