Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky mám dotaz. Snažíme se o miminko, bohužel mám ale rozhozenou ms a beru duphaston (začínám vždy od 15. dne cyklu). V půlce cyklu mě vždy začne bolet břicho a trvá to asi 3 dny, tak si myslím, že je to ovulace. Ale dle ovulačního testu ji nemám. Jak je to možné? Díky
A ten Duphaston nasazujes az po domnele ovulaci? To znamena testujes, jsou negativni a nasadis Duohaston?
My jsme se senazili o miminko 2 roky. Ovulaci jsem mela potvrzenou podle BT, UTZ i bolesti, ale ovu testy nikdy nebyly pozitivni. Pak mi prisli na snizenou funkci stitne zlazy, nasadili hormony, druhy mesic jsem mela prvni pozitivni ovulacni test a hned jsem otehotnela. Takze at ti Dr vezme krev na stitnou zlazu. Drzim pesti ![]()
@blumen No, beru to dle doktorky, protože když jsem v lednu vysadila HA, tak jsem 3 měsíce po sobě měla cyklus 28 dní vždy přesně a pak najednou nic. Tento měsíc jsem si prvně zkusila udělat ovulační testy a byly negativní… Ještě dodám, že po dobrání duphastonu vždy ms dostanu…
@Anonymní píše:
@blumen No, beru to dle doktorky, protože když jsem v lednu vysadila HA, tak jsem 3 měsíce po sobě měla cyklus 28 dní vždy přesně a pak najednou nic. Tento měsíc jsem si prvně zkusila udělat ovulační testy a byly negativní… Ještě dodám, že po dobrání duphastonu vždy ms dostanu…
A ty bolesti mivas ktery den cyklu? Treba se ti ovulace posunula na pozdeji a nasazujes duphaston moc brzo - tim padem blokuje ovulaci. Tak delej ovulacni testy cely cyklus a nasad ho az po probehle ovulaci a ne naslepo.
@Anonymní píše:
@blumen ASi od 13. nebo 14. dne
Zkusila bych to udelat, jak jsem psala… A uvidis. Treba ho nasazujes moc brzo a on ji zablokuje
Holky mám dotaz. Snažíme se o miminko, bohužel mám ale rozhozenou ms a beru duphaston (začínám vždy od 15. dne cyklu). V půlce cyklu mě vždy začne bolet břicho a trvá to asi 3 dny, tak si myslím, že je to ovulace. Ale dle ovulačního testu ji nemám. Jak je to možné? Díky