Bolest na hrudi vlevo

2
27.9.22 19:48

Bolest na hrudi vlevo

Ahoj, měla bych dotaz nevíte jak poznat zda je bolest na hrudi od páteře nebo ne, už asi dva dny mě bolí na hrudi jakoby vlevo spíš nahoře a nevím čím by to mohlo být, jiné problémy nemám, je to spíš tupá bolest, vím, že bolest na hrudi nemusí hned znamenat, že je to od srdce, říká se, že je to dost od páteře, ale jak to poznat, já nevím, nějak mě to neomezuje, ale jen by mě zajímalo, jestli třeba někdo nevíte od čeho by to bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ledová káva
27.9.22 19:55

Pokud máš přetrvávající bolest vlevo na hrudi, pro jistotu bych to konzultovala s lékařem. Jasně, nemusí to být od srdce, ale jako laik těžko poznáš, co to je.

• Citovat
  • Upravit
407
28.9.22 16:24

„srdce“ nebolí vlevo, vpravo apod, to bývá pálivá krutá, pálivá, tupá, svíravá bolest za hrudní kostí, která se nedá lokalizovat dvěma prsty, často se propaguje do krku a do levé horní končetiny, bývá doprovázená dušností, pocením, strachem ze smrti… to byste tenhle příspěvek asi tak klidně nepsala :).

Bolest „od páteře“, nebo svalová, ta bývá lokalizovaná, dá se vyvolat „zatlačením“ na to místo, někdy zesiluje nádechem nebo pohybem - ohnutím, otočením apod, nezesiluje námahou, ale spíše někdy vleže, bývá bodavá, ostrá, píchavá. Nepříjemná, ale naprosto benigní. Častá příčina návštěv mladých lidí na pohotovosti.

Jinak příčin může být dalších XXX.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová