Bolí dáseň po vytržení osmičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16906
2.5.13 21:02

@kissi já jsem atb dostala…trhali mi dvě spodní najednou, jednu vysekávali. Dali mi i něco super na bolest a byla jsem po tom jak zfetovaná, ale absolutně to nebolelo, brala jsem to asi 5 dní. Dostala jsem zákaz to tam vzadu čistit, jen lehoulince vyplachovat vodou, aby se tam vytvořila sraženina a mohlo se to zahojit. Pokud ty jí pořád ostraňuješ, tak se to podle mě nehojí.
Každopádně bych zašla za dr.
Jo a injekce jsem dostala 3 a pak až jsem nic necejtila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.5.13 21:25

@kissi já bych se tam šla ukázat, bát se není čeho, zub je venku, ne? Max ti dá antibiotika :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6014
2.5.13 21:51

@kissi já byla ne trhat, ale řezat už dvě osmičky. Oprsvdu si nech napsat ty anibiotika, klidně i od praktického, pokud je rozumnějši..
Já brala Duomox. A k tomu po každém jídle vyplachovat Corsodylem. A zuby jsem čistila víc - právě kvůli hygieně.
Obklady moc nezabírají, ale v kombinaci s ibalginem to bylo lepší.
Jo a oni mají ještě takov´ kolagenové antibiotické výplně, které do té díry po zubu zapracují, takže to ti mohl zubař taky nabídnot. Stojí to sice asi 1200, ale za tu menší bolestivost to rozhodně stojí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
2.5.13 22:08

Ahoj, jak píšou holky, mě když trhaly osmičky tak mi pokaždé daly atb a to mi je pokaždé trhal jinej zubař, takže asi fakt jak kdo :)
jinak před tím jsem pořád měla záněty u zubu a pod ním a docela mi pomáhal Corsodyl na vyplachování, mělo by to být protizánětlivé - jinak když to bude přetrvávat i po tom ledování jak ti tu někdo psal, tak bych taky raděj šla, protože to opravdu může přejít v zánět dál než jen dásně a to už pak není sranda :)
ale je i pravda, že to můžeš mít dost podrážděný z toho, jak ti to rvala a jak píšeš, tak to moc nezvládala
drž se, brzo bude líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
4.5.13 19:12

Tak dneska to začalo svědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.1.14 19:47

vytržená 7 a citlivosst zdravé 8

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestly tady někdo nemáte zkušenost když vám trhaly zub jestly vás také bolely okolní zuby?
Mě vytrhly sedmičku v pravo na hoře ve čtvrtek, nešla tedy ihned ven jelikož se zub během zákroku zlomil, takže se muselo zub rozřezat na 4 části, a každý kořen vytáhnout zvlášt :?.Celý zákrok trval cca 10 minut.
V pátek jsem zašla raději k zubařce znovu pro velké bolesti, a nezála se mi pevná krevní sraženina. Podle zubařky se nejednalo o suché lůžko, přesto do ránu vypláchla a dala mořské řasy které se samy vstřebají, mám je tam 5 dní a stále jsou.
Mám stále bolesti, ale také mě bolí osmička za ránou, je to bolest citlivá na dotek, nemáte některá z vás zkušenost, jestly je to normální, nebo je to problém? děkuji za každý příspěvěk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4339
10.1.14 10:09

@Lakyy Byla jsem teď v úterý na vytržení zubu. Podle toho, co mi říkal doktor, tak ta citlivost zdravého zubu je celkem běžná, protože se najednou obnaží. Za nějakou dobu by to mělo samo přejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.1.14 12:29

ZItu

Jj děkuju za reakci, taky jsem stím šla druhý den co jsem tady psala jěště raději k zubařce, skontrolovala, a řekla že je ten zub vedle zdravý i okolní zuby vedle, že to prostě bolí než se ta kost obnaží. Prohlídla mi ránu vyndala sní Avogyl, a řekla že se rána hojí dobře, bez zánětu, a že se na kosti už tvoří granulát. Dala mi tam zas ten Avogyl, a dnes se mi rána zaceluje už velmi rychle, ale musím říct že včera jsem jěště musela chvíli ledovat, a vzít aspon 1 panadol, dnes je to lepší. Opravdu to může bolet delší dobu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4339
10.1.14 13:25

@Lakyy No, já se té bolesti nějak nemůžu zbavit - leduji od úterý každý den několikrát a bez dvojité dávky ibalginu bych ani nemohla fungovat. Ale také se mi to hojí dobře. Ale já jsem měla vždy citlivější zuby ( asi pozůstatek fixních rovnátek ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.1.14 18:37

@ZItu No ono to vážně bolí déle než týden, ale zas muj přítel, když mu vytrhnou zub tak druhý den už o tom ani neví, nechápu to :D
Já už ted cítím jen jak se to stahuje, tlačí, a stále mám citlivou osmičku, protože mi trhaly sedmičku, osička je zdravá tak jsem ráda rotože jsem někde četla že se někdy stane jak zubař vyvíjí tlak na ten zub aby ho vytrhnul tak může okolní zub prasknout, třak jsem měla obrovský strach. Zubařka musela vyřezávat kořen po kořeni, nebolelo, ale ten smrad fuj vážně humus 8o
Nejhorší je že jak mě to jěště pobolívá, tak mě zároven bolí i hlava:D ale snažím se už prášky nebrat.
To ledování je velmi dobrá věc, a skus taky tak za 2 dny vyplachovat šalvějí, na tu nedám dopustit vážně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4339
15.1.14 08:10

@Lakyy Tak u mě to nakonec skončilo suchým lůžkem. Chodím na výměnu drenů a jako ošetření docela masakr, ale potom ta úleva, to je opravdu blaho.
Mě z toho právě taky bolela hlava, pak půlka čelisti a nakonec na to nezabíralo vůbec nic. Dostala jsem vynadáno, že jsem nepřišla dřív, ale kdo má vědět, co je ještě normální ( u mých přecitlivělých zubů ) a co už ne. :-D
Snad to u Tebe probíhá lépe.
Jinak s těmi chlapy, asi to mají nějak jinak, protože ani můj muž, ani nikdo další, koho jsem se ptala, o tom za tři dny už ani nevěděl - což jim opravdu závidím. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.1.14 16:50

@ZItu No právě, ko to má rozpoznat že se jedná už o zánět, když tam příjdu druhý den pro velké bolesti čumí na tebe jak na simulanta, a když člověk nechce otrravovat, tak jěště dostane vynaáno :D no vážně hrůza a děs:D
Hlavní je že se ti tedy už ulevilo, jednou sem ten zánět taky měla, a vím že je to šílená bolest, no já už jsem celkem bez bolestí, rána se zavírá, a zřejmě už není ani prohluben až ke kosti otrevřená, proto žádné bolesti, ale zas jsem koukala zrcátkem(protože jsem hrozná, a pořád to musím kontrolovat)tak jsem si všimla že je dásen ve vnitř taková zarudlá, ale nic nebolí tak to asi nic není, no at už máme pokoj vid :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.23 18:40

Mám ve svých 39 letech týden po extrakci obou spodních osmiček. Obě měly velmi hluboké kazy. Stále cítím bolest v místech, kde osmičky byly. Navíc se mi vlevo začíná dovnitř prořezávat čelistní kost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.