Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky. Mám takovou obtíž, už je to přes týden, co mi trhali osmičku. Dáseň kolem stále dost bolí, i když je to občas lepší, nedá se na to kousat, zub vedle je dost citlivý a možná jakoby vysunutý. Kolem dásně je to mírně červené, ale váček tam není, když si to čistim teče krev a bolí to. Asi je to zánět, ale po tomhle trhání mám jaksi strach tam jít. Seděla jsem v křesle téměř hodinu, i po dvou injekcích jsem dost cítila a když se jí nedařilo- zub se rozpadl- chtěla mě posílat k chirurgovi někam do prčic. Nakonec zub vytrhla a zkontrolovala kořen, zda tam nezůstal. Takže asi budu mít dlouho strach tam jít, ale bolest je silnější. Mažu Kamistadem a docela pomáhá. Co ještě by mi mohlo pomoci? Děkuju ![]()
Vyplachovala bych hermankem nebo salveji, oboji je protizanetlive.Tvar chladit treba mrazenou eleninou. A pokud by se to zhorsovalo, tak bych sla, on se ten zanet muze dostat az na okostici a pak zacne to pravy toco. Nekde jsem cetla, ze pri trhani osmicek davaji nekteri lekari preventivne atb, mozna je dostanes, pokud je to zanet.
No jestli to bolelo i přes injekce, tak je dost možné, že ten zánět tam už byl.. Já teda dostala antibiotika po trhání automaticky. Ale mě je dělali nevyrostly na sále..
A antibiotika jsi brala? mě když nemohla vytáhnout osmičku a musela ji lehce vysekávat, tak jsem měla dost pohmožděnou dáseň a dostala jsem preventivně antibiotika. pokud nechceš k doktorce, zkusila bych teatree olej, ale zítra je pátek. spíš bych k doktorce zaběhla pro něco silnějšího… jestli je tam zánět, tak by ti to mohlo napadnout i kost a to se dost špatně léčí. mám známou, která tento problém řeší už třetí rok ![]()
@kissi píše:
Ahoj holky. Mám takovou obtíž, už je to přes týden, co mi trhali osmičku. Dáseň kolem stále dost bolí, i když je to občas lepší, nedá se na to kousat, zub vedle je dost citlivý a možná jakoby vysunutý. Kolem dásně je to mírně červené, ale váček tam není, když si to čistim teče krev a bolí to. Asi je to zánět, ale po tomhle trhání mám jaksi strach tam jít. Seděla jsem v křesle téměř hodinu, i po dvou injekcích jsem dost cítila a když se jí nedařilo- zub se rozpadl- chtěla mě posílat k chirurgovi někam do prčic. Nakonec zub vytrhla a zkontrolovala kořen, zda tam nezůstal. Takže asi budu mít dlouho strach tam jít, ale bolest je silnější. Mažu Kamistadem a docela pomáhá. Co ještě by mi mohlo pomoci? Děkuju
Ahoj, ja tohle zazila na zacatku dubna a 2 tydny me to bolelo jako cert, pak to pomalu ustavalo, a ted uz to vubec necitim…a nicim jsem nemazala, jen jsem si davala pozor aby mi v te dire nezustavaly zadne zbytky jidla.
Ahojky.No určitě si kup šalvěj a vyplachuj alespoň 3× denně. Mě to hodně pomáhalo. Já byla trhat 4 osmičky najednou, ale šila mi to, tak se to asi zhojilo rychleji. Týden jsem brala něco na bolest a měla jsem i atb a zhojilo se to krasne.
ATB mi řekla, že nedává, není to prý její styl. Vyplachuju zatím solným roztokem a každým dnem je to o něco lepší + mažu mastičkou co se dává třeba miminkům na dásně, prý má léčet lehké záněty. Když se to zlepší, budu muset jít, ale už při té myšlence je mi blbě ![]()
Radši bych tam zítra zašla - lepší než nějakej řezník v sobotu o půlnoci.. ![]()
hlavně si to jakoby nevycucávej, pak by se ti mohlo udělat „suché lůžko“ a to bolí jako krá…jinak pokud to ještě nemáš zhojené, tak bych tam kartáčkem moc nehrabala, spíš vypláchnout ústní vodou pro desinfekci, ale né tam rozrochávat ránu kartáčkem.
mě pomáhalo chladit a moc se do té rány nevrtat…a to jsem byla těhotná, takže analgetika minimálně ![]()
mmch, já jdu taky zítra k zubaři a sem z toho na prášky už týden i když je to jen prevence, ale nedá se nic dělat…
@Mar__tanka1983 Rána je zacelená to je ok.. Ty vado, ale zůstalo mi tam jen tak kus dásně vyset..
@kissi píše:
@stepankad Takže myslíš, že je to jen pohmožděné?
myslim, ze jo, ja ji tam mela dost spatne, nevesla se mi do pusy a uz rostla zkazena, a kdyz mi to trhala tak to bylo po kouskach, protoze se rozpadal.nic mi nedala na doma na bolest, jen napsala jen do zpravy, ze pri bolesti bezna analgetika…a od druheho dne ze muzu vyplachovat prave tou salveji nebo repikem ja pouzil repik, ale jen ten druhy den. pak to asi 4 dny bolelo jako bych dostala pěstí:)) no a pak tech 14 dni jsem to jeste dost citila, taky jsem se bala, jestli tam nemam zanet, ale ted uz je to uplne v pohode.
@kissi píše:
@Mar__tanka1983 Rána je zacelená to je ok.. Ty vado, ale zůstalo mi tam jen tak kus dásně vyset..
presne ten pocit jsem mela taky- ze mi tak kus vysi…ale zacelilo se:)
@stepankad No jako bolest to byla fakt děsná! Teď je to lepší každý den c o kus, ale stejně ta obava, že je tam zánět tam je
@kissi píše:
@stepankad No jako bolest to byla fakt děsná! Teď je to lepší každý den c o kus, ale stejně ta obava, že je tam zánět tam je
jestli se bojis tak si tam asi dojdi, at mas klid…ale me to fakt samo pospupne preslo:)