Brácha a ségra si nechtějí hrát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Soňa Zacharová
16.3.18 18:44

@Elenloth Já byla vždy bordelář a od doby co jsem s manželem co je totální magor do uklízení jsem se to naučila taky jen tedy si musím psat co kdy a jak. K tomu děti a venčení psa.

• Citovat
  • Upravit
56312
17.3.18 14:07
@Walerka píše:
@warita asi mate pravdu ale říkat jim pořad ne :nevim:

Já bych je takto neodháněla. A už vůbec bych jim neříkala, že tě to s nimi nebaví, i když je to pravda :mrgreen:
Pokud se neumí zabavit sami, tak jim vymysli aktivitu, ukaž jim, jak to mají dělat a v momentě, kdy jsou zabraní, zkus se vzdálit.
U nás měla dost často dcerka u mě v kuchyni tvořící stoleček. Já jsem vařila a jí jsem tam dala vždycky něco „za úkol“, co ji bavilo - malovat, vystřihovat, lepit, samolepky, děrovačky, modelínu. Občas jsem k ní přišla, něco ji pomohla..
Stejně jako duplo, postavila jsem jí něco, co chtěla a dál už ji nechala..
Koukni se na vaše hračky, jestli vůbec takovou hru „podporují“. Hodně jsem vídala u známých, že si také stěžovali, jak si děti nehrají, přitom pomalu neměli s čím. Resp. pokoj narvaný k prasknutí, ale věcmi jako autíčka a podobně. To za chvíli omrzí.
Přitom stačí k těm autíčkům přihodit dřevěné kostky, ukázat jak stavět silnice a garáže atd.
Taky jsem vypozorovala, že se dětem líp hraje v uklizených pokojích, kde naopak je těch hraček vytahaných minimum, neodvádí to jejich pozornost k dalším věcem.

Nebo když už je fakt krize, oblíct a jít ven :nevim: Občas jdu s dcerou do kavárny s dětským koutkem, dám si kafčo a vím, že na hodinku mám „pokoj“ a můžu si číst..
Jako mě hraní taky nijak zvlášť nebaví.. jenže co mám dělat, děti jsem si pořídila, že. :mrgreen: Takže dneska jsme celé dopoledne trávili u dětských deskovek, teď odpočívají po obědě u filmu a pak uvažuju, že je prostě naložím a pojedeme do bazénu, abych se vyhnula dalšímu kolu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin