Bráchové furt v sobě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.3.17 10:11

Ještě mi naši říkali, že „jsi tlustá a on hubený, takže máš víc síly a nevěřím, že by tě přepral“. :roll: (k anonymu v 10:02)

• Citovat
  • Upravit
69235
@pe-terka píše:
tak to je super, že averze sourozenců v dětství nemusí znamenat nevraživost v dospělosti. sama jsme zvědavá, jaké ty konstelace budou, až naše děti budou jednou všechny dospělé. No dopředu si radši moc iluze nedělám, kolem sebe často vidím, že se sourozenci nemusí. Překvapivě jsou konfliktnější spíš ženy - sestry, nebo když se do toho přimíchají švagrovky.
Tak třeba budu jednou příjemně překvapená.

hele, já co vidím u nás a v manželovo rozvětvené rodině, tak jako všichni sourozenci mají mezi sebou krásné vztahy, myslím jako v dospělosti, ta prťata se mezi sebou hádají všichni stejně, ale v dospělosti, sourozenco sestřenice, bratranci, držíme při sobě. Pravda, téma švagrových dáme stranou :lol: ale sourozenci všichni hezký vztah. A co já vidím u nás v rodině, tak ty sestry mají ještě takové bližší spojenectví než sestra a bratr. Zrovna v sobotu jsme měli rodinnou oslavu, bylo tam 17 dětí a k nim jejich dospělí, synovcovo manželka( manžel je bejamínek o 18let mladší jak jeho sourozenci, takže mám spoustu synovců a neteří přesně v našem věku, co mají děti ve věku mých dětí) je ze tří holek, byly tam všechny tři, povídala jsem si s její maminkou, jak je radost na ně koukat, jak jsou si blízké. A maminka říkala, to ano, v dětství se hádaly a hádaly a hádaly :mrgreen: tak já bych neházela flintu do žita :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@terinka4444 píše:
ne ne :mrgreen:

Já nevím, podle mě puberťák, který žárlí na mimino, nebo se v patnácti rve s batoletem, má nějaký jiný problém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.3.17 10:13
@Bábrdl píše:
Já nevím, podle mě puberťák, který žárlí na mimino, nebo se v patnácti rve s batoletem, má nějaký jiný problém. :nevim:

jo, pokud bereš rozdíl 15let, to ano, ale to už nejsou sourozenci, technicky ano, ale tenhle rozdíl je už na dva lidi žijící vedle sebe, ne spolu. A to i v dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.3.17 10:14
@pe-terka píše:
no já mám vypozorované, že méně konfliktní v dospělosti bývají dvojice bratr - sestra. U sester to někdy vázne, ženy jsou citlivější a víc řešičky různých křivd. jen je blbé, když se do vztahu bratr - sestra přimíchá švagrová, která si se sestrou nesedne.

jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.3.17 10:16
@terinka4444 píše:
jo, pokud bereš rozdíl 15let, to ano, ale to už nejsou sourozenci, technicky ano, ale tenhle rozdíl je už na dva lidi žijící vedle sebe, ne spolu. A to i v dospělosti.

Mám úplně jinou zkušenost. :nevim:
Vidím to i ve svém okolí. Starší se o mladší často hezky stará, i proto, že si užili to možnost mít mámu a tátu sami pro sebe.

V tom dětství je ten vztah jiný, to je fakt. Ale v dospělosti se to dorovnává a nejsou v něm často ty křivdy (tebe naši vždycky.. tys nikdy nemusel…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.3.17 10:18
@terinka4444 píše:
hele, já co vidím u nás a v manželovo rozvětvené rodině, tak jako všichni sourozenci mají mezi sebou krásné vztahy, myslím jako v dospělosti, ta prťata se mezi sebou hádají všichni stejně, ale v dospělosti, sourozenco sestřenice, bratranci, držíme při sobě. Pravda, téma švagrových dáme stranou :lol: ale sourozenci všichni hezký vztah. A co já vidím u nás v rodině, tak ty sestry mají ještě takové bližší spojenectví než sestra a bratr. Zrovna v sobotu jsme měli rodinnou oslavu, bylo tam 17 dětí a k nim jejich dospělí, synovcovo manželka( manžel je bejamínek o 18let mladší jak jeho sourozenci, takže mám spoustu synovců a neteří přesně v našem věku, co mají děti ve věku mých dětí) je ze tří holek, byly tam všechny tři, povídala jsem si s její maminkou, jak je radost na ně koukat, jak jsou si blízké. A maminka říkala, to ano, v dětství se hádaly a hádaly a hádaly :mrgreen: tak já bych neházela flintu do žita :mrgreen:

přesně sem neslyšela o nikom, kdo by se v dětství se sourozencem nerval nebo nedohadoval :mrgreen: a vztahy maj super…naopak vztahy nejsou super, tam kde se to nedělo…takže zakladatelko byla bych naprosto v klidu 8)

i když chápu, že odtrhávat je od sebe je vysilující :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.3.17 10:19
@Bábrdl píše:
Ale nejsou. to jsou takové řeči. Je to jeho sourozenec. Třináctileté dítě vnímá mimino, vidí ho, žije s ním. Ale ten vztah je jiný, bývá v něm míň žárlivosti a více něhy (pokud teda matka nedělá ze staršího chůvu), ale zase chybí taková ta rovnostářská blízkost.

třináctileté dítě a mimino se vidí, žijí vedle sebe a to je tak všechno. Tam není důvod k rivalitě, ty děti si spolu nehrají, nijak si nenarušují svůj prostor. Pokud je starší holka, většinou k sourozenci chová city jako holka k miminu, už to není dítě, aby soupeřila. Nedá se to srovnávat se sourozenci, kteří jsou věkově k sobě blíž. Mám ještě druhého bráchu, přesně o 13let mladšího, nikdy mě nenapadlo na něj žárlit nebo se s ním dohadovat..a to jsem ho hodně musela hlídat. Tam je ten vztah naprosto diametrálně jiný, než k sourozenci o tři roky mladšímu, se kterým člověk roste v raném dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.3.17 10:20
@terinka4444 píše:

mám sestru o 12 let starší a co si pamatuju, tak sme se v dětství popichovaly a škádlily taky i když se brzy vdala a odešla z domova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.3.17 10:22
@Bábrdl píše:
Mám úplně jinou zkušenost. :nevim:
Vidím to i ve svém okolí. Starší se o mladší často hezky stará, i proto, že si užili to možnost mít mámu a tátu sami pro sebe.V tom dětství je ten vztah jiný, to je fakt. Ale v dospělosti se to dorovnává a nejsou v něm často ty křivdy (tebe naši vždycky.. tys nikdy nemusel…).

nevím, já mám bráchu o 3 a o 13 let starší, vidím naše vztahy. Manžel má tři sourozence o 15,18 a 21 let starší, ačkoliv ho mají rádi, oni tři mezi sebou mají jiný vztah než mají všichni tři k manželovi ( nechci říct špatný, to vůbec prostě jiný, nevím, jak to popsat) a s jejich dětmi, které byly stejně staří, jako můj manžel, je ten vztah na úrovni těch věkově si blízkých sourozenců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.3.17 10:25
@brumdinka píše:
mám sestru o 12 let starší a co si pamatuju, tak sme se v dětství popichovaly a škádlily taky i když se brzy vdala a odešla z domova…

to si neumím moc představit, ve 12 nepopichuješ mimino, ve třinácti ročáka, v patnácti tříleťáka nebo v 18 šestileťáka. To já nikdy nezažila, já brášku bezmezně milovala, on mě, ale spíš jak už dospělého člověka než jako sourozence, taky nikdy nebyl důvod k rivalitě, o co bych mohla soupeřit coby téměř dospělá holka už se svým klukem s malým mrnětem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.3.17 10:27

@terinka4444 si asi nerozumíme, nešlo o rivalitu a žádný soupeření..jen takový škádlení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.3.17 10:36

@Saatine kozoroh? :mrgreen: Tu mám doma, jak jí něco nejde, může se zvencnout. Zrovna s ní dneska jedu na logopedii, to je med, tam jí nikdy nic nejde, protože jakmile něco doma natrénujeme, logopedka zkontroluje, řekne super a okamžitě vytasí něco nového, co zase neumí. :mrgreen: zase se tam obrovsky těším :mrgreen: A ještě nedej bože, když ségře to jde( no bodejť ne, když je o pět let starší) a jí ne. A to je voda na mlýn starší, si ještě popíchnout, neumíš to, protože jsi malá. A už to jede. Moje mladší ještě není ani předškolák ve školce, to bude až od září, a už teď mi vyčítá, že kvůli mně nemůže chodit do školy, protože jsem jí porodila pozdě a je malá, ty by tě z ní švihlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.3.17 10:45
@Saatine píše:
@terinka4444 Hele, že je prcek, to jsem ji provokovala i já. Krásně se vztekala, že není :oops: Tak jsem jí pak vysvětlovala výhody toho, že je prcek, pochopila vcelku rychle ;)

Ne, je jako já váha. Ale já jsem taky vztekloun, ale ne když mi něco nejde v tom mám trpělivost. Spíše, když někdo něco nechápe a měl by to chápat, krotím se jen u zákazníků, to dokáži vysvětlovat do nekonečna :D Ona se raději zavře v obýváku a hraje, první chyba tu přejde, jak zaslechneme druhou, tak trneme. U třetí huláká do zdi :DDD A my jsme pobavení.

Výčitka, žes ji porodila pozdě? :mrgreen: tak to je originální

jo, protože kdybych jí porodila dřív, bylo by jí už šest a mohla chodit do školy a na atletiku s velkejma dětma, takhle nemůže a je to moje vina. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.3.17 11:28
@terinka4444 píše:
hele, já co vidím u nás a v manželovo rozvětvené rodině, tak jako všichni sourozenci mají mezi sebou krásné vztahy, myslím jako v dospělosti, ta prťata se mezi sebou hádají všichni stejně, ale v dospělosti, sourozenco sestřenice, bratranci, držíme při sobě. Pravda, téma švagrových dáme stranou :lol: ale sourozenci všichni hezký vztah. A co já vidím u nás v rodině, tak ty sestry mají ještě takové bližší spojenectví než sestra a bratr. Zrovna v sobotu jsme měli rodinnou oslavu, bylo tam 17 dětí a k nim jejich dospělí, synovcovo manželka( manžel je bejamínek o 18let mladší jak jeho sourozenci, takže mám spoustu synovců a neteří přesně v našem věku, co mají děti ve věku mých dětí) je ze tří holek, byly tam všechny tři, povídala jsem si s její maminkou, jak je radost na ně koukat, jak jsou si blízké. A maminka říkala, to ano, v dětství se hádaly a hádaly a hádaly :mrgreen: tak já bych neházela flintu do žita :mrgreen:

tak to je krásný :palec: Já jsem trochu poznamenaná letitým a dlouhodobým konfliktem sester u nás v blízké rodině (veřejně nechci upřesnovat). Všichni kolem už jsou z toho docela unavení, ale ve šťastný konec už tu moc nevěřím. Ale je to dáno i specifikem konfliktu a nešťastnou souhrou nesourodých povah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí