Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Že se volá na úřad, vím, z nedávné zkušenosti. Nezaplatili jsme v termínu hypotéku a okamžitě volali na náš obecní úřad (ptali se jich na naši finanční situaci) a jestli budem schopni dál splácet, jako by měl starosta zlaté vlasy Děda Vševěda… Prostě jsme zaplatili o týden později. Proto jsem to napsala.
exekutor může i na cizí účet, pokud se domnívá, že tam jsou peníze exekuovaného - proto jsem zakladatelce psala, ať účet vybere, nebo ať z něho zaplatí dluhy a potom ať ho zruší.
Ale to šlo o hypotéku a kvůli nezaplacené částce volali z banky a ne exekutor. I tak se mi to nezdá, přijde mi to jako nesmysl.
že nějáký horlivý pracovník banky volal vašemu starostovi (asi budete hodně malá obec a měl pocit, že starosta ví všechno), tak to neznamená, že je to běžná praxe a ještě u exekutorů.
Pokud vím, tak osobní bankrot a oddlužení se netýká OSVČ, takže to v tomto případě taky nebude řešení.
crazzi píše:
Pokud vím, tak osobní bankrot a oddlužení se netýká OSVČ, takže to v tomto případě taky nebude řešení.
Myslela jsem si totez,do doby nez sla do oddluzeni nase sousedka maloobchodnice…Pry to jde a scita se u toho jeji majetk a hodnota zbozi apod ![]()
Kdes na tom byla? Od kdy volají na úřad a z jakého důvodu?
Bohužel i s cizím účtem je to tak, jak psal kdosi přede mnou, exekutor může i na cizí účet, pokud se domnívá, že tam jsou peníze exekuovaného, není pravda že ne.