Poradna duly
Jana Čurdová
Btw. kdyz jsem byla ted naposledy na kontrole, tak dr. premeroval malou a najednou rika ze ma vetsi hlavicku
takhle jsem na nej koukala a on pak ze to jako neni tolik, ze je to jeste v ramci nejakyho prumeru nebo co a pod. no doufam ze je vse ok, mi nemel radsi nic rikat jestli je to normalni.
Stejfo pekny brisko mas
a jak ti to slusi.
Petas to bude teda prekvapko
proc ti to ten dr. nerek? Spatne natoceny? Jinak ti to taky moc slusi, sem koukala na fotecky v galerce, vecicky taky moc krasny, ty sametacky jsou super ![]()
Btw. ja mam v ty prukazce BPD 76 … 30+3, FAC 255 ..... 29 + 5,
FL 57…29 + 2
Děkuji za pochvalu, misurdo to je účel, všechno co se dá schovat.
Ty jo já mám nějakou divnou průkazku, u UTZ vyšetření mám jiné zkratky BPP, AP, TÝDEN A JINÉ. A u BPP a AP mi tam nic nenapsal. No ten můj dok na to asi kašle.
Gissel určitě je všechno v pořádku. I když nad tím přemýšlím, ono je asi dobré,že mi nic neřekne, nic nenapíše, aspoň nemám tolik pochybností.
decka tak my uz sme hotovi a takto to vyzera aj s nabytkom: chybaju tam este nejaky kobercek a nieco na okna, ale to budeme riesit asi az sa katka narodi,alebo az tam zacne byvat, nastastie nam do tej izby nikto nevidi

stejfo na tej druhej fotke uz je dobre vidno ten tvoj pupik
to ty si ho len pred nami skryvala
![]()
Ahoj holky! No já jsem úplně hotová. Dneska jsem oficielně na mateřský a nikdo neví, jestli mám nebo nemám nárok na PPM. Ach jo. Je to fakt mazec. Ale já spíš řeším to, že jsem otěhotněla v ochranný době (po ztrátě změstnání) a na ÚP jsem to oznámila až po… tak se snad bere datum početí a ne datum zjištění, ne? Logicky mi to tak aspoň přijde
…To by ale znamenalo velký zvraty… a nezbývá nic jinýho než volat na MPSV, aby poradili, páč ty úředníci jsou zmatení až běda. To jsou denně aspoň 3 telefony… ach jo…
misurdo - fakt nádhera a krásně jsi zvolila ty barvy. Je vidět, že máš vkus, ale to jsem věděla už když jsem viděla na fotečce tvojí barvu v obýváku. Moc moc pěkný. Takže Kaťuška bude mít svůj vlastní pokojík? Já jsem taky přemýšlela o nějaký dekoraci, ale malinko, jen nad postýlku a k přebalováku (budou vedle sebe)… moc moc pěkný
![]()
Gissele - já mám tu průkazku taky trochu zmatenou. Tak nějak jediný, co se mi tam hodí je PM - poslední menstruace…
Btw. Jak zjistím datum početí??? Prostě budu odečítat týdny až zkončím týdnem 0? Potřebovala bych to nějak zjistit… Když mi to Dr. počítá od poslední menstruace, tak mě přece nezajímá nic jinýho a bude to datum početí, ne? Potřebovala bych to vědět kvůli těm úřadům… zkuste mi někdo poradit, prosííím, prosííím ať se na ně můžu vyzbrojit
…
Stejfa - bříško sluší moc, jen ta černá to nějak maskuje ![]()
Petas - gratulace k úspěšné kontrole ![]()
Ahoj holky! No já jsem úplně hotová. Dneska jsem oficielně na mateřský a nikdo neví, jestli mám nebo nemám nárok na PPM. Ach jo. Je to fakt mazec. Ale já spíš řeším to, že jsem otěhotněla v ochranný době (po ztrátě změstnání) a na ÚP jsem to oznámila až po, takže mi ochranou dobu neschválili… tak se snad bere datum početí a ne datum zjištění, ne? Logicky mi to tak aspoň přijde
…To by ale znamenalo velký zvraty… a nezbývá nic jinýho než volat na MPSV, aby poradili, páč ty úředníci jsou zmatení až běda. To jsou denně aspoň 3 telefony… ach jo…
misurdo - fakt nádhera a krásně jsi zvolila ty barvy. Je vidět, že máš vkus, ale to jsem věděla už když jsem viděla na fotečce tvojí barvu v obýváku. Moc moc pěkný. Takže Kaťuška bude mít svůj vlastní pokojík? Já jsem taky přemýšlela o nějaký dekoraci, ale malinko, jen nad postýlku a k přebalováku (budou vedle sebe)… moc moc pěkný
![]()
Gissele - já mám tu průkazku taky trochu zmatenou. Tak nějak jediný, co se mi tam hodí je PM - poslední menstruace…
Btw. Jak zjistím datum početí??? Prostě budu odečítat týdny až zkončím týdnem 0? Jde o úřady, takže podle TP? Potřebovala bych to nějak zjistit… Když mi to Dr. počítá od poslední menstruace, tak mě přece nezajímá nic jinýho a bude to datum početí, ne? Potřebovala bych to vědět kvůli těm úřadům… zkuste mi někdo poradit, prosííím, prosííím ať se na ně můžu vyzbrojit
…
Stejfa - bříško sluší moc, jen ta tmavá to nějak maskuje ![]()
Petas - gratulace k úspěšné kontrole
. A forečky oblečků jsou naprosto senzační. Moc hezký!!!
My ještě lehátko ani hrací deku nemáme… mám vybráno, ale myslím, že koupit můžu až bude Terezka na světě…
mno - jsem dala upravit a te´d to mám za sebou 2 a v rozšířený verzi
, tak se omlouvám ![]()
nikol moc dakujem
ona bude mat svoju izbicku, ale ju tam dam asi az ked bude mat nejaky rok, zatial bude mat postielku u nas v spalni, ale prebalovanie sa bude odohravat u nej a mame tam este velku postel pre navstevy, tak ked bude v noci vyvadzat, mozeme sa tam tiez na chvilu zlozit ![]()
ja sa tym uradnym veciam vobec nerozumiem, lebo sme tu nikdy nerobili, ale to pociatnie by som tiez brala podla PM, ale ako hovorim vobec sa v tom nevyznam
no som ti poradila
![]()
Tak jsem přelítla, co jste napovídaly. Dneska jsem tu měla kadeřnici, tak jsem s tím strávila celé odpoledne - stříhá i sestru, takže si vždycky vzájemně pohlídáme děti, ale je hrozně upovídaná, tak se to nějak protáhlo.
petas a stejfo - krásná bříška, každé úplně jiné.
Souhlasím s misurdou, že až z profilu je to břicho vidět, stejfo.
Misurdo, teda kloubouk dolů, to obdivuju takovou kreativitu, moc krásné!
Nikolo, zkus nějakou diskusi tady na emimi, vím, že se to tu probíralo a byly tam holky, které jsou v tom fakt zběhlé. Jinak jsi mě moc neuklidnila, to se mám na tom úřadě na co těšit.
V sobotu se chystáme do Prahy, tak se chci podívat do IKEA, už se docela těším, nějak jsem teď dlouho nikde nebyla.
anel - neměj strachy, pokud jsi před tím měla norm. zaměstnavatele a na mateřskou šla z práce, tak s tím žádný problém není… to jen já to vždycky musím mít zamuchlaný…
Přidala jsem fotku, jak rosteme.
Neumím si představit, že to bude ještě pokračovat. ![]()
Hezké pátečné ráno, v Liberci prší. Teda vůbec se mi nechtělo vstávat.
Misurdo teda fakt závidím, já chci taky
Moc se vám to povedlo.
Nikol tak to máš těžké, oni sami úředníci kolikrát nevědí co a jak. A ono se v těch zákonech pořád něco mění. A co by bylo pro tebe výhodnější? Asi kdyby ti počítali peníze od posledního zaměstnavatele, co?
Anel taky hezká fotečka, Jenda se asi těší na sestřičku. Co?
Dobre rano ![]()
v Praze zatim neprsi, ale zda se ze brzy bude, vstavat se mi teda taky vubec nechtelo, ale malej by ne nenechal
.
Misurdo - ten pokojicek je fakt nadhernej ![]()
Niky - drz se s ouradama je to obcas tezky
mozna ti pomuze stary ale priznam se ze muj oblibeny vtipek
:
„Po trech hodinach stravenych ve fronte na financnim urade a jednanim s otravenymi mizerne placenymi uredniky se vytoceny chlapek vydal do supermarketu koupit synkovi baseballovou palku. U pultu se ho prodavacka pta: "budete platit kartou nebo hotove?“ Chlapek na ni nastvane vyhrkne „Hotove!“ Pak si uvedomi, ze ta prodavacka si takove jednani nezaslouzi a vysvetluje „Prominte, stravil jsem dopoledne na financnim urade…“ „Nic se nestalo…Chcete tu palku zabalit nebo se tam jeste vracite?“
Anel - moc hezka fotka, jak to Jenda bere ze bude mit segru? U nas je to takovy zatim neutralni, rika ze se tesi, ale myslim ze nevi co ho ceka, takze z toho mam trochu strach ![]()
este raz vam vsetkym dakujeme za pochvaly
my sme netusili jak to bude na konci vyzerat, ale sme velmi spokojni, podarilo sa ![]()
anel super pupik, mne sa prave v poslednej dobe zda, ze uz nerastie
ale katusku citim pravidelne ze kope, tak snad je vsetko v poriadku
poradnu mam az buduci piatok, uz sa neviem dockat ![]()
gissele dobry vtip
ja som ho nepoznala ![]()
Ahoj holky,
zrovna jsem se vrátila z velkého ultrazvuku ve 30. týdnu, všechno je v pořádku a malej má 1,6kg. Vůbec se mi nechce myslet na to, že ještě on sám přibere nějkaá dvě kila, paní doktorka říkala, že to vidí na porodní váhu tak kolem 3,5kg. Když on ještě dvě kila, tak kolik celkově já???
Už teď mám nahoře 13kg! A připadám si jak medvěd. Už jsem překročila magických 80Kg. Hrůza.
Kamarádka si akorát teď dopoledne odvážela miminko s porodnice, rodila v ponděli večer. A díky tomu jsem zjistila, že je potřeba si všechno, co jde, nacvičit ještě dopředu. Měli trošku problém s připnutím autosedačky do auta. Takže si ji asi odpo vezmu a půjdu trénovat. Když jsem ji ve středu přivezla i s kočárem, tak jsem si složila kočárek, trochu si pojezdila, ale ani jsem si nevyzkoušela, jak se dává s těma adaptérama na podvozek a jestli s těma adaptérama se může dát i do auta nebo jestli se musejí sundavat. Tak jsem zvědavá.
Misurdo jsem rada ze te pobavil
nekdy si opravdu predstavuju tu silenou situaci jak jdu na urad s baseballovou palkou a dela mi to desne dobre
![]()
Baro to neres kolik priberes, az se malej narodi tak budes kolem nej porad tak hopsat ze to shodis ani nebudes vedet jak. Me manzel zase s laskou rika Shreku
ale nekdy me s tim uz fakt stve. S tou sedackou a adaptery nevim, pac u Milise jsme meli sedacku zvlast, ted chci taky sedacku k nejakymu kocarku, tak dej pak vedet jak to dopadlo jestli se tomusi sundavat nebo ne, ale ted me napada, ty adaptery zustavaj na kocarku ne? No mozna jak u kteryho… , jinak s tim pripnutim to chce cvik
casem to budes delat automaticky. Sem se s tim taky pekne natrapila.