Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2857
15.1.08 13:17

poly ide o to aby ked jedna z nas bude v porodnici mala nejaky kontakt na niekoho z fora, aby mohla dat vediet aj ostatnym. no a tym prostrednikom by si mohla byt napr. ty :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
15.1.08 13:49

Mně se spíš jednalo o ty, které jsou v seznámku, ale poslední dobou vůbec nepřispívají. Aby to i pro ně bylo aktuální.

Je fakt, že jsem předtím pracovala, ale shodou okolností jsem v červnu podepsala výpověď dohodou (firma se prodává jinému majiteli), dostala jsem skvělé odstupné, takže si nemůžu stěžovat. Ale četla jsem mimo mnoho jiného, že nárok na PPM máš pokud v době nástupu na mateřskou máš platnou pracovní smlouvu - a to nemám. Sama jsem zvědavá, co mi na sociálce řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
15.1.08 13:57

Ahoj, tak jsem teď měla tolik práce, že na Vás už bohužel nezbyl čas. Zdravotně už jsem OK, tak jsem vyrazila do práce s žádostí o mateřskou a k tomu jsem tam zůstala a archivuji a uklízím stůl a kostlivce. Asi tam budu chodit ještě týden, než dám všechno do pořádku, ale jsem ráda, že můžu nějak zabít nudu doma. V práci se pořád něco děje a řeší, tak se do toho nezávazně zapojuji a zase mají moje volné chvíle smysl!!!!! JUPÍ
O víkendu jsem pokoupila zase něco málo pro mimi a teď už zbývají jenom drobnosti. Věcičky jsem taky vyprala, snad dnes bude síla na další žehlení a jinak nám vlastně chybí už jenom kočárek. Máme ho objednaný od konce listopadu a pořád nic, snad to stihnou včas dodat, bídáci.

Jak dlouho zůstat na mateřský ještě pořádně nevím. Podle mě 2 roky jsou málo, 3 akorát a 4 moc, ale je pravda, že kdo chce mít hned 2 mimi¨, tak jsou 2 roky nejvýhodnější. Ale já ani nevím, jestli chceme 2 děti. Na začátku, když jsem měla půl dne hlavu v míse, jsem křičela, že už nikdy¨, že budu ráda, jestli přežiju to první těhotenství a teď se mi to celkem líbí. Jenom my hodně cestujeme a ve 3 to jde lépe, než ve 4. Je to sice dost sobecký názor, proto se s ním plně neztotožňuji, ale je to holt pravda. Už teď jsme začali přemýšlet nad dovolenýma, takže to vypadá, že rodina asi nebude překážkou :lol: .

S tím malinovníkem nevím, jak se pije a jestli se Rozik neotočí, tak ani pít nebudu. Zatím teda kope jako blázen na straně, takže je pořád příčně.

A ten telefon? Nějak vás nestíhám… pokud bude potřeba někomu poslat číslo, napiště komu, nebo pošlete mě, myslela jsem, že zaúkoluji Petra, aby vám napsal, jestli už rodíme, nebo jak jsem dorodili.

Tak se mějte, jdu dospávat. V noci to bylo bezesné, tak snad trochu klidu přes den.
Pa Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
15.1.08 13:59

Misurdo dík, že jsi to trochu vysvětlila. Jestlil chcete tak ten kontakt můžu dát taky. V té době už budu mít internet i doma. Teda doufám.

Anel tak to netuším, ale na sociálke to snad vyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
15.1.08 14:08

Katko naše malá kope taky na pravé straně a doktor řekl, že už je otočená. Tak možná že i to vaše miminko už je tak jak má.
Katko a kde pracuješ? Možná to znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
15.1.08 14:23

Ahoj Katko, co budete mít za kočárek, že mají tak dlouhé dodací lhůty?
Jinak s těma dětma, to je fakt těžké. My jsme taky cestovatelé a dlouho to vypadalo, že sice budeme mít dvě děti, ale hodně od sebe. Ale pak jsem si uvědomila, že tím se nám zase prodlouží ta doba, kdy jsou na tobě děti hodně závislé, tak jsme se rozhodli nakonec to tolik neodkládat. Ona je zase výhoda, že se děti spolu zabaví - i na těch cestách.

Jsme asi blázni, ale také plánujeme dovolenou - pokud by bylo vše v pohodě, tak si umím představit, že bychom jeli v srpnu/září někam k moři. Ono je to s těmi menšími dětmi kolikrát jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
15.1.08 14:25

Ahoj holky,
už jsem zase na drátě. V pátek jsem byli v Německu a koupili jsme nějaké oblečení na mimi a v sobotu jsme objednali kočárek.
Tak už dokonce i my jsme začali. HURÁ !!! :lol:
Koukám a doufám, že jste se z nachlazení už dostaly. :lol:
Jára se vrátil o 1/2 dne dříve z lyží ( brácha jeho tam dostal 38 teplotu a zvracel). Tak doufám, že mi něco nezavlekl domů. :(
Holky, já mám termín na Velikonoce 24.3. tak mi můžete poslat tel.čísla přes SZ a já Vám to potom zveřejním ( kdy,kde,jak a co se Vám narodilo). :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
15.1.08 14:29

Misurdo,Nikolko - můžu poslat tel.číslo já Vám máme od sebe asi nejvíce vzdálené TP … tak by jste potom mohly zase zveřejnit Vy mě .Co říkáte holky ??? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
15.1.08 14:38

Stejfo, určitě to budeš znát. Pracuji na krajským úřadě na Rybníčku. Teda už jsem dopracovala. Ale s prací úřednie se ta moje náplň nedá srovnat, jeto taková práce v reklamce, ale pro státní správu. Proto to bylo zajímavé a nechce se mi vše zapomenout.

Anel, kočárek jsme objednali Teutonii. Peněz jako želez to stojí a dávají si opravdu na čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
15.1.08 14:40
[Jsme asi blázni, ale také plánujeme dovolenou - pokud by bylo vše v pohodě, tak si umím představit, že bychom jeli v srpnu/září někam k moři. Ono je to s těmi menšími dětmi kolikrát jednodušší.

Anel, od kdy může být mimi na sluníčku u moře? My máme možnost jet už začátkem července, ale to mám strach, jesti nebude malá ještě moc malá. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
15.1.08 14:44

Ahoj,
u nás je krásně … tak se obleču a pádím na vycházku. :lol:
Možná něco po cestě koupím na mimi. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
15.1.08 14:58

Petas ono to je obráceně, ty posíláš číslo všem. A když porodím, tak ti na to číslo pošlu sms a ty ji napíšeš sem. A když porodíš ty,tak pošleš sms třeba Misurdě. Teda jestli bude dávat kontakt. Doufám, že je to aspoň trochu zrozumitelně vysvetlené.

Katko začátkem července to bude asi trochu brzo, no uvidíte. Já pojedu taky v létě na Slovensko. Není to až tak daleko ale zato teplo tam je. Teda na rozdíl od Liberce. Tak Krajský úřad znám, ne že bych tam nějak často chodila, ale občas musíme. Já jsem zvědavá co budu muset všechno zařídit, kvůli tomu, že jsem Slovenka. Vůbec se na to netěším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
15.1.08 15:20

Tak už jsem se přihlásila na předporodní kurz a prohlídku porodního sálu. Jdu tam 8.2. tak doufám, že to ještě stihneme a nebudeme rodit o měsíc dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
15.1.08 15:39

Mišurdo- děkuji za vysvětlení, už plně chápu. Jsem pro, klidně čísílko pošlu a jestli napíšete mě nebo Petas, to je celkem jedno. Já mám termín 20.3. Však se nějak domluvíme. Tak já to moje číslo pošlu na SZ.
Děvčata, vy už přemýšlíte nad dovčou? To je milé, je pravda, že jsme o tom s mojim taky mluvili, ale jeli bychom spíš v tom září, to je ještě teplučko, ale žádné pařáky, tak i pro to mimčo by to snad bylo lepší.

My se jdeme podívat do porodnice příští čtvrtek, už se i těším, asi jsem padlá na hlavu nebo co :lol: :P. Holky a věříte, že se na ten porod už i těším. Ne, že by mě lákaly ty bolesti, ale pak jak to mimčo na vás vykoukne, no náááádhera. A hlavně se v noci budu moct už i převrátit na bok, je to fakt strašné. Já mám mimi taky na pravé straně a už je hlavičkou dolů, tak se netrap, snad už se ti převrátilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
15.1.08 16:17

Katko, tak na sluníčko by mimi nemělo v podstatě až do roka. Ale to neznamená, že s ním nemůžeš k moři. Nevím, do které země se chystáte, ale je fakt, že když mimi kojíš, tak by mělo být v pohodě kdekoli - hlavně když má mámu. Jen bych se bála, že v tu dobu bývá dost horko, takže by mohlo spíš vadit to přehřátí.
Teutonia se mi taky moc líbila, ale nakonec mi to na druhé dítě přišlo jako velký luxus, ale mít ještě obě před sebou asi bych se nerozmýšlela. Který typ budete mít? A co barva, vím, že měli spoustu barev, nevěděla bych kterou.
Petas - gratuluju k nákupům, člověku se to miminko začne víc zhmotňovat,co?
Poly - taky už se skoro začínám těšit. Hlavně jsem zvědavá, jestli to bude opravdu ta Lucinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí