Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
663
14.1.08 10:58

Ahoj holky,

po víkendu zase v práci, chvíli jsem měla nějaké povinnosti a teď mám chvilku volna, tak nakukuju.
Poly - k těm bradavkám - koukni na firmu Medela - mají věcičku nazvanou Formovač bradavek a používá se to právě v takových případech. Stojí kolem 200Kč.

Nikolo - moc hezké věcičky. Já vám upřímně závidím, že čekáte holčičky, protože těch oblečků na ně je tolik a tak nádherných, že mi z toho až oči přechází. Příjde mi, že na kluky toho moc neni. Ale zase tolik neutratim. Já čekat holku, tak už má víc oblečení než já. :)

Přeju hodně štěstí při zkouškách, ať vám to dobře dopadne. Je to boj.

Dneska je dost hnusně a jsem z toho nějaká unavená, snad mi to rychle uteče. No je už jedenáct, za hoďku jedem na oběd, pak se to nějak přehoupne, v půl 5 jedu na cvičení a večer bude doma mazec, protože budem vrtat držáky na ručníky do celé koupelny. To se zase pohádáme, já už to vidím :twisted: Ale hlavně ať to je hotový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
14.1.08 12:12

Ahoj holky!!!

Tak já jsem se dneska konečně po týdnu ohodlala a ráno jsem vyrazila škrábat auto, abych jela na poslední odběry z gyndy a k obvoďačce. Kupodivu mi to nikde netrvalo dlouho, jen když mi brala taková můra kre -udělala mi tam takovou modřinu, že to ani není možný :roll: :roll: :roll: . A to mi řiká - vy se bojíte? A jak chcete rodit? Tak jsem jí odpověděla,že žilou určitě ne, tak to byl ten důvod, proč mám modřinu přes čtvrt ruky :roll: . Ale co. bylo to naposledy, pak j už nikdy nechci vidět - potvoru :evil: . No a u praktocký to bylo jako na kafíčku - kdy přejdete ukázat chlapa, kterýho jste si vzala? A až bude Terezka na světě, klepněte tady vedle, my máme moc rádi miminka… Ale musí se jí nechat, že mi jenom nedala razítko, že mě prohmatala, změřila tlak a ještě poslala na EKG. Tak to mám taky za sebou. Mám radost.

Poly - I kdyby ti to s přístrojem nešlo, tak já jsem četla spoustu článků, že i v porodnici se sestřičkám podařilo rozkojit i přes vpáčený bradavky (to bylo jako poděkování, jak se jim tam věnovali…) maminky, tak snad to bude v poho.

Já mám taky blbou otázku :oops: . je norm.,že jedno prso bývá větší, jedno menší, ale jak se mi ty prsa nalývaj, je to fakt viditelnej rozdíl (u mě) kamarádka řikala, že při kojení si musím dávat pozor, aby to bylo přibližně stejně z obou. Že jí nechtěl tomášek z jednoho pít a to má teď menší… ale jak vyměníte dítěti prso, aby pil z obou za jednu dobu kojení a přitom ho ale nesmíte odtrhnout?… To vám nic jinýho nezbyde, než mu to prso vzít a vyměnit… zase přemýšlím moc dopředu, nebo Vás to někoho už taky napadlo při sbírání informací? :oops:

misurdo - já se ti ani nedivím. Jsem úplně stejná! já jsem teda letní fusak nekupovala. Když bude teplo, buď jí do fusaku nedám, že bude stačit deka, nebo bude ve fusaku, ale rozbalená. mě se ta letní verze od emitexu moc nelíbila, tak jsem si řekla, že to při nejhorším nahradím dekou.

Stejfo - ani jsem nepředpokládala, že by byl nějaký problém. teď tak jediný problém, který se nám může přihodit je porod… a v osmým měsíci to je problém jen do určité míry :lol: :lol: :lol:

Bara2 - díky za pochvalu, je fakt, že si to užíám, ale zase na druhou stranu jsem trošičku k nezastavení. Tak jediný, co mi pomůže a manža neprotáčí oči v sloup, když teda koupím velikost větší, protože těch malých máme fakt dost. Víc mylýho už nejde, páč nevíme jak bude velká a tak… Ale víš jak si pak oblečeš klukaaž bude větší? To ti to vynahradí, neboj. Na to se moc těšila máma, až bratr vyroste… on se bohužel nenechal, páč začala pozdě - on je totiž „sk8“ :roll: , tak z něj elegán nikdy nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
14.1.08 12:54

Nikol co se kojení týče, říkali mi, že ze začátku musíš prsa střídat první-druhý týden. A pak ho střídat co kojení. Takže jedno kojení jedno prso a druhé kojení druhé prso. Některé podprsenky mají i takové značení, abys nezapomněla ze kterého prsa jsi naposled kojila.

Misurdo to jsem ráda že operace dopadla dobře, ale příště si dávej větší pozor kam šlapeš. Ještě že se ti nic nestalo.

Poly skus ten formovač a uvidíš jestli ti pomůže. Ale v nejhorším budeš používat kobouček na braduvku u kojení. A ušetříš bradavku a pomůže to.
Kamarátka s tím kojí a nemůže si to vynachválit a to má normální bradavky. Jenom její malá si nevěděla uchopit prs, tak ji kojí přez ten klobouček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
14.1.08 12:59

Nikolo, úplně si mi připomněla, jak jsem taky poprvé řešila kojení. Měla jsem z toho všeho, co jsem četla a slyšela, pocit, že je to děsná věda a skoro jsem si říkala, že bude lepší umělá výživa. Ale ono to pak přijde samo, stejně je každé dítě i máma originál a každý si najde svůj způsob. Nejdůležitější je vůbec to rozhodnutí, že chceš kojit a snažíš se udělat pro to všechno (ono to někdy stejně nestačí). Nejhorší je když si máma nevěří, že to dokáže a ještě od druhých slyší, proč mu nedáš flašku, když brečí. To pak stačí fakt málo a je po kojení. Takže hlavně klid a sebedůvěru, ostatní přijde samo.
Z obou prsů se kojí jen na začátku na rozkojení, a pak se to střídá - já si to musela psát, abych to nezapomněla.
A s těma oblečkama jsem taky posedlá. Teď se mi manžel smál - švagr se bude asi v létě ženit a já viděla na MMB nádherný šatičky, tak už je mám doma. Snad ta svatba bude…

Baro, já mám zase teď pocit, že vidím samé pěkné kompletky na kluky a našeho Až ho musím krotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
14.1.08 13:05

Koukám, že mi tam kousek vypadl - psala jsem, že Honzíka teď začalo zajímat, co si vezme na sebe a někdy je dost těžké mu to rozmluvit - zvlášť když chce tričko a kraťasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
14.1.08 14:52

Niki- plně souhlasím s holkama s tím kojením. Já mám taky větší jedno prso, ale né tak extrémně, nejde to skoro vůbec poznat, akurát když o tom člověk ví, že jo :lol:. Takže žádné mindráky. Sestře taky malý pil jen z jednoho, tak si z druhého prsu musela odstříkávat, protože ho měla strašně naběhlý a bolelo ji to.

Jinak děkuji moc za radu, koupím si ty kloboučky rovnou, protože mám stejně malé bradavky a malá by z toho asi nepila, aspoň kamarádky, které jsou na tom stejně, tak jim to moc pomáhá.

Mišurdo- já se k tomu nakupování stavím stejně. Už si vážně připadám jak magor, co vidím krásného to kupuji. Aspoň, že to kupuji už ve větších velikostech, jinak by mě mrzelo, že to malá neunosí.

Lost-chtěla jsem se zeptat, jak jsi psala o těch vitamínech, tak je nějaký problém v tom, že to Calibrum beru každý den? Nemá se to? Ohrožuje to nějak mimčo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
14.1.08 15:08

baby ja som sa dala trocha varit ( ze pomozem igorovi nech nerobi vsetko sam, lebo daval svetlo na chodbu a montoval skrinu pre malicku) a doslo mi tak zle. no fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj :roll: tak som si musela lahnút a asi po 10 min mi to preslo :wink: uz si to vsimam posledne dni, ze ked som dlhsie na nohach, zacne ma boliet brusko a je mi zle :roll:

poly myslim, ze problem v tom nie je ziadny, ale moj gyndos mi hovoril, ze to nemusim brat denne, lebo sa „pry“ z toho rodia velke deti 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
14.1.08 15:09

Holky, u nás je dnes tak krásně od rána. Svítí nám tady sluníčko, 8 stupňů, paráda. Tak jsem si vyrazila i přes zákaz pana doktora ven se psem a jak je mi dobře.

Stejfi- já jsem se těšila, jak se pochlubíš s malou, kolik váží a měří a ty takhle na nás. Akurát hledím, že ti to neřekli, to by měli na tom posledním UTZ ne? Ono je to v celku jedno, hlavně, že jste obě v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
14.1.08 15:29

cau holky tak se hlasim zase.Nojo misto uceni jsem upekla pernik pro meho milovaneho,at mame neco k snidani.To je vzdy tak kdyz se mam ucit tak vymyslim vselijake blbosti jen to uceni mi akosi nejde.Ale zas tak hrozny to nebude protoze obcas do toho kouknu.

Misurdo taky uz mam problem s delsim varenim a tak hlavne mi to skoci na zada a bricho se mi napne a musim si lehnout.Uz i delsi sezeni mi dela problem. :(

Poly ano jak Misurda rikala ne moc doktoru s tim souhlasi brat ty vitaminy kazdy den.Ty predtim na otehotneni a pak behem 1trimestru jsem brala kazdy den kvuli vyv.vydam atd.Ale ted uz myslim,ze to neni tak zapotrebi a myslim,ze kdyz mamina si dopreje jidla dost tak to tomu miminu staci.Ja to teda beru kazdy 3den.Ma se to brat i behem kojeni ale to nevim jestli to jiz nevy:,–(im uplne.Uvidime. :) A jak mas velkou malou?Byli jste ted nekdy na utz?

Tak se mejte a hlavne odpocivejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
14.1.08 15:30

Mišurdo- no ani mi nemluv. Já jsem včera po dlouhé době něco dělala, protože mám zakázané cokoliv provozovat, ale to aby člověk zmagořil. Vrhla jsem se do čištění sprch. koutu. Mě tak ruplo v břichu, že jsem čekala co bude. Začalo mi být zle, můj už v hysterii začal házet věci do tašky, že pojedeme do nemocnice, no moje nervy. Naštěstí vše v poho, ale šetřit se :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
14.1.08 15:31

Poly normálně by mi to asi řekl, ale já se ho různě ptala a asi zapomněl.
A já taky. To víš že mne to sere, ale co už nadělám.

Misurdo včera mi taky zůstalo blivno. Chtěla jsem se po:,–(it a nějak jsem si asi skřípla malou a bylo to. Stalo se mi to už podruhé. Dlouhé stání mi zatím nevadí.

Dneska jsem už vyplnila papíry na matěřskou a dala jsem je už na mzdovku. Takže nastupuji 25.1. definitivně.
Přeji hezký zbytek dne, jdu se juknout na koníčky a frčím domů.
Zítra papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
14.1.08 15:33

Lost- tak teď už to chápu, děkuji za radu. Tak já to raději omezím taky tak na 2× týdně. S malou jdu na kontrolu příští týden, tak už jsem moc zvědavá, jak jsme velcí a jak jsme vyrostli. Budu informovat.

Zíta budu držet pěstičky!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
14.1.08 16:05

No tak já si oběhala doktory, šťastná že to mám za sebou, sedla jsem si, koukla do diáře a zjistila, že jsem měla být v osm ráno na pracáku - takže zase oblíkat a úřadovat. Mezi tím jsem se ptala, jak to semnou bude (tím že jsem na ÚP - ám to složitější) a oni vůbec nevěděli co semnou. Sice jsem čekala 3× po 40 minutách než se semnou vůbec někdo bavil, ale pak zase byli ochotní a radili se a radili se… a stejně si pak na dvou úředech vzali číslo s tím, že mi zavolají, že teď neví co s tím, že musí poslat dotaz nadřízeným orgánům. Tak byla jim ta reforma k něčemu, blbcům :evil: :evil: :evil: ? Mno - to jsem si jen tak postěžovala…

Bára, Anel - no vidíte a já jsem si myslela, že jsem jediná, do na tohle myslí. Připadá mi to jako hrozná věda, ale je to zase přirozený a já bych kojit chtěla a myslím, že mě v tom budou doma podporovat (už jen proto, abysme ušetřili :lol: :lol: :lol: - a samozřejmě je to nejlepší pro Terezku :wink: )

Poly - mě zase řikala doktorka, že mám vytamíny brát do 15. týdne a pak až od 23. týdne, aby nebylo mimi velký. Jinak že je můžu brát denně (což o tý doby co jsem měla neberu, páč jsem lempl :roll: ). A Dr. mi řikala, že je Terezka trošku menší (když to taky všechno počítá podle menstruace :roll: …) S moc se stejfě (to zeda zní :lol: ) nediv :lol: . Buř ráda, že jí na ten poslední UTZ vůbec poslala. Mě řikala, že bude a když na to přišlo, tak řekla, že už na něj nemusííím. A já se těšila. Řikám, že když je mi obře a jsem zdravá, tak to ti doktoři tak rychle ofláknou s tím že je to vše v poho :evil: … díky bohu…

Misurda - dneska na úřadech mi taky nebylo zrovna nejlíp. Ono na odpočinek už máme docela nárok :wink: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
14.1.08 16:38

Stejfo, gratuluju ke kontrole, vyřídila jsi to tedy rychle.

Taky je mi teď často špatně, ale spíš cítím břicho, že se mi tam malá nějak zašprajcne a je to nepříjemný. Včera jsem vůbec nemohla usnout, nedalo se ležet ani na jednom boku, jako by se tam nějak vzepřela a úplně mi na to břicho tlačila až to bolelo.

Dnes se mi konečně vrátí manžel, už se fakt těším, prožívám teď to odloučení nějak hůř. Ještě že tu mám malého, ten mě zaměstnává neustále.

Nikolo, mě čeká za týden něco podobného - ráno na kontrolu k doktorovi i s odběrama a UZ, a pak ještě na sociálku kvůli rodičáku. Tak se mám asi na co těšit. Ještě že budu mít hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
14.1.08 16:59

anel - tak ať to zvládneš v klidu. Já jsem si na sociálce připadala jako ve školce. Bylo tam mraky mamin s dětma. kam by je taky daly, když jsou na mateřský. Já to ani nemám ještě všechno oběhaný, to bylo jen informačně a jsem zvědavá, co z toho teď vypadne. Asi mě nakonec fakt bude platit poslední zaměstnavatel, i když s ním už 8 měsíců nemám nic společnýho :roll: … Kdyžtak se vztekej :twisted: :wink: ! jsi těhotná, tak ať nečekáš dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí