Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3168
10.1.08 09:43

Ahoj holky pridam se do malirskeho krouzku? :D Obyvak s kk Pul ruzova pul bila.Loznice merunkova vrch bilej.Treti pokoj mame zatim jako pracovnu a ta je taky nejak azurove modra.Mala bude s nama v loznici takze detsky pokoj budeme resit az tak za rok.

Poly ja koukam jako vejr.Predstav si,ze ja chci Saru pritel Elisku jeho rodice nejsou nadseni ze Sary moje mama chce saru a jo myslela jsem to tak kvuli tomu,ze je to zidovske jmeno,ale dnes by se to snad uz tak brat nemelo.no tak jsme se domluvily,ze pockame az se mala narodi a uvidime ktere jmeno se k ni vic hodi.No nevim jak to po porodu pozname :lol:,ale zkusime to. 8O

Jo diky myslim Jitus za info o tom pediatrovi.Ja budu muset tady k nam na socialni odbor zeptat se co ajak a jeste zajdu za nejakou dr. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
10.1.08 09:51

No jo LOST, ale nemají se psát náhodou jména dopředu a ono se to pak odevzdává nebo ne? Mě se zdá, že u nás to tak je. Než jdeš rodit, tak musíš mít odevzdaný dokument o jménu mimča. Nebo si to zase s něčím pletu? Já už v tom mám fakt holubník :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
10.1.08 10:00

to ja myslim taky ale uvidime.no kazdopadne rodit budu ja kdovi jestli ten muj bude u porodu tak to budu rozhodovat ja. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
10.1.08 10:16

Lost- a on nechce být nebo ještě nevíte. Můj, ten se na to těší, jak malý kluk. Říkala jsem mu, že jestli to bude moc bolet, tak ho tam i pomlátím, ale mu je to jedno. Ani bych se nedivila, kdyby si tam vzal kameru a natáčel mě,bláááááázen :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
10.1.08 10:17

Cauves holky,

koukam ze jste se dali do malovani :)

s tim jmenem nevim, me se ptali myslim az po porodu

K ty doktorce staci zavolat, v porodnici se vas budou ptat ke komu bude chodit a na adresu ty dr. , pak az prijedete domu tak ji zase brnknout a domlivit se na prvni navsteve, poprve vetsinou prijede doktorka k vam domu. Mrkne na mimco, zopakne takovy ty pravidla ohledne cisteni pupiku, myti, zachazeni a tak, vezme si zpravu z porodnice a je to :).

Vcera jsem byla na konzultaci v ty porodnici, a jsem z toho nejak na rozpacich, v podstate mi na 100% nezarucuji nic (co se nadstandartu tyce a to prece jde kdyz za to vyplaznu 30, pry tak na 90, pac ty prostory vyuzivaji i normalni pacientky z bulovky, coz sice chapu, ale proc mam teda platit? ) snad jen to ze kdyz prijedu k nim rodit tak me neposlou jinam. Takze asi si to jeste necham projit hlavou mam cas do 34tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
10.1.08 10:34

Poly asi chce byt on sam nevi,ale chodi do prace a muze se stat,ze nam to nevyjde.Uvidime.Ale on je z doktoru docela mimo takze aby se nam tam pak klatil to nevim.Ale prezit by to snad mohl. :D

gissell nemas to jednoduchy jak nato tak koukam.No a ty penize je to dost no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
10.1.08 10:50

Ahoj holky!!!

Gissele - no nevím. za ty penze bych chtěla větší záruky… v podstatě ti teda taky řekli, že mužeš zaplatit a být na tom úplně stejně jako někdo, kdo za to nedal ani korunu. Je to tak? To je pěkně na prd. Ale tak máš právo si to rozmyslet a jestli netrpíte (ve vašem případě na stovky :wink: :oops: ), tak do toho klidně jít… Ale kvůli tý záruce jsi tam vlastně byla, viď?

Loost - taky to mám s manželem podobně. Nejdřív řikal, že u porodu ani omylem a pak když jsme to konzultovali se všemi možnými známými, co tatínkové byli u porodu, tak trošku pochopil o co se jedná a že je to docela důležitý aby viděl svoje mimi hned od začátku. Řikala jsem mu, že bych ho tam chtěla, ale jestli na to nemá, tak ho nutit nebudu. To si každý musí rozmyslet sám… Takže výsledek je takový, že půjde, ale oba počítáme s tím, že to asi nezvládne… když to nezvládne, tak buď odejde, nebo ho odháhnou :lol: … on nepochopil, že bude u hlavy :roll: :lol: :lol: :lol: a tam se toho zase tolik neděje… U Apolináře naštěstí mají místnost pro tatínky, tak když se stane, stane se. Nebude první ani poslední… (jo a střihání pupeční šňůry se nebude dít úplně určitě!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
10.1.08 11:04

Nikco nechame se prekvapit.kdovi kdy to na nas prijde a clovek tohle asi planovat nemuze.No,ale zkusime to asi aby byl u porodu.Mozna budu rodit na velikonoce a to bude doma urcite.Tenhle rok totiz vychazeji velikonoce docela brzo.Snad nekdy kolem 22.3.Tak mozna budeme rodit driv mozna pozdeji no nevi to asi nikdo.Ale ty s terezkou uz asi budete mit po porodu ze? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
10.1.08 11:16

Ahoj holky, vy zase jedete.

Začnu hned tím tatínkem u porodu - myslím, že je to dobré, ale samozřejmě ne za každou cenu. Většinou funguje, že se dohodnete, že s vámi bude partner a když to na něho bude moc, tak může ze sálu odejít - bývá to hlavně na tu poslední fázi, ale málokterý pak dokáže partnerku v tom nejtěžším opustit. Rozhodně je to velká psychická podpora.

Barvičky se mi taky moc líbí, ale musím přiznat, že nejsem moc odvážná. Asi nejpovedenější máme dětský pokoj - hráškově zelené zdi a oranžové doplňky. Ráda mám taky žlutou koupelnu s modrými doplňky, hlavně když tam ráno svítí sluníčko, to člověka úplně nabíjí energií. Teď se chystáme malovat chodbu a schodiště a taky bych chtěla zkusit nějakou barvičku, ale nemůžu se rozhodnout jakou.

Jituš, nezkoušeli jste na tu komodu třeba nějakého šikovného truhláře, někdy to vychází docela dobře a máš to přesně podle sebe.

Jo a to jméno, myslím, že je závazné stejně až to, co nahlásíte na matrice a to se dělá až po porodu. Zrovna jsem teď četla o Tatianě Vilhelmové, že se jménem počkají až budou miminko vidět, stejně jako u prvního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
10.1.08 11:22

ahojte!!!

ja som bola dnes vytocena, tak som skor nepisala. predstavte si ze mi muj drahy povedal, ze mam niekedy aj rozmyslat :evil: no co som male decko ? 8O samozrejme sa hned aj omluvil, ale to mi uz nepomohlo a nemohla som sa ukludnit :roll: , ale uz je zas ako tak dobre , dokonca sa uz aj bavime :lol: , len mam trochu pokazenu naladu :?

igor k porodu pojde, sam s tym prisiel, myslim ze je to aj tym ze chce vidiet aka bude starostlivost o mna a babo, predsa sa o nas trochu boji :wink: a ja som rada lebo samej by mi tam bolo smutno :?

gissele to je pekne svinstvo s tymy peniazmi, keby som nemala istotu niecoho lepsieho, urcite by som to neplatila :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
10.1.08 11:47

Misurdo a proc ti to rek?A kvuli chlapovi se nevytacej nekdy me ten muj taky pekne nastve,ale ted momentalne to dela min abych se nerozcilovala.Vi,ze ho poslu nekam a vzdy mu pripomenu,ze nevytaci jenom me,ale i malou. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
10.1.08 11:50

za somarinu mi to povedal, lebo som nalievala mlieko z novo otvorenej krabice do pohara a vytieklo mi a ja nez by som hned skakala pre hadru tak som si najprv naliala kolko som potrebovala :wink:
ale uz by mal ist do roboty, sak mu to urcite tiez lezie na mozog :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
10.1.08 12:06

Nojo nekdy se to sejde.Nejhorsi je takova ponorka nastesti ji nemame moc casto,ale nekdy nas to postihne. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
10.1.08 12:19

Ahoj holky, včera jsem neměla sílu na PC a dneska jsem musela dočítat, alespoň 6 novýc stran :D . Snad jsem si zapamatovala alespoň pár věcí, abych na ně mohla správně reagovat :lol: , když tak mě prosím omluvte :oops: .
Stejfo: jsem také marod - do krku něšjaké tabletky Propolky, je to jenom s medem, bez chemik a kloktat vincentku. Také tady někdo, myslím Anel psala, peroxid s vodou??? Ale to jsem ještě nezkusila, tak nevím, na kašel mám Sinupret-prý je také přírodní a jitrocelovej sirup a do nosu to trpím jako blázen. Vincentka mi nepomáhá, tak jednou denně, někdy dvakrát musím kápnout Nasivin, ale už ho beru 8 dní a žádné zlepšení. Naopak mám už tolik rozedřenou sliznici, že mám krev i na kapátku a nos pořád ucpanej :( . Držím palce, abys to zvládla lépe.
Peťas: teď už předposledních 5 foto je mých a termín nástupu na mateřskou mám 13. 1. 2008. V pondělí jdu do práce odevzdat žádost o soc. příspěvek a pak už jenom něco dodělám a pápá úřade.
Vám všem, co máte barevné byty: obdivuji váš vkus a odvahu, já jsem na to celkem konzerva a máme celý byt v bílé a k tomu tmavý nábytek. Sice 2 x týdně běhám s prachovkou, ale ten kontrast se mi moc líbí. Jenom počkám až mimi trochu odroste a pořídím si vysněnou bílou sedačku :lol: .
Poly: jméno u nás musíš vyplnit až po porodu a během pobytu v porodnici by měl otec vyřídit na matrice rodný list. Když otec není, samozřejmě to jde všechno i potom…
Lost: můj milý se porodu bojí jako čert kříže. Už jsem doma vytáhla jednu placatku, že mu ji včas naplním a připravím třeba do auta, aby byla ve vhodonou chvíli po ruce, ale myslím, že pak to pro chlapi je tolik emotivní zážitek, že jsou ve finále rádi, že můžou maminku alespoň držet za ruku.
Gisele: taková nejistota za 30 tis by mi teda nestačila. Jsem taky dost materialistická a potřebuji vědět, co za své peníze dostanu, ale tohle by mě neuspokojilo.
Misurdo: gratuluji k úspěsnému nákupu :srdce: budeš moc hezká maminka s kočárkem :D . A na Igora se vybodni, jeho to přejde a tebe také, jedna kapka mléka bokem, přeci není důležitá. Ale celkem chápu, že tě dostal. Možná i víc, než by ses rozčílila obvykle, viď. Taky se mlou takhle mávají hormony, ale poslední dobou, když něco řešíme, tak brečím. Jo, jo, není to teď s námi jednoduché maminky, co?

No a teď Vám popíšu včerejší slavnou kontrolu na gyndě.
Moje bezproblémové těhu se obratem mění :(
Zvedá se mi tlak, zatím v normě, ale celý život na kávách, protože mám extrémně nízký a najednou to stoupá…
Odběry krve na protilátky - já mám krev Rh neg. a Petr Rh pozit., tak uvidíme, po kom bude Rosárka. Čípek OK, nějaká čísla doktorka řikala, ale nerozuměla jsem jim, takže nevím přesně.
Velký UTZ orgánů - vše v poho, 4 komory v srdíčku, 2 ledviny, rty, placentä i pupečník jsou OK až na polohu miminka.
naše lenoška se zase otočila a není hlavou dolů, ale leží příčně. To se samozřejmě doktorce moc nelíbí, takže uvidíme jestli se neotočí do další kontroly jdeme na císaře. Rovnou jsem dostala zkumavku na moč, termín na ranní odběry a jako první jdu na UTZ, podle toho, jak bude natočená, tak udělají obvyklou kontrolu, nebo rovnou předoperační vyšetření. :-(
Jo a do toho přírustek váhy 14 kg a vzhledem k nemocným kyčlím jsem dostala sprda od doktorky, že už víc nabrat nesmím. Večer jsem usínala s kručícím žaludkem. :? :?
Takže bomba, ani mi ten císař nevadí, jenom mi bude chybět ten předporodní stres - táto honem praskla mi voda, jedeme..... :lol: :lol: :lol:

Tak to jsou moje novinky. Jdu vařit, abych měla pravidelný příjem po malých dávkách 8O . pa K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
10.1.08 12:28

Ahoj Katko, už jsem si říkala, co je s tebou. Dlouho si tu nebyla. S tou nemocí cítím s tebou, mě to úplně deptalo. Docela obdivuju, jak bereš vše v klidu, ale ono člověku stejně nic jiného nezbývá. Hlavně aby všechno dobře dopadlo a mohly jsme všechny na jaře vyrazit s kočárkem. Už se na to moc těším.

Misurdo, mluvíš mi z duše. My taky měli teď tišší domácnost, padla na mě nějaká depka a on místo povzbuzení do mě ještě ryl, jak tloustnu a stárnu - myslel, jak je to legrační, ale mě to ještě dodalo. Někdy jsou fakt na zabití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí