Poradna duly
Jana Čurdová
Ty brďo, Poly, škoda, ž také nejsem tak natěšená na porod. Já mám spíš veliký respekt z neznáma, ale určitě se těším na mimčo
.
Anel, budeme mím fun system, potřebovala jsem se s kočárkem dostat do výtahu v paneláku. Barva hnědo - oranžová s proužkem. To nám budou ještě v říjnu dělat nové výtahy a my jsme v 6 patře a v kočárkárně stojí sousedova motorka. To budu asi do šestky hopsat schod po schodu i s nákupem
.
Ahojky! ![]()
já jsem věděla, že to budete řešit ještě jednou
. už jednou jste mi to vysvětlovaly a já jsem řikala, že jsem to pochopila. Když jsem to dneska dočítala, zase jsem se do toho zamotala, ale jestli jde o můj kontakt, klidně ho dám a až mi někdo napíše že rodí, hned píšu sem. Nemám s tím problém - vysedávám u pc skoro neustále… až bude mimi, určitě se sem dostanu aspoň na chvilku, v tom bych problém taky neviděla.Jen mi někdo musíte říct, komu mám poslat SZ se svým telefonem… a když jde o mě, klidně napíšu číslo i sem… pochybuju, že by to nějaká mamina zneužila… a i kdyby - šlo by o mimi, takby mi to ani tolik nevadilo…
Na jiných fórech mají holky svojí weboku, kde mají napsaný něco o sobě a kontakt na sebe… kdyby přišla i nová těhule, takhle nás pozná a bude tam i kontakt - samozřejmě pro toho, do ho chce dát. Mě se to náhodou docela líbí, jen neumím základní webovky vytvořit (učili jsme se to, ale prostě neumím
) a umístit na net a doplnit… co vy na to? To by taky nebyl špatný nápad, ne?
Stejfo a budeš teda rodit v Jablonci? Máme skoro stejný termín, to se tam asi potkáme. ![]()
anel - co se týče MD na 3 roky, nejde o smlouvu, ale o to, jestli jsi splnila podmínku účasti na nemocenském pojištění po dobu alespoň 270 dnů v posledních dvou letech před porodem. Pak máš mít nárok na PPM. Já jsem myslela, že taky nebudu mít nárok, ale řikali že jo - nějaký drobný (lepší než nic a státu to přece nenechám - není důvod
)… a to jsem vlastně od začátku těhu na pracáku…
akaca - obdivuju tvojí toleranci
. U mámy byla v baráku motorka a musela okamžit pryč, páš to smrdělo… my máme kočárkárnu v suterénu (výtah 1×1m) a jediný místo vedle dveří (abys nemusela dvakrát denně drncat dolů a nahoru) si zabrala jedna arogantní PODNÁJEMNICE. Místo mi ani na dobu šestinedělí nepřenechá, páč si to tam začala dávat jako první
… tak jsem se naštvala a až bude domovní schůze - nebude tam mít kočár prostě nikdo. jako vlastník mám na to větší právo než ona a chtěla jsem to na chvilku a ne napořád… jsem hodně zlá
? Když ona je tak nepříjemná…
Anel- děkuji, myslela jsem, že jsem jediná postižená s tím porodem
. Já vám tak závidím, že už budete po porodu a já budu ještě 14 dní čekat, kdy to nastane. No, s tím mojim zkracováním čípku bych se ani nedivila, kdybych rodila dříve než vy
.
Niki- to máš fakt na prd takové sousedy, ony ty paneláky to je jedna verbeš. Já vím, když jsme ještě bydleli v paneláku, jaké tam byli věčné hádky a dohady. No zlatý rodinný dům.
tak konecne som si lahla
, malovali sme izbicku pre katku, ale sme len v polovici, zajtra dokoncujeme. strasne ma to bavilo, az to bude hotove poslem fotky ![]()
ja neviem ale u nas je MD 3 roky, u vas je to jakesi divne ![]()
a ja co viem tak male deticky by nemali byt na priamom slniecku aspon prve 3 roky
jasne ze mozu byt v tieni , ale hlavne davat pozor na to priame slnko, rakovina koze sa totizto prejavi az po nejakych 10-15 rokoch
my sa chystame v septemri na par dni do tatier , to uz by sa mala snad mohla nosit aj tych ruksakoch, alebo ako sa to vola na nosenie deti, este uvidime, podla toho ako bude sikovna ![]()
Nikolo, myslím, že nejsi zlá, jen spravedlivě rozlobená - taky by mě to štvalo. A s tím číslem - už jsem na několika diskuzích četla, že někdo dokáže takové bližší info dobře zneužít - samozřejmě, že to není žádná mamina. Dokonce tady myslím mají zrovna loňské březnovky diskuzi „zamčenou“, protože měly nějaký problém.
A díky za naději s tou mateřskou - mně ani nejde o ty peníze, ale hlavně že bych si pak mohla vybrat délku rodičovské, protože jestli to jen trochu půjde, tak chci jít po třech letech do práce - už teď mám pocit, že se zblázním.
Katko, mně se líbil myslím Mistral, ten Fun system je myslím spíš do města, tak už se těším na fotečku.
inak to je pravda, mozna budu tie co su na konci rodit skorej nez my co sme na zaciatku
ale dufam ze nie ![]()
nikol, vazne to mate hlupe
, my mame vytahy 2 a z toho je jeden nakladny , takze s kocikom problem ziadny nemam a doma mam tiez dost miesta kde mu spravim mistecko ![]()
inak to s tou web strankou je dobry napad, ale ja take carodejnicke kusy na PC robit neviem
![]()
anel - díky za podporu. Když byla v šestinedělí, neřekla jsem ani slovo a divila jsem se, že ostatní to tak nechají. Dokonce bych se i zastala. Ono šestinedělí je šestinedělí, ale co ona si dovoluje, to je hrozný. myslí si, že si z ní všichni ostatní sednou naprdel. a to je v podnájmu.
Jinak nejsme v paneláku, ale ono to je úplně jedno. Přez zeď je slyšet snad o to víc. Mám pocit, že jsem poslední dobou fakt nespokojená (nový plasťáky a rosení a plíseň pod nima
) a prostě předseda vlastníků mi dává najevo, že ho s tím otravuju
. Je to hroznej barák, ale darovanýmu koni se nemá hledět na zuby. Teď jsem asi trošku vzpurnější, protože tu bude Terezka a nehodlám jen kvůli blbý plísni a odfláknutým oknům, aby trpěla alergiemi nemocemi nebo čím vším
.
misurda - moc se mi to líbilo. Z toho výtahu jsem zoufalá
. rok výroby 67, dovedete si představit… prostě barák v centru Prahy
. Ale časem si plánujeme pěkný klidný hnízdečko lásky
…
HOLKY, NEUMÍTE NĚKTERÁ TVOŘIT WEBOVÝ STRÁNKY? Stačí základ - nic extra…
Ahoj holky,
tak jsem doma z vycházky.Koupila jsem si rozepínací noční košily do porodnice a kójo podprsenku.
Nikol - to jsou teda paka… ty sousedi !!!
Zlá rozhodně nejsi a ta baba je pěkně vofouklá !!!
![]()
Jo, máte někdo zkušenost… nic to není… udělali se mi na bradavce takový pidi pupínky, ale jen na jedné… asi to mám podrážděné z krajkové podprsenky ??? Tak mažu Bepanthem mast a uvidíme ???
Jinak Vám všem pošlu SZ s mojím číslem. AŤ UŽ NA TO NEMYSLÍM. ![]()
Nikol, nejsi zlá a já zatím musím být tolerantní. Přišla jsem do toho paneláku jako přistěhovalec k původním nájemníkům. Takže zrovna já tady musím držet pusu a krok, ale jakmile bude nouze hodlám se ozvat. kdyby se náhodou od té motorky něco stalo, pojišťovna nikomu z nás nic nezaplatí. Můj argument, jenom čekám až ho budu moci vytáhnout.
A k oknům, to máme taky svoje zažito. Máme je už 3 roky, a plísně jsou uvnitř v rámu. Několikrát u nás byla firma, na naši reklamaci reagovali, že okna jsou špatně očištěna a že reklmaci zamítají a tak jsme se nedali a přes soudního znalce v oboru vady díla rozjeli kauzu. No a v červnu snad budeme mít okna nové. Prý, že to předělají v únoru, tak to jsem zamítla, ale v tom červnu už to snad zvládneme. To ještě nevědí, že mám zjištěné, že podle občansk. zák. § 598 (tuším) máme nárok na uhrazení vzniklých škod, takže si nechám znova vymalovat a úklid bude na úklidové firmě, já na to už nešáhnu. Ty firmy jsou teď fakt strašný, ta naše reklmace se vyřizovala skoro rok.
Misurdo, u nás je od nového roku reforma veřejných financí, díky které se můžeme rozhodnout na jak dlouho chceme na mateřskou. Kdo chce jít na 2 roky, musí snad i doložit výši příjmu v zaměstnání asi 16 500 hrubeše a má i vyšší mateřskou, tuším, že kolem 11 500, 3 roky jsou potom finančně jako před reformou a čtvrtý poslední rok je za 3 600 měsíčně.
Jinak ty webovky neumím, snad někdo jiný.
K
ahoj devcata.
tak se hlasim, mam za sebou jednu zkousku a zapocet. zkousku mi dala z milosti, placala jsem tam nesmysly. to v patek mi to jen tak neprojde.
jinak koukam, ze jste vetsinou pekne pilne. ja jsem rada, ze uz jsem skoncila v praci. bud se ucim nebo uz zacinam zarizovat kolem mimca. pliny, osusky a tak. snad i zacnu prat. chtela jsem az bude komoda, ale ta je zatimv nedohlednu. moje mamka sehnala deku na mimi a bude sit povelceni, tak to jsou takove male radosti. obleceni mam snad dost. ted jsem koupila cuper cepicky.
Nikoll- l tem plastovym oknum. nekdy se tava, ze se poti, protoze se malo vetra a topi. jak jsou malo prospustny, tak se srazi vlhkost a te se zbavis jenom topenim a vetranim, jinak ne. ale nevim, jestli to je tvuj pripad.
Anel, ten mistral se mi také líbil, ale ten bych vozila ve výtahu složený. Fun je taj na půl. Má 4 kola, ale ty dvě přední jsou menší.
K.