Poradna duly
Jana Čurdová
Hezké ráno, tak ja k jsme se vyspinkali. Já spala jak mimino.
Nikol tak to běhání po úřadech vám vůbec nezávidím. Asi mne to čeká taky, ale až později. Bývalý zaměstnavatel bude mít asi radost, co?
Už jste rozhodnuti na jak dlouhou matěřskou půjdete? Já mám dilema, chtěla bych pak ještě jedno dítě, tak přemýšlím o té na 2 roky. Ale jestli se nám to pak do 2 let povede. To aby byl člověk jasnovidec. Rozhodnou se musíme do 21 týdne věku dítěte. Nebo? Tak to ještě nějaký čas máme.
Anel co se s tím budu párat.
Ale ne já bych se s tím párala, ale ten můj doktor nemá asi čas. Na co se ho nezeptám, to nepoví.
Manžílek jezdí často mimo domov?
Dobré ráno, my jsme se dnes taky vyspinkali nádherně.
Manžel naštěstí nejezdí často, ale teď se to nějak sešlo. U nich v práci mají ve zvyku odměňovat lidi formou nějakého zájezdu - bohužel bez rodinných příslušníků, i když já bych teď stejně nemohla. Tak jsem ráda, že se mu daří, ale zároveň to vždy znamená, že tu budu pár dní sama. Teď mě to čeká ještě začátkem února - pak už má zákaz - nechci být u porodu sama.
Nakukovala jsem do února a už tam mají miminko, až mi z toho naskočila husí kůže.
ahooooooj!!!
stejfo ja som vcera zabudla napisat, ze som rada ze ste v poriadku
hlavne ze ste uz dobre pripraveni ![]()
inak ja som dnes tiez spala jak zabita, ani na zachod som nebola
, ale zasa tie sny
, sa mi snivalo ze primar v nemocnici mi povedal ze katka bude mat zle vyvinuty mozog
a ja som bola nastvana, ze mi to nepovedali skor
, no dufam, ze realita bude uplne ina ![]()
no anel , myslim ze takto o mesiac aj my uz budeme mat nejaky prirastok
a vlastne co s tymi telefonymi cislami? uz ste to niekomu posielali?
no ja mozno budem mat aj notebook obcas pri sebe, uvidime, podla toho ako nam bude ![]()
No Mišurdo, to jsou ale vymoženosti, brat si sebou notebook
. Z toho snu si nic nedělej, těch ještě bude, máš obavy o malou, jestli vše dopadne o.k. Mě se dnes zdálo taky o porodu, probudila jsem se ve 4 hod. a za žádnou cenu jsem nechtěla už usnout
. A bude hůůůůř.
V kterém týdnu tt. se začíná pít ten čaj z maliníku?
ja to este presne neviem, myslim ze od 36tt alebo az po ukonceni 36tt ![]()
Misurdo tak nám to číslo pošli přez SZ a ještě jedna z nás nejlépe taková, která má pozdější termín. A z toho snu si fakt nic nedělej, ten náš mozek je vystresovaný a přesycený různyma hormonama.
Poly maliník až 2-3 týdny před termínem.
Misurdo, ty máš tedy strašné sny, ještě že jen sny.
Vypadáš jako dobrý kandidát na prostředníka, ale souhlasím se stejfou, že to chce ještě někoho s pozdějším termínem.
Myslím, že se nabízela petas, ale ta už tu nějak dlouho nebyla.
Tak jsem konečně našla seznámek (str.76) a nejpozdější termíny mají petas, bara a poly. Jinak je nás dost ze začátku, tak to opravdu bude možná už něco v únoru.
Tak kdo se hlásí?
Stejfo, ještě jsem zapomněla na to ohledně mateřské. Já bych si vybrala tu tříletou, ale asi budu muset povinně na čtyřletou, protože pravděpodobně nebudu mít nárok na PPM, a pak si nemůžeš vybírat. Akorát nechápu, proč je povinná zrovna ta čtyřletá, když je pro spoustu matek nevýhodná - ve třech letech můžou dát dítě do školky a jít do práce.
Fakt myslíš, že budeš mít děti takhle brzy po sobě?
Anel no to fakt nevím, ale chtěla bych pak co nejdříve. Uvidíme.
Poly nechce se ti do toho kontaktu? Když jo tak pošlete to na SZ.
PPM - peněžitá pomoc v mateřství - „mateřská“
Asi by bylo nejlepší, kdyby ten, kdo bude to číslo chtít si o něj napsal, aby holky neposílaly telefony jen tak.
Anel ale když jsi předtím normálně pracovala, tak můžeš jít i na 3 roky. To se týče jenom maminek které byly na pracáku.
To číslo když se pošle právě přez SZ tak ho vidí jenom adresát a nikdo jiný.A pak je jenom na tobě jestli to číslo použiješ. Já si myslím, že žádná z holek by to číslo nezneužila. Ale já se přispůsobím.
Stejfi- prosím tě, jsem teď mimo obraz. O jaký kontakt se jedná nebo co? Možná jsem přehlédla nějaké vaše téma nebo dotazy, teď tomu nerozumím, vysvětlíš mi to prosím.