Poradna duly
Jana Čurdová
Já jdu dneska poprvé skusit jógu pro těhotné, tak když se mi to bude líbit, tak budu chodit. Jinak chodím jenom na normálné cvičení na míč.
Pak se rozhodnu u čeho zůstanu.
Včera jak jsem čekala v čekárně, tak tam přišla paní asi těsně pred porodem a měla už stahy a slabé bolesti. Tak jí šoupli na ten poslech srdíčka, nevím jak se to jmenuje. Ale to byl rachot, vůbec jsem netušila, že byje takhle rychle. A tak 20 min´. jsem poslouchala srdíčko.
stefja: jj, 20min je ok, ja poslouchala 6hodin
byt cely porod na monitotu je opruz nejvetsi! Ale zas to asi prckovi zachranilo zivot…tak co si stezuju ![]()
anel-vsak ja se na nej tesim. u nas to jsou taky same holky, tak bude aspon zmena. a mimochodem bude to Jenicek
po tatinkovi a dedeckovi a pradedeckovi
![]()
ja slysim ty ozvyz ordinace, kdyz je delaji maminam v poradne. je to uuuzasnyy
Hm
ja jen zacinam plasit z dalsiho porodu
I kdyz ve srovnani s nekterymi jsem to mela aspon rychle....... Ale ten monitor byl bleeeeeeee Me bylo po oxitocinu tak blbe a oni mne kvuli monitoru nutili lezet porad na zadech, ani na bok jsem nesmela, tka jen ze slova monitor mam klaustrofobii ![]()
Cauves
s tim pindikem to je pravda
jenze ono se to tam tem klukum obcas samo tak nejak pochruje ze jim zustane nahoru a je to ![]()
S tim cvicenim mno u me je to teda pekne na stiru
obcas se tak jako protahnu nebo jdu s prckem na prochajdu ale nijak to neprehanim. Minule jsem se prihlasila na nejaky tehotesky plavani a nakonec z toho vyplynulo tehotensky potapeni (ja nenavidim potapeni mam podvodni klaustrofobii), delali se tam veci jako ze se musel preplavat pod vodou cely bazen, nebo sem si musela sednout na dno bazenu a dve zensky me drzeli abych nemohla vyplavat jako ze jak nejdyl vydrzim bez dechu
, nebo takova vec jako porod tzn. ze se melo podplavat mezi nohama vsem tem zenskym co tam byli (to meli byt jako porodni cesty) a na konci me jedna vzala a chovala a delala jako ze jsem se prave narodila
a zakonceny to bylo mou oblibenou saunou (tam jsem byla naposledy nekdy ve skolce a omdlela), jo a jeste si vzpominam ze tam byla takova zvlastni satna kde byli chlapy i zensky (se tam chodilo i na plavani s detmi takze jako rodiny) a to mi prislo taky dost ujety az moc. Takze priznavam se, utekla jsem odtamtud a na dalsi hodinu uz nikdy nesla
sem z toho mela skoro nocni mury.
Monitor - na tom me zapomela sestra v porodnici, prisla az kdyz jsem mela pod sebou hromadu papiru a rika „ale vzdyt vy rodite“ tak jsem ji rekla ze ma dobrej postreh
no spis me stval ten pas pres bricho pac uz to bylo dost neprijemny
Btw. dneska mam fakt nejak blbej den, zase mi chcipla baterka v aute takze jsem nikam neodjela (ani ne rok stara v novym aute ja to nechapu), tak jsem sla s prkem pesky slapla do h…a a aby to nestacilo tak obema botama a Milis byl celou cestu venku protivnej ![]()
ale kdyz to tak ctu tak to snad preziju, sem si dala coko ![]()
gissele- jako obvykle perlis
zase se tady u toho cteni rezu
![]()
no, ja se ted jdu bavit na schuzi, to bude zabava jak na pohrbu
![]()
mimochodem, nekdo schanel smajlika, ktery zvraci, tak ho najdete pri psani zpravy v -zobrazit dalsi smajliky ![]()
Gissel příště musíš víc řvát a pak na tebe určitě nezapomenou. ![]()
A určitě budou na tebe ještě dlouho vspomínat.
nevím jestli v dobrém, ale budou.
Kámoška rodila 5 hodín a řvala od začátku do konce. Po porodu jí doktor řekl, že má štěstí, že porodila tak rychle. Že kdyby rodila jak některé rodičky, tak to určitě nepřežije. Umřela by vyčerpáním. ![]()
Stefja: to byl muj pripad, uz jsem byla na sale, a chystali se mne uspat, a kuchnout, kanyla v ruce, drahy ve slusivem ruzovem, ja kolabovala bolesti, a malemu haprovalo srdicko. Ale ja mivam prehnanou reakci i kdyz si vezmu omylem dve tablety antikoncepce. Nakonec jsem rodila prirozene, ale malemu pomohli vakuovkou, uz byl moc nizko na cisare
A uz zmenme tema, ja na to vlastne vzpominam celkem rada, ten naval stesti drzet prcka v naruci byl neskutecne nadherny( a ze jsem se bala, co vlastne k nemu budu citit
)
asi jo, ja sem vubec nervala, me to prislo proste tak nejak vtipny jak tam sem uz asi pul hodiny podemnou ta hromada papiru
, jsem Milise rodila dlouho, do porodnice jsem prijela nekdy v 11vecer a narodil se pred patou odpoledne.
Btw. jakej mate holky nazor na epidural, ja jsem pro ![]()
Gissel asi zatím žádný názor nemám. Nevím co to je za bolest a jak jí budu snášet. Vy to máte už za sebou,tak víte o co jde. Takže se uvidí. pomalu se rozloučím a jdu jógovat.
ja jsem srab, takze to i napodruhe asi zkusim naostro
minule mne ukecali na plyn(tady je nejaky aerosol s kyslikem) z toho jsem se pob… a ohodila i keithe, a jeste mi apk bylo blivno, a to jsem se nadechla jednou
tak radsi nic
Gissel-to snad byl výcvik pro potápěče, to je děs. To zas tady se mi nelíbí,že skoro nic neděláme-chodím do rehabilitace-tu to tak funfuje-mám to 5krát hrazeno. A v bazénu tam jsou s náma různí dědci, což se mi též nelíbí-jak vyčerpám těch 5, najdu si něco jiného. Jinak se někdo ptal na pohyby-moje malé kope skoro furt i když sedím-jakoby se mu to nelíbilo. 1. se moc nehýbal, ale teď je živý až až. S tím tvrdnutím to vám můžu vysvětlit. Je dvojí, jedno nic neznamená-to je když se mimčo nahrne, či schoulí na jedno místo. Pocítíte takový tlak a rukou můžete pozorovat tvrdou bouli-větší, nebo menší. Za chvíli to přejde. Cítím něco takového i při čůrání-hodně mě toto mimi tlačí na močák. Taky užívám hořčík, moje gyn. mi ho dala na všechny potíže. No a to 2. je takové jiné v tom, že vzniká stresem-v 1.těhu jsem to měla často a taky jsem na to porodila sice v termínu, jen pár dní předem-jěště, že tak. Pocit bych vyjádřila, že to není taková ta koule, ale jako bych měla místo dělohy kus skály, nejsou při tom pohyby-u toho 1. tvrdnutí se někdy mimi pohne, tady to je jak mrtvo. A jak říkám, vzniká stresem-třeba mně někdo rozčílil-až jsem se třásla a taky brečela. Ale k doktorovi jsem s tím nešla, ležela jsem, sklidnila se a přešlo to. Jen před tím porodem ne, byl to spouštěč-jsem si jistá, kdyby nedošlo k zážitku, který mi to tvrdnutí způsobil, rodila bych o několik dní později-možná jen o 2..
to je teď už pase. Tak se chraňte od všech negativních lidí a ono to bude vše fajn. ![]()
Ahoj,
musím Vám žalovat ..... sousedi z baráku nám kouří na chodbě… asi po 10-té slušné prozbě a stejně nic!
Nemáme je prý omezovat !!!!
![]()
Jsem opravdu dost naštvaná,protože nám to jde vše do bytu. Vůbec nevím, jestli náme nějakou šanci to řešit jinak něž domluvou ???
Jsem steklá, protože my nekouříme a to mimčo to taky se mnou dýchá!!!
Asi se dopustím vraždy !!! ![]()
ahoj devcata!!! ![]()
tak u zubara vsetko v poriadku, len ma zkontrolovala a nenasla ziadny kaz, chvalabohu
![]()
potom sme boli este na otvarani max kina a obchodnej pasaze v skalici, kupila som si cizmicky a chcela som este bundu, ale potom som sa povadila s igorom a bola som taka nastvana, ze som isla rovno domov a tu som vyplakavala a nemohla som skoncit
asi to bude tyma hormonama, lebo ani neviem preco so revala
![]()
no co uz so mnou? ![]()
petas to mas teda blbe, my tu mame tiez takych susedov, ale nastastie sa u nas daju zatvorit dvere od schodov , takze to necitime ![]()