Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dojdi si na úřad práce, třeba dostaneš podporu, já jsem takhle skončila školu a už jsem byla těhotná, normálka mi chodila podpora a ani jsem se tam nemusela hlaásit, jen snad 1×za tři týdny, a pak rovnou mateřská. Není sice kdovíjaká, ale řešení to je. Ale je to už pár let zpátky. Jinak na ÚP ti poraděj. Nemůžeš zůstat 3 týdny bez peněz.
neblbni, když nedostaneš 3 týdny prachy,to je samo o sobě blbé, pak taky budeš mít nižší mateřskou.A navéc-jestli ti ukončili PP tak je to důležité, i když jsi marod. Jde o to se zeptat, tak tam třeba zavolj, dneska je úřední den.A navíc, máš vycházky ne? To jedůležité, co máš jako dělat dál, teď seš marod na chíře, ale s tím prstem nebudeš až do 9. měsíce,ne
![]()
no pořád máš lepšísituaci než já, nejsem na UP, nejsem zaměstnaná a nemám oddělaný na smlouvu ani rok
holky jste ranařky to bude v pohodě, ..dá se to v zvládnout, o prvním děcku hned po škole jsem mluvila mezi dalšíma jsem nikdy nepracovala déle jak 2 roky a vždycky fingované část. úvazky, tzn málo peněz, plno práce…
Ale dalo se to.
@KačkaK40 píše:
neblbni, když nedostaneš 3 týdny prachy,to je samo o sobě blbé, pak taky budeš mít nižší mateřskou.A navéc-jestli ti ukončili PP tak je to důležité, i když jsi marod. Jde o to se zeptat, tak tam třeba zavolj, dneska je úřední den.A navíc, máš vycházky ne? To jedůležité, co máš jako dělat dál, teď seš marod na chíře, ale s tím prstem nebudeš až do 9. měsíce,ne![]()
to jsem nepsala já že mi ukončili prac. poměr..
![]()
já se omlouvám mně jste se spletly, máte stejné číslovky v nickách a podobné potíže.oběma se omlouvám. ![]()
@KačkaK40 píše:
já se omlouvám mně jste se spletly, máte stejné číslovky v nickách a podobné potíže.oběma se omlouvám.
to je v pohodě.. se může stát.. ![]()
holky normálně jsem někde četla že podle hormonu hcg ( když je jako vyšší) tak je prý pravděpodobné že to bude holčina?? co si o tom myslíte??
![]()
Jak už tady řešítě takovéto téma chtěla bych Vás poprosit o radu
Jsem těhotná (to už tady všichni víte
ale s manželem jsme studenti, máme malou firmu s.r.o. se které si nepřiznáváme žádne zisky jelikož jako studenti nemusíme platit sociální a zdravotní a je to pro nás výhodnější, máme i živnostenské listy, školu končíme v červnu ale předběžně jsme se přihlásili na další školu abychom byli i nadále studenti a měli všechny ty výhody s tím spojené. A teď nevíme co máme udělat abych dostala jak největší mateřskou po případdě porodné a příspěvek na bydlení a nevím co se ještě dá dostat. Mám se po skončení školy v červnu přihlásit na UP a manžel nastoupí zase do školy? Tím pádem nebudeme mít jakože žádné příjmy, dostanu více peněz? Neorientujete se v tom některá z Vás? Děkuji ![]()
@kitty77 píše:
Jak už tady řešítě takovéto téma chtěla bych Vás poprosit o raduJsem těhotná (to už tady všichni víte
ale s manželem jsme studenti, máme malou firmu s.r.o. se které si nepřiznáváme žádne zisky jelikož jako studenti nemusíme platit sociální a zdravotní a je to pro nás výhodnější, máme i živnostenské listy, školu končíme v červnu ale předběžně jsme se přihlásili na další školu abychom byli i nadále studenti a měli všechny ty výhody s tím spojené. A teď nevíme co máme udělat abych dostala jak největší mateřskou po případdě porodné a příspěvek na bydlení a nevím co se ještě dá dostat. Mám se po skončení školy v červnu přihlásit na UP a manžel nastoupí zase do školy? Tím pádem nebudeme mít jakože žádné příjmy, dostanu více peněz? Neorientujete se v tom některá z Vás? Děkuji
tak hlavně otec dítěte musí být zaměstnancem alespon rok aby jste meli materskou. Což znamená že pokud jste oba OSVČ na živnost tak tam ti automaticky připadne 4 letá varianta do které se ti rozdělí 220 000,– porodné asi dostanete.. ale přesně nevim jak to je.. zkus se optat někoho na socce.. ![]()
jee hele a jako jen se chci zeptat na váš názor, s manželem od te doby co se snažíkujeme řešíme jaky pokojík a tenhle me teda doslova uchvatil co vy na to libí se vám nebo ne?
http://www.nabytek-catrin.cz/…eddy/d-3651/ ![]()
no tak ja jsem asi uplne v prd......ja jsem nezamestnana a pred tim jsem mela jen brigadu myslite ze budu mit narok aspon na rodicak??pritel je živnostník
@iveta kotrcova píše:
no tak ja jsem asi uplne v prd......ja jsem nezamestnana a pred tim jsem mela jen brigadu myslite ze budu mit narok aspon na rodicak??pritel je živnostník
hele já myslim že jo ale na tu 4 letou zase.. :-// alespon ja jsem to takhle pochopila… ![]()