Poradna duly
Jana Čurdová
SARI,doktor ani nevím, že mi sestra brala krev, ona se tam chová jako královna, no dneska jsem zas koukala, byla plná čekárna ženskejch a ona seřvala těhotnou holčinu, co že tam dělá v pátek, když poradna je v úterý, tak at přijde až v to úterý, holčina trvala na tom, že musí mluvit s doktorem, tak se jí tam přede všemi ptala, co má teda za tak závažnej problém, no jen jsme zírali,jak tohle si může ta sestra dovolit. Já ji znám už pár let, tudíž mě to nepřekvapuje… ![]()
NICO, děkuju za přání
O tom tvém špinění jsem četla diskuzi, kterou jsi tenkrát založila ![]()
MARINKA, já mám pouze bolesti uprostřed podbřišku, takže moc neporadím…
Marinko no tak treba to klaplo, uvidis za 4 dny. drzim pesticky a dej vedet.
![]()
Dendulko tak tu sestru bych kopla do zadku ![]()
jejda uplne jsem zapomnela, nekdo se tu ptal na praci manzela. Dela vedu - vyzkum nekterych onemocneni, ktere souviseji s mutacemi…je to na dlouhy povidani. Ale v Cechach se to na tokove urovni nedela, protoze na to nejsou penizky.
Valli,
no s těma nožičkama nevím, já jsem ten kočár ještě naživo neviděla. Ještě máme dost času si pořádně vybrat. ![]()
Pett
Teda Holky, vy fakt frčíte, s takovou to nebudu ani stíhat. Takže to zkusím shrnout a psát co mě napadne.
Ty dvě čárky jsou pořád neuvěřitelný, testnu ještě zítra ráno, pořád mám strach, že zmizí, nebo, že se tam už ta druhá prostě neukáže.
Příteli jsem to řekla včera. Úplně se mi třepaly ruce a hlas, řekla jsem mu ať se po:,–(í a zavře oči, pak jsem mu ukázala test a ptala se kolik čárek vidí. Říká, že dvě. Na:,–(il nechápavý výraz a když viděl jak se křením, docvaklo mu to:-)
Dohodli jsme se že to řeknem rodičům a známým někdy kolem třetího měsíce, teda jestli to vydržím!!! Mám pocit, že jsem tak rozsvícená, že to na mě musí každej vidět:-)
Taky mi není nic moc, nezvracím , ale je mi blbě, jako bych měla hlad a při představě, že něco sním, je mi zase špatně z toho. Tak tlačím melouny na střídačku se suchejma rohlíkama:-)
Když jsem u toho, jak to říct rodičům, napadlo mě, že bych počkala na fotku z utz nechala ji zvětšit a vytisknout na formát pohlednice a pokud poletíme na dovolenou (pakliže pan doktor svolí) tak že napíšem pohled jako: Zdravím všechny, jsem u mámy v bříšku, ja mi tam fajn, táta se o nás hezky stará, jestli všechno dobře dopadne klokan přiletí v březnu.
Ještě si to nechám porjít hlavou.
Pokud jde o kočárky tak mým favoritem je inglesina trilogy ergo bike, nebo bébécar Style At , jednak mají pěkný design, větší korbičky a dobře odpružené houpací podvozky. Jestli máte nějaký zkušenosti, jsem jedno ucho.
Jestli to bude kluk, nebo holka, je mi fakt úplně jedno a myslím, že příteli taky.
Co se týče jmen, zrovna jsme se o tom bavili nedávno s kamarády, neb společní známí, taky čekají mimi. (to jsem ještě vůbec neměla tucha, že mám mimi taky)
Debata se zvrhla, neb jsem mezi 9 mužskými byla jediná ženská. Ve finále vymýšlely jména typu Olaf, Hugo, Mečislav a podobně.
Mě osobně se líbí Amálie, a víte co mi na to řekli? že to svýmu dítěti nemůžu udělat, že by jí říkali Análko. No to může napadnout jedině chlapy.
Na kluka se mi líbí Matouš, Mikuláš, Eliáš…Má drahá polovička zatím váhá, jde na to s námořnickou rozvahou:-) Jo na holku se nám oběma libila Maya, ale nevím, jestli to není moc?
Kolba - já mám Inglesinu Magnum na podvozku Ergo bike a jsem spokojená, Mišák se do korbičky vešel vpohodě celou zimu i s fusakem a krásně houpe
. Golfky jsem si koupila taky od Inglesiny. Takže z mé zkušenosti můžu doporučit.
Pett a Valli - až budete mít jakákoliv info o tandemech, šup se s nima. Já je teda ještě moc nezkoumala, času dost, ale informací není nikdy dost, že jo
.
O víkendu tu asi nebudu, tak si ho krásně užijte.
P
Dobré ránko,
SARI, nevíš jak je to s tím metříkem? že nenapočítal další den..že by se to počítalo od doby,kdy se ten metřík udělal? No uvidíme..Nerada bych zůstala jen na sedmi týdnech ![]()
Už jsem zhruba přelouskala tu knížku Co čekat v radostném očekávání a přítel si z toho hned vybral úryvky (o stravě) a hodlá mi je připomínat. Tak to teda ne,asi tu knížku někam schovám. Nebudu jíst přece tabulkově, to prostě neumím
![]()
Ahoj holky,
mějte se krásně odjíždím na Vranov na týden na dovolenou, typuju, že až se vrátím, bude tu sposta nových příspěvků a třeba i nových mamin. Papa Eva Kolba
AHOJ HOLKY!
to je des mam takovy divny pocit,protoze mi VUBEC nic neni!ale MS nemam,takze tehu snad jsem.dnes se mi zdal divny sen,porad tam bylo neco ze jsem se bala ze cekam dvojcata,takze se asi domluvim s mamkou,aby mi domluvila u nich s DR. ultrazvuk,abych mela jistotu ,ze za1)bije srdicko a za2) tam je jeden plod.jako co bych nadelala ze kdyby jich tam bylo vic,nic,akorat si teda nedovedu predstavit jak bych to stihala.
PETT:misssorka mela tento tandem a myslim ze ve skorodvojcatech davala fotku a prave jeji Vojitk(snad se tak jmenuje)sedel vpredu a mel ty kolinka hodne nahore,a jeste o tom psala i jedna pani nekde v diskuzi na tento kocarek.-ona totiz ta predni sedacka je niz,aby to zadni dite asi videlo a tim padem ty nohy ma vys.libi se mi trojkolky.jeste se mi zalibil kocar pro dvojcata,jak je jakoby trojkolka-ale ma vepredu teda vic kol-ale uprostred,ale je to klasicky kocar pro dvojcata,ze sedi vedle sebe,tim padem uvazuju nad tim, jestli by martinek jako to lezici mimino neotravoval a nebudil.takze myslim ze je lespi neco co je za sebou,ale ty 4-kolky se mi absolutne nelibi a nebo jak vyrabi inglesina takove ty proti sobe,to je desna krava a nepekna(omlouvam se tem kterym se to libi
)takze ten Jane je asi tak nejhezci,co jsem zatim videla.jinak nazivo jsem toi taky nevidela ,pouze na tech fotkach-ale i s mimi.
PETULDO:jo asi uz mam uplne zmekly mozek.a tobe se libi jaky tandem?nebo znacka kocaru?jo taky jsem koukala, ze ty tandemy az tak drahy nejsou,ze muj vynseny buzz je drazsi nez tandem ![]()
KOlba:uzij si dovcu.odpocni si,dokud muzes bez mimi ![]()
ja taky porad cucim na ty moje testy jestli je to fakt!
daler koukam na netu na ty kocarky co se ti libi,mne se ta inglesina taky libi,ale ze zkusenosti bych ti poradila,mze lepsi jsou nafukovaci kola,a tyto dvojte golfacove jsou hone neprakticke,aspon mne to prijde,dale bez spojeneho madla bych kocar taky nekupovala,prijde mi to spojene hodne pohodlne,mam to i u golfacu.jako ze se hezky opres,nebo i prehodis bundu a tak.ale to je na kazde z nas,jak rikam ja prvni kocar vybirala uplne jinak nez budu ted:-))to ten bebecar uz se mi celkove zda lepsi:-))
jo jinak moje kamaradak ma skvele jmena ,ma dva kluky a prvni je Adolf(Atik),je to dedicne jmeno,no a druhemu ze pry daji taky neobvykle jmeno jak prvnimu,aby mu to nebylo lito:-))a je to Benedikt(BEno).jo a Maya se mi zase tak moc nezda byt.akorat:-))manzel ma sestrenici marusku a rikame ji Majo.a je to pekny.ja mam zase vymslenou JAsminu,ale slevuju kvuli pribuznejm i na jiny jmena.
DENDULKA:jeste spinis?nevis kde je ta diskuze od te Niky?o tom spineni myslim.
jinak tvuj metrik se mi fakt libi.takze koukam ze tady skoro vsechny chceme holku
jo a Dendulko:myslijm ze treba tvuj byvaly delala kluky a ted treba pritel udelal holku,co ty vis!a vite presne kdy to bylo?taky PRY zalezi na poloze a jestli to bylo pred Ovu nebo po.my to meli pred OVui,coz znaci holkju,ale polohu asi na kluka ![]()
Ahoj VALLI ![]()
Ještě špiním a vůbec se mi to nelíbí,jestli to nepřejde,tak mě šoupne doktor do nemocnice a to odmítám. Nico založila diskuzi Špinění a krvácení v prvních týdnech těhotenství a je to ve Stejné situaci…
A kdy k početí došlo přesně nevím, teda vím o třech tuleníčkách a to bylo v neděli 4.6., pak v pondělí 5.6. a po třetí 9.6. Do ted jsem myslela, že jsem otěhotněla hned v tu nedělí, ale po utz to vypadá na toho 9.6.,ale přesně to nevím, je mi jasný, že kdyby to bylo den dva před ovu, tak by se šance na holčinu znásobila, ale to je jedno, hlavně at je mimčo zdravé
Totiž v minulém těhu (v tom únoru) jsem musela otěhotnět 8. nebo 9. DC,jindy to možné nebylo, ale ted toho 9.6. to byl 14.DC, teploty neměřím, tak kdo se v tom má vyznat, že jo? Ale ještě si vzpomínám, že mě ze středy na čtvrtek (7.6.) jakoby bodalo v děloze, netuším, co to bylo. ![]()
A neboj se, že těhotná nejsi
Prostě ti je dobře, tak bud ráda
Mě taky nic není…
nojo,asi to u mne ted bude jiny a nebo to zacne pozdeji.
DENDULKO:no ja bych do te nemocnice radsi sla,prece to mimi chces tak pro jistotu.ale ty prasky by m,eli zabrat ne?mne to zabralo hned a mela jsem to ale jen po styku,jinak ne.tak nevim.
Ahoj,
Dendul-souhlasím s Valli taky bych raději do nemocnice šla. U nás je to tak, že když je mamina těhu, tak v případě špinění musí hned na gynekologickou ambulanci. Tam jí vyšetří a buď jí pustí nebo si jí nechají v nemocnici.
Sarai-a co bude dělat manžel až se vrátíte, když tu nemá uplatnění? A kde v Čechách žijete?
Včera mi bylo snad nejhůř. Už jsem to neustála ani psychicky a bulela jsem, že jako nejsem schopná se ani postarat o Jíru, když je mi blbě a že se mu teď moc nevěnuju. Manžel je skvělej a moje sestra taky, takže jsou domluvení v případě velké nevolnosti se starají oni. No manžel vlastně bude mít Jíru každej den od 15 hodin. Což mi fakt bodne.
Pa J.
No jo holky, ale jít do nemocnice znamená jít tam na neurčito a to si nemůžu dovolit, kde bych měla děti? Babička hlídat nemůže ani omylem a extchán si kluky vzal ted a pak jedou pryč a víc jak na pár dní by je stejně nepohlídal…
No uvidíme, co bude dál…Vím že je to krutý, ale pokud je to těhotenství zdravé, udrží se..pobyt v nemocnici to nijak neovlivní a tím spíš v té naší…
dendulka:s tim hlidanim je to blby,no.tak uvidis co bude dal.
JANA:to te tead lituju.mne fakt zatim nic neni.bud v klidu,to bude pak i jira dobrej,neboj on to urcite pochopi,vetsinou to deti citi,ze musi byt hodne,ze je mamince spatne:-)neboj zvaldnes to.
tak devcata,kdepak jste?urcite jak zde jsem,tak nic a jak tady nebudu,pak nebudu stihat cist!
holky mam chut na vajicka jak v prvnim tehu,je uz pozde ale jdu si je udelat.mnam.