Březňátka 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1450
17.7.06 12:01

Tak já radši necvičím, bojím bojím kvůli tomu špinění..
Volala jsem na to hCG a v pátek to bylo přes 26 000 jednotek, tak snad je to v pohodě :roll:
LAU, to ti nezměřili, kolik mimčo měří? Ten černý flek je gestační váček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
17.7.06 12:31

DENDULKA:tak vidis,ted bude urcite v pohode.

chtela jsem napsat,ze jim snad za 10lidi!mam porad hlad.martinek to asi ze mne vypije a to „skvrne“uvnitr taky cerpa.na me pak nic nezbyde.protoze vahu mam porad nizkou ,nic jsem zatim nepribrala.a to jim fakt o hodne vic.

ANKETKA: vy co jste uz byli tehotne.kolik jste pribraly KG?

ja pri prvnim 12-13kg.a to az tak po 20tt.do te doby minus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
17.7.06 12:52

DENDULKA: Ale změřili - 18 mm. Něco o váčku mi dr. říkala, ale přiznám se, že jsem tomu moc neporozumněla. Ten rozměr jsem si přečetla na monitoru, dr. mne na něj neupozornila.

PETT: Já jsem se o množství maminek a miminek ráno bavila se sestřičkou a ta říkala, že v Kolíně teď musejí dělat ze dvojáků trojáky, protože mají plno.
Díky za tu radu o spaní na břiše. To je moje oblíbená poloha, takže to není žádný problém. Ale je zajímavé, že ještě než jsem zjistila, že jsem těhotná, tak mi nějak nešlo spát na břiše. Prostě mi to vadilo. Musela jsem se trochu natočit a musím stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
17.7.06 12:57

Díky za gratulace :P Člověk tady 24 hodin není a už tolik příspěvků…
No, vlastně si pořád ještě zvykám na to, že jsem zase těhotná-test jsem si dělala minulý týden(slabá druhá) a dnes ještě pro radost znovu(obě tlusté:o). Mám je ještě pořád schované v koupelně, jako takový hmatatelný důkaz těhotenství… K doktorovi se tperve chystám-poprvé jsem tam naběhla hned a překvapilo mě, že se nijak nekvaltovalo. Ale těším se, těším, že mi třeba ukáže černou skvrnu na monitoru a to bude náš „zajíček březňáček“!
Valli, nevím přesně, kolik jsem přibrala v prvním těhu- měla jsem takovou nezodpovědnou metodu- nesnáším váhu(přitom nejsem nijak tlustá´), takže jsem „opisovala“ přírustky matky-modelky z knihy.

Vrony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
17.7.06 12:58

LAU, tak to byla velikost toho gestačního váčku a co srdíčko, ještě nebylo?Jsem zvědavka :D

Anketka: já v obou těhu přibrala 25 kg :! ovšem dala jsem to dolů…ale strie strašný, jenže to je dědičný, takže i kdybych přibrala jen 5 kg, tak je budu mít taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
17.7.06 12:58

Valli: minule jsem přibrala 15 kg, dost poté, co jsem odešla na mateřskou. Od porodu jsem zhubla 20 kg, takže dobrý. Obávám se ale, že když tentokrát nechodím do práce, ujím se k smrti. Posledně jsem byla schopná snist 1 kg strouhané mrkve s medem a zazdít to celou pyramidou Ferrero Rocher… na noc, a pak jsem myslela, že umřu :-)

Lasička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
17.7.06 12:59

LAU:ja to mela pri prvnim taky,ale az tak ve12tt.kdyz jsem spala na brose uz slo citit.ze tam neco je:-)ted to citim uz ted,ale jen mirne.ale jinak nez na brichu neusnu ani se nevyspim,takze minule to byl s tim pupkem boj,ale slo to az do porodu-spat na pul na brichu.

tak jsem snedla uz dneska toho tolik,co jinak jim tak za cely den :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
17.7.06 13:03

No, vlastně jsem chytla podezření o možném těhotenství, když jsem ještě před očekávanou MS jedla jak nezavřená. Taky jsem se rychle jaksi oplácala-břicho, stehna- to jsem normálně neměla…

Vrony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
17.7.06 13:11

Valli : No, já na břiše usínám, takže doufám, že to v pokročilém stadiu nějak zvládnu… Ale když jsem unavená, tak usnu jakkoli.

Vrony : Gratulace k //.

Dendulka : Já tě nemít, tak nic nevím :D Srdíčko zatím nic - dr. mi o něm nic neříkala. Jen si mne pozvala za 3 týdny na kontrolu (po jejich dovoené) - to už asi bude vidět / slyšet víc.

Jo, a sestrička mi říkala, že v Kolíně v nemocnici mají 3D ultrazvuk a že to je úžasná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
17.7.06 13:17

Lau: fakt maj v Kolíně 3D? Můj gyndař nám minule nechtěl říct pohlaví, tak jsme jeli do Brna na 3D a za tisícovku nám tam nahráli VHS kazetu a dali fotečku a samozřejmě řekli, že je to kluk :-) Kolín je samozřejmě mnohem blíž…

Manžel před chvílí přivezl pohovku, co jsme si koupili, a já to nevydržela a rozbalovala ji z igelitů a teď mě docela bolí břicho, takže cvíčo pro dnešek ruším…

Lasička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
17.7.06 13:19

Lau, díky za gratulace-pořád si to ještě nějak nemůžu uvědomit :wink:
Já občas taky usínám na břiše. V prvním těhotenství se mi skvěle osvědčil polštářek na vypodložení a spala jsem bez problémů-aspoň jsem načerpala zásobu na dobu, když už byl jakun na světě :)

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
17.7.06 13:21

Lasička: No, sestřička mi to říkala (osobně jsem ho ještě neviděla…), ale je to moc milá mladá sestřička (ne jako ta stará babizna, co ta mbývá občas na výpomoc) a snad si nevymýšlí. Odkud jsi ze středních Čech, smím-li se ptát.

ALL: Kdysi se tu rozebíralo, zda po vitamínech jsou velké děti nebo ne. Sestřička mi říkala, že oni vitamíny doporučují brát tak do poloviny těhotenství, do cca 17. týdne. Prý to miminkům moc prospívá a jsou potom velká. (A kdo to ma rodit, že?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
17.7.06 13:24

VRONY: Mně to taky nedochází. Poprvé mi to došlo, když byl test pozitivní. Ale v tom okamžiku mi přestalo být nevolno, takže jsem ztratila každodenní potvrzování. A dnes, když jsem byla u doktorky, tak m to zase došlo, ale obávám se, že mi to vydrží max. do zítra ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
17.7.06 13:28

Lau: Jsem od Kralup.
ALL: Mně zase doktor řekl, že mám brát vitamíny hlavně v druhé půli těhu, že už nestačím větší plod vyživovat. Brala jsem GS Mamavit a Mates měl váhu 4.26 kg, takže celkem síla - obr šití - mám strach, jak to dopadne příště. Doktor, co mě šil, se mě ptal, jestli jsem něco brala, když jsem mu to řekla, vynadal mi, proč jsem to prý brala, že teď to mám. Tak jsem ho upozornila, že to propaguje jejich přednosta (rodila jsem v Podolí). Tak se jen ušklíbl a mlčel. Naše plavací paní brala pokaždé Maternu a stejně měla všechny 3 děti pod 3 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
17.7.06 13:34

holky:setrete se.mne taky tlaci bricho

jsem snedla merunky se asi pos… :lol:

LAU:ty mas teda nesdilnou Dr.muj mi rika vse,ale nema ultrazvuk.
jinak u nas se VHS porizuje za 250kc.a foto dela jen Dr. ktery ma utz u sebe.

pohlavi jsme vedeli od toho 20tt.pak uz byl otoceny a neslo nic videt.

dale VITAMINY:ja brala maternu(ktera se ted pry nevyrabi ale znovu zacne),mela jsem velke dite/4,15) :lol: tak nevim, jestli to s tim souvisi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí