Březňátka 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
953
17.7.06 10:03

Ahoj,
jsem objednaná k Dr. na zítra odpoledne. Tak doufám, že bude všechno OK. Začínám už být trochu nervozní, zase jsem si ráno dělala test a druhá čárka tam sice pořád je, ale pořád ještě není stejně silná jako tak kontrolní :( . No, asi s těma testama už přestanu, jsem z toho pak zbytečně nanervy. Uvidím, co mi řekne zítra Dr.

Lau a Saraai - ať kontrola dopadne dobře a mimísci se vyvýjejí tak, jak mají.

Valli - to jsem měla v minulým těhu, že jsem byla strašně unavená, ale v noci jsem strašně blbě spala a pak jsem byla v práci jak praštěná :( . Jestli půjdeš na ten UTZ, tak pak dej vědět, jak to vypadá.
Já naštěstí už nekojím a Mišák se budí v noci jen někdy 1×-2×, takže mám šanci se vyspat. Ale s tím druhým to bude pěkný záhul, to máš pravdu.

Lau - je vidět, že rodinka má z těhu radost :D .

Mějte se
P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
17.7.06 10:04

Ahoj,

tak jsem objednaná k doktorovi až za 3 týdny na 7. srpna. Do té doby jsem rozhodnuta to nikomu dalšímu neříct. A to budeme nejdřív týden na dovči se známýma a pak týden na chatě u kamarádky (minule to věděla hned po manželovi). Budu muset mlžit ohledně pití alko nápojů + všude jsme vykecali, že se chceme od července snažit. Tak jsem na sebe zvědavá, jaká budu Mata Hari :-)

Lasička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
17.7.06 10:09

Lasicko, to jsem zvědavá, jak to zvládneš :D . My máme jet na víkend s partou na chatu a fakt nevím, jak vysvětlím, že nepiju. Budu si muset asi vymyslet nějaká antibiotika nebo tak něco. Zatím to nikomu než rodičům taky říkat nechceme. Tak taky doufám, že to vydržím 8) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
17.7.06 10:13

Ahoj holky, tak jsem po víkendu všechno přelouskala. U nás byl krásný víkend, teploty tak do 26 st., což je parádička, žádnej hic. Tenhle týden nás to ale zase čeká.
Valli - Mně se původně taky strašně líbila trojkolka vedle sebe, výborně se s ní jezdí, jezdila jsem s ní, když jsem dělala au-pair, ale nikam bych nemohla. Je tak širokej, že bych nemohla ani do obchodu, což tedy bude asi rozhodující pro zamítnutí tohoto typu. Nejspíš si pořídím sedačky za sebou a chtěli bychom nafukovací kola a v žádném případě něco ve stylu Inglesina, takže to vidím buď na Jané nebo na Baby welt tandem. Ale jak jsem říkala, nic jsem neviděla v reálu, takže někdy na podzim vyrazíme do Prahy, abychom to okoukli.
Jano - mně je taky dost blbě, ještě jsem nezvracela, ačkoliv jsem to několikrát už málem neudržela. Někdy je mi blbě celý den, včera například, bylo dopoledne úplně bez nevolnosti (až jsem znejistila) a dneska jedu zase od rána. No mám, co jsem chtěla, nic si toho nedělej, ještě pár týdnů to zvládneme a pak budeme v pohodě. Alespoň vidíš, že se s Tvým tělem něco děje. S Ondrou mi teda taky bylo blbě, ale ne takhle. Udělá se mi blbě i třeba když se v noci převalím na posteli. Víš, co mi pomáha? Být v akci, to na to tolik nemyslím, tzn. včera jsme se jeli všichni tři projet na kole, pak jsme hráli línej tenis, Ondru baví nás sledovat. Nejhorší je to když si lehnu a myslím na to, jak je mi blbě.
Dendulko - v internetové poradně doktor taky říkal, rozsáhlé studie dokazují, že klidový režim případnému potratu nezabrání, takže je úplně zbytečná hospitalizace v případě špinění, akorát by tě to stresovalo. Navíc, jak čtu, jsi přestala špinit, tak to je paráda.
Saraai - takový strach u někoho se špatnou zkušeností jako máme my, je úplně normální. U Ondry jsem celé těhotenství po každém utření na záchodě zkoumala papír, jestli nekrvácím. Teď to dělám taky, i když míň, protože mi zatím (ťuk, ťuk, ťuk) nebolí břicho, což mi s Ondrou bolelo nepřetržitě první 4 měsíce. A to mě teda dost deptalo…
Vrony a Lasičko - ahoooooj
 Pett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
17.7.06 10:19

Petulda: minule jsem to hrála na silnou alergii :-) a když jsme pak oznámili, že těhu, všichni měli obavy, jak zvládnu ty alergie :-) takže tentokrát musím vymyslet něco jiného.

Holky, chodíte některá pravidelně cvičit? A cvičíte i teď? Já chodívám jednou týdně na pilates, teď jsem ale už 3× nebyla - bylo vedro a mně divně, dnes se zase chystám. Asi je to v poho, že jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
17.7.06 10:42

Tak jsem se vrátila od dr. Fotečku nemám, ale už jsem mimíska viděla - tedy mimíska - „černý flek na monitoru“. Dr. říkala, že vše je OK a necháme to na přírodě. Další kontrola 10.8. Nemám kouřit a pít kávu. (To nedělám ani jedno ani normálně, tak mne to nijak neomezuje…)

Sestřička mi doporučila, abych brala nějaké vitamíny pro těhotné, tak jsem si cestou koupila GS Mamavit.

Lasička : Jestli jste rozhlásili, že se budete snažit, tak to můžete svádět na to, že se snažíte. V něterých doporučeních jsem četla, že by se měl alkohol vynechat už 3 měsíce před plánovaným snažením. My jsme taky rozhlásili, že se budeme snažit, a tak když jsem odmítla skleničku, tak jsem na otázku: „Nejsi těhotná, že nechceč pít?“ odpovídala „Nevím.“, což byla pravda.

Petulda : Nech ty testy chvíli na pokoji a ono to bude lepší. Já jsem na týden odjela na dovču do ciziny a po návratu tam naskočila tlustá druhá /.

SARAAI : To bude dobré… Všechno se nemusí zdědit. Mně předchozí gynekolog říkal, že mám dělohu zakloněnou dozadu. Současná dr. mi to nikdy neřekla (nevím, jestli na to nepřišla nebo jít nepřipadalo důležité mi t osdělit). Já sice netuším, co z toho vyplývá, ale mamina tvrdila, že to měla babička a kvůli tomu jí trvalo dlouho, než otěhotněla. A nám se to povedlo hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
17.7.06 11:04

Lau,
taky mám dělohu v záklonu.
V praxi by to opravdu mělo znamenat horší možnost otěhotnění, což teda u mě neplatí. A potom v těhotenství, by se ta děloha měla do 12 tt sama narovnat tím, jak roste. Doporučuje se hodně ležet na břiše. Pokud by se tak nestalo, doktorka mi minule říkala, že bych šla do nemocnice, kde by mi ji narovnali. Miminko by totiž v zakloněné děloze, která se nenarovná, nemělo místo pro svůj růst.
Minule se mi narovnala v cca 9 tt, bylo to provázeno bolestí jako na menstruaci a zvracením. :(
Ale Dr. říkala, že pravděpodobnost, že se sama nenarovná, je hodně malá. No prostě lež hodně na břiše a je to.
 Pett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
17.7.06 11:06

Lasičko, já osobně chci pokračovat ve cvičení v těhu, ale teď jsem vy:,–(ila kvůli tomu, že je mi blbě, je vedro a pak se taky chci v 1. trimestru šetřit.
Jinak pokud jsi v pohodě, tak bych cvičit šla, ale vynechávala bych posilování břicha.
 Pett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
17.7.06 11:09

LAsicka:tak ja cvicit nechodim.cviceni me opustilo s hubnutim nekdy v puberte :lol:

SARAAi:vy mate ten cas posunuty ,myslela jsem ze uz jdes dnes na kontrolu a ono az zitra.ty dvojcata jsou zahada,co?snad uz dnes budu vedet kolik jich tam je :lol: to bxy byl vyznbe trochu zazrak napoprve otehotnet(teda myslim jednou ze byl sex v mesici)a jeste kdyby jich tam bylo vic.

poboliva me trochu bricho,jako kdybych ho mela namozeny,no mozna mam,jak taham kocar.

tak u nas vsichni duleziti pribuzni uz to vi.zatim pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
17.7.06 11:11

Pett: to je právě problém - skoro všechny cviky jsou na břicho. Tam se snad nic jinýho necvičí. Ale posiluje se u všeho i pánevní dno. A taky jsem někde četla, že do 5. měsíce cvičit může, pak jen šikmé svaly. Tak teď nevím. Vůbec nemám chuť cvičit, ale zase nechci úplně hnít :-)

Lasička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
17.7.06 11:12

Ahoj holky, přeji vám zdravá miminka a gratuluji k těhu. chtěla jsem se k vám přidat a četla jsem vás poctivě, ale mrcha dorazila, tak snad příští měsíc se zadaří.
Mějte se tu fajn a užívejte těhu a rostoucích bříšek :lol:
pa sunn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
17.7.06 11:23

No me taky rikal jeden doktor, ze mam zaklonenou delohu, ale jiny ne. Tak nevim. Uz mam zas nervy - merila jsem teplotu a zas je o trochu nizsi. 8O Petuldo - ja testovala vcera a taky nebyla uplne stejne silna, skoro stejne silna. Ale z toho vrasky nemam, spis z ty teploty.
Lasicko Ja jsem chodila do posilovny a na aerobic a ted teda nechodim. Posilovat se nema vubec a hopsat taky ne, bohuzel mistni fitko nema zadny program pro tehule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
17.7.06 11:42

Lasičko,
je to na tobě, rozhodni se podle toho, jak se cítíš. Já bych asi na pilates nechodila a nebo trochu švindluj - to dělám běžně. Já se se pokusím okolo 10tt začít cvičit aerobic podle videokazety. Přizpůsobím si to svýmu těhotenství. Nebudu hopsat, už jsem to zkoušela, docela to jde. Ještě donedávna u nás bylo cvíčo pro těhule, ale zrušili ho. To nechápu, takových těhotných teď je, ale asi o to nebyl zájem.
Teď se občas projedu na kole. Tak 10 km lážo plážo. Potřebuju něco dělat, nemám ideální váhu (i když jsem na té, kterou jsem měla před Ondrou) a v žádném případě nechci přibrat opět 17 kg. A potom taky: k porodu je teda lepší být fit.
 Pett

PS: Holky, dnes psali v MF dnes, že je takových porodů, že některé porodnice musí občas někoho odmítnout. To je síla. Rodí 70. ročníky a jak jsem tak koukala na náš seznam, u nás to platí těméř 100%. Prý to ještě bude trvat tak 2-3 roky a pak zase počet porodů klesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
17.7.06 11:51

SUNN:to je mi lito,nebo juricte se dockas.

PETT:posledni roky rodi prave ty tricitky plus treba ja :lol: (prvni ve23).takze se to zvysuje.
JANO:ty ses ptala na porodnici,ja byt tebou jdu uricte tam kde mas protekci.moje mamka dela na NOV.a uz minule to byla bomba,kdyz se ze vsema zna,a jsou na tebe mili!nejeci ze jsi uplne pitoma atd.ted pujdu zase u nas v Trebici.dokonce to tam v lednu predelavali a jsou tam hezci WC a sprchy,akorat porad nevim jsetli mam byt sama na pokoji a nudit se nebo byt s nekym,pokecat,ale zase trpet navsetvy na pokoji cizich mamin.minule jsem byla na NOV JIP(to zaridila mamka)a tak navsetvy nebyly na pokoji,a byla jsem se 3 panima a kecaly jsme a nikdo me neotravoval uvnitr,byli jsme v navstevni mistnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
17.7.06 11:53

LASICKO:s tim cvicenim, udelej si to ja kto citis.ja treba mam pocit ze mi vyskoci to mimi,tlaci me deloha jakoby ven(uz ted),kdyz jsem byla poprve,tak jsem z vetsim bvrochewm zkousela cvict na overballu,ale to jsem myslela ze mi to brochi vyskoci pryc a porodim :oops: takze jsem nic nedelal,jen lezela odpocivala.ted chodim aspon ven s malym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí