Poradna duly
Jana Čurdová
SEZNÁMEK
DENDULKA ---28 let---sev. Čechy---TP 3.3. ---KO 24.7.---třetí mimi
LAU ---28 let---Středočeský kraj---TP 4.3. ---KO 17.7.---první mimi
PETT ---29 let---Středočeský kraj---TP 7.3. ---KO 21.7.---druhé mimi
JANA ---28 let---Karlovarský kraj---TP 9.3. ---KO 20.7.---druhé mimi
EVULA ---36 let---Prostějov---TP 9.3. ---KO ? ---čtvrté mimi
BETULI ---31 let---TP 10.3. ---KO 14.7.---první mimi
VALLI ---24 let---Vysočina---TP 11.3. ---KO 14.8.---druhé mimi
SARAAI ---29 let---Japonsko---TP 19.3. ---KO 18.7.---první mimi
PETULDA ---28 let---sev. Čechy---TP 19.3. ---KO ?---druhé mimi
VRONY---TP 22.3.
KOLBA ---26 let---Jihomoravský kraj---TP 22.3. ---první mimi
KACENA ---28 let---Plzeň---7tt---první mimi
PRVOSENKA ---31 let---vých. Čechy---KO 26.7.---první mimi
LASIČKA ---30 let---Kralupy nad Vltavou---TP 1.4. ---druhé mimi
LALIA ---36 let---Slovensko---páté mimi
NOLY[/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444]
Ahoj,
vítám Vrony a Lasicku - velká gratulace ke //.
Já se trošku bojím toho utz, protože jestli mi dr. řekne, že tam jsou 2, tak nevim. Jak bych zvládla 3 děti to nevim. Přiznám se, že kojit bych asi nekojila, nevim jak bych to zvládala vstávat po 2 hodinách a být čiperná ještě na Jíru.
Holky už máte jasnou porodnici? Já stále přemýšlím, ale vidim to na jinou než jsem rodila Jíru, páč tam ty krávy PA co jsem měla u porodu stále pracují a já bych se bála, že je budu mít zase a i na 6nedělí byly krávy sestry. Teda některý. V tý porodnici co chci rodit teď, tak v nemocnici pracuje moje mamka, takže bych tam jako byla protekční
jelikož tam zná 3/4 sestřiček a na novorozencích pracuje známá. Mamka už jí o mě říkala a prej ať přijdu, že mi všechno ukážou. No je to daleko, ale i tak musim být psychicky připravená kam pujdu, že jo.
Dneska jsem jedla jen chleba s máslem, to mi dělá nejlíp. Po obědě (snědla jsem 2 knedle) jsem myslela, že umřu, tak jsem nabrala směr postel a hned jsem usnula. Kdy to asi přestane, prosim prosim, ja uz chci aby mi bylo fajn, abych si to užívala ![]()
Jana
Ahojky,
my už jsme doma od našich. Tak už to ví naši i ségra, které jsem to dala k svátku
.
Zítra volám Dr., měl by být už zpátky po dovče.
Holky, mě taky vlastně nic není, tak nebojte, u každýho je to jiný a jiný je i každý těhu. I když já taky pořád srovnávám, jakože, kdy mi začalo být špatně minule atd. Tomu se člověk asi neubrání.
Valli - musím říct, že jsem taky přemýšlela, jak bych to zvládla, kdyby to byly náhodou dvojčata. Byl by to asi teda záhul.
Jinak tandem se mi asi nejvíc líbí taky ten Jané, jenže je moc dlouhej a asi by se mi nevešel do výtahu na dýlku. Já si budu muset prostě vybrat jenom podle velikosti, takže na tom, co se mi líbí až tak záležet nebude, bohužel
.
Jo, Inglesiny se mi líbí normální kočáry, ale ten tandem tady moc ne, je strašně obrovskej.
My letíme taky v září k moři, teda spíš na přelomu září a října, aspoň už nebude takový vedro.
Jana1 - ty nevolnosti ti nezávidím, musí to být záhul s malým. Ale zase máš štěstí, že je manžel tak brzo doma, můj přijíždí nejdřív kolem 6, tak jestli mi bude blbě, asi mě klepne.
Dendulko - ať špinění brzo přejde a nemusíš do nemocnice. S hlídáním je to fakt blbý, taky nevím, jak bych to udělala.
Vrony a Lasicko gratuluju ke // a vítejte.
Jména - my máme jasnou holku - už minule to měla být Barborka a kluk bude nejspíš Lukáš.
Peťulda
Petuldo - to je fajn, ze to tak pekne oznamujes rodine. Ja si rekla, ze vydrzim co nejdyl, chtela bych az do konce 3.mesice. Posledne jsme to, teda hlavne manza, vyzvonili, kde se dalo a pak jsem mela pekelne chvilky, kdyz jsem musela vysvetlovat, ze se mimi nekona. Ale nevim nevim, jak dlouho mi to odhodlani mit tajemstvi vydrzi. Asi moc ne, mozna, ze rodina se docka uz, az bude srdicko.
Valli - jasne, ze bys zvladla i dvojcatka. A neboj se porad. Vsak se bojis kvuli tomu, ze jsi mela sen, nebo mas jine duvody?
Saraai - my to taky zatím nechceme moc říkat, ale řekli jsme si, že našim a manžovo rodičům to řeknem, protože by jim to stejně docvaklo. Vědí totiž, že si ráda dám dobré vínko
. Ale širší rodině a okolí to budeme oznamovat taky asi až po 12tt.
Holky zase na mě přišla depka
. Bulela jsem manžovi, že jsem totál neschopná (nemůžu pomalu nic udělat, jakmile jsem dýl na nohou je mi blbě) a hlavně, že se teď pořádně nemůžu věnovat Jírovi. Uklidnil mě, že tenhle týden má volněji a pak má 14 dní dovču, takže 3 týdny zvládneme v pohodě. No snad mě to vážně přejde
.
J.
Jani nedepkuj, všechno bude dobrý, nevolnosti tu nebudou věčně. V manželovi máš určitě velikou oporu. Jírovi těch pár týdnů neublíží, neboj. A za chvíli ti bude dobře a budeš se mu zase moct naplno věnovat. A navíc tu bude mít za pár měsíců sourozence a to mu všechno vynahradí
. Tak hlavu vzhůru.
Holky,
jak jsem postupně pročitala od začátku tuto diskusi, nechala jsem si na nějakém tom gyn webu spočítat TP a vyšlo mi to na 25. 3. a ne na apríla.
Zatím mám dojem, že to u mě probíhá jako při minulém těhu - totální zmatenost a zklidnění. Např. odpoledne jsem namočila hrách na polívku k večeři a zapomněla jsem na něj a poslala dítě spát
Pak se mě manžel zeptal, co bude s tou polívkou
tak jsem ji uvařila. To zklidnění pociťuju jako laxnost - rekonstruujeme domek a do minulého týdne jsem pořád plánovala, organizovala, natírala dveře a pořád nestíhala. Teď jsem jak želva
a je mi všechno jedno ![]()
Lasička
Dobre rano,
Jani - neboj, nevolnosti brzy skonci a pak si zacnes uzivat rodinu i tehu.
Holky ja mam od vcera nervy na pochodu. Jeste porad merim BT kvuli dr., zitra jdu na kontrolu. No a vcera rano a dneska rano mi klesla teplota o 0.2 stupne z 37.15 na 36.95.
Zacala jsem silet, ze urcite zadnu krvacet a jsem jak na nozich, kdy se objevi krev. Porad beham na zachod a kontroluju kalhotky, je to fakt psycho. Ve stredu jsem brala posledni progesteron, tak mam strach, ze nemam dost vlastniho na udrzeni tehu. Doufam, ze to do zitra vydrzi, to mam kontrolu, tak se uvidi. Ale klepu se strachy.
sarai, omluva, že k vám lezu, já tu jen šmíruju naše zběhlice a sama budu možná patřit do Srpen 07…ale nešil děvče!!! Takhle mini pokles nic neznamená. To by muselo být tak na 36,7 a méně…
Pamatuju se zkraje těhu (asi tak jako ty) jsem taky měřila a taky mi to kleslo na 36,9, ale pak zas stouplo. Bylo to O.K. nic se s miminkem nedělo, takže si myslím, že to je prostě kolísání těhu teploty na dolní hranici. Ničeho se neobávej a hodně štěstí u dr…
Zdravím Valli, Petuldu a Janu.....
a všem ostatním taky přeju krásná březňátka… ![]()
NiKi
což ovšem neznamenalo, že jsem nešílela s běháním na wc kontrolovat gaťky… ![]()
NiKi
Dobré ránko ![]()
SARI, neblázni, podle mě je to taky jen malilinký pokles,který prostě nic neznamená, už zítra jdeš na tu kontrolu a uvidíš, že je všechno v pořádku, ale samozřejmě ty nervy chápu ![]()
JANI, ty hormony nám dávají zabrat, co? chvilky absolutního štěstí, pak zas depky, do toho ble stavy, však to přejde, už jen pár týdnů
No a mě včera bylo taky blbě, asi 4 hodky večer, žaludek plaval na vodě nebo na čem ![]()
LASIČKO, tak já ti pak v seznámku termín přehodím
To tvoje zklidnění bych potřebovala, mě spíš všechno vytáčí…
PETULDO, tak vy už jste tu novinu oznámili? já se s tím netajím vůbec, protože jsme na malém městě, a kdyby to nedopadlo dobře,tak se to tu stejně dozvědí ![]()
VALLI, jdeš tedy dnes na ten utz?
Dneska má kontrolu LAU, snad pak poreferuje, jak dopadla..
Budu volat kolem devátý na ty výsledky hCG, i když doufám, že je to v pořádku, stejně se bojím, ta sestra mě musí takhle stresovat… ![]()
DENDULKA: Jo jo, za 2 hodinky razím na kontrolu, tak jsem zvědavá, co mi paní dr. řekne.
MAMINA, CO JÍ POBOLÍVÁ NA LEVÉ STRANĚ PODBŘIŠKU: Nevím, jestli je to normální, ale mně to občas dělá taky.
Špinění mi už ustalo, tak je to snad OK. Říkala mi kolegyně, že se jí to taky stalo, že z toho dostala veliký strach o mimi, dostala se do stresu a fakt kvůli tomu o mimi přišla, takže jsem ráda, že jste mne uklidnily.
O víkendu jsme to řekli rodinám. Velký ohlas jsem zaznamenala u švagra, který hned řekl, že to budou trojčata kluci - Pankrác, Servác, Bonifác. A že si potom musíme pořídit ještě Žofinku. Ale úplně nejnadšenější byla moje 11letá neteř, která to roztroubila po celé ulici, a všude říkala, že moje mimi je 1 cm veliké ![]()
Jinak holky - Vše, co řeknete, bude použito proti vám… Den před „oznámením“ jsme se o tom v náznacích bavili s manželem (co asi řeknou ostatní na naši novinku a tak) a tahle malá špionka byla u nás na netu, dělala, že chatuje, ale radary měla na maximum a druhý den dopoledne vykřikovala, že je něco ve vzduchu: „Asi změna počasí,“ říkala a smála se na mne. Naštěstí dokázala udržet jazyk za zuby až do odpoledne, kdy se sjel zbytek rodiny. (A to bylo poprvé, co udržela nějaké tajemství, takže to oceňuju…)
Ségra s mamkou úplně koukaly (mamka tedy víc), jak to můžu vědět, že je to „tutovka“, když jsem ještě nebyla u doktorky, jak už můžu vědět předpokládaný termín porodu, prostě se nestačily divit, co všechno se dá zjistit na netu.
ahoj,
tak jak jsem vstala,mela jsem velky hlad,ted jsem neco snedla,ale je mi furt blbe.snad se to nezhorsi.
jinak jak pise LASICKA:jsem uplne zpomalena.furt bych spala.ale vcera se mi stalo ze jsem nemohla usnout,byla jsem i v noci uplne unavena a porad jsem nemohla zabrat,akorat jsem usnula a uz byl vuhuru martinek,takze hruza.
SARAAI:tesime se co rekne DR.
LAU:to same.
DENDULKA:mamka jde na nocni(na 6h).pak az mi zavola jestli mi domluvila ultrazvuk,sla bych tak az takhle vecer pokud nebude Dr.operovat atd.kdyz bude proste cas.
dvojcata:porad se mi o tom zda,nekde pres koleno jsme je pry v rodine meli,ale to ani nemusi byt v rodine.proste jak mi DR. rekl ze ta deloha je velka tak na trojcata,tak me vystrasil no.rikal to sice i minule ,ale to uz jsem mela 2× utz za sebou!a bylo tam jedno.taky vcera byla vymena manzelek se4catama!tak to se mi zapletlo do snu taky!
jinak JANO:neboj fakt to brzy prejde.mas dobry,ze ti manzel pomuze.mne by muj rekl, ze to co jsem chtela mam
on by totiz jeste chvili pockal.a v noci Jiricek spinka dobre?nebo k nemu taky vstavas?
u nas je to ted des.malej vstava snad 7×,tak 4× ho dam k prsu a pak zpet do postylky,spi dal.pak uz ne.tak s nim spoim na zemi vedele postylky.mezitim se jeste nekolikrat pricucne a toci se na vsechny strany,takze jsem snad 30× v noci vzhuru,ktomu ty sny a jeste jsem dnes nemohla usnout,ale celkove jsem vyspana
asi az se narodi druhe budu mrtva uplne!
Nikino - dik za uklidneni. Doufam, ze mas pravdu.
Ja jsem fakt desnej plasan. Ted zas cucim na ten svuj metrik a koukam, pisou, ze uz zacina bit srdicko, tak hledam na dalsich strankach, nekde pisou, ze uz jo, nekde ze jeste ne, tak nevim, ale uricte budu zas zitra paf, jestli tam srdicko nebude. Ja vam rikala, ze se mnou to budete mit tezky. ![]()
Lau drzim palce na kontrolu, konecne budeme mit v galerce fotecku z UTZ?
Tak to bylo famozni prijeti zpravicky. ![]()
Valli s tema dvojcatkama to je pry tak - dvouvajecna se dedi po zenske linii, ale samozrejme ne vzdy - protoze nekdo v rodine musi byt prvni, kdo ma dvojcatka. A duvod poceti jednovajecnych dvojcat je zahadou i pro lekare.
A s velikosti delohy - no to muze byt vrozene, me zas doktor strasil, ze mam malou…ale segra rikala, ze ji to rikali taky, no a pak byla cely tehu na rizikovym, protoze se otvirala - to se mam na co tesit
![]()