Březňátka 2008

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
19.7.10 15:23

Mám snad ještě čas, tak vám popíšu ten můj porod, snad to bude mít hlavu a patu… :nevim:

V neděli 4.7. jsem začala mít nebolestivé kontrakce každé 3-4 minuty, ale trvalo to celkem dlouho, tak jsem to řekla manželovi - jen tak ze srandy, že mi jako tvrdne břicho, ale nebolí to vůbec. Manžel mě pořád sledoval a po několika hodinách zavelel ( asi kolem 21h večer), že doma mě rodit nebude, že jdeme do porodnice. No mě se strašně nechtělo, cítila jsem, že nerodím, že tohle ještě porod není, ale nějak jsem asi doufala, co kdyby…tak jsme jeli.
Honzíka přijela hlídat tchýně( už spal)

V Motole mě vyšetřili, otevřená na 2 cm, ale prý něco tam překáží ( nějaký vak blan…prd tomu rozumím), na porod to není. Natočili monitor a ten je šokoval, protože kontarkce jak kráva, dosahovali hodnoty 100 a to jsou prý už hodnoty těsně před tlačením. Byli ze mě na větvi, že je necítím…A že si mě tam nechají nebo bych porodila cestou v autě :mrgreen:

Dali nás z manžou na „přípravnu“a že za hodinu mě zase vyšetří. Za hodinu nález stejný, nic se nedělo, neotvírala jsem se ani mě nic nebolelo.

Manžela tedy poslali domů a mě že si tam nechají přes noc, báli se mě pustit s takovýma kontrakcema domů. Dali mě na čekatelský pokoj, bylo kolem půlnoci, já brečela jak malá, že tam být nechci…
Dostala jsem injekci, po které se to prý rozjede anebo usnu. Ani jedno se nekonalo.
Kontrakce přestali a já celou noc nespala. Čekatelský pokoj byl totiž hned vedle porodních boxů a tam se ten večer rodilo jak o život (byla bouřka…)
Bylo to něco hrozného, slyšet ty maminy trpět, křičet…totálně mě to vystresovalo, proto mě myslím i přešly ty kontrakce. :pocitac:

Ráno na vizitě jsem řekla, že jsem bez kontrakcí a že chci jít domů. Dr. se to nelíbilo, že prý si mě tam už nechají do středy a pak začnou porod vyvolávat. Říkám mu, at vyvolávají tedy ted hned, proč čekat do středy??? No ale on, že se to nesmí, že se vyvolává až když je k tomu důvod, což u mě prý není! Přenášela jsem
„jen“ 8 den, vyvolává se po 10ti dnech :pocitac:
Byla jsem totálně rozhozená a řekla, že chci prostě domů a basta.
No začali to se mnou protahovat,smlouvat, že jako teda jo, ale ještě počkáme hodinku, dvě, tři…jestli se to nerozjede…Dělali mi pořád Hamiltona, no fakt na palici. Ale jako mě nic nebolelo, takže relativně pohoda.
Ale nález po hodině, dvou… pořád stejný.
Tak se ve 14h rozhodli, že mi rupnou vodu - a hele, že to nakonec jde, trochu tomu pomoci, že 8-)

Takže nakonec ve 14h příprava a pak se šlo na tu vodu, která jim prostě nešla propíchnout, zase tam něco říkali o tom vaku blan, no PA se ve mě šťourala půl hodiny až se jí to nakonec podařilo, ale byla z toho orosená až na zadku.Já jakbysmet! Říká mi, volejte manžela, bude to rychlé…
Tak volám, aby přijel, no byl už na cestě, takže dorazil během pár minut - za mnou přímo na porodní box ve slušivém oblečku :huban:
Mě v tu chvíli už začínaly lehce bolestvé stahy, ale to nebylo nic, že :mrgreen:

Před 15h - když mi dotočili monitor, jsem se mohla začít konečně pohybovat, to byla úleva. Šla jsem do sprchy, která mi kupodivu ohromně při kontrakcích pomáhala (u Honzíka vůbec, ani hopsání na míči…).

Přišla PA, vyšetřila mě, byla jsem na 4-5 cm, ale bylo mi ještě fajn ( na fotkách, co manžel fotil, se ještě usmívám :wink: )

No a pak začalo peklo - ptá se mě, jestli to chci mít za pár minut za sebou, tak říkám že jasně :mrgreen: Pak se mě ptá na epidurál - odmítám, i když červíček pochybnosti ve mě hlodá. Ale hraju si na hrdinku - já blbá!!! Takže odmítám, že to zvládnu bez něj jako u prvního porodu.
Takže PA říká, lehněte si na postel, já vás vyšetřím a pomůžeme tomu.
No zkrátím to, při každé kontrakci mě roztahovala, až mě roztáhla na 10cm, hučela jsem na ní, že už nééé, že to hrozně bolí, ale jako tak trochu ještě ze „srandy“ , no já jsem hrozná komedie. Takže ona nepřestala a najednou povídá: Jste na 10cm, pokud si chcete zatlačit, zatlačte si :mrgreen:
No ten pocit na tlačení přišel za chvíli, šla jsem ještě rychle do sprchy, kde jsem začala hrozně krvácet, i PA se vylekala, PROČ krvácím, ale nakonec, že to bylo něco…ten vak? Nevím, ale hodně mě to vylekalo, i PA teda byla chvilí v šoku.

Pak jsem si rychle přešla zpátky na porodní box, už za značně bolestivých kontarcí a značně hlasitě funící :oops:

Ale až po tuhle fázi to bylo všechno relativně v pohodě, prostě porod, bez bolesti to prostě nejde, to je jasný.
Ale nejhorší fáze mě teprve čekala, což jsem vůbec nečekala já, myslela jsem, že tlačení mimča už prostě bolet nemá, u Honzíka mě to nebolelo, ani neznám nikoho, toho by to extrémě bolelo. Tohle mě hrozně překvapilo a srazilo na kolena.

Takže jsem zalehla na porodní lůžko, monitor a začala tlačit. Strašně mě překvalilo, jak to bolí a tlačit jsem odmítala. Resp. moje tělo. Začala jsem ty kontrakce nepochopitelně rozdýchávat, načež na mě PA i dr. hučeli, že proč je jako rozdýchávám, když mám při nich tlačit. Říkám jim, že mě to strašně bolí, že nemůžu, že to prostě přes tu bolest nejde! A oni - jak jinak - že MUSÍM…

Já ani nevím, jak jsem to udělala, že jsem občas zatlačila, jen vím, že jsemu toho hrozně naříkala bolestí a to přísahám, že nejsem holky žádná hysterka, ale tohle prostě STRAŠNĚ bolelo.
Cítila jsem, že je hlavička napůl venku a pořád vylézá a zalézá zpět, prostě mi nešla vytlačit.
Ani nevím pak jak a byla venku, ale ještě horší byly ramínka, u těch jsem už řvala na celý Motol :oops:
A říkám jim, končím, už nemůžu, prostě ne, to hrozně bolí a nejde to.
A oni na mě začli taky křičet, že MUSÍM sakra, ale já je nevnímala, až na mě zařval manžel, že PROSTĚ TED MUSÍM a tak jsem to z posledních sil ještě zkusila a povedlo se za děsného mého řevu a kurevský bolesti.
Bylo 15:45h.........

Začala jsem brečet, né dojetím, ale štěstím, že jsem nechcípla a je to peklo za mnou. Modlila se, aby to nebyl jen sen a bylo to opravdu už za mnou. Adámka mi dali hned na bříško, to bylo nádherý a já ho pusinkovala a ted už začala bulet dojetím.
Byl obrovský a dr. s PA si typovali, kolik bude vážit.
Když mi pak manžel přišel říct, že má 4220g málem jsem omdlela a už se té hrozné bolesti ani nedivila.

Dr. mě nenastříhnul ( nevím jestli mám být na něj naštvaná nebo mám být nakonec ráda - pere se to ve mě dodnes) jen jsem se prý nepatrně trhla ve staré jizvě - 1 steh, takže super. Ale rozcupoval mě uvnitř, takže šití bylo. No není se čemu divit, takový macek…a to mám ješte ke všemu dost úzkou pánev.
Ach jo, kdyby to byl člověk tušil s tou vahou.....ale podle UTZ jsme měla ukázkové dítě, přesně podle tabulek, na termín mi vycházela porodní váha max.3500g…A 8 dnů přenášení neznamená přeci 3/4 kila navíc.....

Takže šití nic moc, ale to už byla po tom všem brnkačka, trochu to bolelo, ale v pohodě, placenta šla tentokrát krásně sama, no velká byla jak kráva :mrgreen:

Zašili mě, zavtipkovali jsem si dr. a PA, kteří byli koneckonců úžasní, manžel vstřebal šok z toho, co viděl, dostala jsem ještě na por.boxu večeři a pak jela na šestinedělí.

Oproti Honzíkovi( kde mi bylo hrozně, motala jsem se a vše mě bolelo ještě měsíc po) jsem se cítila hned výborně - kupodivu. Šla jsem sama pak do sprchy, seděla jsem taky hned a za týden od porodu jsem absolutně nevěděla, že jsem rodila. Super…
Paradoxně…S Honzíkem porod parádní, ale rekonvalescence děsná, ted pravý opak.

Strašně jsem chtěli s manželem třetí dítě, ale já vím, že po tomhle zážitku už to potřetí nedám, že pokud by se tohle mělo opakovat, tak leda přes mou mrtvolu :mrgreen:
Takže třetí leda císařem…anebo…že bych za pár let …zapomněla na tu hrůzu.

Bohužel? pro mě…zjišťuji, že příroda je skutečně mocná čarodějka…protože myšlenka, že „bych to snad ještě jednou přežila“ už přišla, potvova jedna :-D Ač jsem si na porodním sále PŘÍSAHALA, že na tuhle bolest nikdy v životě nezapomenu…

Podtrženo sečteno, větší bolest jsem v životě nezažila a ani jsem ve snu netušila, že to může takhle moc bolet. Ale hned, když bylo po všem, mi bylo krásně a je dodnes, žádné poporodní depky, žádný stres.U Honzíčka pravý opak, porod krásný, pak děs a hrůza, hodně dlouho…no a depky jak prase, taky docela dlouho…

Asi to tak mělo být, já se na porod těšila,představovala si, jak bude úžasný, jak si to užiju ješte víc, jak u prvního…jak to zase nebude skoro vůbec bolet. A ejhle, příroda mě trochu překvapila a připomněla mi, že porod je prostě porod a žádná prdel :mrgreen:

Jinak holky, je to nádherný, mít 2 děti, neříkám, že se dloubu nudou v nose, ale je to prostě krásný. Adámek je hodné miminko a Honzík hodný bráška - zatím. A to mi zatím stačí, miluju je, a když začnou později oba třeba zlobit, tak je stejně budu milovat, zlatíčka moje…

Omlouvám se za ten román, ale píšu si to tak nějak i pro sebe, abych nezapomněla…ráda si to třeba někdy…před tím třetím porodem…přečtu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
19.7.10 17:15

Teda Peťo normálně jsem při tom čtení měla husí kůži…,hlavně že už máš broučka u sebe a neboj myslím že fakt zapomeneš a třetí ještě bude.

Tak dneska jsme si s Luckou udělaly nakupovací den a docela jsme si to užily.Ráno jsem jela na rehabilitaci,pak rovnou do vířivky a krásně odpočatá jsem vyrazila…přijeli jsme když už se Matýsek ukládal k odpolednímu spánku.A ted přišla kamarádka a mile mě překvapila vzala si Matýska na hřiště a Lucka chtěla jít s nima,takže mám klídek.

No k Lucíkovi se moc rozepisovat nebudu at se zbytečně netrápí,když to tu čte…ale vzhledem k tomu,že mám podobnou situaci za sebou Lucce byly dva roky když jsem se rozvedla,sice z jinýho důvodu,než u Lucíka…já ho vyrazila sama :lol: .Už jsem jí to psala,pomůže na to fakt jenom čas,vůbec jsem si nedovedla představit jak budu žít dál,bylo to fakt hodně,hodně těžký,ale přebolelo to a dneska už na to snad ani nevzpomínám ve zlým i když to mnohdy zlý opravdu bylo…prostě už je to 11 let a je to pryč.Ted už se rozčiluju nanejvýš když máme soud kvůli alimentům,protože to mě i po těch letech dokáže vždycky překvapit-jak bývalý tak naše soudy :roll:
Lucí myslíme na tebe :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
19.7.10 19:02
jupiter1 píše:Abych nezapomněla KLORANE ty jsi mezi námi nová že,teda jestli se za přezdívkou nezkrývá někdo ze staré party :-) ,takže jestli jsi nová,tak tě mezi sebou vítáme :-)

jupiterku,…právě že jsem nová,žádná stará parta,bohužel vás taky neznám líp,tak uvidíme,zatím si to tu pročítám…ale ráda se přidám… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
uru
802
19.7.10 19:19

Teda Peti to byl teda drasťák dofám, že mě nic takového nečeká…

Jinak vím co nosím pod srdíčkem ,ale nevím to na 99% ,ale jen na 70,tak jestli mi to potvrdí to samé i 4.8 tak vám to písnu ale asi jen sokromou zprávou nechceme to s manžou říkat dál.

Dnes jsem byla na kontrole moře nám pan doktor schválil takže nakonec odjíždíme 7.8 snad bude vše ok a zdraví se vrátíme. říkám si jestli se má něco stát ,tak se to stane i doma. Teď byli horka a já byla celé dny venku a v poho.

Klorane neboj jsme dobrá parta a rádi tě vezmeme mezi sebe pokud teda budeš chtít. a odkud jsi ??
a co druhé mimi neplánujete ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
uru
802
19.7.10 19:46

jo a ještě fotečka ,abyste viděli jakou rychlostí rostu tahle je z pátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
19.7.10 19:51

Holky díky, díky. Jsem ráda, že na nás myslíte. Výživné na Ondru jsme se dohodli, částka je myslím adekvátní (sice míň, než sliboval původně, ale stačí mi to minimálně než půjde do školy). Spíš ohledně výživného na mne dělá problémy, přitom se jedná o pouhých 7 měsíců už jenom. Prostě mi tímto říká, že já jsem mu ukradená, přitom by měl pochopit, že se starám celodenně o jeho dítě a mám nárok na stejnou životní úroveň jakou má on. Navíc když on odešel. Budeme se tedy soudit, což se jistě potáhne a výsledek stejně nejistý :-( Bohužel proti sobě mám ještě jeden fakt a on ví, že jsem v nevýhodě. A jak píše Bláňa naše soudy to je něco, vždycky záleží na soudci :pocitac: :pocitac:

Uru tak to jsem zvědavá co to bude. Těším se na zprávu :wink: Co byste radši? Asi je to jedno, že?

Petrončo no tak to teda nic moc porod. Je fakt, že pánev máš úzkou, chudinko. No aspoň víš, co jsem rodila já :-D Ale určitě ti to Adámek vynahradí a bude hodné miminko, Ondrášek byl. Chtěl mi vynahradit ten můj šílený porod… :roll: :roll:

Klorane taky tě u nás vítám. Napiš ještě něco o tobě a tvém březňátku jestli se ti chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
19.7.10 19:59

Uru nádherný bříško :-) Závidím… a dovča bude určitě v pohodě, jenom se moc nevystavuj na sluníčku ať ho nepřehřeješ prďolku . :wink:

JInak u nás novinka, že spíme na velké posteli. Teď sice dělá problémy s usínáním večer, asi ho budu muset budit když spí přes den. Někdy dá i 4 hodky a to je asi moc, jenže on když ho budím je pak protivka no… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
uru
802
19.7.10 20:05

no Tobísek by taky klidně spal i čtyři hodinky odpoledne ,ale nechávám ho maximálně 2,5h

a gratuluji ke spaní a velké posteli přeji aby jste moc nepadali. Toísek spadl jen jednou tak už nemá ani zábranu ani duchnu pod postelí, tak snad už nespadne nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
uru
802
19.7.10 20:08

Luci ten se teda vybarvuje co?? aspoň už ho nebudeš mít tak ráda… zmetek jeden promiň za ty slova ,ale nemůžu si pomoct. :evil:

Nevím jestli vidíte ten metřík co mám udělaný ,ale samozřejmě by jsme chtěli holčičku teda manžovi je to jedno hlavně když to prý bude v pořádku ,tak to já samozřejmě taky ,ale holčičku bych raději už jen kvůli tomu abych viděla jak bude vypadat?? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
19.7.10 20:22

Uru no spadli jsme zatím jednou, a to u našich - nemají zábranu. Doma má zábranu, takže zatím v pohodě.
A jinak s tím vybarvením, to mi holt potvrzuje každý, že situace se vyhrocuje, navíc jestli je pod vlivem „dobré kamarádky“ jak ji nazývá. Nevěru totiž stále nepřiznal, nevím proč… Obávám se, že situace bude ještě horší. No prostě nebudu mít klid dokud nebudeme rozvedeni… :-(
A metřík nevidím, vůbec nevím jestli to tu vůbec jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
19.7.10 20:28

Veru,moc ti přeju,aby to ta holčičkka byla-taky bych ráda dostala soukromou zprávu :wink: :wink: ,klidně hned........Taky jsem ji chtěla už jen proto,jak by vypadala-kluky máme krásný,okatý,bůh ví,jak by vypadala…

Lucko-je to smutný,že se takhle chová,ale všechno zlý,je pro něco dobrý!Aspoň vidíš,s kým si žila.....

Klorane-my už se všechny známe přes tři roky,psaly jsme si na jiný diskusy,ale ta nám bohužel teď nefunguje,scházíme,jak jen je to časově možný,některé z nás mají dětí více,některé jedno a některé další čekají…Jsme rozpláclý po celý republice,tak třeba bude někdo k tobě blízko .......Napiš něco o sobě a prckovi :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
19.7.10 20:30

Lucko,a kde teda bydlíte,ještě jste v domečku-teď přes léto by to bylo prima…Moje nabídka pořád trvá,můžete s Ondrou kdykoliv přijet-ju???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
19.7.10 21:22

Heduš díky za nabídku. Nějak to musíme vymyslet s autem no…, nemáme se k vám moc jak dostat :-(
Bohužel mi moc dobré nepřijde zjistit s kým jsem žila. Je to hrozné zklamání, takhle se nikdy nechoval, byl vždycky hodnej. Myslela jsem si, že je to ideální chlap pro mě. Nejhorší je, že tohle prostě k rozvodu patří, začnou se vytahovat špíny jeden na druhýho a pak se to vyhrocuje, co jsem takhle vypozorovala :( Mohla jsem dopadnout i hůř. Na poradnách byla jedna holčina, co jí ten její po rozchodu neplatil vůbec nic až když si podala žádost k soudu. A to platí jenom na dítě, na ni vůbec nic :( Ten můj aspoň platí, přitom u soudu jsme ještě nebyli a o malýho má zájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
19.7.10 22:11

Krásný večer přeji,
tak především k Petronče, to je teda hustej zážitek, kolik vážil Honzík při porodu ? Já mám širší pánev a náš Adámek měl 4 250 g a byla to fakt síla, další porod jsem zavrhla na dost dlouho a i když už jsem ochotná jít do toho podruhé, tak si moc dobře pamatuju tu strašnou bolest…a to si myslím, že vydržím hodně.. ale myslím, že kdyby tě nastříhli, bylo by to lepší..no hlavně že to máte za sebou a jste oba v pořádku..

Luci, já bych ještě brala, kdyby manžel přišel, na rovinu řekl co a jak a postavil se k tomu čestně, tak nějak si myslím, že ten, kdo zaviní rozchod/rozvod a odchází od rodiny, měl by za to zaplatit, nejen finančně a mít prostě pocit viny a snažit se to všemožně tomu druhému vynahradit, ulehčit..ale asi to tak bohužel v životě nefunguje.. Tak snad ti bude brzy na dušičce líp… třeba z mého pohledu bych byla hlavně ráda, že mi nechá prcka, ta představa, že bych se musela soudit o dítě, brrr

Uru, já chci taky vědět, co čekáte :-D sem s tím..

Klorane, taky tě tady vítám a budem rády, když o sobě a březňátku něco písneš..

Jinak já jsem od včera u rodičů, od zítra budu chodit na tu rehabilitaci, dnes k večeru jsem si zajela na menší cyklovýlet, připadám si jak za mlada, u babičky na prázninách :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
uru
802
20.7.10 09:35

Jé holky to jsem ráda, ža Vás zajímá co nosím pod srdíčkem :srdce: ,ale písnu Vám SZ až toho 4.8. to už bude snad skoro 100% teda pokud to bude dobře otočené… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí