Poradna duly
Jana Čurdová
Veru taky děkuji za zprávičku ![]()
Jak píšeš že by si tu výhru přála spíš mě,to je krásný,děkuji
,no nevím jestli zrovna oni to potřebují,co se týče finanční stránky tak asi ano,co se týče té lidské stránky tak spíš ne ![]()
Ahojky,
psala jsem zprávu a smazala se mi, no byla stejně nijak veselá. Takže znova…
Veru prosím taky o soukromou zprávičku ![]()
JInak Vás holky pravidelně čtu, ale není nálada psát, tak se nezlobte že nereaguju
Nějak mě štve, že mám tyhle prázniny tak neuvěřitelně na h… Místo, abych si je užívala, tak se užírám
Mám všeho pokrk. Někdy si říkám proč zrovna já? Kdyby se to tak dalo všechno smazat a bylo to jako dřív. Ale to už bohužel nepůjde.
No to jsem tomu teda dala, ale bohužel ode mě nic pozitivního asi neuvidíte ![]()
Těším se na srazík u Raduš, tak snad Vás některé uvidím…
Mončo,
náš Adámek - to bylo ze začátku peklo, přes den chrupkal akorát v kočáře, tak jsem drandila po Žižkově jak ďábel, večer usínal po 2-hodinovém, našem společném brečení, kolem 22.00-23.00, pak se budil cca po 2,5 - 3 hodinách a od 5 už nechrápal..no a pak později to bylo po těch 3 hodinách..no a čím byl větší, tím se víc budil, až to vyvrcholilo před jeho 2.rokem, to bylo i 10 za noc, na dudlík, pláč, čaj…dodnes to nechápu, protože je to šťastné, spokojené dítě…no a od těch 2 let spí vcelku celou noc, až na vyjímky, takže se toho nemůžu nabažit ![]()
Ale musím říct, že na mně to nevyspání mělo fakt negativní vliv, za celou dobu jsem nebyla tak v pohodě jako teď..
tak a jdu číst další přípěvky, musím postupně, jinak si nic nepamatuju ![]()
Nipo, já bych asi nestavěla, ale spíš něco koupila a nějak to dodělala po svém…na stavbu bych neměla nervy..ale pro mně je ideální představa byt v Praze a chata do 60 km..tak byt by byl, i když to taky není moc, ale na chatu nejsou peníze…
Jo a co se týče miminka, tak s tím trošku bojuju, druhé jsme plánovali na podzim, ale těď se mi do toho nějak nechce..ale pak když nějaké „čerstvé“ vidím v kočárku, tak jsem vyřízená ![]()
Tak už jsem dočetla,
Uru, také děkuji za zprávičku, super
Jak už jsem psala, n¨ám naše dítě také převážně řvalo, když v noci usnul, nikdy jsem neměla jistotu, že je to aspoň na ty 3 hodiny..no také se uklidňuju tím, že druhé takové přece nemůžeme mít
![]()
Jinak pozor, velká věc, už asi 3 dny jsme bez plíny, furt jsem to odkládala, někma jezdila, až jsem - dle vašich rad - plínu prostě sebrala a už nedala..a super, normálně si říká na malou i velkou, prostě zlatíčko..když už si přicmrndne do trenek, tak to hned zastaví a letí na zéchod..chodí teda střídavě na záchod - čůrání, nebo nočník - oboje. Tak a teď mi prosím poraďte, potřebuju prkýnko na záchod, ale aby tam pasovalo a nekvrdlalo se, už jsem koupila 2 a obě na prd. A také prosím o technickou radu, fakt to nevím - utíráte zadek toaleťákem, nebo vlhkýma ubrouskama ? a nočník po velké, umyjete mýdlem, nebo nějakou desinfekcí ? možná jsem někoho pobavila
ale zajímá mně, jak to kdo děláte, takže děkuji za všechny užitečné rady.. jo a ještě mně napadlo, když jste někde třeba v nákupním centru a dítě chce na záchod, to ho posadíte na ten veřejný ??
tam si nesedám ani já..
No tak dost k záchodovému tématu…jsme pořá u našich, ještě příští týden, pak se přesouváme…až teď s dítětem vidím, jak je to super mít barák a zahradu, Adámek je tady pořá venku, to jsem zvědavá, co v Praze budeme dělat…
No a taky jsem trošku v depresi z toiho počasí, co to jako je ? no léto rozhodně ne, já chci teplotu tak 28-30, dneska ráno tady 15
a nechci sýčkovat, ale za chvíli je tady září a pak hned zima a sníh, blééééé
![]()
Luci, uvidíš že bude zase líp, příští léto už určitě…jsou prostě věci, se kterýma nic neuděláš..určitě jednou potkáš prima chlapa a budeš ráda, že to takhle dopadlo… a jsi u rodičů, nebo v baráčku ?
K záchodovému tématu
,tak prvně gratulace Adámkovi,jak to hezky zvládl
.
Já teda prdku utírám vlhčenýma ubrouskama,záchodové prkýnko mám úplně to obyčejné,protože jiné mi nepasovalo,když jsme v nákupním centru,tak letíme ven na veřejný určitě néé a nočník podle potřeby vypláchnu vařící vodou a jednou za čas ho vymeju třeba domestosem…ještě něco Zovi
.
Jinak my měli s tím kaděním velké problémy a konečně je to v pohodě ze dne na den se to zlomilo a začal prostě kadit bez problému
.Já jsem řešila tu cestu do toho Madarska a mile mě překvapil jel bez pleny a neměli jsme ani jedinou příhodu,když jsme byli na dálnici,tak jsem mu řekla že musí chvilinku vydržet,že zastavíme a vydržel.
Dneska jsem mu dala na matraci takový potah a budeme první noc bez pleny,protože už mi došly a další kupovat nebudu.Mám z toho,ale trochu strach…sice jsme měli období,kdy měl ránu plínu suchou i tři týdny v kuse,ale ted jak víc pije,tak je ráno načůranej.Zkusím ho až půjdu spát vzbudit,dát vyčůrat a uvidíme
![]()
Ahojda…
Takže záchod-u nás-u všech třech…v nákupku nikam neběháme,vezmu toaleťák o obmotám celé prkýnko…Ale málo kdy-když vylezem z auta,dám vyčůrat a proto,že celkově málo pije,se mi málo kdy stane,že při nákupu potřebuje čůrat…Ale když,jak jsem psala,omotám prkénko toaletním papírem-i tady u nás v hospě,když potřebuje kakat.....
Nočník???Ten umývám po každém čůrání obyč horkou vodou a houbičkou-nikdy jsem nepoužila žádný přípravek-jo když jsme byli nemocní,tak savem,pokaždý-ale jinak ne!A když se v noci vyčůral,nechala jsem to stát u postele,a třeba pak potřeboval znova,tak jsem vzala to vyčůraný a do toho čůral zase.....ráno jsem to umyla,vymyla…Nic extra…Klasika,toaleta…No a prkýnko-my máme obyč z Baumaxu za 69,– a pasuje-jo posune se dopředu,jak malej sedne,ale nevadí mu to…Asi uplně na míru se nesežene…Leda vzít rozměry hajzlu a poměřit-ale přijde mi to jako velká kravina.........
No a dále dámy!!!!!
My máme dovolenku s manžou…Ha ha ,sice jde zítra do rachoty,ale mamka si vzala všechny tři a ještě segry Štěpánku do neděle na chatu!!!!!No my snad vytvoříme čtvrté miminko??????:-))))
Tak tvořit budeme-samozřejmě,ale ne miminko,ale dobré pocity!!!Už se těším!!!!!A zítra jedu s manžou do práce,asi se stavíme u Silvy-se jede Olomouc.........tak od koho mám pozdravit????????
Pa pa
A ještě,Blani k té noci…Já jsem vstávala asi třikrát za noc-dala na nočník a pokaždé tam něco bylo,prostě se vyčůral-ne hned.-bylo přemlouvání,čůrej,udělej čur čur…až pak po měsíci začal hodně plakat,že nechtěl na nočník ani sednout,tak jsem ho jednu noc nechala -a nic!!!!!Nepočůral se,a to do dneška -a kdyžř potřebuje-vzbudí se!!!Takže bych asi hodila-pokud jde spát v devět???tak 11tou,pak třetí a pak bych ho nechala do rána…Uvidíš,jak se bude tvářit na buzení,co udělá do nočníku,ale budila bych -na začátek jo!!!
Tak Heduš od nás určo pozdravuj
![]()
Ty jo všechny děti u mamky…závidím,užívejte si to.
Heli určitě od nás pozdravuj Silvinku:-)
Blani s tím nočním čůráním máme stejný problém s tím rozdílem,že Ondra neměl suchou plínku ráno nikdy,počůrá se mi i po obědovým spaním,už jsem z toho docela nešťastná.Na nočník přes den se to naučil hrozně brzy a bez problémů,to už chodí hooodně dlouho,ale ta noc je tabu ![]()
Luci nevím jak tě podpořit
Napadlo mě že bych si udělala někdy výlet s Ondráškem do Prahy vlakem,jezdí k vám nějaká městská doprava?Udělali bysme vám přepadovku ![]()
Ahoj kočky,
tak moc děkuju za info,
děkuju za gratuluce, ale ono moc není k čemu, když už nám je víc jak 2 a čtvrt roku, no dítě za to nemůže, nechtělo se do toho mamince, že..ale je to super, samozřejmě jak je větší, tak to šlo super, Blani, pamatuju si Matýska a kakání, tak jsem byla přesvědčená, že to ten můj bambula bude 3 dny držet a on hned druhý den že chce kakat a mega hromada byla v nočníku, no čuměla jsem jak blázen…
Blani, info bylo super, ale ještě mám podotázku, vlhčené ubrousky odhazuješ do wc nebo odpadků ??
![]()
Heduš, no my právě máme ty prkýnka kvrdlací a to je takový blbý, když to dítě nemá stabilitu a hejbe se to s ním…rozměry záchody už jsem změřila, tak zkusím podle toho něco koupit..
No a „dovča“ samozřejmě super, nepochybuju, že si to užijete se vším všudy
![]()
Zovi,my teda do záchodu ne,utírám ho klasicky toaleťákem,jen když má hodně špinavo uprdku,vezmu vlhčenej,ale házím ho do koše,protože nám by to nebral septik,myslímže by se tam ani házet neměly-nějak to ucpává čerpadla v čističkách-či co.....
Do práce jsem nakonec nejela-manža říkal,že bychom to k Silvě nestihli,tak jsem zůstala doma-vytírám-nahoře už třikrát-nemáte někdo tip,aby nebyla ta plovoučka flekatá???po vymalování vím,že se dává ocet,ale nevím,jestli ho můžu i na tu plovoučku
..Zítra budem malovat dole-už se moc těším na barvičky!! ![]()