Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to máš vitamínků dost.
Já se bojím jíst vitamíny v tbl. neb jsou prý pak větší děti, syn měl 4,10kg tak bych nerada ještě větší a tím i horší porod, raději jím ovoce a zelenu.
Ale určitě mají vit. v tbl. něco do sebe, obsahují vše co potřebuje.
Megg píše:
Tak to máš vitamínků dost.
Já se bojím jíst vitamíny v tbl. neb jsou prý pak větší děti, syn měl 4,10kg tak bych nerada ještě větší a tím i horší porod, raději jím ovoce a zelenu.
Ale určitě mají vit. v tbl. něco do sebe, obsahují vše co potřebuje.
Já to budu jíst asi jen měsíc…ať doženeme váhu. Je prý malý koblih ![]()
To určitě jez nechci tě strašit, já u prvního žádné vit.v tbl. nejedla a celé těhu jsem navíc prozvracela a takhle narost.
Babička měla dvojčata a váha byla 3,80 a 3,60 kg. Jinak každé dítě měla přes 4kg.
Teď nezvracim, tak aby nebyl 5kg.
Ahoj, problém je, že nemám žádné chutě, občas nouzovka sladké, ale to více méně kvůli hladině cukru, jinak jím to co si donesu do práce či udělám doma. Dnes mě v noci začaly chytat křeče do lítek, takže mi chybí asi železo = maso..maso jím možná třikrát týdně??? Jako prostě kousek masa…jinak tak nějak mix. A co se týče vitamínů, tak jsem dojedla po kolegyni pár kousků I trimestrálních asi 15ks celkem,a jím jen listovku, tak uvidíme jakého obříka budem mít ![]()
Dobré ráno holky,
tak ještě že mám taky kacafazolku, jinak bych si připadala jako chro chro, ale myslím, že už nikdy nebudu těhotná a tak si to chci užít se vším a já ráda jím, takže si to jídlo užívám, bývalo mi hodně blbě a je mi poránu, nebo když mám hlad, takže jím…
a moje chutě jsou zase klasické, bramboráky, pizza, ostravské klobásky, řízky, smetanové omáčky, boloňské a tak, někdy mám úplně sliny na lučinu, ale jogurt jsem ještě do huby nedala, zeleninu a ovoce taky moc ne, těšila jsem se na broskve ze zahrady, nejsou, švestky taky ne, prostě úroda mizerná a jak to vidím naházené v těch obchodech, tak to prostě neberu, jsem hrozná…
a k vit. říká se, že se rodí velké děti, ale pokud to berete celé těhu, já tomu osobně nevěřím, protože to je v genech, buď v našich nebo mužských…ale doporučuje se jíst aspoň ty první tři měsíce něco, já nejím nic, protože jsem si toho nakoupila v prvním těhu plno a snědla jsem s těží deset prášků a pak to porozdávala…jsem hrozná, ze mě si příklad v ničem neberte
![]()
Dobré ráno holky, tak jsem byla dneska na kontrole a vše je ok. To mi po tom včerejšku spadl kámen ze srdce. Doktor se mě ptal kolik vážil malý při porodu a já že 3650 a on na to vy taková útlá žena nebylo to na vás moc, tak říkám že se to dalo a on no druhé děti bývají větší že prý teď běžná váha je 4,5kg. Tak mu říkám to mi ani neříkejte jak porodím tak veliké mimčo a on zlvádla jste první zvládnete druhé jako si nedovedu představit rodit takového macka. No uvidíme. No a další kontrolu mám až za 4 týdny což mi příjde strašně za dlouho s těmi mými nervami. a ktěm vitamínům první těhu jsem podctivě brala první 3 měsice mamavit a pak zas mamavit ale od 3 měsíce nahoru a malý zas tak velký nebyl ale přišlo mi že jsem po těch vitamínech hrozně přibírala, tak teď jsem měla těch vitamínů asi jen 6 tabletek co jsem dostala jako vzorek a jedno balení listovky nic víc.
Petulko: vidíš, všechno je oká a to je hlavní…dr neposlouchej, moje švagrová rodila první s kleštěma a malá měla čtyři kila a ted rodila malého, za chvilku byl venku a neměl ani tři kila…
Teda ženské, já tady celý den oxiduju a nikde nikdo a vy se vždycky rozjíždíte večer, když je ze mě vzorná manželka
Ale tak aspoň mám ráno co číst. ![]()
S tím jídlem jsem na tom asi nejhůř. Včera ráno rohlík s máslem a kakao, dnes dva toustové chleby s marmeládou, na oběd asi 4 halušky, zbytek mi snědla malá, a večer pudink s piškotama. Jinak celý den průběžně ujídám gumové bonbóny( musím se před malou schovávat, aby nenadávala, že jí všechno sežeru
). Pytlík za den padne. Jo a ještě jsem měla trochu šlehačky ve spreji s grankem. Já fakt žeru jen sladké, nic jiného ani nepotřebuju. Jen mám chuť na bramboráky, ale každý den se mi s tím fakt dělat nechce. Se pak můžu divit, že mám prdel jak Růžičková ![]()
Včera na mě padla strašná depka. Lilča nastupuje za 3 týdny do školky a já nevím, jestli ji pustím. Někdy mě tak staršně se.e, že bych ji tam šoupla hned a nejlíp až do večera, ale pak příjde a je takové zlato, že bych ji nedala ani za nic. Co pak jako budu celý den dělat, když mě nikdo nebude otravovat???
Peťul: No tak vidíš. Doktoři jsou fakt zbyteční plašani. Mě dr. při Lilince zase říkal, že mi hrozí předčasný porod a nakonec jsem týden přenášela a malá měla 2950g. Velikost mimča je podle mě daná fakt jen porodní váhou rodičů. Pokud měl tvůj nebo ty při narození přes 4 kila, tak je klidně možné, že budeš mít mimčo velké, ale nemyslím, že by na to měli až takový vliv nějaké prášky.
Ahoj holky. …hm, tak to slyším prně, že vitaminy můžou ovlivnit váhu mimi ![]()
Já beru pregnium a kys.list., ale asi věřím genům, nebo je to jinak…??? ![]()
Já to právě taky zaslechla, ale myslím že kys. listová nemůže ovlivnit nic, ta je jen k dobru!!
Tejchi píše:
Já to právě taky zaslechla, ale myslím že kys. listová nemůže ovlivnit nic, ta je jen k dobru!!
hmhmhm
dívejte, mé první těhotenství, moje mamka mi říkala, ty jsi celá po mě a já přibrala devět kilo…no a já? žrala jsem, hodně jsem chodívala ven, pila pivo, jedla denně dva až tři obědy, pak večeře, spávala jsem po obědě, prostě jsem si to užívala, přibrala jsem přes 23 kilo, pak jsem se nevážila, neměla kde, váhu jsem nestrhla, ale nemáme ji doma, a v den d jsem se tak nažrala, protože jsem asi věděla, že porod není žádná prdel, u klistýru jsme se hodně nasmály se sestrou, jelikož jsem myslela, že ji tam celou obhodím, že se do mě už přes ty kapustové závitky více té sračky nevejde a ona, jděte se rozloučit s manželem, když ho tady nechcete na chodbu, moje oči
na manžela, asi budu rodit dnes, pa a jdi raději na pivo a moje prdelka cvakala, že jsem měla pocit, že to nedoběhnu…no ale to jsem nechtěla říci, jenom to, že malý měl 3,05 kg a 51 cm…a já jsem měla taky něco kolem tři kil a manžel taky, takže jestli člověk žere, nebo nežere, jestli jí prášky nebo nejí…kolem mě spolupracovnice, byly jsme 4, co rodily po měsíci, nejedly, na oběd třeba jenom kefír, hodně ovoce, zeleniny a když jsem jim říkala, co já jím (hodně jsem si ujížděla po obědě na banánu s nutelou a šlehačkou…) tak ze mě byly úplně mimo a měly děti větší než já a příjde mi,že se celé těhu pořád jenom hlídaly, přibrat taky přibraly hodně …já nevím, pokud se člověk hýbe, nemá zdravotní problémy, tak proč se nenažrat
![]()
tím chtěl básník říci, že velikost dítěte nezáleží na jezení a brání prášků, to je spíše o tom, jak vypadá ta matka ![]()
j.s. píše:
dívejte, mé první těhotenství, moje mamka mi říkala, ty jsi celá po mě a já přibrala devět kilo…no a já? žrala jsem, hodně jsem chodívala ven, pila pivo, jedla denně dva až tři obědy, pak večeře, spávala jsem po obědě, prostě jsem si to užívala, přibrala jsem přes 23 kilo, pak jsem se nevážila, neměla kde, váhu jsem nestrhla, ale nemáme ji doma, a v den d jsem se tak nažrala, protože jsem asi věděla, že porod není žádná prdel, u klistýru jsme se hodně nasmály se sestrou, jelikož jsem myslela, že ji tam celou obhodím, že se do mě už přes ty kapustové závitky více té sračky nevejde a ona, jděte se rozloučit s manželem, když ho tady nechcete na chodbu, moje očina manžela, asi budu rodit dnes, pa a jdi raději na pivo a moje prdelka cvakala, že jsem měla pocit, že to nedoběhnu…no ale to jsem nechtěla říci, jenom to, že malý měl 3,05 kg a 51 cm…a já jsem měla taky něco kolem tři kil a manžel taky, takže jestli člověk žere, nebo nežere, jestli jí prášky nebo nejí…kolem mě spolupracovnice, byly jsme 4, co rodily po měsíci, nejedly, na oběd třeba jenom kefír, hodně ovoce, zeleniny a když jsem jim říkala, co já jím (hodně jsem si ujížděla po obědě na banánu s nutelou a šlehačkou…) tak ze mě byly úplně mimo a měly děti větší než já a příjde mi,že se celé těhu pořád jenom hlídaly, přibrat taky přibraly hodně …já nevím, pokud se člověk hýbe, nemá zdravotní problémy, tak proč se nenažrat
![]()
Je tady nejaka (nastavajíci) maminka co se byla registrovat v podolí? Ja to mám ne. 5.9., od 8:30. Jak moc brzo tam mám být, abych to stihla do 12ti „vyvolených“?
Děkuji