Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
kacafazolka píše:
fakt mi to řekl.Já na něho čuměla jako puk......
Budu to muset pozjišťovat na pojišťovně
Raději sena to doktorky nebudu ptát nebo mi to hned naúčtuje
Ale tak nechápu, když je ženská těhotná!! To abych příště otěhotněla aby to bylo na přeom roku, půl a půl
![]()
Já to zkusím zjistit nebo jestli holky něco víte tak šup sem s tím…
Teď mě tak napadlo, že bych vám poslala fotky dortů co dělá moje sestřička, chtěly by jste?
![]()
Jůů, sem s nimamám chuť na sladké i nějaké vzorky
No mě za 14 dní čeká dědečkova oslava 85 narozenin a týden n to tchýně a malá švagrová…se bude žrát a oznamovat…tety, babičky, pradědové
![]()
už jsem to opravila tak koukněte i vy chrapošky co už spíte
![]()
To máte ode mě k snídani…Tak šup do alba
![]()
Dobré ráno holky, tak já jsem teda posnídani, nadlábla jsem se z těch dortů od každého kousíček
Dneska jsem toho moc nenaspala malý bantoval celou noc.
Kaca tak syn je teda úžasný ten můj ten pusinkuje a hladí a poslouchá ale někdy ho musím brzdit.
Pistitinka gratuluji k mimískům klukům. Někde jsem četla že pokud jsou dvojčata jednovaječná tak jsou vždy stejného pohlaví a pokud dvojvaječná tak to může být kluk a holka. No my zatím pohaví nechceme znát ale nevím kdyby se mě doktor zeptal jestli to chci vědět co bych odpověděla. Jsem hrozně zvědavá ale na druhou stranu to chci jako překvápko. No uvidíme
Pesti: tak to gratuluji…kdy jsi na tom screeningu byla, co jsem se ptala já, tak ve 13 týdnu?? To už jsou schopní vidět pohlaví joo??Ale jinak info super, mě bude 30 v listopadu tak kvůli tomu věku jsem taky zvědavá co z nich vypadne, ale kvůli věku se stresovat rozhodně nenechám…
Kačí: taky vše nej k narozkám, já dnes ty žebra taky možná vyfotím
ať si zamlsáte s náma ![]()
jj kači já též přeji všechno nejlepší k narozkám a malý od j.s. slaví taky narozeniny a to 1 rok tak mu taky všechno nej nej nej
Dobré ráno maminky, dorty jsou teda parádní. Mně se hlavně líbí ten strom, takový ani nenakreslím, natož abych ho upekla ![]()
Ty ultrazvuky- co vím, tak na začátku těhu jsou myslím 2 nebo 3 zdarma a pak nějak kolem 20.tt a 30.tt, nevím přesně, zkusím najít. Pokud chcete utz mezitím, tak se platí. Já si třeba připlácím 1000,– a mám utz při každé návštěvě. Ta tisícovka je jako celkově, ne za každý utz. Měla jsem to tak i poprvé a nemůžu si to vynachválit. Viděla jsem malou pořád a nemusela jsem čekat 2 měsíce, než mi ji ukážou.
Tady jsem k tomu něco našla:
Záleží totiž na uvážení lékaře, kolik ultrazvuků ženě doporučí a vykáže jako výkon hrazený ze zdravotního pojištění. Bez poplatku by měl být ultrazvuk na začátku těhotenství, ve dvacátém a třicátém týdnu. Poslední dobou se stále častěji provádí ultrazvukové vyšetření také ve 12. až 14. týdnu. Není hrazeno ze zdravotního pojištění, přesto je v některých zařízeních poskytováno zadarmo, jinde za něj rodičky platí částku v hodnotě přes tisíc korun.
Kvůli zmiňovaným nejasnostem v současné době připravuje Ministerstvo zdravotnictví novelu zákona, jejíž součástí by mělo být přesné vymezení toho, co je nadstandard a co ne.
Co by rozhodně mělo být zadarmo?
Veškeré odběry krve, genetická a vaginální vyšetření, tři ultrazvuková vyšetření na začátku, ve 20. a 30. týdnu těhotenství, vyšetření prsů, pravidelná měření krevního tlaku a pulsu, kardiotokogram, samotný porod.
Jo a s tou teplou vodou. Na začátku těhu vadí dlouhé horké koupele kvůli přehřátí miminka, na konci zase kvůli teplé vodě hrozí předčasný porod. Stejně tak by se bříško nemělo zbytečně vystavovat na sluníčko nebo aspoň ne na dlouho. Jo a předčasný porod může nakonci způsobit i přílišné hlazení bříška, takže rizikovky by se vůbec neměly mazat krémy nebo jinak na bříško zbytečně sahat.
Si připadám, že tady furt píšu, jak všechno vím, ale nevím. Jen tchán je gynekolog, tak mi spoustu věcí dokáže vysvětlit tak, abych to pochopila, tak se omlouvám za přednášku ![]()
Pistinka- teda gratuluju ke klukům. To si v pubertě užiješ ![]()
Já už chci taky vědět, co to bude. Jsem přesvědčená, že to je kluk, ale kdybych to už měla potvrzené, tak se zlobit nebudu ![]()
Dobré ráno holky, já včera vytuhla a pak se od třetí ráno převalovala, a myslela na kontrolu…ale co…nějak to dopadne, za hodinu odjíždím, máme novou autosedačku, tak teda nevím, jak ji tam nainstaluju, manžel je v práci…to je dneska den ![]()
a my máme rok, jsem z toho teda nějaká, no tak co dneska bych jela na kontrolu, přijela dom a úplně zničená, krvácela bych, nažrala se kapustových závitků s kaší, šla si lehnout, vstala bych, dala bych si zase závitky, ale už s rohlíkem, protože jsem kaši snědla,¨dala bych si caro a tvarohový koláč a volala do porodnice, byla na emiminu a seznamu, dělala si prdel, že asi rodím, zavolala manželovi a jeli jsme, v 21:16 nebo jak byl toník na světě, ty brďo a dneska jedu na DS a vrozené vady do olmika, tak snad pak neporodím ![]()
jdu kuknout na dorty, my budeme mít ágnesu, naší fenku, která umřela, jak jsem byla ve druhém měsíci těh. tak ať pak můžu toníkovi o ní vykládat, já se jdu vyřvat, a papa večír, mějte se, já mám dneska nějaký divný den ![]()