Březňátka 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4145
30.7.11 12:13
zlatuna píše:
Holky začala jsem špinit, břicho nebolí, ale mám hroznej strach :-(

Zlatunko neboj,já to tak také mám…občas špiním a já i občas dost krvácím a nic to není…neměla by jsi ted náhodou mít normálně MS?lehni si,podlož si nohy a odpočívej!!!!pokud by ses necítila dobře klidně sjeď na pohotovost ale věřím tomu že to bude jako u mě,v pořádku!!!občas může prasknout žilka či tak!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
30.7.11 12:19
zlatuna píše:

Tak si zavolej na pohotovost a poptej se, jestli by te radsi nemel nekdo zkontrolovat:O…Drzim palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2316
30.7.11 12:31

Uvidím, jestli se to rozjede víc nebo ne. Špinila jsem i u prvního těhu, tak uvidím. Luu trochu jsi mě uklidnila :andel:
Kdyby něco, tak asi nejradši zavolám, než abych tam jela a považovali mě za hysterku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4145
30.7.11 12:34
zlatuna píše:
Uvidím, jestli se to rozjede víc nebo ne. Špinila jsem i u prvního těhu, tak uvidím. Luu trochu jsi mě uklidnila :andel:
Kdyby něco, tak asi nejradši zavolám, než abych tam jela a považovali mě za hysterku :-(

Zlatu ať si Tě považují za co chceš, ale uvidíš pokud to bude jen špinění bez bolestí a tak je to vklidku…možná si zkus v lékárně koupit ascorutin - je to i proti krvácení - jen se nelekni v návodu je napsané že těhu to nesmí ale smí,každý dr. ti to řekne…pro tvůj klid…stojí asi 40kč…nejsou na předpis…ale pokud se nebudeš cítít dobře radši jed,než si pak něco vyčítat…kdy jdeš na KO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
30.7.11 13:24

Zlatu, tak jsme se dočetla, že pokud to špinění trvá déle než 24hodin, máš jít k mudrovi…Ale ja bych urcite radsi ted nekam zavolala a alespon se zeptala…I kdyz dokud nemas bolesti, opravdu by to melo byt OK!!! :) Tak preji at to brzy prejde!

A jeste se chc zetpat, zda se smí jíst uzené sýry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4145
30.7.11 13:31
Tezzka píše:
Zlatu, tak jsme se dočetla, že pokud to špinění trvá déle než 24hodin, máš jít k mudrovi…Ale ja bych urcite radsi ted nekam zavolala a alespon se zeptala…I kdyz dokud nemas bolesti, opravdu by to melo byt OK!!! :) Tak preji at to brzy prejde!A jeste se chc zetpat, zda se smí jíst uzené sýry?

Já vím akorát že 100% se nesmí jíst plísňové a o uzeném nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2471
30.7.11 13:38
zlatuna píše:

Zlatuno, tys byla vcera na kontrole jako ja a taky na ultrazvuku, ze? Nevim jestli to neni tak trosku z toho. to vysetrovani je urcitej zasah… ja jsem 4 hodiny po vysetreni mela hrozny krece a bolesti, mam pocit, ze v deloze, pripadala jsem si jakoby me tam nekdo sekal savli. pak ze me vylezla takova modra dezinfekce, co se dava na tu ultrazvukou trubicku a dobry, ale hodinu to bylo fakt moc bolestivy a neprijemny. udelala jsme si caj z kontryhele a zda se, ze mi to pomohlo.

nekde jsem cetla, ze kontryhelovy caj by mel pomahat i proti spineni v tehotenstvi, posiluje delohu, ale zas podle jinych clanku a bylinkaru se kontryhel v tehu nesmi. tak nevim. ja ho piju po vzoru jedne me kamosky, ktera je ted asi v 5. mesici a pila ho kazdy den.

ja bych asi zavolala nekam na pohotovost a hned bych se tam radsi rozjela. no nevim, ale zas kdyz te budou opet vysetrovat jestli se to nahodou jeste nezhorsi. ja jsem za co nejmin zasahu v tehotenstvi. uvazuju o tom, ze pristi ultrazvuk 18.8. mozna odmitnu.

drzim palce!!!! myslim na tebe a verim, ze vsechno dobre dopadne. hlavne nepanikar. moje sestra mela taky spineni v tehotenstvi. snad i nekolikrat a vsechno bylo ok a ted ma zdraveho 10-leteho syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4145
30.7.11 13:41

No jo Sardinko ale pokud chceš odmítnout UTZ tak jak přijde dr. na to že je vše ok a uvidíš :srdce: ?u takhle raného stáda těhu nejde udělat vyšetření jinak než vaginálním UTZ bohužel..já mám také vždy pak divný pocit ale za to to stojí…vždy když tam špuntíka vidím..no parádička :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
30.7.11 15:03

Zlatu, nohy hoď hore a pohodu, klídek. Nic to nebude. :hug:

Tezzko, uzené sýry můžeš. :palec:

Sardinko, kontryholový by se v těhotenství neměl. I když, teď jsem koukala na složení čaje pro těhotné od apotheke a je součástí i kontryhel. Tak se v tom vyznej. :think:

Tatranko, nám fotečky na potvrzení srdíčka v CARu ještě nedali. Ale teď půjdu na další ve středu, tak si o fotečku řeknu. Měli by mě už vyřadit z evidence, domluvíme se na vysazování prednisonu a pošlou mě k mému gyndr.

Já jsem ještě nekupovala nic a nic dlouho kupovat nechci. Ale kdoví. V prvním těhu jsem po výsledcích z amniocentézy měla takovou radost, že je vše v pořádku, že jsme hned koupili kočárek, a to bylo po 20. týdnu. :mrgreen:

Teď jsem si dala dvouhodinovku šlofíka. Začla jsem knížkou a pokračovala spánkem. ""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s7802.gif:http://www.celysvet.cz/…le/s7802.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2471
30.7.11 15:13
luuuu píše:
No jo Sardinko ale pokud chceš odmítnout UTZ tak jak přijde dr. na to že je vše ok a uvidíš :srdce: ?u takhle raného stáda těhu nejde udělat vyšetření jinak než vaginálním UTZ bohužel..já mám také vždy pak divný pocit ale za to to stojí…vždy když tam špuntíka vidím..no parádička :palec:

Ted jsem v 8. tydnu a vcera jsme byla na UTZ, vse bylo ok :-) ale 4. hodiny potom jsem mela ty bolesti. takove jsem jeste nezazila. za tri tydny budu v 11. tydnu a moje Dr. si me objednala na kontrolu, zas me bude vysetrovat UTZ, podle me je to dost casto. verim mimcu, ze to zvladne, je a bude zdrave.

jsem dost skepticka vuci UTZ, protoze v lednu jsem mela zamlkle tehotenstvi. mimi odeslo v 7. tydnu a tenkrat mi delaly UTZ obden, v pondeli a potom ve stredu. menila jsem totiz gynekolozku. te, co mi delala UTZ ve stredu jsem rikala, ze uz v pondeli jsem byla na UTZ, ale pry ze to nevadi. druhy den po vysetreni UTZ jsem zacala spinit… za tyden jsem musela na revizi delohy, pri dalsim UTZ totiz zjistily, ze mimi prestalo bit srdicko. bylo to moc smutne obdobi. nenasli zadny duvod proc k tomu doslo. mimi bylo zdrave (vysledky z histologie byly dobre) a ja jsem byla taky v naprostem poradu. pozdeji jsem nasla na internetu clanek, ze caste vysetreni ultrazvukem skodi, je to jisty druh zareni, ktere ne kazdy prijima dobre. vim, ze bez vysetreni ultrazvukem to v dnesni dobe proste nejde, ale snazim se mu vyhybat jak jen to jde.

v nejake prirucce pro tehotne jsem si precetla, ze staci kdyz maminka podstoupi 2-3 UTZ vysetreni za cele tehotenstvi. mam sice moc milou, hodnou a jemnou gynekolozku, ale UTZ ma primo v ambulanci a ma tendenci me vysetrovat kazdy tyden. zda se mi to prilis caste, tak proto jsem si rikala, ze bych se to snazila omezit, ale zas nechci mit v karte zapis, ze pacientka odmita vysetreni nebo ze odmita spolupracovat. v porodnici se pry divaji na takove maminky skrz prsty a chovaji se k nim neprijemne.

kdyz jsme byla poprve tehotna, nasla dve // tak jsem letela hned k Dr. a okamzite s radosti na UTZ, abych videla mimi. a to jsem byla v jinaci maximalne tak 2 tydny. za 7 tydnu meho prvniho tehotenstvi mi delaly UTZ 4krat a pak memu miminku prestalo bit srdicko, takze jsem ted mnohem opatrnejsi pokud jde o vysetreni. verim, ze me chapete.

jaky mate nazor na vysetreni UTZ vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
30.7.11 15:14
tatranka1 píše:
Zerez a ty jsi na utz už měla srdíčko?Někde ho dávají až ,když je.

Jo, měla. Jenže já mám v CARu takového doktora „nemluvu“. Je fajn, ale o co si neřeknu nebo se nezeptám, to nemám a nevím. Byli jsme s chlapem takoví dojatí, že jsem na fotečku zapomněla. Ve středu už si řeknu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
30.7.11 15:26
:-)
tatranka1 píše:
zerezmijka píše:
tatranka1 píše:
Zerez a ty jsi na utz už měla srdíčko?Někde ho dávají až ,když je.
Jo, měla. Jenže já mám v CARu takového doktora „nemluvu“. Je fajn, ale o co si neřeknu nebo se nezeptám, to nemám a nevím. Byli jsme s chlapem takoví dojatí, že jsem na fotečku zapomněla. Ve středu už si řeknu. :wink:
tak teď budeš mít obrázek hezčí-větší :palec: .na tom mém první je prd vidět 2,3 mm a počáteční srdeční akce,mudr.říkal,že to nečekal,byla jsem 5+6tt,ale fotky vytiskl dvě,jednu pro ně,jednu mně.Bereš po IVF něco?já si to nepamatuju :oops:

Já beru akorát ten prednison (proti autoimunitě) a zavádím utrogestan. Jo a listovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2316
30.7.11 16:52

Holky díky za podporu :hug: No nechci to zakřiknout, odpoledne jsem si šla lehnout a špinění ustalo :dance: Na KO jdu až 19.8. Takže kdyby něco, tak určitě jedu na pohotovost. Holky mám doma ještě jedno balení Utrogestanu, mám ho začít brát ? A vaginálně nebo ústně ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
30.7.11 17:03

Zlatu, to je dobře, že špinění ustalo. :potlesk: Já utrogestan zavádím 2-2-2. Ale nevím, zda bez lékaře začít brát. :think: Uvidíš. Snad se už špinění neobjeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2471
30.7.11 17:11
zlatuna píše:
Holky díky za podporu :hug: No nechci to zakřiknout, odpoledne jsem si šla lehnout a špinění ustalo :dance: Na KO jdu až 19.8. Takže kdyby něco, tak určitě jedu na pohotovost. Holky mám doma ještě jedno balení Utrogestanu, mám ho začít brát ? A vaginálně nebo ústně ?

To je dobre, ze uz to prestalo! ten Utrogestan ti predepsal Dr.? ja bych se asi ridila podle toho co ti rikal doktor jestli ho mas brat nebo ne.

drzim palce at je vse OK!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital