Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, dotaz „blbce“: A cože to je gravimilk? Mlíko pro těhotné?
zerezmijka píše:
No je to něco sušeného-místo mlíka. Je to pro kojící a těhotné a mají čoko a vanilkovou příchut…
zerezmijka píše:
ano, je to susene mleko pro tehotne se zvysenym obsahem vitaminu a mineralu. pokud vim, tak existuji dve prichute - vanilkova a cokoladova. ja mam doma tu vanilkovou, ale moc to nepiju, radsi beru vitaminy.
Díky za info.
Já teď mlíčný výrobky vůbec nemůžu. Stěží vypiju skleničku mléka. Z ochuceného by se mi udělalo šoufl. ![]()
já teď zas piju k snídani kakao, jelikož vůbec nemůžu kafe. a jinak papáme sýry, lučinu a jogurty…takže asi ok ![]()
Jo a jeste v tom reklamnim balicku, co jsem dostala od Dr. bylo Caro, takze to ted casto piju s mlekem a taky mam rada syry, tvaroh, jogurty, mlecne vyrobky nastesti muzu jist.
ja jsem zjistila, ze jsem tehotna tak, ze me asi 10 dnu po poceti zacaly strasne bolet zuby, cetla jsem, ze je to asi preskupovani mineralu v tele, hlavne vapniku. Moje maminka to v tehotenstvi mela taky tak a po detech chudinka ztratila zuby, takze ja kazdy den beru krome Femibionu 800 taky Vapnik, horcik, zinek a D3 (je to v jedne tablete) od Walmarku. Uz po nekolika dnech uzivani tohoto doplnku me zuby prestaly bolet.
Znate taky tu bolest zubu? Boli jakoby vsechny zuby najednou stridave na nekolika stranach. Vecer treba vpravo nahore, rano naopak vlevo dole cela strana a zaroven je to bolest i jakoby krece.ted se to jeste obcas vrati, ale uz to neni az tak silna bolest jak na zacatku, takze mlecne vyrobky rozhodne konzumuju hodne a casto.
Uz jsem kvuli tomu byla i nekolikrat u zubarky a taky jsem mela problemy s dasnemi, ale nastesti uz se citim dobre, jen si musim cistit zuby po kazdem jidle. Zubarka rikala, ze ty vitaminy jsou fajn a kdyz to mame v rodine, tak je potreba neco uzivat.
Sardinko, tak bolest zubů ti nezávidím. Brrr. Neměla jsem nic takového ani v prvním těhu. Bolest zubů znám tak akorát při chřipce, kdy člověka bolí všechno, tedy i zuby.
Ahojky holky,tak ja vecer opet trosku krvacela,ale vse se obeslo bez bolesti,tak jsem si lehla a vse je dobre, i moje dr. rikala pokud nejsou bolesti je to vklidu,takze jsem ani k dr. nejela…sice jsem se opet hrozne lekla ale byla to opet jednorazovka a ja zase v ten den vic chodila,takze to je urcite potom!dneska mi je cely den na
takze je URCITE VSE V PORADKU!!!nebo ja se tim uklidniji…na KO jdu az za 14 dni ve stredu,tak uvidim kdyby se to opakovalo,tak pujdu driv … co si o tom myslite?
Luuu, já bych asi také byla v klidu. Jeden den jsem špinila a taky jsem nikam nejela, neměla jsem bolesti. Holky tady některé psaly, že jely hned. Tak podle toho jak se cítíš no. ![]()
zlatuna píše:
Luuu, já bych asi také byla v klidu. Jeden den jsem špinila a taky jsem nikam nejela, neměla jsem bolesti. Holky tady některé psaly, že jely hned. Tak podle toho jak se cítíš no.
presne tak,ja kdyz se to stalo uplne poprve,cca 6.tyden,take jsem nejela…proste si myslim ze jak si tam mimco dela prosto obcas proste praskne zilka ci neco a malicko krvacis…je to asi v prvnim trimestru normalni,kdyz nejsou bolesti, zrejme o nic nejde…a bohuzel stejne kdyz uz se ma neco pokazit,tak s tim ani lekari bohuzel nic neudelaji…tak snad bude vse v poradku…a jak se citis?
ja uz jsem zacala 10.tyden ![]()
No já se cítím skvěle, až na tu únavu
Nemusím vůbec sladké, spíš samé maso, hranolky, no nezdravé věci. Příští týden jdu na KO, to budu 10+0, už se moc těším. Ale letí to teda, když si vezmeš je to už 3. měsíc těhu ![]()
zlatuna píše:
No já se cítím skvěle, až na tu únavuNemusím vůbec sladké, spíš samé maso, hranolky, no nezdravé věci. Příští týden jdu na KO, to budu 10+0, už se moc těším. Ale letí to teda, když si vezmeš je to už 3. měsíc těhu
jo tak se sladkym to mame stejne,vubec…driv jsem si kupovala same susenky,cokoladicky a ted vubec…ale porad jim spis teda zdrave - broskve,jablicka,nektarinky a tak no a vysledek?shodila jsem dalsi pul kilo,nechapu to ![]()
tak tak hrozne to leti,ja uz ,,jen,,14 dni a jsem za prvnim trimestrem,mazec!a ta unava prejde,ja to tak mela jeste min.tyden,kazde odpoledne jsem si musela schrupnout a ted ani uz ne,vzdy jen tak 1-2tydne…od zari chci zase do prace tak uvidime…ty pracujes?
Nene, já jsem na neschopence. Mám fyzicky náročnou práci, tak jsem doma. Neumím si představit teď chodit do práce. Ještě každý jsem dojížděla 40 km
Co děláš ty za práci ?
zlatuna píše:
Nene, já jsem na neschopence. Mám fyzicky náročnou práci, tak jsem doma. Neumím si představit teď chodit do práce. Ještě každý jsem dojížděla 40 kmCo děláš ty za práci ?
takze budes az do konce doma?no ja delam na poliklinice na RTG pul uvazek - ale jen na prijmu,s RTG vubec do styku neprijdu a potom zbytek odpoledne klasickou kancelarskou krysu…takze to jde…navic skvely kolektiv,jak se dozvedeli ze jsem tehu hned se o me staraji jako blazen,moc mile!
ale take dojizdim a to MHD kazdy den tak hodinku..nejdriv busem a pak jeste tramvaji…sice bych mohla jezdit autem ale to by se nevyplatilo,to bych mohla byt rovnou na neschopence,hrozne bych projezdila…ale uvidime,chci byt v praci max. do konce listopadu,uvidim podle snehu