Poradna duly
Jana Čurdová
Přítel už si zvykl
Je to miláček, chápe to a je pro mě velkou oporou. Já mu to taky vysvětluju pořád dokola, že to jsou hormony a že by to mělo být zase ok.
Někdy si fakt přijdu uplně vyždímaná. Ale když nemá protějšek pochopení, je to zlý. Přítel mi říkal o kolegovi, který opustil ženu a mimčo kvůli tomu, že ho štvalo řvoucí mimino a že k němu musel vstávat.
A pak chtěj dítě ![]()
To já si taky nemůžu stěžovat, mám toho nejúžasnějšího chlapa na světě. Myslím, že žádný jiný chlap by to tak nesnesl jako on. Nevím co bych dělala , kdybych ho neměla… To je hrozný, že někdo dokáže opustit ženu a dítě kvůli takové malichernosti. Já mám zase známou, která je teď v šestém měsíci těhotenství a její muž jí minulý týden umřel na infarkt. Bylo mu 35 let, ale mohl si za to prý sám, že hodně pil a kouřil, ale já si nedovedu představit, že by se mi něco podobného stalo. Ještě že ten můj nepije a sem tam si dá tu cigaretku, ale to nesmím u toho být. ![]()
Dneska mě strašně bolí paty a lýtka a to jsem včera nic moc nedělala… ![]()
jsme to tu pěkně rozjeli, viď? ![]()
No co píšeš, to je taky hrozný, ale to si nemůže ženská ani dovolit skolabovat. To musí být síla, ty se sotva držíš jen taktak a k tomu ještě nějaká takováhle jobovka…brrrrr.
Mně dneska pěkně otekly nohy, tak nevím, jestli to bude součást až dokonce nebo dneska mimořádka
Ted se ani v těch mrazech nedá pořádně chodit na prochajdy.
A odkud jsi?
No rozjely
, ale to je jen dobře, že si konečně mám komu postěžovat a vědět, že tak podobně to máš i ty…
To máš pravdu, že si nemůže dovolit zkolabovat, ale zkus si to představit, no já nevím jak bych na tom byla na jejím místě.
Tak mě zatím teda nohy neotékají nějak moc, ale cítím v nich občas slabost, je pravda, že jsem přibrala docela rychle a ty klouby to nemají jednoduché.
Zkus si lehnou a dát nohy nahoru a nebo popros přítele o malou masáž chodidel, třeba to pomůže.
Já jsem z Frýdku-Místku a ty???
Škoda, že tak z daleka, já bydlím kousek za Prahou. No aspoň, že pokecáme takhle a ono pak ani stejně moc času nebude
Já jsem taky přibrala nějakých 17 kg. No ted už to neřešim, ale jeden čas, kdy mi fakt snad jen ze vzduchu narostl zadek, jsem si říkala, že to snad není normální a měla jsem i depky. Však mi to taky dali v práci najevo ![]()
Snad to schodíme, co nejdřív a trochu tomu musíme i pomoc, já vim, že s tolika kilama navíc bych se necejtila dobře.
A kolik jsi vážila před otěhotněním a kolik vážíš teď??? 17kg to je ještě v pohodě, mě se to hlavně nabralo v bříšku a v zadku, ale to nevadí, já myslím, že nebudu mít problém to dát dolů…
A když se chce, tak jde vše.
A jaký máš názor na kojení??? Já teda doufám, že budu kojit co nejdéle.
Já taky, mám to na zadku a stehnech.
No před jsem vážila 62 a teď 79 kg a myslim, že to ještě o něco stoupne.
Ale trochu mám obavy z poporodní deprese. Může se to stát každému, ale když mám teď takovéhle stavy, tak co teprve po porodu.
Ale ne, takhle asi nemá cenu uvažovat, třeba to bude naopak lepší.
No kojení je určitě lepší, než umělá strava, takže se taky budu snažit kojit co nejdéle. Teda oni jsou zase názory, že optimální je tak rok (nevim pořáně proč) a možná taky uvítám, že někam budu moct jít si vyrazit z kopýtka ![]()
Tak já jsem se schválně teď zvážila a vážím už 78,5kg, takže jsem zase přibrala 4kg za cca 4 dny…
Ale co, ono to pořád stoupá a klesá…
Naopak mám z toho radost, protože netloustnu pro sebe, ale pro miminko aby se tam mělo dobře a mělo vše co potřebuje.
Z deprese strach neměj, vždyť budeš muset mít hlavu jen kolem svého pokladu a užívat si to. Teď si představ, že až malá bude mít dva měsíce, tak přítel jede do Řecka na půl roku a já tady s malou zůstanu sama. Ale depresí se nebojím, protože vím, že tady budu muset fungovat pro malou. Musíme být silné a jak uvidíš poprvé ten svůj malý uzlíček, který z tebe vyleze, tak budeš nejšťastnější na světě.
Právě o tom kojení jsem se bavila s kamarádkou, která má už ročního chlapečka a tak mi říkala, že skončila s kojením před jeho prvním ročkem, že mu to už nestačilo a sám dal najevo, že mu už stačí jen příkrmy. To miminko si řekne co potřebuje, tak uvidíme… ![]()
Tak se mi to zase potvrdilo, malá je otočená hlavou nahoru, podle toho tlaku a kopání je to víc než jasné
… Tak jen doufám, že se ta mrška ještě otočí zpět
… Císaře fakt nechci i když mi některé maminky říkají, že je to někdy lepší??? ![]()
A co kočárek, už máš doma nebo zatím jen vybraný??? A jaký???
Neboj půl roku uteče, jak voda:-) teda mně se to lehce říká, když mně nikdo neodjíždí…co dělá přítel?
Přesně tak, prcci si řeknou, co se jim líbí a nelíbí. Mojí švagrový sestra dbá všech ponaučení s čím a v kterém roce a měsíci se má začít a skončit, ale je to individuální. A v kolikátém jsi týdnu? Já ve 35tt. Když jsem byla naposledy n UZ, což bylo někdy ve 30tt, tak MUDr. říkala, že mrňousek je tak jako napříč a spíš se stáčí hlavou dolů. Teď to neumim identifikovat. Kope mě dole, boule se mi ale dělají na boku a občas mě tlačí i nahoře pod žebrama. Vůbec nechápu ![]()
Ale jakoby pod žebrama jsem moc kopanců nepocítila. Fakt neumím identifikovat, jak je tam prďolka loženej…
No příští týden jdu naposledy k mojí Dr. a pak začnu chodit do nemocnice, tak snad mi řeknou víc.
Co se týká kočárku, tak jsme objednali alpiron , je to odlehčený kočárek. Recenzí jsme moc nenašli, protože je celkem nový, ale zamilovali jsme si ho na první pohled a pohmat, tak snad vydrží. Domu si ho přivezem až po narození malýho.
Přítel je zpěvák a do Řecka teda na ostrov Corfu jezdí už 8 let, vždy na letní sezonu. Já si myslím podle toho co píšeš, že máš malého otočeného hlavičkou dolů. Malá jak byla hlavou dolů, tak jsem cítila něco málo v podbříšku, ale hlavně na boku se mi dělaly boule.
A hlavně jsem to poznala podle škytání, malá totiž škytá někdy i třikrát denně, takže jsem poznala že se změnila její poloha. Já jsem ve 34tt. Jak to, že jsi od 30tt nebyla u doktora??? Já chodím pravidelně co 3 týdny.
Kočárek je moc pěkný a pokud chceš recenze, tak si napiš na google jméno kočárku a vyjedou ti recenze, dokonce jsou i na emiminu. ![]()
No vidiš, kočárky jsem na diskuzích teď dlouho neřešila, ale recenzí zase přibylo. Dokonce jsem se musela zapojit, protože tam řeší barvy a mně se nejvíc líbí šedá/lila…taková něžná pastelová kombinace.
Jinak u MUDr. jsem byla minulý týden. Teď jdu vyjímečně příští týden (po 14 dnech), asi aby si mě předala s nemocnicí. A nechystáš se do Řecka navštívit přítele i ty s mimčem, třeba v létě? ![]()
No, já mám zase vybraný kočárek Tako Captiva Mohikan v šedomodré barvě, ale ještě váhám. Taky se mi totiž líbí Tako Captiva Turbo Dream. A taky se mi libil Chicco white label, jenže ta bílá je nepraktická a nelíbily se mi ty přední kolečka, že jsou tak malá. Na léto bych chtěla jet za přítelem i s malou, ale záleží hlavně na zdraví a nechci jí zbytečně trápit. No uvidíme, třeba se to povede.
A co s nakupováním maličkých věciček???? Už to máš za sebou nebo tě to ještě čeká. Já už mám teda skoro vše důležité, ale kromě věciček. Ty půjdu řešit asi až příští týden…