Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@finduska Odpočívej a věnuj se prckovi!
My na tebe počkáme, to se neboj ![]()
@V09 Fakt krásné hnízdo
Já ho ještě nemám, teta mi má šít, ale teprve objednala látku.. je to jediné co mi chybí (hnízdo, mantinely, povlečení atd) a docela z toho začínám být nervózní ![]()
@pindulinka89 Už aby to bylo, fakt! Myslím hlavně na tohle ![]()
Jinak jedna kamarádka mi poslala profil nějaké porodní asistentky nebo lékařky, nevím přesně a ta tam sdílí videa z porodů a i z císařů. Jeden tam byl KP (císař), zbytek normálně hlavičkou, ale musím říct, že to vypadalo docela děsivě, jak s něma kroutila, aby je dostala ven
Ale každopádně to bylo i zajímavé..na klasický porod jsem se nekoukala, to mě děsí snad více ![]()
@DomčaP v klidu já hnízdo apod mám ještě u paní, co to šije
a porod jsem taky nikdy neviděla, nemám odvahu to vidět ![]()
@Bufanda Já to chápu, že je ten seriál nadsázka..ale jsem moc kritická k takovému způsobu humoru
třeba tomu dám ještě šanci, ale moc si nevěřím
..
@V09 Hrachovku zrovna nezávidím..nene
ale zdravá je určitě
! No s tím jídlem je u nás problém
já toho neumím uvařit málo..doma nás bylo v podstatě skoro vždy šest..tak jsem nosila alespoň kolegyni do práce..ale teď
bída!
Jo to jsem přesně dnes vysvětlovala muži, že se tam dítě už musí strašně nudit chudák..že chápu..
@V09 Hele, já si rozdrtila to lněné semínko v hmoždíři, zalila vařící vodou trošku a nechala nabobtnat do slizu..pak jsem si ho teprve zamíchala do kaše..no a četla jsem si, jaké má tedy vlastně složky a účinky a psali, že pomáhá i proti pálení žáhy (doufám, že si to teď nemotám s tím maliníkem..četla jsem oboje po sobě
)..no a nevím, jestli je to náhoda..ale dnes mě v noci vůbec v krku nepálilo ![]()
@DomčaP Bez hnízda a mantinelů dítě přežije
stačí ti prostěradlo a jedna zavinovačka třeba
já mám doma hnízdo, ale mantinely a kapsář na postýlku taky tchýně teprve šije
.
Však zítra už budeš vědět, vydrž
!
Tak pro pobavení..muž včera usnul se sluchátkama s audioknížkou ještě, než jsem se vykoupala a šla si lehnout..pak se probudil, než jsem se zahrabala do té své hromady na své straně postele..vytáhl sluchátka, převalil se na druhý bok, zanotoval si popěvek „Slonice, slonice, funí tu velice..“ a zase začal chrápat..tomu se říká láska
!
A ještě si postěžuju..dnes mě od rána tak brutálně tahá podvozek, že mám pocit, že bych klidně do večera mohla porodit
..no jsem ve vlaku na cestě do Prahy, takže doufám, že to ale sakra rychle přejde! Aneb když řeknete doktorovi, že nic necítíte..
!
@pindulinka89 To jo, ale nemam ani zavinovacku, fusak
Jako nemyslím, ze bych porodila jeste tento tyden, ale raději bych to mela doma vse nachystane abych řekla Ondrovi co a jak az bude cas
A vim, ze by to zvladla i bez toho (stejně nevim zda bude chtít byt v postylce
), ale chci aby to mela krasne ![]()
Me kdyz to tahá, tak to musim rozchodit..ale boli to dost.. chvili jsem chodila jak stara babka včera, kdyz me to chytlo ![]()
@Terkapali Mě fakt stačil ten císař, a ty deticky jak byly fialové, pomackane a tak
A taky některé vypadaly dost velké, tak jsem premyslela jak se tam vlezly ![]()
@pindulinka89 podvozek
to muj podvozek je v likvidacnim stavu.Myslim, ze sondu neuvidi tenhle podvozek jeste dalsich 10let
a jeste mi majitel sondy povida do telefonu,ze prijde tedy az po skole se synatorem,nebot mu neni dobre
Bodejť by jo kdyz dolezl domu ve 2.slavit zacal v 7.
doufam,ze nam na ucte zustaly nejaky prachy
Se chudak neciti dobre , ja mam sesity stehna s pyskama dohromady a panovi je zle
jeste ze ma nahrabano na odpusteni za ty 4mesice ![]()
Syn c.2 je spinkaci. V noci tedy chudak uz mel docela hlad a na prazdnou kozu nemel naladu
(zatim jen mlezivo drobet)@Terkapali jsem si na tebe vzpomnela kolik ti toho tece uz ted ![]()
tak mu tedy drobet dali mliko a pak jsme spali 3hodiny v kuse
.tak dnes v noci uz jsem celkove spala 4,5 hodiny ![]()
Jinak rano prisla obligatni otazka doktoru.
„stolice byla?“
jsem na ni zustala zirat v nemem uzasu.Si delaji kozy ne
36hodin po porodu kdy jsem mela klystyr a vcera jedla dva rohliky k snidani a k veceri chleba. ![]()
Informace jine, no starsi chudak se pere s žárlivosti
tak to musime zvladnout.vcera jsem mela po krmeni Šímu na posteli a Maty sepisoval s tatou nejake papiry a pak se otocil a rika "ja bych sel k tobe,ale nechci otravovat "
rikam at jde ke me smudla jeden a mazlila jsem ho.boban muj starsi.a pak se zeptal jestli miminko miluju vic
no tak jsme s manzelem po telefonu pak resili, ze se chudak snazi byt velkej a rozumnej ale boji se
tak se musime snazit aby to pro nej nebylo skoro poznst ![]()
Teda holky, že se tak tyrate, koukat na porody a kor ještě císaře. Tohle vůbec nemůžu. Krev mi nevadí, ale sledovat jakýkoli operační výkon kdepak, to je snad horší než nějaký horor, i když na ty už taky dávno nekoukam. Teď jsem byla v práci za holkama pokecat, na jednu stranu se mi stýská, na druhou jsem ráda, že nemusím řešit takový ty věci, jako kdo co rozbil a tak. Teď si dávám v kavárně kávu a jablecny dort, začínám cítit kříž, snad to zase přejde.
Na co hnizdo? Jako je to pěkný, ale nevím, jak bych to využila. Mně včera tchýně vše přivezla vyprany, tak to teď akorát projdu a uložím. Už jen složit postylku, vyprat autosedacku a spravit kola u kočárku (ale to je chlapova starost).
Ja jsem videla parkrat porod, ale tedka bycj si to asi nepustila
ikdyz vim, ze to tak proste je…to lnene seminko jim, ale v jogurtu. Zkusim to dnes teda nabobtnat, treba to pomuze. Malinik piju kazdy den konec ![]()
Jinak s tim podvozkem
ja myslim, ze ted uz ty pocity proste budou byvat pravidelne, to telo se nejal musi chystat. Ja uz druhy den nespim, taky mi prijde, ze kazdou chvilku rodim
![]()
@finduska Jej, ta žárlivost, u dcery to taky začíná - chce být víc se mnou. Snad to zvládneme. A ta otázka mě teda rozesmala
Se divím, že se Tě neptali hned včera ![]()
@finduska Taťka teda musel pořádně oslavovat
Jsem zvědavá jak bude vypadat nebo spíše jak dopadne můj Ondra ![]()
@Bufanda Me to poslala kamarádka at se podívám jak to vypada, kdyz půjde tim zadeckem a zvědavost byla silnější, tak jsem se koukla i na další videa
Aspoň vim, co se připadne bude dít a jde tam vidět, ze ta mimca jsou dost odolná u toho porodu.. ![]()
@DomčaP no ony vypadají velký, ale zas tak nejsou.. Nebo možná jo
stejně je to mazec jak tak " velký dítko" máš v břichu. Já bych nemohla vidět ani ten císař
to bych nedala. @Bufanda já Teda hnízdo mám objednaný, ale u dcery jsem ho neměla respektive ani nebylo na trhu a přežila jsem to… Takže přemýšlím, zda ho vůbec využiju a nebyly to zbytečné vyhozene peníze. @finduska ahojky, no Teda oni mají dost s tou stolici… Já jim to vždycky odkyvala a stejně jsem šla na velkou až v klidu doma… A to byl druhé porod
. Chlap slavil, jo? Však v pořádku musí se to pořádně zapít.. Jak jsi trpěla
. No a s tím tvým klucikem… U nás už to začalo teď, sofka začíná zarlit, když se zmíním, že jdu k dr tak se snaží přeskočit téma. Včera se jí ptala babička, jestli poslouchá v bříšku bráchu tak se tak zatvarila a opět to otočila jinam…
chlap volal a ukazovat co koupil nad postýlku ( takový slony na provázku s rolnickama) tak byla taková rozhořčena, že řekla, že se na něj vůbec netěší ( na bráchu)… No jo holt ty začátky nebudou jednoduchý. Ale to dáte, na bráchu si zvykne, uvidíš a pak ti bude pomáhat ![]()