Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky
my máme taky Bubchen na ven, ale za 89Kč a doma mažu dětskou Niveou
Ahojky maminečičky a mrňouskové
,
po dlouhé době se hlásím… Koukám, že mrňouskové dělají samou radost a krásně papají ![]()
Holky, Danečkovi moc nejede zelenina
Polévku, kterou mu udělám spapá ale to je tak vše…Dneska skoro nespapal nic, chtěl jen mlíčko
Nevím jestli to je tím, že nám začíná růst první zoubek…nevíte holky, jestli je to normální?
Jinak my už se krásně plazíme, pomalu začínáme lézt…Holky, s Danečkem párkrát chodíme a ručičky, šíleně ho to baví ale doktorka mi vynadala, že z něj udělám mrzáka
Jaký je prosím Váš názor?
S tím zavařováním to je super nápad
Tak snad to zvládnu
Holky, jak psala Mája, že už Dominička řekla mama, mluví Vám už dětičky? Byli jsme totiž na neurologii a když jsem doktorce řekla, že ejště mama, gaga, tata neříká, koukala na mě jak na největšího trotla
![]()
Hrubesko, to je moooc skvělý, že jste bez bakterií, snad už to bude stále jen v pohodě
![]()
Dadul, tak se s Danečkem nenudíte, vid?
U nás je to podobný…poslední dobou pláče jen když jdu na WC, nějak blbne s papáním a o spinkání nemluvím…přes den spinká maximálně hodinu. S těma hračkama to máme stejný, PC, ovladače, časopisy…to je jeho
A copak Ty tvoje bolesti, je to lepší? To Tě stále něco bolí od porodu?
Májo, krásné fotečky, slušííí
Už Ti řekla mama? To je úúúúžasný, to muselo být radosti, že?
A s tím plavčem to Vám závidiíííím…musí to být super
S tím kašlem si mě pobavila ![]()
Boudí , to je super, že Ti papá sušenky i ty křupky…Já mám nakoupený sušenky, křupky, piškoty a Daneček spapal jen jeden piškot asi před 14.dny, od té doby nic
Jakpak to děláš?
Jak si jí prosím naučila pít z pitítka? My čajík skoro vůůůbec, to musí být když vypije aspoň 20ml.a jen z flaštičky. Papá krásně i ze lžičky ale na hrneček ani flaštičku aby sám, to se nečapu
A už si úplně OK, jak si se píchla?
Lubenko, používáte hrneček nebo flaštičku Avent? My máme tu flaštičku aby jí i držel ale prostě nic…
Mateny, to je supeeer, že jste v pořádku
! Tak, že je u Vás první baba? To jsem zvědavá, co řekne potom ![]()
Kačí, už sedmý zoubek? To jste rychlíci ![]()
Holky, někdy se i bojím aby nebyl nějak pozadu pač vážně nemá vůbec snahu držet flaštičku, zkoušela jsem mu i hrníček a to vůůůbec ![]()
Holky, máte nějaké inspirace k Vánocům?
Mějte se krááásně a opatrujte sebe i mrňousky ![]()
Ahoj Veru
, čoveče z pítka už jí to docela jde, ale taky mi nevypije víc než 30 za den. Vezme si ho a sama dá do pusky, sice se s tím pere ale časem to bude určo dobrý ![]()
Ty máš lahvičku na čaj?mě z lahvičky pít nechtěla ![]()
K tomu chození, je to zátěž na klouby Nohou i rukou když ho vodíte za ručičky), až přijde čas tak se postaví sám. Nejdřív musí zpevnit všechny svaly a to se povede až když projde fázema jako je válení sudů, plazení, lezení,pérování na kolínkách, sezení a pak se postaví. prckové občas nějakou fázi přeskočí. Ale není dobré děti posazovat, pokud to ještě neumí, to samé s chozením v chodítku. Ale je to věc každého.
Já se snažila čerpat hodně informací, abych se vavarovala chybám, ale je jasné že nikdo není vševědoucí ![]()
Jo a ruka už je zase zavázaná
..vrátilo se to zpět…chjo!
Dneska po 8mi měsíční prohlídce má Zuza míry 8400G a 71cm ![]()
Boudí, máme lahvičku ale moc mu čajík nejede a z hrnečku nebo z flaštičky na učení, pít taky vůbec nechce
Zuzanka je tedy váááážně šikulinka
Čerpala jsi super informace, tak se zase ozvu,ju? Až něco nebudu vědět
Já právě se moooc bojím, že Danečkovi takhle ublížím ale okolo mě říkají, že my jsme na tom byli stejně a taky jsme normální…Ale jak říkáš, musí se holt nejdříve vyvinout s nožičkama atd…Nebudu ničemu předhánět a počkám si ![]()
Jakpak to? Stále ruka není vyléčená? ![]()
Jéé, to má krásné míry, gratuluju
My jdeme na prohlídku za týden, tak jsem zvědavá, kolik náš drobeček bude mít ![]()
Ahoj Veru.. Je ta stím chozením, já osobně bych do toho nešla.Pokud se nepostaví sám tak ne-e. To říkala i moje doktorka, že se nemá ani předčasně posazovat, dokud to nezvládne sám. Protože prý teprv pak je na to připravený… Ale Dani se ani na žičkách neudrží. Nemyslím to tak že v nich nemá sílu. ale prostě se mu nechce ani chviličku držet.Spíš se pořád odráží a hopsá
Taky se plazí a už si i sám sedne..
A to mluvení…???? Proč tak na tebe koukala??? Jako že je to špatně že ještě neříká mámá? Neni to ještě brzo?? Já sem ráda když dělá dádádá
Tak nadává pořád, jinak jenom hučí a prdí jazykem( To ho naučil tát
) a při jídle je sranda. ![]()
No Můj zdravotní stav po porodu je oprvdu neskutečný. Všechno čím sem trpěla( ekzémy, zánety dýchacích cest a spodku atd)A čeho sem se taky postupně střepala, tak po porodu se mi všechno vrátilo na plné pecky a dohromady.a k tomu to mám dole nějaké pochroumané, DR má podezření na endometriozu(? jestli to píšu správně?) a ty moje bolesti pořád mám, ale co chodím na akupunkturu tak se to hodně zlepšilo. Nemusím už do sebe cpát jedny ATB za druhýma
Ale piju čínskou čajovou směs a jako „HOLKY TO STE NEŽRALY!!!“
Větší humus sem v životě nepila.. Ale pomáha ![]()
![]()
Veru-nka píše:
Boudí, máme lahvičku ale moc mu čajík nejede a z hrnečku nebo z flaštičky na učení, pít taky vůbec nechceZuzanka je tedy váááážně šikulinka
Čerpala jsi super informace, tak se zase ozvu,ju? Až něco nebudu vědět
Já právě se moooc bojím, že Danečkovi takhle ublížím ale okolo mě říkají, že my jsme na tom byli stejně a taky jsme normální…Ale jak říkáš, musí se holt nejdříve vyvinout s nožičkama atd…Nebudu ničemu předhánět a počkám si
Ono se spíš říká, že děti, které jsou k něčemu „nucené“ tak se opozdí v další fázi vývoje, takže je lepší je nechat a motivovat..a když se ti něco nezdá tak doktorka by měla dobře poradit, ale taky to není vždy pravda, doktoři se hodně v názorech liší
, no šikulka, je taky o měsíc starší než většína březňátek. co ty víš kde bude Daneček za měsíc
)
Jo a holky dneska ki doktorka říkal, že už můžeme začít dávat chlebík ![]()
Boudí… Už chlebík?? tý jo… My sme pořád jenom na zelenince, semtam masozelenina, a to mi sní max jednu tu malou skleničku a pak se dopije mlickem. A to mi odmítá to co uvařím já
Mojeho sní ještě o polovinu mín než kupvaného. A nevím proč
A s ovocem to taky nepřeháníme.. na svačinku a jabličko hrušky meruňky maximálně… nemužem tropy kvůli těm mým ekzémům, tak aby se neosypal… A s pítka mi zásadně odmítá.. Ani není sto si zkusit držet láhev… však na co, mamka podrží
Aspoň mi to tak někdy příjde.
Dadulina píše:
Boudí… Už chlebík?? tý jo… My sme pořád jenom na zelenince, semtam masozelenina, a to mi sní max jednu tu malou skleničku a pak se dopije mlickem. A to mi odmítá to co uvařím jáMojeho sní ještě o polovinu mín než kupvaného. A nevím proč
A s ovocem to taky nepřeháníme.. na svačinku a jabličko hrušky meruňky maximálně… nemužem tropy kvůli těm mým ekzémům, tak aby se neosypal… A s pítka mi zásadně odmítá.. Ani není sto si zkusit držet láhev… však na co, mamka podrží
Aspoň mi to tak někdy příjde.
no mně taky nechce jíst
max 60g masozeleniny a ovoce a to ještě podle nálady ![]()
Já mám právě pocit že od 6 mměsíční kontroly vůbec nevyrostl, ani nepřibral
Možná se mi to jenom zdá, okolí říká že už je veliký, ale to říkaj všichni příbuzní na malé děti,že…
Už sem uvažovala že bych k dr zašla dřív, protože má tedka poslední týden a půl zvýšenou teplotu… ale jenom lehce… a nevím jestli to je tím že jeho taťka prodělal silnější " rýmičku a kašlíček"
Co myslíte? Zoubky taky vyhlížím ale žádné ani trošičku opuchle dásínka se nekonají…
Dadulina píše:
Já mám právě pocit že od 6 mměsíční kontroly vůbec nevyrostl, ani nepřibralMožná se mi to jenom zdá, okolí říká že už je veliký, ale to říkaj všichni příbuzní na malé děti,že…
Už sem uvažovala že bych k dr zašla dřív, protože má tedka poslední týden a půl zvýšenou teplotu… ale jenom lehce… a nevím jestli to je tím že jeho taťka prodělal silnější " rýmičku a kašlíček"
Co myslíte? Zoubky taky vyhlížím ale žádné ani trošičku opuchle dásínka se nekonají…
Zoubky můžou jen sestupovat, taky měla minulý týden teplotu a poslední týden nechce jíst z toho mála už vůbec nic ![]()
Veru mrkni sem:
Boudice23 píše:Dadulina píše:
Já mám právě pocit že od 6 mměsíční kontroly vůbec nevyrostl, ani nepřibralMožná se mi to jenom zdá, okolí říká že už je veliký, ale to říkaj všichni příbuzní na malé děti,že…
Zoubky můžou jen sestupovat, taky měla minulý týden teplotu a poslední týden nechce jíst z toho mála už vůbec nic
Veru mrkni sem:
http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61
Taky mě napadlo to sestupování. Často si teďka ručkama sahá( mne, pěstičkama tře okolí nosu a pusinky, nevím jak jinak to napsat
) jakoby ho něco hodně svědělo a hrozně se u toho zlobí. A já nevím jestli ho svědí nos nebo ty dásně
Někdy totiž nosem „chrochtá“ Tak mu občas na večer kápnu kapičku vincetky na odhlenění, mám to doporučené od ORL. Tak to možná bude obojí… pořád se totiž zlobí
a já sem z toho už na prášky, jak se pořád s něčím trápí a ja nevím co to je
Ahoj všichni
jak nás tady čtu, tak si uvědomuji jak je každé to naše dítko úplně jiné - každé vzalo ten vývoj za jiný konec ![]()
Veru-nka: to chození bych taky raději ještě vynechala, ale zas na druhou stranu jsem minulý týden potkala maminku s 8měs chlapečkem a ta ho vodila taky za ruce a malý vypadal naprosto spokojeně a vůbec ne opožděně nebo že by měl nějaké trauma z přeskočení několika etap
takže tohle je hodně individuální. To, že nemluví taky snad není takový problém a z doktorů si zas tolik nedělej ![]()
k tomu přeskakování fází - holky taky vám babičky do všeho kecají? Jako, že vám říkají, co všechno děláte špatně a co se dělalo už za nich (mimochodem na tuhle větu mám velmi silnou alergii
) - občas mám pocit, že jsem strašně neschopná máma a Dominku zanedbávám
(protože podle babiček - kdyby jí jako měly na výchovu ony - už by teď v podstatě byla na úrovni dítěte do školky
)
Dadulina - endometriosa je správně, ale to ti opravdu nepřeju. Snad ti akupunktura a čajíky pomohou ![]()
Dobré ranko ![]()
Včelko. Tak to přímo moje tchýně pořád omýlá to že její kluci už dávno seděli a že v 10 měs. už chodili a podobně jako by to bylo něco vyjmečného na tu dobu. To mám vždycky chuť jí říct že já sem taky chodila v 10 měsících,ať to pořád nevytahuje… Ale sem zvědává jak bude reagovat když Dani nebude v 10.měs chodit…Což si myslím že asi nebude ![]()
A taky si někdy připadám neschopná.
Obzvlášť když uklízím a pořád to tady není vidět. Už takhle uklízím dva týdny a pořád se nemůžu dopracovat k požadovanému výsledku. Protože mi pak přijde že zase zanedbávám Daniho, vyčítám si že ho nechám samotného