Březnovky 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81
8.2.16 10:08

Ahojky :mavam: som 34tt a mám 6,5kg nahor a manžel chce byt pri porode. Cakame prvé miminko moc sa tešíme a boli sme spolu aj na aquanatalnej príprave (plávanie, cvičenie a prednáška), takže aspon videl a pochopil čo može robit :D masáž, hladkanie, psychická podpora a tak, tak som rada, že ho tam budem mat, je mi vždy velká opora a spolu nám to pojde určite lepšie ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
8.2.16 10:19

@Saffiraa Při prvním těhu 22kg nahoře, při druhém 13kg a teď při dvojčátkách 32+5 zatím 17kg, počítám ještě tak 4-5kg když bude císař mezi 36-37tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
8.2.16 10:27

@xxpav.ka rekla bych ze porad, teda je pravda ze terba to na hodinku povoli ale pak zacne zase. Jinak ted uz me každý vecer boli podbrisek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
8.2.16 10:39

@xxpav.ka Já nemám v mrazáku místo, mám tam nějakou zvěřinu a dost domácí zeleniny a ovoce, letos se nějak urodilo a ulovilo. Vývar si snad uvařit zvládnu, takže přinejhorším budem nějaký ten týden na polívce s chlebem. manžel si nechtěl vzít dovolenou ani na dobu, kdy budu v porodnici, takže počítám, že hned ten den, kdy mě propustí, půjde do práce. Asi si nechce plýtvat dovolenou, předpokládám, že chce jet pak v létě někam s kamarády na dva týdny na motorky. Letos nikam nepojedem spolu, takže asi kalkuluje, že mu to dá i na dvě takové motodovolené :nevim:

@Saffiraa Nevím jistě, váhu jsem si domů koupila až teď a určitě ukazuje jinak, než ta na gyndě. Ale myslím, že jsem přibrala tak 4kg. Ani břicho mi nějak moc neroste, o vánocích jsem měla přes pupek 103cm, teď 106cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
8.2.16 10:44

@Hanule_lt Já manžela u porodu nechtěla, ani teď ho tam nechci. On se tvářil jako že je mu to jedno. Nakonec si to u prvního porodu stejně částečně užil, rodila jsem rychle a už doma jsem do auta spíš dolezla, než došla. V porodnici jsem pak od auta na sály šla víc než půl hodiny, protože jsem mezi kontrakcemi stihla udělat tak pět kroků :lol: Na samotný porod ale nebyl, předal mě dule, počkal na chodbě a přišel až k narozenému miminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
8.2.16 10:45

Jinak u prvního mi termín vetřelec ani tak nevadil, brala jsem to tak nějak s humorem. Ale vzhledem k tomu, jak se nakonec vyvinul vztah manžela a dcery, mi u druhého tohle označení dost vadí :? Takže radši neříkám nikomu nic o pohybech a tak, aby náhodou někoho nenapadlo miminko takhle pojmenovat, akorát mamce jsem se zmínila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
8.2.16 10:49

@Lucie0123 Tak to je možná jen od toho, jak ji tam máš uloženou. Blbé je, když se ti stáhne břicho (až bolestivě ztvrdne, nebo to je cítit, jako by se stahovala kůže, když je to slabší), za chvilku povolí a to se opakuje, ale každá to můžeme asi vnímat trochu jinak. Zatím to budou jenom poslíčci, hlavně, jestli to tak máš už nějakou dobu a ještě jsi neporodila, tak to nic není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
8.2.16 10:52

Tak ja mela pred 14 dny nahore 10 kg, uvidim zitra, myslim ze zas o 1-2 poskocime nahoru :roll: v prvnim teh. jsem pribrala 9, ve druhym 11, vidim to jeste na vic, obvod bricha mam ted 115 cm a minule jsem pri 109 rodila… No bude to zajimave 8o.
Tatinek u porodu urcite bude, prvni dve svoje deti mel cisarem, tak o to vic si nas prvni porod uzil a na druhy se moc tesi, az mu malou „dam“ ted ji mam jen sama pro sebe :)
No a starsi syn taky rikal ze je to divny jak se v brise hybe, ze je vetrelec a mladsi zas rekl bublina, tak jsme zacli rikat jmenem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
8.2.16 10:52

@Suzuveverka Myslím, že na den, kdy tě veze z/do porodnice má nárok na volno, min. na „nezbytně nutnou dobu“, záleží, jak to který zaměstnavatel má. Ale jak jsi psala už dřív, skutečný problém asi není v tom, že by si to nemohl v práci zařídit :( Držím palce, máš to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
8.2.16 10:58

@xxpav.ka večer jak mam tvrdé břicho tak to i bolí nebo když dlouho sedím je to peklo včera sme byli v kine a poslednich 20min to pro mě bylo peklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
8.2.16 11:01

@Suzuveverka tak nějak bych si to představovala :D aby počkal na chodbě a pak přišel k narozenému miminku, kéž bych měla takhle rychlej porod :) ale ono se to nějak poddá ven stejně musí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
8.2.16 11:06

@Lucie0123 Jo, to věřím, my jsme včera cestovali a já poslední půl hodinu taky už nemohla v tom autě sedět, břicho na kámen, změna polohy nešla. To už tak ke konci bývá. Nejlepší je si pak prostě lehnout na bok hned, jak to jde a odpočinout si (u mě to teda pomáhá). Naštěstí manžel to pochopil a zabavil syna, než jsem se nějak vzpamatovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
8.2.16 11:23

@xxpav.ka ja padla jako podtata naštěstí vše dobře dopadlo a dnes sem jako nová :mrgreen: az na to že mi lupka pánev :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
8.2.16 11:28

@xxpav.ka On si tyhle volna moc nebere, ani na svatbu si to myslím nezařizoval, vzal si dovolenou. Maj tam nějaký složitější papírování. Což teda nechápu, ve firmě, kde dělají elektroniku do letadel by mohli mít sofistikovanější systém. I u nás ve firmě (projekce vodovodů a kanalizací) si o takovéhle volno žádáme elektronicky a je to vyřízené za pár vteřin. Jinak jak píšeš, problém není, že by si to volno vzít nemohl, on spíš nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
8.2.16 11:31

A teda cestování takhle ke konci těhotenství nic moc. Minule s dcerou jsem si užívala klid, malá je v březnu a od konce ledna jsem už žádné delší cesty nejezdila, a i v tom lednu už jsem jezdila jen jako spolujezdec. Teď ještě dva týdny před porodem pojedu s malou k tátovi zařizovat dřevo na topení. A to jsem včera jela z Krkonoš a po dvou hodinách za volantem už jsem toho měla dost, záda bolely, hlava z únavy jak pátrací balon :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí