Poradna duly
Jana Čurdová
@Lucie0123 Spát ne, ale na bříško jsem malou začala dávat, když se zahojil pupík. Malá se teda v necelých třech měsících už otáčela na břicho sama, takže pak si spala jak chtěla.
Ja dostala od kolegu v praci vibracni lehatko od Fisher Price do 18kg. Chtela jsem ho a oni jen vybrali. Myslim si, ze na obcasne pohoupani a abych mohla treba uvarit nebo si dat sprchu, bude dobre. Rozhodne neplanuju, ze v tom bude prcek cely den, v obyvaku budu mit kolebku. Ale pak treba na krmeni bude taky super, lepsi nez vajicko. Ale nic se nema prehanet. ![]()
@Suzuveverka do zahojeni si ji na bříško nedávala vůbec? Na jak dlouho si ji na to bříško dávala?
@Lucie0123 Pokud plánuješ v lehátku dlouhodobý pobyt, tj. abys nemusela šoupat s postýlkou, tak to rozhodně nedoporučuju!!! Zkus si něco přečist o manipulaci s dítětem. Před pár lety letěla Kiedroňová. Já si myslím, že ona to žene trochu za extrém, ale pokud si přečteš Něžnou náruč rodičů a tak 15 % slevíš, tak pro své dítě uděláš to nejlepší.
Spaní na bříšku se dnes nedoporučuje k vůli Syndromu náhlého úmrtí kojenců.
Přesně, souhlasím s holkama, že lehátko tak na to, dojít si v klidu na WC nebo si dát rychlou sprchu, pokud není nikdo jiný doma, kdo by pohlídal.
My jsme krmili ze začátku v autosedačce, přišlo mi škoda peněz na těch pár dnů (týdnů) kupovat lehátko. Z autosedačky jsme Máju přesunula do židličky chicco polly, které je právě i pro prcky, kteří nesedí. A je lehce omyvatelná.
@Capelucita tak dlouhodobý pobyt rozhodně ne, ale než uvarim tak to bude fajn navic chci koupit kresilko do 18kg abych ho nemela jen na par týdnů.
@Lucie0123 než uvaříš? Několikrát denně? Inu, je to tvoje dítě.
@Lucie0123 Do zahojení jsem ji na bříško nedávala. Minimálně jsem teda určitě čekala, až odpadne pupeční pahýl. Pak jsem to brala jako takové cvičení pro malou, trochu jsme přetopili v koupelně a nechávala jsem ji chvilku na podložce protáhnout bez plíny.
U vaření jsem měla malou v šátku nebo na ruce, takhle dlouho mi stejně nikdy „odložená“ nevydržela. Krmení mě potom nějak vysvětlila mamka, jak to dělala s náma, takže jsem měla malou na klíně a pak ji posadila rovnou na vypodloženou dospělou židli. Autosedačku, lehátko ani jídelní židličku jsem na krmení nikdy nepoužila.
@Suzuveverka na to bříško to zkusím taky děkuju za radu
já šátek teda nemam i když sem zkoušela ho uvazovat prostě mi to nešlo a tak sem to vzdala
@Lucie0123 Já si zaplatila individuální kurz až po porodu, lektorka přijela k nám domů, vyzkoušela jsem si to s panenkou a pak i s vlastním miminkem. Teď si po porodu asi taky zkusím zajistit nějaký kurz, abych se naučila vázat na záda, to si bez dozoru s miminkem určitě netroufnu. I dostat na záda starší dítě v nosítku je pro mě trochu akrobacie, a to malá už spolupracuje.
@Lucie0123 ja u prvni kresilko nemela a ted jsem koupila od fisher price
Ja som včera objednala hupatko/lehátko bright stars, tak uvidime ako moc ho využijeme, či tam drobec vobec bude chciet byt ![]()