Březnovky 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2289
10.2.16 14:52

Masáž hráze

Neprováděla jsem, ale našla jsem postup z předporodního kurzu: 2 prsty vsunout do poševního otvoru cca 3 cm hluboko, mírným tlakem směrem ke konečníku přejíždějte po hrázi ve tvaru U, tlak postupně zvyšujte. Potom uchopte hráz mezi palec a ukazováček a žmoulavým pohybem dále promněte. Postupujte velmi opatrně, abyste si nezpůsobily mikrotrhliny, masáž by měla trvat cca 5 min. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.2.16 14:54

@Janikk27 Zatím se snažím hlavně rozmasírovat jizvy po prvním porodu, dost jsem se potrhala, malá šla ven rychleji, než se moje tělo zvládlo přizpůsobit :-( Ale jinak tak nějak intuitivně, aby ten sval nebo co to je byl uvolněný. Hlavně teda s nějakým olejem nebo krémem, v prvním těhotenství jsem měla koupený olej na masáž hráze, v tom jsou i nejaké uvolňující éterické oleje. Teď to trochu flákám a používám krém Intisan od firmy Atok, který mám doma i na hemoroidy, opruzeniny a podobné záležitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
10.2.16 20:33
@kremilek177 píše:
Ahoj holky ;), žádost do uzavřené skupinky jsem taky poslala :) Včera jsme byli s manželem na předporodním kurzu v Podolí. Nebyla jste některá? Nám se to líbilo. Paní Mrkvičková je moc příjemná, neměla žádný problém pokud se někdo na něco chtěl zeptat, mile vysvětlila. Byli jsme i na prohlídce porodního boxu. V ceně kurzu byla přednáška o bezpečném cestování - správné připevnění autosedačky v autě. Jinak třeba se to některé z vás bude hodit, já čerpala na ten kurz peníze z oborové zdravotní pojišťovny. Nechci dělat reklamu, nebo nějak doporučovat pojišťovnu, ale třeba některá z vás ji má a neví, že penízky jdou na různé věci čerpat přes vitakonto. Mně to doporučila nedávno kamarádka, která si přes pojišťovnu pořídila třeba i el. chůvičku :) jinak k houpátkům a lehátkám, ještě žádné nemáme, ale uvažujeme nad ním také…

Byli jsme 1.2. a ted v pondeli jeste na sestinedeli a utery kojeni. Jeste jdeme na peci o dite pristi tyden. Resp. jestli to stihneme. Termin mam 7.3. ale od vcerejska mi hodne tvrdne bricho, dnes bolesti v krizi a bolesti v podbrisku…taky kdyz chodim tak mam pocit, ze mi malej vypadne :roll: tak nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
11.2.16 11:29

Ahoj holky, můžu se k vám taky přidat? S manželem čekáme koncem března naše první dítko, bude to chlapeček a moc se na něj těšíme:) Zatím jsem si vás vždycky tak nějak průběžně četla, ale dneska jsem nastoupila na MD, tak jsem si našla čas a konečně se taky zaregistrovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.16 11:51

Ahoj maminy,
tak se hlásím po dnešní kontrole ve 34+0.Malý má odhad 2400g, žádný drobek. A oproti minule se zase obrátil hlavou nahoru takže mi doktor doporučil cviky.
Teď poslední týden mi každé ráno teče krev z nosu, takže mi napsal ascorutin, nabral krev a uvidíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.16 15:05
@aktak81 píše:
Byli jsme 1.2. a ted v pondeli jeste na sestinedeli a utery kojeni. Jeste jdeme na peci o dite pristi tyden. Resp. jestli to stihneme. Termin mam 7.3. ale od vcerejska mi hodne tvrdne bricho, dnes bolesti v krizi a bolesti v podbrisku…taky kdyz chodim tak mam pocit, ze mi malej vypadne :roll: tak nevim…

My máme péči o dítě až tuším 8.3. a kojení hnedka 9.3. Když jsem se objednávala, tak mi sestřička říkala, že na to kojení se chodí víceméně bez tatínků. Jak to máte vy? Půjdete oba - teda všichni tři? :D Držím palce, ať malinkej ještě vydrží chvilku bříšku. My máme termín až 24. 3., zatím se cítím fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
11.2.16 15:57
@kremilek177 píše:
My máme péči o dítě až tuším 8.3. a kojení hnedka 9.3. Když jsem se objednávala, tak mi sestřička říkala, že na to kojení se chodí víceméně bez tatínků. Jak to máte vy? Půjdete oba - teda všichni tři? :D Držím palce, ať malinkej ještě vydrží chvilku bříšku. My máme termín až 24. 3., zatím se cítím fajn :)

Spolu jsme byli na priprave k porodu a jdeme na peci o dite. Na sestinedeli a kojeni jsem byla sama a i ost. maminky. Tam asi pro tatinky nic neni…teda pokud to neni takovy ten zapaleny tatka co to proziva vic nez maminka ;)))) :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
11.2.16 16:08

@kremilek177 Na kurz před prvním porodem jsem chlapa taky brala jen na lekce týkající se porodu a péče o dítě. A na prohlídku sálů v porodnici šel se mnou. Na kojení a šestinedělí jsem šla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
11.2.16 18:08

Holky, nemáte některá zkušenost s mojžíšovým košem pro miminko? (doufám, že se tomu tak říká i v češtině, žijeme v cizině :oops: ) máme možnost ho podědit po mužově příbuzné, tak by mě to zajímalo… je s tím pak jednodušší manipulace? jak dlouho v tom miminko může spát - jako do jakého věku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
12.2.16 10:32
@EscapistV píše:
Holky, nemáte některá zkušenost s mojžíšovým košem pro miminko? (doufám, že se tomu tak říká i v češtině, žijeme v cizině :oops: ) máme možnost ho podědit po mužově příbuzné, tak by mě to zajímalo… je s tím pak jednodušší manipulace? jak dlouho v tom miminko může spát - jako do jakého věku? :)

Ja ho poridila pro zacatek k posteli, jelikoz postylka je v pokojicku a do loznice se nam nevejde. Taky vitam, ze je na koleckach. Pocitam, ze je to na cca 4 mes…max pulroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4776
12.2.16 13:24

@frozendarkness tak to máte akorátní váhu, mně dr. odhadl zase jakési hausnumero, prý 3kg (33+6tt) a hlavičku 29,3cm. Ten odhad zase dělal pouze z průměru hlavičky, mám pocit, že obvod bříška a délka stehenní kosti mu nic neříká. Takže doufám, že prďolka nebude mít přes 4kg :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
12.2.16 14:39

@Escapist Já používala košík pokaždé nebo byl alespon u babičky, ted když čekám dvojčata mám jeden starší(hranatý) ještě po mě a druhý oválný proutěný od bratrance. Do ložnice když dam postýlku, tak vedle už neprojdu, takže po císaři to bude lepší, jsou na kolečkách, tak i kdybych jedno koupala a abych na druhé viděla, zajedu si s košem až ke dveřím koupelny. V obývací kuchyni budu mít zatím jednu postýlku, tam se nějaký čas vejdou obě a cca po 3-4 měsících to prohodím…teda třeba v košíkách vydrží délé, už si to nepomatuji! Ted je musím o víkendu umýt a nastrojit, nemám ale takové krásné, u jednoho snad ani nebesa nejsou, nevadí nejsem na přepich, hlavně, že o udělá službu, musím šetřit každou kačku! c

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
12.2.16 17:03

Díky za odpovědi holky :)

@aktak81 píše:
Ja ho poridila pro zacatek k posteli, jelikoz postylka je v pokojicku a do loznice se nam nevejde. Taky vitam, ze je na koleckach. Pocitam, ze je to na cca 4 mes…max pulroku.

jé ten je krásnej, ty nebesa jsou boží :) my asi dostaneme takový s korbičkou, vypadá trochu jako vršek od hlubokého kočáru. Asi to zkusíme, budu ho moct mít hnedka u postele, a postýlka by se mi tam nevešla…

@AlibabaA8 píše: @Escapist Já používala košík pokaždé nebo byl alespon u babičky, ted když čekám dvojčata mám jeden starší(hranatý) ještě po mě a druhý oválný proutěný od bratrance. Do ložnice když dam postýlku, tak vedle už neprojdu, takže po císaři to bude lepší, jsou na kolečkách, tak i kdybych jedno koupala a abych na druhé viděla, zajedu si s košem až ke dveřím koupelny. V obývací kuchyni budu mít zatím jednu postýlku, tam se nějaký čas vejdou obě a cca po 3-4 měsících to prohodím…teda třeba v košíkách vydrží délé, už si to nepomatuji! Ted je musím o víkendu umýt a nastrojit, nemám ale takové krásné, u jednoho snad ani nebesa nejsou, nevadí nejsem na přepich, hlavně, že o udělá službu, musím šetřit každou kačku! c

Taky řešíme prostor v ložnici, tak do toho asi půjdu. :) Líbí se mi i ta mobilita, když budu potřebovat, odvezu si prcka do kuchyně a tak… Jsem zvědavá, jak dlouho se mi tam vejde. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.2.16 17:13

Ahoj fozendarkness, nemohla bys mi napsat, jaké cviky cvičíš na přetočení mimi? Vím jen o kočičích hřbetech, třeba mi poradíš i něco dalšího. Naše miminko se uvnitř stále přetáčí, jeden týden je hlavou nahoru, další dolů, teď naposled bylo napříč a já bych ráda rodila přirozeně a ne císařem. Jsme 35tt+6, doufám, že se ještě stihne uvelebit, jak má, doktorka říkala, že je snad ještě čas. Dík za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.16 20:59

Jde vlastně jen o to vypodkladat si záda třeba polštářem ležet takhle třeba deset minut třikrát dennez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí