Poradna duly
Jana Čurdová
Neprováděla jsem, ale našla jsem postup z předporodního kurzu: 2 prsty vsunout do poševního otvoru cca 3 cm hluboko, mírným tlakem směrem ke konečníku přejíždějte po hrázi ve tvaru U, tlak postupně zvyšujte. Potom uchopte hráz mezi palec a ukazováček a žmoulavým pohybem dále promněte. Postupujte velmi opatrně, abyste si nezpůsobily mikrotrhliny, masáž by měla trvat cca 5 min. ![]()
@Janikk27 Zatím se snažím hlavně rozmasírovat jizvy po prvním porodu, dost jsem se potrhala, malá šla ven rychleji, než se moje tělo zvládlo přizpůsobit
Ale jinak tak nějak intuitivně, aby ten sval nebo co to je byl uvolněný. Hlavně teda s nějakým olejem nebo krémem, v prvním těhotenství jsem měla koupený olej na masáž hráze, v tom jsou i nejaké uvolňující éterické oleje. Teď to trochu flákám a používám krém Intisan od firmy Atok, který mám doma i na hemoroidy, opruzeniny a podobné záležitosti.
@kremilek177 píše:
Ahoj holky, žádost do uzavřené skupinky jsem taky poslala
Včera jsme byli s manželem na předporodním kurzu v Podolí. Nebyla jste některá? Nám se to líbilo. Paní Mrkvičková je moc příjemná, neměla žádný problém pokud se někdo na něco chtěl zeptat, mile vysvětlila. Byli jsme i na prohlídce porodního boxu. V ceně kurzu byla přednáška o bezpečném cestování - správné připevnění autosedačky v autě. Jinak třeba se to některé z vás bude hodit, já čerpala na ten kurz peníze z oborové zdravotní pojišťovny. Nechci dělat reklamu, nebo nějak doporučovat pojišťovnu, ale třeba některá z vás ji má a neví, že penízky jdou na různé věci čerpat přes vitakonto. Mně to doporučila nedávno kamarádka, která si přes pojišťovnu pořídila třeba i el. chůvičku
jinak k houpátkům a lehátkám, ještě žádné nemáme, ale uvažujeme nad ním také…
Byli jsme 1.2. a ted v pondeli jeste na sestinedeli a utery kojeni. Jeste jdeme na peci o dite pristi tyden. Resp. jestli to stihneme. Termin mam 7.3. ale od vcerejska mi hodne tvrdne bricho, dnes bolesti v krizi a bolesti v podbrisku…taky kdyz chodim tak mam pocit, ze mi malej vypadne
tak nevim…
Ahoj holky, můžu se k vám taky přidat? S manželem čekáme koncem března naše první dítko, bude to chlapeček a moc se na něj těšíme:) Zatím jsem si vás vždycky tak nějak průběžně četla, ale dneska jsem nastoupila na MD, tak jsem si našla čas a konečně se taky zaregistrovala ![]()
Ahoj maminy,
tak se hlásím po dnešní kontrole ve 34+0.Malý má odhad 2400g, žádný drobek. A oproti minule se zase obrátil hlavou nahoru takže mi doktor doporučil cviky.
Teď poslední týden mi každé ráno teče krev z nosu, takže mi napsal ascorutin, nabral krev a uvidíme ![]()
@aktak81 píše:
Byli jsme 1.2. a ted v pondeli jeste na sestinedeli a utery kojeni. Jeste jdeme na peci o dite pristi tyden. Resp. jestli to stihneme. Termin mam 7.3. ale od vcerejska mi hodne tvrdne bricho, dnes bolesti v krizi a bolesti v podbrisku…taky kdyz chodim tak mam pocit, ze mi malej vypadnetak nevim…
My máme péči o dítě až tuším 8.3. a kojení hnedka 9.3. Když jsem se objednávala, tak mi sestřička říkala, že na to kojení se chodí víceméně bez tatínků. Jak to máte vy? Půjdete oba - teda všichni tři?
Držím palce, ať malinkej ještě vydrží chvilku bříšku. My máme termín až 24. 3., zatím se cítím fajn ![]()
@kremilek177 píše:
My máme péči o dítě až tuším 8.3. a kojení hnedka 9.3. Když jsem se objednávala, tak mi sestřička říkala, že na to kojení se chodí víceméně bez tatínků. Jak to máte vy? Půjdete oba - teda všichni tři?Držím palce, ať malinkej ještě vydrží chvilku bříšku. My máme termín až 24. 3., zatím se cítím fajn
Spolu jsme byli na priprave k porodu a jdeme na peci o dite. Na sestinedeli a kojeni jsem byla sama a i ost. maminky. Tam asi pro tatinky nic neni…teda pokud to neni takovy ten zapaleny tatka co to proziva vic nez maminka
![]()
@kremilek177 Na kurz před prvním porodem jsem chlapa taky brala jen na lekce týkající se porodu a péče o dítě. A na prohlídku sálů v porodnici šel se mnou. Na kojení a šestinedělí jsem šla sama.
Holky, nemáte některá zkušenost s mojžíšovým košem pro miminko? (doufám, že se tomu tak říká i v češtině, žijeme v cizině
) máme možnost ho podědit po mužově příbuzné, tak by mě to zajímalo… je s tím pak jednodušší manipulace? jak dlouho v tom miminko může spát - jako do jakého věku? ![]()
@EscapistV píše:
Holky, nemáte některá zkušenost s mojžíšovým košem pro miminko? (doufám, že se tomu tak říká i v češtině, žijeme v cizině) máme možnost ho podědit po mužově příbuzné, tak by mě to zajímalo… je s tím pak jednodušší manipulace? jak dlouho v tom miminko může spát - jako do jakého věku?
Ja ho poridila pro zacatek k posteli, jelikoz postylka je v pokojicku a do loznice se nam nevejde. Taky vitam, ze je na koleckach. Pocitam, ze je to na cca 4 mes…max pulroku.
@frozendarkness tak to máte akorátní váhu, mně dr. odhadl zase jakési hausnumero, prý 3kg (33+6tt) a hlavičku 29,3cm. Ten odhad zase dělal pouze z průměru hlavičky, mám pocit, že obvod bříška a délka stehenní kosti mu nic neříká. Takže doufám, že prďolka nebude mít přes 4kg ![]()
@Escapist Já používala košík pokaždé nebo byl alespon u babičky, ted když čekám dvojčata mám jeden starší(hranatý) ještě po mě a druhý oválný proutěný od bratrance. Do ložnice když dam postýlku, tak vedle už neprojdu, takže po císaři to bude lepší, jsou na kolečkách, tak i kdybych jedno koupala a abych na druhé viděla, zajedu si s košem až ke dveřím koupelny. V obývací kuchyni budu mít zatím jednu postýlku, tam se nějaký čas vejdou obě a cca po 3-4 měsících to prohodím…teda třeba v košíkách vydrží délé, už si to nepomatuji! Ted je musím o víkendu umýt a nastrojit, nemám ale takové krásné, u jednoho snad ani nebesa nejsou, nevadí nejsem na přepich, hlavně, že o udělá službu, musím šetřit každou kačku! c
Díky za odpovědi holky ![]()
@aktak81 píše:
Ja ho poridila pro zacatek k posteli, jelikoz postylka je v pokojicku a do loznice se nam nevejde. Taky vitam, ze je na koleckach. Pocitam, ze je to na cca 4 mes…max pulroku.
jé ten je krásnej, ty nebesa jsou boží
my asi dostaneme takový s korbičkou, vypadá trochu jako vršek od hlubokého kočáru. Asi to zkusíme, budu ho moct mít hnedka u postele, a postýlka by se mi tam nevešla…
@AlibabaA8 píše: @Escapist Já používala košík pokaždé nebo byl alespon u babičky, ted když čekám dvojčata mám jeden starší(hranatý) ještě po mě a druhý oválný proutěný od bratrance. Do ložnice když dam postýlku, tak vedle už neprojdu, takže po císaři to bude lepší, jsou na kolečkách, tak i kdybych jedno koupala a abych na druhé viděla, zajedu si s košem až ke dveřím koupelny. V obývací kuchyni budu mít zatím jednu postýlku, tam se nějaký čas vejdou obě a cca po 3-4 měsících to prohodím…teda třeba v košíkách vydrží délé, už si to nepomatuji! Ted je musím o víkendu umýt a nastrojit, nemám ale takové krásné, u jednoho snad ani nebesa nejsou, nevadí nejsem na přepich, hlavně, že o udělá službu, musím šetřit každou kačku! c
Taky řešíme prostor v ložnici, tak do toho asi půjdu.
Líbí se mi i ta mobilita, když budu potřebovat, odvezu si prcka do kuchyně a tak… Jsem zvědavá, jak dlouho se mi tam vejde. ![]()
Ahoj fozendarkness, nemohla bys mi napsat, jaké cviky cvičíš na přetočení mimi? Vím jen o kočičích hřbetech, třeba mi poradíš i něco dalšího. Naše miminko se uvnitř stále přetáčí, jeden týden je hlavou nahoru, další dolů, teď naposled bylo napříč a já bych ráda rodila přirozeně a ne císařem. Jsme 35tt+6, doufám, že se ještě stihne uvelebit, jak má, doktorka říkala, že je snad ještě čas. Dík za odpověď.
Jde vlastně jen o to vypodkladat si záda třeba polštářem ležet takhle třeba deset minut třikrát dennez