Březnovky 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
761
5.2.16 10:20

@Ellabela taky co sem kupovala oblečení na malou tak sem za velkou tasku dala tisicovku coz je krasny i kdyz soseda mela výhrady :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
5.2.16 11:47

@xxpav.ka nahonim na břiše „špek“ a píchnu do špeku, krev mi nevadi, chodila jsem i darovat krev, ale jak člověk má píchnout do sebe je to horší :-D

@Suzuveverka naštěstí se teplota nevyšplhala víc jak 37,6, tak snad dobrý, asi kdyby náhodou vrhnu se na pohotovost. Ten cukr taky au, člověk si řekne malá jehlička, ale ono to fakt stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
5.2.16 12:36

@Lucie0123
Ahoj, musím se zapojit do diskuze, když ti tvoje tchyně řekne, že jsi v 25letech na dítě mladá! Měla by si přečíst nějaký články o tom, že těhotenství je nejlepší kolem 24,25let. A může být ráda, že bude mít krásný vnoučátka. Mně už je po 30 a rozhodně to nešlo tak snadno, takže když by to nešlo, tak pak akorát člověk lituje toho, že to nezkoušel dřív. A už to nemůžeš vrátit.
Takže buď v klidu a vůbec si z ní nic nedělej! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
5.2.16 12:55

Ahoj holky. Tak jdu z poradny kde jsem jim na kresle zkolabovala. Nevim jestli tlak, ktery mam nizky nebo z lezeni na zadech…ale proc pisu. Dnes jsem 35+4 a maly je pry mensi nez by byt mel. Tak jdu pristi patek na velky utz, kde zmeri jestli si proste jen roste pomaleji a nebo ho nevyzivuje dostatecne placenta. Kdyby to druhe tak asi pujde ven. To bych byla 36+4. Mate s tim nekdo zkusenosti? A vezmou to cisarem nebo se porod vyvolava normalbe? Trochu jsem z toho vedle. Cele tehu jak z knizky a bez problemu a ted tohle. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
5.2.16 12:55

@JančaE ne že sem mladá, ale že na ně máme oba čas ve smyslu že seme spolu krátce. Je pravda že to mezi náma byl ze začátku boj, ale teď je rada že sem těhotná. Vždy sem chtěla děti před třicítkou a přítel je chtěl taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
5.2.16 13:21

@xxpav.ka Ze nezareaguje hned bych pochopila, máme k mobilu podobný vztah - často ho ani nemáme u sebe :-) Ale že se neozve po dvou dnech, to už je docela dlouho :nevim: Kdy přijedeme domů je mu taky jedno, hlavně když se dovezu sama a nebude se o to muset starat. Aspoň že teda neřeší auto, to si prostě beru když já potřebuju a kupodivu se nemusím ani starat o servis, tohle zařídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
5.2.16 13:24

@aktak81 Ve vedlejší diskuzi o těhotenské cukrovce tam mamince porod kvůli zdravotním problémům vyvolávali někdy ve 37tt. Vyvolávání se teda povedlo, císař nebyl, ale prý nic moc. Tělo nebylo připravené a porod byl dlouhý :-(
Ale nestresuj se, v prvním těhotenství byla malá podle ultrazvuků o skoro dva týdny menší, problém naštěstí nebyl, nechali mě do termínu a nakonec se teda dopracovala k porodní váze 3kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
5.2.16 13:35

@aktak81 Přímo s horším růstem zkušenost nemám, ale u mě taky sledují jak roste, jestli placenta funguje atd. Budou dělat dopplera, měřit průtoky pupečníkem a taky asi cévami v mozku. Podle toho poznají, jestli má mimčo dost kyslíku a živin. Taky asi pořádně prohlídnou placentu, v jakém je stavu. Kdyby muselo mimčo ven, tak si myslím, že budou nejdříve vyvolávat a císaře udělají, jen kdyby to nešlo, nebo kdyby se při tom vyvolávání miminku začaly horšit ozvy. Ale taky to může dopadnout tak, že tě budou ještě nějakou dobu jen sledovat, aby se to dotáhlo co nejdál a jestli to nezačne třeba přirozeně. Jaký máš odhad věku podle toho měření, resp. o kolik je menší?
Držím moc palce, aby ultrazvuk dopadl dobře. Asi to nebude tak akutní, když jdeš až příští týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
5.2.16 13:49

@Lucie0123 Psala jsi, ze jste spolu 2 roky? Myslim si, ze to neni vubec rozhodujici, dulezite je jak se chova a jaky je. My budeme s pritelem 2 roky az par dni po tom, co se prcek narodi a vubec to neresim. At si kazdy mysli, co chce. Nikdo ti nezaruci, ze vam to vydrzi, ale preci nebudes cekat 5,6 let, abyste si poridili dite. Vy musite vedet, jak to mezi sebou mate a tchyne, at si mysli, co chce. Nasi se treba brali po 10 mesicich a po dalsich 14 mesicich jsem se narodila a jsou spolu uz 26let manzele. Driv spolu lidi nechodili x let, nez si poridili dite a nikomu to neprislo divny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
5.2.16 14:07

@Ellabela Naprostý souhlas, my s manželem jsme taky ten případ (cca 2 roky chození), začali jsme spolu bydlet až, když jsem byla v 5. měsíci, do té doby jsme měli vztah na dálku a jsem ráda, že to tak bylo, když vidím některé kamarády, co spolu chodí přes 10 let, než si pořídí rodinu… (tím nechci nikoho odsuzovat, jen mi to víc vyhovuje takhle a možná máme jen štěstí, že nám to vyšlo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
5.2.16 14:20

@xxpav.ka Tak to jsme na tom podobne. Ja po roce a ctvrt otehotnela, dodelavali jsme domek a stehovali jsme se, kdyz jsem byla ve 4. mesici, do te doby jsme spolu byli jen o vikendech a obcas v tydnu na par hodin a bylo to super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
5.2.16 15:11

Ono to, jak dlouho spolu ti dva chodí, nemusí vypovídat nic o tom, jak to s nima dopadne po narození potomka, bohužel. My se brali po devíti letech, z toho šest let jsme už žili v jedné domácnosti. Dcera se narodila za další dva roky, tedy po jedenácti letech vztahu. A dobré to mezi náma rozhodně není, po porodu se bohužel dost změnilo. Jediné, co je na tak dlouhém vztahu výhoda - dobře se známe a dokážeme spolu vyjít v jedné domácnosti, i když vztah jako takový neklape a kdo ví, jestli se ještě dá zachránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
5.2.16 15:33

@aktak81 Nestresuj se - me u prvního syna rekli, ze je malinkatej, hubenouckej, podvyzivenej - ze nefunguje placenta - dva tydny po sobe na kontrolách - ta druha byla 5 dnu před porodem, kdy mudr rekla, ze nemá ani 2,5kg a byl to 36t - syn se narodil 37+1 a měl 3920g!!! Takze v klidu vydrz na velky ultrazvuk, kde zkontroluji průtoky pupečníkem a bude urcite vse OK :-) Neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
5.2.16 15:36

Prave ze nevim kolik ma, protoze jak jsem se tam slozila tak jsem se i zapomela zeptat, Mudr. rekla ze uz pri poslednim screeningu byl hranicni, tak to pry radeji proveri. Tak snad to dopadne dobre, budu informovat holky. Vam drzim paleck at mate vse o. k. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
5.2.16 15:52

@Ellabela my po 5měsících spolu začali bydlet u jeho rodičů 5.3. mám termín a v květnu se začne předělávat spodní byt (maji dvougeneracni barák) kde budou bydlet jeho rodiče. Oni spolu 3roky chodili pak se vzali a po dalších třech letech se narodil přítel a chtěla to stejné po nás ať to uděláme. Když sem otěhotněla měli sme krizi nakonec je vše dobré až sem sama hledela jak se ze dne na den změnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí