Poradna duly
Jana Čurdová
@Suzuveverka @Dancing27 je pravda že ze začátku těhotenství to bylo u nás doslova na rozpadnuti, ale co ho malá začala kopat když chytl na břicho tak se změnil. Teď se spolu dorozumivaji stouchanci
teď co 45min. mám teploměr na čele ![]()
@xxpav.ka dekuji za info hodně ste pomohla mamka si to už nepamatovala přece jen od porodu sestry je to 20let
@Lucie0123 Rádo se stalo
Náhodou se mi ten papír dneska dostal do ruky, když jsem hledala něco jiného.
@xxpav.ka mamku mám daleko a čekám první mimco tak sem hrozně rada že sou tu mamky co poradí a pokecaji. Proto si takových rad jako ste třeba dala vi moc cením.
@Suzuveverka My když jsme se začali snažit o druhé, tak mi manžel řekl, ať hlavně nerodím dalšího berana.
Je fakt, že období vzdoru měla fakt výživné.
@Lucie0123 Já jsem taky ráda, že se tady ty věci probírají, protože za ty měsíce a roky, co člověk „roste“ s dítkem a starosti se postupně mění, tak se hrozně moc zapomene, hlavně to, co se vlastně dělo na začátku. Ráda si to připomenu
A jestli neva, můžem si pro jednoduchost tykat ![]()
@xxpav.ka za tykani budu moc rada. Navíc se mi zdá že se poslední dobou všeho bojím ne teda kvůli mě ale kvůli malé kor když bude za chcilku s náma. Jestli to vše zvladnu atd.
@Lucie0123 Já to mam stejné, je to naše první. My bydlíme v Praze a moje mamka je ve Východních čechách, takže nic moc. Přítelovi rodiče jsou sice blíž, ale jeho maminka je takový diktátor. Prakticky od začátku těhu mi řiká, co mám a nemám dělat, co vše dělám špatně a dokonce jsem zaslechla i něco ve smyslu, že jsem moc mladá a vůbec nevím co mě čeká. Což je sice pravda, ale jsou jiné maminy které to zvládly, tak proč bych já neměla.
@Lucie0123 Jasně, že zvládneš. Je to normální, bát se, když nevíš, co tě čeká, ale to se poddá a nakonec ti nezbyde nic jiného, než to prostě zvládnout ![]()
@Dancing27 no mě je 25let a kdyz se to pritelova mamka dozvěděla, tak řekla že sme měli 5let pockat a že sem čára přes rozpočet. což mě hrozně zamrzelo a naštvalo dlouho sme spolu nemluvili, ale když pak viděla jak mě roste břicho došla a začala si povídat a ukazovat oblečení pro malou a jestli ho může objednat. Nakonec se spolu bavíme, ale na věci ohledně porodu atd.se ji ptát nechci. S části vim jak se citis a můžeme si pomáhat aspoň tady pokud chceš
![]()
@Dancing27 Jestli to tak máš už teď, tak to počkej, jak bude „tchýně“ zasahovat, až se to narodí… Důležité je, aby tě před ní přítel „ochránil“. Oni to muži nemají rádi, když musí dělat prostředníka, ale často je to jediná možnost, jak zachovat dobré vztahy. Zlepší se to, když dítko trochu odroste, ale začátky bývají těžké.
@xxpav.ka hrozně se na ni těším vše sem už od zacatku měla pečlivě sepsane co potřebuju. Vím že mám oporu v příteli a to mi dodává i klid
@Lucie0123 A v kolika letech měla přítelova maminka jeho? Protože mě teda 25 na dítě nepřipadá vůbec brzo… Spíš takový ideální kompromis zdraví a rozumu.
@Lucie0123 Mě je 23, v květnu 24. U nás to bylo podobné, taky se moc netvářila, ale pak mi začala kupovat věci po taškách, k Vánocům nám koupila monitor dechu a chůvičku. Teď zase přinesla tu hrací deku s hrazdičkou
. Tak uvidíme
. Já s tou pomocí počítám, až tady budu ve tři ráno psát o pomoc, že malá brečí a nevím co sní
.
@xxpav.ka Manžel se bohužel po narození dcery dost změnil. Dřív byl celkem přístupný tomu, že jednou teda bude jezdit na výlety, opraví si kolo a začne zas jezdit. Pak asi zjistil, že to teda není jen to kolo, výlety a podobně, že je potřeba se o to dítě taky starat, a to on dělat nebude. Navíc na malou dost žárlí, ona je pro něj pořád ještě vetřelec, co mě okrádá o čas, který bych jinak věnovala jemu. Nedokázala jsem mu vysvětlit, že kdyby mi pomohl, měla bych toho času pro něj víc. Teď ho zajímají jen motorky a auta.
Docela se ale divím, že je tak nepřístupný, protože malá motorky miluje, doma mi po nich pořád leze a dělá brm brm, když ji sveze v sajdkáře, je v sedmým nebi. Ale když jsem navrhla, aby si ji někde na sraze vzal na projížďku s kamarády mimo hlavní silnice, tak o tom nechce ani slyšet, protože to jsou pro něj zase starosti navíc. Prostě sobec.