Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
No, podle mého strie budou pořád, jen časem vyblednou.
Co dost pomáhá je laser, ale pokud nemáš známého v nem. případně nadšence lékaře co ho má doma tak to bude stát těžký prachy.
Mmoonii, tím opálením strie trochu zmizí? Myslím opticky. Nezvýrazní je to naopak? Já jen abych věděla, jak se zařídit ![]()
@Livlin ja slysela, ze prvni rok se nemaji opalovat, aby se lip hojily a pak uz se muzou..a co mam par malych starsich na bocich, tak ty se opali o trochu min, nez okoli, ale pokud je nehlrdam, tak nejsou videt..
@LucsynkaR
Díky za informaci. Teda ale toho bych se chtěla dožít, že bych je musela hledat, já je teď vidím, i když je nehledám
Bohužel se taky musím přidat s tím, že strie už nikdy nezmizí, jen vyblednou
po porodu jsem už téměř 16 let, dítě mám jen jedno, ale moje břicho vypadá jako po 5 dětech! Hodně se mi vytáhla i kůže. Jsem rozhodnutá, že si ke 40.narozeninám nechám udělat plastiku břicha, ale mám obavu, že ta zjizvená kůže bude dělat problémy. Závidím všem maminám, které hrdě vystavují svá těhotenská bříška, hladká, bez strií. Moje břicho vypadalo příšerně.
Já jsem po porodu 14 měsíců a pořád příšerný, sice trochu vybledly, ale nijak se nastáhly. V létě jsem se snažila opálit si bříško, aby to nebylo tolik vidět a bylo to ještě horší, jizvy mi úplně zfialověly ![]()
Ale snad to ještě postupem času zesvětlá, teď jsem se opřela do cvičení a i to trochu pomáhá. Ovšem jako za mlada to už nikdy nebude no ![]()
Ahoj mám měsíc do porodu a taky mám na břiše strie není tot ak hrozný ale je jich dost a to nevím co bude až porodím
Mažu dvakrát denně krémem elatig olejíčkem hipp zkouším co se dá ted se to teda zastavilo další nepřibily.. Tak doufám že to aspon vybledne, ale mám jich pár z puberty a ty jsou uplně vybledlý nejsou ani vidět moc tak snad to s nimi taky tak bude za čas..
@Livlin to ja taky, ale pomalu vidim, jak blednou.. tak jednou snad.. ![]()
Livlin já jsem vždy spokojená když se opálím určitě ty strie tak nejsou vyrazné a proto i kvuli striím se snažím co nejspíše v létě opalit cítím se pak dobře. A známá kvuli striím chodí i do solárka aby celý rok vypadala dobře.
Ahoj zakladatelko, vřele ti doporučuji krém trilastin. Už jsem o něm několikrát psala, protože mně pomohl zbavit se strií a to několikrát, naposledy teď po druhém porodu. I když jsem se v těhotenství mazala (mimojiné i trilastinem, ale málo a nepravidelně), popraskalo mně břicho skoro stejně jako tobě. Hned po porodu jsem se mazala poctivě každý den a strie jsou z devadesáti procent pryč (jsem čtyři měsíce po porodu). Zlepšování bylo podivné, protože se jakoby umazávaly od podbřišku směrem k pupku, nakonec po nich zbyla OPRAVDU pěkná normální kůže (občas minitrhlinka). Pouze dvě strie, které se mi udělaly nad pupkem u jizvy po peercingu, zůstaly větší, ale věřím, že je ještě zdolám. Původně jsem sem nechtěla psát, protože už mě nebaví, jak vždycky nějaký chytrolín, který to nevyzkoušel, přijde hned s tím, že přece žádný krém hluboké jizvy neodstraní. Nevím, jak to funguje, ale funguje, a ze srdce ti přeju, abys měla taky zase normální kůži na břiše, protože si živě vybavuju svou paniku, když jsem se po porodu podívala na svoje břicho.
A hrozně lituju, že jsem se nevyfotila před a po ![]()
@sanyaa můžu se zeptat kde se dá tento krém koupit a kolik zhruba stojí? Díky
Já kupuju na internetu. Stojí to vždycky kolem dvou tisíc. Teď jsem mazala jen břicho a jen jednou denně, takže tuba vydržela docela dlouho, teď mám třetí.
Bohužel, plastika břicha vůbec neřeší strie, ale diastázu, tj. rozestup břišních svalů. Operace probíhá tak, že se kůže v podbříšku rozřízne od boku k boku, odhrne se, rozestouplé břišní svaly se sešijí k sobě a kůže se zase přetáhne zpět a sešije. Tedy tato operace řeší úplně jiný problém, strie nikoli.
Take jsem slysela o „zazracnem“ kremu Trilastin, skoro premyslim, ze si ho poridim, bohuzel nemam zadnou referenci primo ze sveho okoli…ale asi zkusim do jednoho baleni zainvestovat, tak vam pak dam vedet jak to na me funguje.
Take jsem slysela o laserove metode mikrojehlickove radiofrekvence, delaji to treba tu http://www.bcdclinic.cz/radiofrekvence . Nemam teda strie tak strasne, udelaly se mi asi 3 tydny pred porodem okolo pupiku a v podbrisku, celou dobu jsem se mazala jak diva, brisko vypadalo hladke, ale po porodu ejhle mrchy fialovy vykoukly ![]()