Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky,
mám takový problém.. jsem tři týdny po porodu, a nemůžu se na sebe ani podívat do zrcadla
mám břicho doslova poseté striemi, a vůbec nevím co s tím. začala jsem už pomalu cvičit abych bříško alespoň zpevnila, ale co s těmi příšernými striemi?
nemáte nějaké rady, nebo přípravky po kterých strie zesvětlali? a měla jste nějaká z vás také tolik strií? popř. za jak dlouho vám zesvětlali. předem moc děkuji za odpovědi ![]()
AHOJ ja mam 2 mesice po porodu a strie mam taky a to jsem porodila v 32 tt. Taky se nemuzu na sebe ani podivat…mazu to kremem na strie…porad me to boli, jak na to sahnu…praskala jsem az do krve…pry zblednou a stahnou se, ale to potrva ![]()
Doufám…že ti někdo něco zázračného poradí
Já mám teda do porodu ještě chvilku…ale z tohohle už mám nervíky teď a to samé nemám jen na břiše, ale i na nohách ![]()
Mám půl roku po porodu a měla jsem to asi jak ty. teď už je to krásně světlé, super. už se tak moc nestydím. chce to čas!
@skrudzz ahoj, jsem 8 měsíců o porodu a už to světlá
jsem na tom stejně jako ty. Mazala jsem a prd - no ono je to převážně dědičný
můžeš si zajít na kožní a tam ti dají doporučení na laserové ošetření - nevím za jak dlouho od vzniku strií se dělá ale mělo by to částečně vymazat. Stojí to prachy a musíš tam několikrát
a je riziko, že ti časem třeba vznikonou nové. Takže kolotoč. Já na to prdim. V létě si pořídím na koupák tankiny. I když tam taky chodí maminky s popraskaným břichem ve dvojdílných plavkách některé mají i popraskaná stehna a nikdo to neřeší
manželovy to nevadí a kolikrát vidíš mladý silnější holky s popraskaným břichem a nosí bokovky a pupek jim kouká ven - no je to asi na každém, jak se cítí. Holt jsme zaplatily daň za těhotenství ![]()
Me taky bricho hodne popraskalo, i kdyz jsem poctive mazala, ale me az ke konci, kdyz prcek sestoupil niz. Jsem 6tydnu po porodu a uz nejsou tak hnusne fialovo-cerveny. Ja mazu na stridacku elastiq, co mi zbyl a pak mam krem „Bonella post natal“ ten j ejak na strie, tak na spalovani tuku na brise.. tomu spalovani neverim, to musi clovek shodit sam, ale na ty strie by to mohlo pomoct..
jo a jeste mam od Saloosu vanilkovy olej (krasne voni) a tim taky obcas maznu..
Trochu se obávám, že se s tím nedá dělat nic…strie určitě vyblednou, stáhnou se, ale trvale nezmizí, s tím je třeba počítat
jde o to, jak je kůže elastická, to je dáno geneticky, někdo maže poctivě celé těhotenství a přesto se mu udělají, někdo se na to vykašle a nemá nic
časem zmizí ta tmavá barva a zůstanou takové stříbřité jizvičky
Jsem na konci těhotenství a břicho mám taky poseté striemi… ![]()
Já si s tím teda ZATÍM hlavu nedělám, jelikož si říkám, že když za to budu mít ten poklad tak ať jsem třeba striovatá celá ![]()
Ale po porodu se tomu jistě budu o něco více věnovat a zatím spoléhám na krémy, taky na to, že později zesvětlají a kdyby mi to jooo vadilo tak možná nějakej ten laser… ale stejnak jsem holka krev a mlíko a břicho jsem niky nikde nevystavovala a vystavovat nebudu… manžel to taky chápe jako daň za miminko a neřeší to. ![]()
A co se koupáku týče tak (když se budu chtít opálit) tak se pak taky klidně vytasím v poloplavkách a světe zírej - jsem holt máma co nosila v bříšku miminko, no… a co jako? Jsem na to hrdá ![]()
Ahoj já to měla taky tak moc, časem to vybledlo ale pořád tam jsou…na to jedině zabere asi plastika břicha ![]()
@skrudzz Rada? Teď už žádná. Já jsem se mazala poctivě celé těhotenství, a stejně mi strie v 9.měsíci vylezly. Je to hrozný, ale co naděláme.. Aspon, že vyblednou.
![]()
Možná to lze nějak chirurgicky,..
Bohužel na strie je asi jediná rada - čas. Mě se udělaly strie hlavně na bocích a to až ke konci, i když jsem poctivě mazala od 16tt, teď mám skoro 11 měsíců od porodu a už jsou krásně světlé a trochu menší.
Asi se dají alespoň částečně odstranit laserem ale stojí to peníze a hlavně pokud chceš mít ještě další děti, tak bych to nechala až potom…
Ahoj, ja jsem 10tydnu po porodu.. cele tehotenstvi jen jedna strie. A popraskaĺo mi příi porodu. Doufam, ze casem zblednou.. Opravdu s prckem nemam cas mazat bricho kazdy den
Tak já mám pořád břicho jako tygr, vybledly to ano, ale pořád je to vidět, hlavně celý pruhy, nestáhly se a to už to budou za chvíli tři roky od porodu.
Ahojky zakladatelko, chci tě trošičku uklidnit před osmy roky jsem rodila v těhotenství jsem přibrala 33 kg tedy z 50 na 83 takže mě hrozně popraskaly celé nohy stehna lýtka, myslela jsem že se ztoho zblázním nechtěla jsem ani kratasy ani nikam chodit a když jsem zhubla na 50 kg zpět vypadalo to že se to trošku ztáhlo i moje dr mě tak potěšila když se na mě podívala a obhlížela mě nohy a říkala že je to hrozně popraskané a že se s tím nic nedá dělat jen čekat až to vybledne. Ted tě uklidním vybledlo to a trochu se stáhly a když se v létě opálím tak je to supr. Takže věř až se ti bříško ztáhne a zesvětlá ti to tak to bude v pohodě to jen po porodu vypadá špatně ale pak uvidíš budeš zase kočka.
Jo a ted jsem v 5 měsíci a rapidně přibírám takže mě to čeká znova, ale za to mimčo to stojí a pak časem budeme zase ve své kuži bud štastná že máš zdravé a krásné mimi