Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Burj Chalifa píše:
Bohužel, plastika břicha vůbec neřeší strie, ale diastázu, tj. rozestup břišních svalů. Operace probíhá tak, že se kůže v podbříšku rozřízne od boku k boku, odhrne se, rozestouplé břišní svaly se sešijí k sobě a kůže se zase přetáhne zpět a sešije. Tedy tato operace řeší úplně jiný problém, strie nikoli.
Asi jsem se špatně vyjádřila…plastikou břicha nechci řešit strie, ale odstranění převislé vytahané kůže. I když vlastně tím pádem dojde s kůží i k odstranění strií. ![]()
Ahoj, nechci být potvora, ale jsem ráda, že nejsem sama
mám skoro stejné břicho jako ty, mám ty strie akorát ještě výše, takže jich mám jakoby více, jsem 4 měsíce po porodu a opravdu to trošku světlá, nejsou takové růžové ale je to hrůza, jinak jak koukám na tvoje fotky, byla jsem asi tak stejná jako ty (hubená) v těhotenství jsem ale přibrala celkem 35kg. No doufám, že už na to konečně někdo něco vymyslí ať se toho úplně zbavíme ![]()
@davidek12 píše:
Ahoj, nechci být potvora, ale jsem ráda, že nejsem samamám skoro stejné břicho jako ty, mám ty strie akorát ještě výše, takže jich mám jakoby více, jsem 4 měsíce po porodu a opravdu to trošku světlá, nejsou takové růžové ale je to hrůza, jinak jak koukám na tvoje fotky, byla jsem asi tak stejná jako ty (hubená) v těhotenství jsem ale přibrala celkem 35kg. No doufám, že už na to konečně někdo něco vymyslí ať se toho úplně zbavíme
Holky, nevymyslí, to je daň na mimino.
Přibrala jsem 22 kilo a popraskala jsem až poslední týde a to jsem se mazala pětkrát denně a mam je na stehnech, zadku, bocích a trošku na břiše, připadam si naprosto nechutně, pořád si říkam že až to vybledne tak to snad bude dobrý, ale docela mne zaujal ten trilastin, škoda že je to tak drahý ![]()
Já zatím nebudu investovat do žádných drahých krémů za dva tisíce, jelikož jsem mladá, a druhé mimčo ještě určitě bude, tak to nechám asi jen zesvětlat, a budu mazat „levnějšími“ krémy ![]()
Jinak mě je 18 let, přibrala jsem v těhu 22 kg, a to skoro na ráz, takže asi tím tak popraskané bříško. No snad to alespoň zesvětlá ![]()
@Burj Chalifa píše:
Holky, nevymyslí, to je daň na mimino.
Ale jak to, že některé ty daně neplatí
![]()
@Livlin píše:
Ale jak to, že některé ty daně neplatí![]()
genetika, ta mrcha.
@skrudzz ahoj, mám ty strie řekla bych že ještě víc než ty. A cvičím cvičím a ten převis je snad pořád stejný. Taky jsem mazala každý den a najednou to přišlo bác a strie lezly na svět.
Teď půl roku po porodu začaly konečně světlat.
Strie zesvetlaji az tak za pul roku, ale uz nezmizi. Jsou to vlastne jizvicky. Ale ono jak to zesvetla, tak uz to nepujde moc videt. A mazala ses?
Mazala jsem se, hned jak jsem zjistila že jsem byla těhotná, klidně i třikrát denně, do 33 tt, jsem neměla ani jednu jizvičku, a pak vyskákala tahle hrůza, a v porodnici mi k tomu přibyly strie ještě na stehnech a na prsou..
A ještě můžu se holky zeptat, nemáte nějaké cviky na bříško po porodu? ![]()
Ahoj holky,
nejlepší na strie bude až si je pěkně opálíte…úplně Vám zestříbří a až ještě shodíte přes bříško a ostatní partie, tak si jich ten, kdo o nich neví ani nevšimne.
V prvním těhotenství jsem přibrala 13 kilo a strie jsem měla jako skrudzz na fotkách a byla jsem z toho dost nešťastná. Nemazala jsem po porodu ničím speciálním, normálním tělovým mlékem. A co se týká dědičnosti…žádná žena v naší rodině nepopraskala v těhu - jenom já!!!Koukali na mě, jako na exota.
Od vás bych chtěla zkušenost, zda-li je možné popraskat nanovo v druhém těhotenství. Když jsem se jakž takž těch původních zbavila, jestli to může přijít znovu??? ![]()
Děkuji
Ahojky v druhém těhotenství už jsem měla jen pár strií na břichu na víc ale jinak zustaly vše tak jak jsem měla po prvním těhotenství a dokonce mi ani ty staré nezčervenaly a to jsem přibrala 33 kg ale vše jsem zhubla na puvodní váhu
jen ted čekám třetí mimčo a prsa mám už o dvě čísla větší tak už sleduji na boku že strije tam budu mít ![]()
Ahojky, mne silene popraskalo bricho pri prvnim tehotenstvi-i nad pupikem, ale to jsem zjistila az po porodu-takze mozna nejvic popraskalo asi behem porodu-byla jsem z toho znicena, mazala jsem se od prvni chvile, rikala jsem si, ze to bude fajn, ze segra nema ani jednu, no mama jich ma par, ale ja dopadla nejhure-doslova katastroficky.Mam i rozestup svalu, dost vytahanou kuzi a v tech nejstarsich strii jsem mela i tmavsi pigment, ale previs jsem nemela, jen bricho silene lezlo z kalhot a mela jsem ho vyklenute..no a na holce, ktera ma 48 kg a 157cm to bylo dost videt. Plavky nosim tankiny a do dvojdilnych me nikdo nedostane.Byla jsem u dvou koznich a rikaly, ze to je na plastiku. U jedne jsem byla i na zkousce laseru, jestli je vubec ucinny, no v mem pripade nebyl (zaplatila jsem za vstupni konzultaci 500 Kc a zkousku laseru 200Kc-proste dve nejvetsi strie mi ozarila, prelepila a za tri tydny jsem dosla na kontrolu a nic )Ted jsem podruhe tehotna, strie nad pupikem se asi zhorsily-zcervenaly mi a sem tam vyskocila jeste nejaka dalsi-ale z bricha mam stale deprese a nevim jestli to nekdy prejde.Co se tyce plastiky, tak pri ni ti jednak sesijou rozestouple svaly na brise a soucasne odstrani prebytecnou kuzi pod pupikem, ktery vyriznou a presunou, nekdy se tedy muzes zbavit i vsech strii, co jsou pod pupikem, ale ty, co jsou na pupikem uz ne…plastiku doporucuji az po vsech tehotenstvich, potom muzes samozrejme otehotnet znovu, ale je tam velke riziko, ze to uz popraskas uplne vsude. Ja doporucuji hodne mazat po porodu a cvicit-je dulezite zjistit, jestli take nemas rozestup svalu-zjistis, kdyz si lehnes na zada a zvednes hlavu tak, ze koukas na bricho, kdyz se ti tak divne vyklene jako strecha, je tam, mne ho diagnostikoval i chirurg, kdyz jsem za nim byla ohledne jine veci. Jinak jsem nekde cetla, ze dobre pomaha i klasicke veprove sadlo, tak ja to stridala, mazala nim i kremem na strie-Eucerinem.
Prijde mi nefer, ze to nektere holky s prominutim tak odserou a jine ne..mne by nevadilo, kdybych ji mela par-treba klidne i 20 na brichu, ale u me se nedaji ani spocitat. A jeste je blbe, kdyz mate okolo sebe samy maminy, co nemaji ani jednu a jen vam rikaji, jak jsou za to stastne…ani nemohu napsat, nedelejete si z toho hlavu, kdyz si sama delam, ze.
A jeste jedna vec, kozarky mi rikaly, ze strie urcite neopalovat, aspon ne, dokud se nezatahnou, ale jak vidim, kazda pise neco jineho, tak se zkus sama nekde na to poptat, ale ja radsi neopalovala. Taky vim, ze se staryma striema uz nic moc neudelas, ten laser je dobre absolvovat, dokud jsou cerstve, ja byla na te zkousce cca 4 mesice po porodu.