Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
no ja ze zacatku nooo asi streva ci co … ale nejsou to streva ![]()
monuline píše:
Ahojte, moc Vás všechny zdravím a prosím o radu..
Dnes jsem byla na kontrole, jsem v 9+3tt, ale podle ultrazvuku je mimi jen 7+3 a měří necelých 13mm. Srdeční akce však byla velice patrná. Doktor se mě ptal, jestli už mi dělali odběry..odpověď:ne. Zítra jdu na odběry hcg a ještě něčeho..měla jsem dnes dostat průkazku, ale nedostala..mám strach jestli něco není špatně..nestačila jsem se ani na nic zeptat, protože jsem si to všechno uvědomila až doma..děkuju
Ahojky.Být tebou tak se nebojí. Já dostala průkazku až ve 12 týdnu cca
Též po všech testech. Pokud je mimi zdravé ( tluče mu srdíčko a roste ) tak se nestrachuj a buď v klidu. Po testech ti dr. vše objasní. Papkej vitamínky a hodně pij a vůůůbec žádný stres mimi to dožene ![]()
svatkaaa píše:
no ja ze zacatku nooo asi streva ci co … ale nejsou to streva
Nejsou? Já to taky svádím na střeva. Tak když cítím nějaké zaškrundání, tak více zatlačí jestli se mi to nezdálo a škrundání je pryč
Takže dnes bude soustředěníčko.
ja bych to prirovnala k hladu, mas pocit ze mas hlad, tedy brisko si rika o jidlo a hlad ve skutecnosti zadnej nemas ![]()
svatkaaa píše:
ja bych to prirovnala k hladu, mas pocit ze mas hlad, tedy brisko si rika o jidlo a hlad ve skutecnosti zadnej nemas
Jojojojo tak hlad mám pořád a tuhle jsem se probudila po odpoledním spánku a říkala, jsem přítelovi, že mimi asi žádí. Škrundalo tam jako blázen
Tak já čekám až ucítím nějaký jako box do břicha zevnitř ![]()
na tohle ceka muzik .. jseeem mu vecer rikala aaaaa cvrcek je vzhuru a on jak to vis? no citim ne? a on .. hmmm ja nic stejne neucitim, ach jooooo … no tesi se az ho bude mrne kopat do ruky a on bude mimco postuchovat ![]()
To já cítila pohyby asi tak od 19tt a taky to začalo bubláním jako ve střevech a te´d už to je silnější…už to občas ucítí i přítel…takové kopanečky…ale stále čekám na ty silné bouchance…a občas se teda opravdu trefí koupnout do střeva a to je bolest…
Monuline : neboj se, dokud ti doktor jasně neřekne, že se něco děje, tak se nic neděje a já průkazku taky dostala až někdy ve 12tt…po odběrech a testech a teprve na screeningu ve 12 tt se určuje přesné stáří plodu a termín porodu, takže kliiid ![]()
DaiquiriQ píše:
Monuline : neboj se, dokud ti doktor jasně neřekne, že se něco děje, tak se nic neděje a já průkazku taky dostala až někdy ve 12tt…po odběrech a testech a teprve na screeningu ve 12 tt se určuje přesné stáří plodu a termín porodu, takže kliiid
Všem Vám mooc děkuju..jen mě zarazilo, že ještě než mě prohlížel, tak říkal, že po vyšetření sepíšeme průkazku a pak ani zmínka a že mám přijít zítra na odběry… ![]()
monuline píše:DaiquiriQ píše:Všem Vám mooc děkuju..jen mě zarazilo, že ještě než mě prohlížel, tak říkal, že po vyšetření sepíšeme průkazku a pak ani zmínka a že mám přijít zítra na odběry…
Monuline : neboj se, dokud ti doktor jasně neřekne, že se něco děje, tak se nic neděje a já průkazku taky dostala až někdy ve 12tt…po odběrech a testech a teprve na screeningu ve 12 tt se určuje přesné stáří plodu a termín porodu, takže kliiid
Možná to bylo tím, že si neuvědomil, že jsi teprve z kraje těhu a že nemáš ještě testy. Ten můj doktor mi taky pořád nic nevysvětlu, jak si v čekárně připravuji vše na co se ho optám
Buď v klidu. Vše bude v pořádku a mimi poroste jako z vody. ![]()
Smigii : Ja citila prvni bublani az v tom 20tt a pak uz je to jen vic a vic,tet momentalne mimi u me radi v brisku takovym spusobem ze me nekdy boli az zebro
ale je to hezky,hlavne kdyz vidis ak se ti brisko hejbe
ja kdyz to videla u sebe poprve,tak sem z toho byla hrozne vypleskana
a tet ve 35 tt je z toho vyplesklej zase muj pritel,mrne kope ze se otrasa postel
ne delam si srandu ale umi to pekne,minule jestli to byla notźicka,ale asi jo tak si ji zasekla o moje brisko a mela sem tam bouli a Marek ji simral a ono tu nozicku posunovalo,tos te holky meli videt jak Markovi svitili ocicka radosti,jinak kazdej vecer pravidelne u televize posloucha
a musim rict ze kdyz Marbulin na bricho mluvi tak hodne raguje
je to sranda nekdy to pozorovat ![]()
Monuline: ja dostala prukazku az ve 12tt a taky sem si nejdriv musela oblitat par testu..
Neboj to bude dobry ![]()
Já dostala průkazku v 10 týdnu.. ale do ted tam nemám nic napsáno.. ![]()
Marbuli píše:
Smigii : Ja citila prvni bublani az v tom 20tt a pak uz je to jen vic a vic,tet momentalne mimi u me radi v brisku takovym spusobem ze me nekdy boli az zebroale je to hezky,hlavne kdyz vidis ak se ti brisko hejbe
ja kdyz to videla u sebe poprve,tak sem z toho byla hrozne vypleskana
a tet ve 35 tt je z toho vyplesklej zase muj pritel,mrne kope ze se otrasa postel
ne delam si srandu ale umi to pekne,minule jestli to byla notźicka,ale asi jo tak si ji zasekla o moje brisko a mela sem tam bouli a Marek ji simral a ono tu nozicku posunovalo,tos te holky meli videt jak Markovi svitili ocicka radosti,jinak kazdej vecer pravidelne u televize posloucha
a musim rict ze kdyz Marbulin na bricho mluvi tak hodne raguje
je to sranda nekdy to pozorovat
Monuline: ja dostala prukazku az ve 12tt a taky sem si nejdriv musela oblitat par testu..
Neboj to bude dobry
Jůů tak na to se těším moc. Sice si ještě chvilku počkám, ale dočkám se. Můj přítel ze začátku taky nejevil nějaký extra zájem, lae čím více mi bříško roste, tím více se zajímá
Hlavně mi pořád mluví na břicho, aby si jako ten prcek nemyslel, že se z něj vyklube holka. Taky mě do řicha šťouchá a říká, že hrají na schovávanou
No prostě je to tak krásné
Žádný krísnější pocit zatím neznám - než když se ti v bříšku tvoří nový život
![]()
no me pak sestra do prukazky napsala zpetne od 11tt, uz tam mam dva zaznamy 11tt a 15tt
vaha, tlak, a zaznam od dr + vysetreni moci kterou si musim vysetrit sama aby s tim sestra nemusela manipulovat.
muzik se ted take vic zajima .. brisko i pohladi, da na nej ucho a posloucha, slysi tedy jen zaludek a rika nooo to je zajimavy jen povidej
u tv mi i da ruku na brisko ![]()
Smigii : No asi takhle s markem sme si nenechali rict co to bude,mame to jako prekvapko a ja zvlast ptz mam termin kousek od narozenin
No ale na bricho mluvi Kačenko
prvni dva mesice chtel kluka,ale tet je to proste holka a k Vanocum sem dostala mikinu s cervenejma prouzkama
to bude koukat jestli se nahodou pak nevyklube kloucek
ale tak co hlavne jde o to aby to malicke bylo zdrave
Tet momentalne sem v poloze lezmo na boku a myslim ze mi asi upadnou zebra,malicky sebou haze cim dal tm vic a to se rika ze pre porodem to tak moc neni
Urco se mas na co tesist
A nebo je to sranda ve vane,to se hejba i voda a vypada to ze mas v sobe žabku ![]()