Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
no jo,ale já už končím 25týden a na gyndu jdu až 24.2 a pak jdu na genetiku,ale až 8.3 a to budu už 30týden..takže by mě zajímalo,jestli mi moje doktorka hodlá dělat test na cukrovku…
a to dělá gyndařka a nebo na genetice?
to tě pošle gyndařka dá ti papír a číslo ty se objednáš řekneš jim týden těhu oni si tě pozvou na určitý den přijdeš tam NA LAČNO vemou ti krev a pak ti řeknou co a jak budou tě volat hlavně nic nejíst nic nepít a vzít s sebou půl litru hořkýho čaje nejlépe černýho nebo těhotenskýho a časopis je to opravdu na dlouho ![]()
to tě pošle gyndařka dá ti papír a číslo ty se objednáš řekneš jim týden těhu oni si tě pozvou na určitý den přijdeš tam NA LAČNO vemou ti krev a pak ti řeknou co a jak budou tě volat hlavně nic nejíst nic nepít a vzít s sebou půl litru hořkýho čaje nejlépe černýho nebo těhotenskýho a časopis je to opravdu na dlouho ![]()
Holky schodou okolností jsem se tam teď objednávala - je to cca 5minut ![]()
Tak to vyšetření se dělá mezi 24 - 27tt
Musí to být na lačko - maximálně čaj ( neslazený ) a nebo voda. Budu tam od 7h až do 11h ráno. To bude teda super, bez jídla. Asi umřu hlady ![]()
ale já jak jdu na kontrolu ke gynekoložce 24.2 tak to budu už 27+6týden a když teda se to dělá do 27týdne tak mě to asi už neudělaj
a nemůžu být od rána 3-4hodiny bez jídla…pak je mi zle a celý den a pocit na zvracení..to přeci nejde,abych byla takhle dlouho a může být alespoň perlivá voda? ![]()
smigii neboj taky jsem si řikala že jim tam hodim
ale dá se to vydržet já tam byla 3 hodiny a dalo se to vem si s sebou něco až půjdeš od tama aby sis aspoň kousla a pak se najez ale čaj přesně neslazenej a to oni ti ho stejně vemou a nespotřebujou ho celej jen si odlijou na tu glukozu a dá se to vypít nečuchat nechutnat naklopit a ex…mě to přišlo jak přeslazenej čaj
Lusisek ne nic dá se to vydržet tim že ti daj ten humus kterej není tak strašněj
ale ja na ten test asi nepujdu…protoze by me uz davno objednala…protoze na ten den co k ni mam jit tak uz budu 28tt..ale snad.uvidíme no ![]()
tam sama objednáš ona ti jenom řekne že už a dá ti papár kterej vemeš pak sebou na tu cukrovku a uvidiš třeba ještě ten 28 týden se dělá fakt nevim
tam sama objednáš ona ti jenom řekne že už a dá ti papár kterej vemeš pak sebou na tu cukrovku a uvidiš třeba ještě ten 28 týden se dělá fakt nevim
Lusisek píše:
ale já jak jdu na kontrolu ke gynekoložce 24.2 tak to budu už 27+6týden a když teda se to dělá do 27týdne tak mě to asi už neudělaj![]()
![]()
a nemůžu být od rána 3-4hodiny bez jídla…pak je mi zle a celý den a pocit na zvracení..to přeci nejde,abych byla takhle dlouho a může být alespoň perlivá voda?
Tak pokud budeš 27+6 tak to je konec 28týdne a půjdeš úderem 28+1 do 29 týdne. Nevím třeba to dělají všude jinak, ale na této poliklinice mi řekli, že se to dělá takto ![]()
Jinak tedy já se taky bojím toho jak mi bude. Ráno mám vždy děsný hlad
Vezmu si sebou nějaké papů a jen jak mi to dovolí tak se nacpu. Ale překonám to tedy - snad jo
Jo to zvládneš najíst se můžeš jak ti řeknou nashledanou a jinak se tam chodí na povel čurat asi 3krát berou krec taky myslim 2 nebo 3 krát já jsem na to se snídaní stejně ale dalo se to
Nechapu proc se to dela na lacno a to jakekoliv testy na cukrovku, nejen tehotenske!! Jestli tu mrsku mas tak se to da zjistit i s plnym pupkem