Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já na břiše nespím ani normálně takže ne.
Já spím skvěle,ale budím se tak třikrát na čůrání. ![]()
@dandysek píše:
ahojky, já jsem dneska ve 12tt, bříško se mi zdá, že mám maximálně podbřišek trošku nafouknutej, jinak nic, i když všechny džíny mě tlačí
Jinak závidím všem, co můžou v klidu spát, mě to nejde, ani přes den, ani v noci, přitom unavená jsem..když jsme u toho, chtěla jsem se zeptat..spíte na břiše? nebo už ne?
Ahoj já na něm zatím ještě spím, moje usínací poloha, ae budu si muset nějak zvykat na jinou, což jen tak lehce nepujde ![]()
Spaní na břiše je pro mne nejpohodlnější. Teď se snažím usínat na boku,ale pak se překuluju a stejně skončím na břiše a spím celou noc - teda pokud mě nebudí mladší syn. Ale vím že brzy mi to bříško nedovolí a už se tak dobře nevyspím, ale bude to tréning až bude mezi námi další křikloun. A zatím můj močák vydrží až do rána ![]()
Liduš závidím močák.Já mám holčiku 8 měsíců a ta je od malinka (asi od dvou týdnů zlatičko.)Spinká celou noc.Jako úplné mimi jsem jí aspon o půlnoci budila na kojení.Zato dvou a půl letý syn prořval celé noci a doted několikrát za noc přijde.
Nejstaší spinká dobře.
Ahoj holky. Můžu se přidat? Je mi 22 čekáme první miminko a dnes bych měla být 12+0 screening mě čeká 21.5 a hrozně se těším, doufám, že mi řeknou pohlaví.
Jinak ze začátku jsem byla taky hrozně unavená, přišla jsem z práce, lehla na gauč a hned jsem usla
Teď už únavu nijak nepociťuji. Akorát mě dneska začala hrozně bolet pravá noha a když píšu hrozně fakt myslím hrozně moc. Nemůžu skoro ani stát, nevím jak to zítra vydržím v práci, když si nemůžu celých 8hodin sednout. Vidím, že jsme skoro všechny začátek 12tt, kdy vám doktorka určila první termín? Mě 19.11.2012 A už jste těhotenství oznámili doma? Já už to nevydržela a tento týden to všem rodinným příslušníkům řekla
![]()
Četla jsem že v prvním trimestru těhulka přibere max 2kg, to už jsem tedy splnila a bříško se mi začíná pěkně kulatit. Není ještě brzo? Kalhoty mě taky tlačí, musím nosit buď úplně nízké, bez knoflíků nebo těhotenské
za ty se mi přítel směje, že prý tam ještě nemám co dát, ale co mám dělat, když v obyčejných nemůžu sedět? Tlačí mě. Jinak přeji, ať máte všechny klidné těhotenství.....
já mám termín dle PM 9.11.2012 a dle UZ 24.11.2011
otěhotněla jsem totiž 3 dny před očekávanou menstruací, proto takové rozdíly..kalhoty při sezení mě taky tlačí, hlavně, když sedím v autě, musím si je rozepínat.
a pak je třeba když vystupuju na parkovišti před kauflandem zase zapínat, připadám si jako blbec
..ještě, že už je jakž takž teplo a dají se nosit sukně a šaty. 21.5. jdu na vyšetření NT+ a 31.5. do poradny, jsem zvědavá, jestli mi řekne pohlaví prcka. Myslíte, že už by to mělo být vidět?
a co by jste si přály - děvčátko nebo chlapečka? ![]()
Dobré ráno holky, Kralicinko to máš teda úžasně hodnou holčičku. To mě kluci oba dost trestali, mladší byl každé dvě hodiny u prsa i v noci. Tak zůstal u mne v posteli a je v ní doteď.
Katuško, gratuluju. Mé nejbližší okolí (jako mamka,taťka,ségra) to věděli skoro hned. A starší syn má místo uší radary,tak slyšel nějakou naši diskusi s manželem a věděl to take. A moc se těší, chtěl by konečně sestřičku. Tu mám vysněnou, ale nechci si to moc malovat,abych nebyla z pindíka zklamaná. Hlavně ať je miminko v pořádku.Zítra jdu na screening,tak snad bude vše v pořádku. Pohlaví chci samozřejmě vědět, ale takhle brzy to stejně není na sto procent. Zdravím i Dandyska,taky už nezapnu žádné kalhoty. U prvního jsem přibrala asi 15 kg, u druhého jen 7 (a v porodnici nechala 10) a te´mám nahoře skoro 4 kg. Tak doufám že ze mne nebude vorvaň ![]()
taky tě zdravím, Luduš
já s prvním synem nabrala jen 6 kg a v porodnici nechala 12, vypadala jsem jak anorektička, teď jsem nabrala zatím 3kg a doufám, že v porodnici nechám minimum,..jinak taky si přejeme holčičku, a jak moc!
a jaká máš jména? jestli se smím ptát ![]()
Holky Sofi je zlatá.Kluci taky byli náročný.ON je pohodářka i během dne.Kdyby bylo další mimi jen z půlky tak hodné tak budu štastná.
My zatím máme Terezku a Daniela.Mě se ještě líbí jméno Nela.
My ted máme doma veselo.Nejstarší chytil ve školce před 14 dny neštovice a včera to dostal mladší a dneska i malá. ![]()
Kralicinko, to jste to teda chytli dobře,..ale zase lepší, než v létě, v těch největších vedrech ![]()
Jména máš krásná, terezku i Daniela jsem zvažovala taky, nakonec mám prvního skoro šestiletého Davida a teď to bude buď Dominik nebo Natálie. nela se líbí i mě, ale manžel chce za každou cenu Natálii. Snad se zadaří, ale s mým štěstím to bude zase kluk.
U nás bude se jmény asi boj. První syn je Matěj (holčička měla být Nela), druhý syn je Ondra (holčička měla být Terezka). Manžel by chtěl konečně po sobě Jarouška
, ale ubránila jsem se u dvou,tak to snad zvládnu i teď - mě se líbí Vojta nebo Štěpán. A u holčičky se mi teď líbí Elen, ale asi mi neprojde. Já bych snad vymyslela jména ještě na šest kluků, ale u holčiček mám problém vybrat. Ta Nelinka je nádherná, ale když jsem měla dva kluky a další mimčo jsme neplánovali, tak jsme tak pojmenovali naší jezevčici. Tak jedině ta Elenka
Manža stejně říká,že umí jen ty kluky,tak uvidíme.
Danýsku- já navrhovala bud Natálii nebo Nelu.Pak to vypadalo na Nelu a manžel mě ukecal k Terezce.Stejně se to u nás ještě změní po uz ve 20tt.Liduš- Elena se mi taky líbí.Štěpán taky,ale neprošel by.
No jsem zvědavá.Čekám na čvrtek co bude.Jelikož máme pořád nějaké nemoci tak se modlím aby mimi bylo v pořádku.Ted ty neštovice.Už jsem je měla ale stejně..
Matěj je super,ale máme Martina a tak by se to asi dost pletlo.U nás právě bychom vybrali hodně jmen pro holku ,ale pro kluka nevíme.
Ahoj taky mám trochu vyboulené bříško…je to i tím že je to druhé těhu po 2 letech…svaly jsem dostatečně nezpevnila,takže je to mnohem znatelnější než v prvním…jsem dnes 12tt na pro výsledek krve jdu v pátek a na UZ 17.5… taky se strachuju,aby vše bylo vpořádku
hlavně se trochu stresuju že mě přestala bolet prsa a ustoupily nevolnosti…začaly mne bolet teprvě před 3 týdny,bolely týden a ted už asi 5 dní jsou zase klidná tak trochu zmatkuji zda je to vpořádku… ale četla jsem že na konci 1 trimestru příznaky ustupují…ale zase jak u koho no doufám,že je vše vpořádku
přeju všem příjemné a bezstarostné těhulkování ![]()