Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Liduš jako bys psala u nás.Starší mívá dráždivý kašel - hrozný.celou noc se dusí.Mají ho vždycky s manželem.Oba totiž v roce 2008 prodělali černý kašel.Tak nám doporučili alergoligii a tam nám řekli že máme možná astma.Má ecobec na dýchání a pak něco na alergii.
Malej Marta na laringitidy trpí už rok.Od doby co starší nastoupil do školky.Máme jich tak 20 za rok.Doktorka nám doporučila homeo hepar sulfur a studený vzduch a od té doby jsme rektodent nepotřebovali.
Malá ta měla první larungitidu v 6 měsícíh.I když už s nimi mám velkou zkušenost jeli jsme radčí na pohotovost.U tak malého mimnka je to bbý.
Stačí nám rýma nebo že trochu zafouká a už štěkáme.
No a ze školky je rýma u nás pořád. ![]()
jako když si to tak vezmu neštovice co měl Honzík byli lepší než tyhle kašle.Ale jak byl osalbený tak ten dráždivý kašel měli s mužem taky. ![]()
Jojo, taky vždycky štěkáme a kejháme nebo co to je za zvuk
. My dáváme prednison a protazin a honem na balkon dýchat chladný vzduch
Ondášek ji měl taky jako půlroční miminko a i když jsem to měla s Matýskem zmáknutý,tak jsme také radši jeli na pohotovost, protože jsem nevěděla,kolik můžu tomu miminku dát léků. Zítra jedu na ten screening, tak už mám trochu nervy,aby vše dopadlo dobře. Těhotenství neprožívám rozhodně tak intenzivně, beru už to sportovně. Jím na co mám chuť.Dám si i to kafe. Ale přeci už nejsem nejmadší (32):P ,tak se bojím těch testů. Tak na mne zítra holky myslete,díky. ![]()
Liduš 32 ke okkk.Držím palečky.Zavídím že to budeš mít za sebou.Já jdu den po tobě.
Na to že jsem těhotná být nechtěla tak tohle těhu prožívám dost.Je to podle mě instinkt chránit svoje dítě.Člověku to nemůže být jedno. ![]()
teda holky, závidím vám, já bych šla taky zase na kontrolu, ale bohužel, musím si počkat až na konec měsíce. Tak mmi dejte vědět, jak jste dopadly ![]()
Dneska mě nějak víc pobolívá v podbřišku, občas mám dokonce pocit, jako by se prcek otočil napříč..ale to je blbost, cítit pohyby tak brzo, už mi z toho hrabe, asi se moc zkoumám ![]()
Teď nevím, která z vás psala, že by měla víc jmen pro holčičku..poraď mi
Já bych naopak měla spoustu jmen pro kluka ![]()
A co se kašlů a nemocí týče-od té doby, co malej nastoupil do školky, jsme měsíc co měsíc doma. Krom léta. Podzim a zima jsou u nás kritický, kašel, rýma, občas se přidá teplota.. neštovice malej ještě neměl, dokonce ani manžel. To jste mě dost vyděsily, doufám, že synátor nic takovýho nedonese, jen co doma přibude prcek..
ZÍTRA BUDU DRŽET PĚSTI, ABY KONTROLA DOPADLA PODLE PŘEDSTAV!! ![]()
Danýsku.Mě se líbí ta Nela,Natálka, Eliška, Lucinka, Martéta, Sára(o té taky přemýšlím protože manželovi by se líbilo pro holky jméno s S jako jsem já.
Jinak máme Sofii a moc se to k ní hodí.Je fakt taková moudrá.Hlavně hodná.Dřív jsme měli u Kluků Aničku a Verunku.Já miluju jméno Izabella ,ale nikdo se moc netváří tak asi nebudu mít odvahu ho prosazovat.
U kluků fakt nevím.Máme Honzu a Martínka.Ondra je manželův bratr, Tomáš a Lukáš můj.Filip se nehodí k našemu příjmení.(POkorný)Mates , Matej by se pletl.Třeba líbí se mi i Štěpán, Adam,ale ty mi neprošli.
Ještě jsme měli Jirku,ale velká rodina …jméno by dělalo potíže.(je to na delší vysvětlování)
No apak jsou jména která se nám líbí ale nedáme protože by se nehodili jelikož je už někdo má.Třeba jako Jakub(krásné jméno)Ale říkalo by se mu Kubík - stejně jako říkáme manželovi nejlepšímu kamarádovi mezi sebou.(je to jeho příjmení…Takže u kluka zatím máme Daniela a uvidíme.
Danýsku můžeš poradit kluky ty mě.Jsou další pěkné,ale třebas je má už blízká kámoška tak nechci kopírovat. ![]()
Určitě dám vědět.
Zdravim ja jsem 13 tt a tady vam posilam svuj trik na male brisko pro kalhoty ![]()
Tajemstvi je v obycejne gumicce ![]()
Pres to hodim delsi tricko a je to ![]()
Kralicinko, tak Nela, Natálie, Terezka,..moc hezký
Akorát si nejsem jistá, jestli jsem neměla radši mlčet a žádný rady radši nechtít, protože jsi mi krásně zamotala hlavu, začínám být vedle z té Sofie a Isabely
teď teda fakt nevím a to jsem si myslela, jaký mám jasno ![]()
Jinak klučičí jména se mi líbí David, Daniel, Dominik, Tadeáš, Tomáš, Richard, Sebastan, Samuel a líbí se mi cizí jméno Christopher - u nás Kryštof a třeba Lukáš. Tak.. snad jsem ti to vrátila a nejsem teď sama, kdo má zamotanou hlavu
Jinak já jsem Mašková, takže taková Sofie Mašková..nevim nevim, ale co myslíš ty? Isabela Mašková..já nevíííííííííím!!
![]()
právě jsem zjistila, že Natálie je 6.listopadu. Tak to teda nevim nevim, chudák dítě by mělo narozeniny i svátek v jednom měsíci a za měsíc budou Vánoce.. ![]()
Danýsku já jsem Z Hradce Králové.Děkuju za tipy.Ještě určitě budeme přemýšlet.Co se Sofie týká tak mě se líbí moc a k příjmení by vám šlo.Izabella- kdyb šlo o mě tak neváhám.Ale pro hodně lidí je to jméno neobvyklé a nejsou z něj tak nadšení jako já. ![]()
No a se Jménama- děti se mi narodili každý jinak a vždycky to vyšlo že se mi líbilo jméno které slaví svátek blízko jejich narozenin.
Ale u nás- já kupuju pořád dárečky malé i velké takže to neberu tak tragicky.:-)
Termínek zatím nevím jelikož nevím datum ms,ale vím kdy se nám stala nehoda vedoucí k mimi a to bylo 26.2.Takže počítám s datem okolo půlky listopadu.
A půjdu císařem takže to bude o pár dní dřív.Našla jsem si že mimi bude štír - tohle znamení v rodině nemáme tak jsem zvědavá na temperament.
A co vy už datum víte?
na dnešek držím palečky.No a včera v noci měla Sofi skoro 40 takže jsme léčili. ![]()
zlatulka79 - buď v pohodě a ráda, že je ti dobře, co by jiné zato dali ![]()
Já bych si hrozně přála holčičku, přítel je ze 2kluků jeho bratr má dva malé syny, tak by se holčička hodila, tchýně by byla taky určitě ráda, ale přítel básní o klukovi
tak uvidíme, hlavně ať máme zdravé miminko a nejsou žádné komplikace.
Kralicinko, já mám termíny dva
podle PM mám termín porodu 9.11.2012 a podle ultrazvuku 24.11.2012
Já totiž otěhotněla dva dny před následující menstruací, nějak to nechápu, ale stalo se a tak doktorka bere v úvahu spíš ten druhý termín. No..doufám, že se nic nepokazí a doktorka třeba neodejde nebo něco takovýho, protože bych nerada, aby si to nějaký jiný doktor nenechal vysvětlit a nechtěl mi porod vyvolávat. To by mě asi kleplo ![]()
Jinak já jsem od Žďáru nad Sázavou, no..dálka..
škoda.
Když jsme u těch jmen, ještě jsme včera objevili Vanessu, tak te´d váháme s manželem mezi Natálií a Vanessou a mezi Dominikem a Samuelem, ale manžel je výhradně pro Dominika. U holek mu je jedno, jestli Natálka nebo Vaneska. Tak nevím, co bych dala za to, kdybych to věděla, tohle mě ubíjí ![]()
Kralicinko, také jsme byli ve styku s neštovicema,ale Ondra je nedostal. Matěj je prodělal jako malý. Ono když jsme je už měly - jako my mamky,tak by nebezpečí snad hrozit nemělo. Podle mě by bylo horší kdyby to děti dostaly a doma bylo čerstvé miminko. Neboj vše bude dobré. Naši kluci se zase furt plácají v rýmách a kašli.Laryngitýdu máme každou chvíli, Matěj už má podezření na začínající astma. Ach ty dětské nemoci. To radši ať je tu rachot k zešílení, ale jsou fit, viď?