Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
wow no tak ja mam kocarek z predchoziho tehtenstvi… to ale nedopadlo… podle me ale jsou to jen povery vubec na to kasli nenech se tim znervoznit!!!! dulezity je ze z neho mas radost!!!! stejne co ma e stat to se stane. S kocarkem nebo bez nej
Děkuju moc za podporu
taky si to říkám, kdyby něco, tak ve sklepě se mu nic nestane
radost mám, asi si půjčím něčí mimi, abych ho ozkoušela
radost mám, vybírali jsme mezi jané a casualplay - ten nakonec vyhrál, jsme oba dlouháni a tenhle vyhovoval ![]()
Dani já si koupila první věci asi dva roky než jsem otěhotněla nebo otěhotnět plánovala.Moc se emi líbili.Byli v akci tak jsem do toho šla.
Kočár jsem kupovala později- nebot jsme ho měli od koupě doma a v té době jsme měli 1+1 takže nebylo kam spěchat.Postýlku jsem měla složenou ani nevím jako dlouho předem.(před porodem)
Děti jsou zdravé.Nikdy žádný problém.Takže na pověry kašly.Jen lidem ničí život.
Ted už mám kupu věcí.Snad všechno.Kočár tedy poslouží starej.Kolíbka po Sofince čeká v komoře.Nikam to dávat nebudu.Těhotensví to neovlivní.To leda ty nemoci a smůla která může přijít kdykoliv.ted už tak nějak doufám že by to mohlo být ok.Počkám na akci a zkoupím plínky do zásoby.Malé velikoti už nám došli.Jinak máme velký byt s velkou komorou,ale celé jsme to u prvního zaplnili plínkama.Měli hodnotu asi 30 000.Koupili jsme kvalitní za polovinu takže taky nešlo odolat.Asi sjem si věřili.A krásně nám to vyšlo.
Ahoj holky, tak já už skoro nic po klukách nemám. Tím,že už jsme to miminko neplánovali, tak jsem podarovala kamarádky a něco prodala. Tak mě čeká shánění nanovo, jen počkám do jaké barvičky vybírat. Jen kočárek mám po Ondrovi, ale holčičce bych asi koupila jiný . A mám skvělou ségru a ta má po svých klukách schované skoro všechno, tak si ty nejpěknější kousky hadříků půjčím. A jinak na pověry nevěřte. U prvního miminka jsem byla tak natěšená,že jsem začala nakupovat pomalu s // na testu
a kočárek jsem tenkrát měla asi od 5. měsíce a nic se nestalo.
Jinak dnes jsem přibrala asi tunu
- babička měla 80 tiny a já jen žrala (fakt).Když všechno bylo tak dobrý !!! Teď mi je těžko, už teď mi je špatně z toho že se budu v úterý vážit v poradně ![]()
Liduš.Já kynu jako mazanec.Ale jsem ráda že je to za mnou i tenhle náročný měsíc.Konečně nehorekujeme sláva. ![]()
Tak s kočárkem jste mě uklidnily, už se těším, až přijde
Taky mám spoustu poděděno od ségry i od bráchy, ale musím to všechno probrat. Oba mají všechny děti narozené v létě, takže budu muset dokupovat zimní mini oblečky. A máte nějakou zkušenost se šátkem na nošení nebo s nosítkama? Jsme zvyklí chodit hodně ven na túry, tak jestli ho užijeme? No a přibírání… na 180 cm jsem začínala se 62kg, dneska ráno jsem měla 66,4, ale do večera se zaleju vodou a mám tak 68
my dneska slavili Den matek, tak jsem se taky pěkně naprala… no a zítra mě čeká říct tu novinu naší paní řídící v práci, už teď z toho mám nervy, ta mi dá :/
Dani já ho mám.Záleží jak si na tom se zády.většinou se děti nosili rádi,ale až tak od 3 -4 měsíců.Navíc nevím jelsi bych si troufla do lesa bez ničeho.Brala jsem šátek a nesla dokud se mimi líbilo.Když je pak dítě těžší tak bolí záda.
Hlavně bych nešla do babyvaku - to je šílenost.
Kralicinko, mohu se mimo téma diskuze zeptat, jaký byl druhý císařský řez, a jaké zotavování? Také jsem po SC ale poporodními komplikacemi, tak se trochu bojím druhého císaře a i když jsem zatím na začátku těhotenství. Předem moc díky.
Holky, já mám nějakou nakupovací, furt bych něco nakupovala, jediný co si věcně odpírám je kočárek
to si říkám počkám ještě pár měsíců, abych neměla výčitky, kdyby se cokoliv stalo… Ale už to máme doma vyskládané v hromádkách a vždycky jsem ráda když přibude nějaký noví kousek
Jste taky takové??
@katasvagy no tak mě se třepe taky ruka a to jako že dost, ale pořád si řikam nekupuj nic… V předchozím těhu jsme koupili kočárek takový jaký jsme chtěli hrozně se nám líbil a já za dva dny potratila takže já ještě odolávám… Ale horko těžko
Potvůrko.Já měla první akutní.Bylo to nečekané.Nebyl čas se bát a v danou chvíli to bylo vysvobození.Překvapilo mě že jsem jako by svázaná (myslím břicho)Výkon jsem měla okolo 20 a ráno v 5 už jsem byla ve sprše.V 8 na 6 nedělí.Jizva se hojila okk.
Bolest na mém měřítku bych dala asi 4-5.(10je nejvíc)
Pak sjem si dala za rok přirozný porod.S kleštěma.Nevydařený malého oživovali.Ale vše v pořádku.No co se mě týká tak jsme po něm mnohem déle krvácela a cítila se o mnoho hůř než po císaři.
Nepíšu raději co dlejšek protože nástřih byl hrozný.
A ted druhý císař.Byl plánovaný.Den předem se jde do porodnice a kromě pár pokecání s doktory tak nějak čekáš.
Ráno klizma, odběr, cévka, bandáže, felxila…Tak nějak jsem se nebála až do rána.Ale šla jsem brzy takže to bylo ok.
Co se boelsti po výkonu týká tak mě vždy tedy zásobili analgetiky a to tak že jsme si ani nemusla říkat.
Překvapilo mě 24 hodinové ležení.
Ale už jsem věděla co čekat takže mě to bolelo mín.
Po císaři s evstávalo tedy až druhý den což mě vadilo,ale prospala jsem to:-)
Zavinování bylo ok.Možná nejlepší.Bolest ok.Jen se mě hůř pak vstávalo z postele doma.Dost to táhlo.Ale po 3 týdnech to bylo už skoro dobré.
Hojení bez potíží.
Takže celkově byl druhý císař lepší než první.Nejlepší porod.Jen to mimi člověku chybí. ![]()
@Brooucinda
JJ Přesně taknemít rozum, tak i vlastní boty vyměním za dupačky a nebo zimní kombinézku
Bročinko to je smutné.Tohle bych nikomu nepřála.Zrovna včera mě Honzík hodně zlobil tak jsme byli s manželem fakt vysátí.Ale i tak je to velké štětsí mít zdravé dítě.
Potratit člověk může,ale není to kletbou nebo ničím takovým.A může s eto stát kdykoliv.Já už bych chtěla mít porod za sebou.Jsem od dětí věčně marod tak se bojím aby bylo vše v pořádku a nijak se to neprojevilo.
Holky, dneska jsme koupili kočárek - teď mám špatný svědomí, jestli to není moc brzo… necháme si ho doručit až na konci května, ale stejně
jenže ta cena byla prostě neodolatelná
nooo, teď budu plašit, že jsem něco zakřikla :/