Bříško 12týden těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Brooucinda
14.5.12 20:51

@katasvagy tak to jsi napsala uplne presne!! Jeste jak mam ted takovy naladicky a vidim takovy krasny svetrik treba s nakym potiskem hned utiram slzu!!! Tohle je obdobi zase :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
5331
14.5.12 20:53

Není nad nakupování dětem.Zvláště miminkům.Nebo miluju nákup hraček.Jsme v tom trochu maniak.Moc mě to baví.Ale snažím se o tom hodně přemýšlet aby neměli kupu blbostí a přecpaný pokojík.Ale nevadí mě dát za dobrou hračku víc penízků

Nejvíce se těším na panenky pro Sofinku.Nějako pěknou jí koupím k roku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
danitschkak
14.5.12 20:58

Kralicinko, děkuju moc za odpověď k nosítku, půjdeme do něj, už jsme si i vybrali, ale necháme to až na později. Teď jsme ve fázi zařizování pokojíčku a asi mě trefí, nemůžu si vybrat :) dneska jsem neodolala a koupila neutrální džínečky a košili, ponožtičky, capáčky… muž jen protáčí oči nad účtem :) když u našich otevřu škříně, všude samý mimi věci, už se těším, až to proberu, vyperu a nažehlim :D ale teda začala jsem mít šíleně lítostivý nálady a přímo vlčí hlad

• Citovat
  • Upravit
5331
14.5.12 21:02

Dani těmi kalhotkami to teprve začíná. :twisted: U nás tedy padne na děti majlant.Nedávno jsme počítali a zkazilo mi to náladu. :twisted: Ale věřím že se dá vyjít i mnohem skroměji.Jen být důslednější.Mám se v čem polepšit.
Já mám věcí kupu.Spíš mi budou chybět klučičí pokud to bude kluk.tak možná nějaké to body s dlouhým koupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
14.5.12 21:30

Sofinka

Holky tady je naše Sofinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
14.5.12 21:32

Marta

Marta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
14.5.12 22:09

@kralicinka1 to jsou ale krasny deticky!!!!!

• Citovat
  • Upravit
Liduš+kluci
15.5.12 09:25

Dobré ráno, Kralicinko máš krásné děti a na té fotce s Tebou bude asi Honzík,viď? Nezapřou,že jsou to sourozenci. Tak já byla dnes na běžné kontrole, nesla jsem výsledky toho screeningu a pan doktor, že příště mám přijít na tripl testy, že toto je nastandart a on ten screening moc neuznává,že je to vyhazování peněz když stejně budou tripl testy. (stará škola), Ale za sebe jsem ráda že jsem na tom screeningu byla. Zase jsem dostala macminor, protože mě v tomhle těhotenství pořád dokola trápí výtoky. Asi jím moc sladkého. A mrnousek se mu zdál zase menší ,tak posunul termín z 15.11. na 20.11.zatím. Měla jsem dojem že tam opět vidím mezi nožkama pindíka - pan doktor se jen smál a prohlásil že je brzy, ale já tuším že nosím v bříšku dalšího lumpíka. Mě by to nevadilo,kdyby manžel nechtěl po sobě to jméno Jaroslav.U dvou jsem ho přemluvila, tak snad mě nebude trápit. Stačí jak mě trápil na začátku těhotenství, když už nechtěl o miminku ani slyšet - ale stalo se a já bych ho nedokázala dát pryč. Teď musíme do léta vyřešit bydlení, máme byt 2+kk a tam by se už další postýlka nevešla. :P Ale jsem ráda,že se k tomu rozhoupal i manžel, kluci už stejně potřebují trochu soukromí aby je miminko nebudilo. Tak hezký den holky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3831
15.5.12 12:00

ahoj, holky, chtěla jsem se zeptat, jak dopadly kontroly? :)
já jsem si v pátek koupila nafukovací balon na cvičení, musím říct, že mi to na záda docela zabírá :) a co novýho u vás? Koukám, nákupy v plném proudu, já pořád čekám, jestli mám kupovat modrou či růžovou :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.5.12 13:42

Králičinko moc díky za odpověď. Já poprvé začala rodit spontánně, po 10 ti hodinách jsem se přestala otevírat a malému se zhoršil monitor, takže následoval epidural a císař. Po 1 císaři mi bylo docela dobře, druhý den už jsem ležela na břiše :-) a bolesti jsem měla jen malé (nepočítám vstávání a lehání), jizva OK, vadilo mi že syna vidím jen ráno a večer, na víc prý nemají sestry čas.
Po měsíci od porodu jsem začala hrozně krvácet, jela do znova do porodnice (nemocnice) a tam mne čekala kyretáž s tím že doktor mi hned řekl že to asi bude zhoubný nádor, ale ať si počkám na histologii. P 3 týdnech histologie OK, nechali mi tam po císaři „jen kus placenty“. Ty nervy bych nikomu nepřála, druhého těhu jsem se trochu bála, hlavně kdyby byli komplikace, tak kvůli dítěti, vlastně pak dětem.
Nyní jsem v 11 týdnu, syn (3 roky) pořád mluví o miminku, a to už docela dlouho, a aniž bychom ho nějak naváděli. Pořád povídá, co miminku půjčí, když něco dostane (a je toho víc) tak schovává i pro miminko, povídá co ho všechno naučí (jezdit na kole, na motokáře, sveze ho na 4kolce apod. Je hrozně roztomilej, tak mne na druhé mimčo vlastně hodně zlákal právě on, i když jsme 2 děti určitě chtěli. Příští týden jdu na prvotrimestriální scr. na UTZ, tak doufám, že vše bude OK. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
danitschkak
15.5.12 19:11

Kralicinko, krásný dětičky! :) Věřím, že na děti padne spousta peněz, ale podle mě je to ta nejepší investice. Nedávno jsem si zkusila spočítat, kolik do mě naši nacpali, když jsem byla na gymplu a následně na vejšce… měla bych za ty peníze možná baráček :D Hlavně si teď musím všechno sepsat, abych nekupovala zbytečnosti, jak mě chytne mánie, jsem k neudržení :) Liduš, taky jsem na začátku hodně trpěla na výtok, ale hned jak to začne, zavádím tampon nasáknutý bílým jogurtem (ale musí být kvalitní „živý“, žádné vodové Danone), nechám uvnitř tak 15 min a bývá hned po problémech. Taky jdu ještě v pondělí na tripletesty, už mi to štve, všechna vyšetření absolvuju dvakrát, dvě cytologie, dvakrát krev… ách jo :) a dandysku, míč jsem taky koupila, ale zatím se po něm jen tak válím, nesměla jsem cvičit kvůli hematomu v děloze :/

• Citovat
  • Upravit
5331
15.5.12 19:31

Jé holky to jste milé když se vám líbí i takhle.Ten se mnou je Honzík.Už mu jsou 4 roky.Ale je si od narození hrozně podobný.Ostatní děti se uplně změnili,ale jemu zůstala podoba od mala pořád.
Toho jsme s neštovicema nefotili.
Souhlasím a proto penízky do dětí ráda vkládám.Mám z toho radost když jim kupuju.Mažel to taky umí rozjet. :D
Potvůrko věřím že si dětičky budou rozumět.Musím říct že my máme malé rozdlíly a je to šílené.
Hodně se handrkujou.Ale třeba Honzík se k malé chová úžasně.Může se pro ní rozdat.Chrání jí před druhým, hraje si s ní půjčí jí cokoliv.Pustí jí na své peřinky..
Když tam jde Marta (druhorozený tak je z toho řev jak kdyby se dělo nevím co.) :twisted:
Takže osobně považuju 3-4 roky za nejlepší rozestup.

Liduš věřím že jako rodina budete spokojení.Mě se líbí když je veselo.Osobně bych řekla že ideální jsou 2-3 děti.
Dneska jsem byla na gyndě a 29.6 jsem objednaná na velký uz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liduš+kluci
15.5.12 20:19

Ahoj Danit, děkuji za radu s jogurtem,už mi to po telefonu radila ségra a už je tam :P . Byla jsem se odpoledne poradit v lékárně a tam se paní zhrozila,že už mi po třetí napsal ten macminor - protože tam vyloženě píšou že se to nehodí v prvních třech měsících těhotenství. Doporučila mi lactobacily pro ženy, tam píší že upravují i tyto problémy a když to nepomůže tak mám tak za pět dní začít ten macminor.Ještě si zítra asi půjdu pro brusinky.
Kralicinko,děkuji za podporu,také věřím že manželská krize je zažehnaná. Jsme spolu 16 let - z toho 12 let manželé. A přiznám se poslední rok byla fakt ponorka. To nečekané otěhotnění to ještě přikrmilo, ale já se zlomit nenechala a po tom screeningu vyměkl i manžel a teď se začal snad i těšit. Prckovi koupil dudlíky jako omluvu - jeden růžový a jeden modrý. (kluci byli bez dudlíků) tak doufám že nás to zase stmelí všechny dohromady, protože kluci se na miminko těší. Starší Máťa se mě pořád ptá, jestli něco nepotřebuju a má o mne pořád starost :P Ondrášek by prý radši pejska nebo kočičku :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5331
15.5.12 20:57

LIduš občas nějaká ta krize po tolika letech je normální.Ale je vidět že tě muž má rád.On asi potřeboval čas na to to příjmout.Já v tomhle těhu také.Musím říct že to klidně beru až ted.Dost se toho bojím.Přeci jenom už vím co mě může čekat a měla jsem představu o klidnějších rokách a ted vím že následující3 roky ještě pohodička nebude.

A to jsem žena a miminko nosím talže pochopím chlapa který by do toho jít nechtěl.Já bych ale taky nemohla na potrat.Jedině kdyby bylo mimi těžce nemocné.To bych asi šla.Nechala bych si to potrvdit ve více nemocnicích abych měla jistotu.

Radčí na to nemyslím.Dneska jsem seděla u doktorky a zrovna jí volala nějaká paní co jí asi dcera potratila ve 2 trimestru.Že prej možná z infekce.Takže radči na bazén kašlu.To je hrůza takhle v pokročilém těhu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
15.5.12 21:00

Dani u nás se triply nedělají.Já jdu na gyndu až za 6 týdnů- rovnou s tím velkým uz.
Takže jsem ráda.Mám lítání s dětmi dost a dost.Jinak k pohlaví- prej to vypadá všechno stejně v tomhle týdnu.Něco tam vyčnívá.Jsem zvědavá na nás. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí