Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@nanoBETA
Moc dekuju za všechny informace!!
no popravdě se asi pomalu zacinam smirovat s tím,, ze žádný kočárek proste nesplňuje všechny moje požadavky a ze asi opravdu budeme muset pořídit do úplného terénu ještě kočárek zvlášť..bydlíme naštěstí v baracku, tak se to někam snad vejde.. jen když jsem se začala po kocarkach dívat, tak jsem se nestačila divit, kolik jich na trhu je, až postupně prichazim na to, ze bohužel nesplňují moje nároky.. no, tak jsem zvedava na nas budoucí vozový park ![]()
@Alishaaa Jasné, já to napsala popravdě, jak to vnímám. Také jsem si ze začátku myslela že to je marnost utrácet za kočárek/kočárky. Ale pravda je, že to člověk používá denně a v podstatě to hodně ovlivní ten den. Protože mordovat se se špatným kočárkem, to je k vzteku. Ale samozřejmě neexistuje ideální, právě proto, že se ty dobré vlastnosti navzájem vylučují.
Hodně skladný a lehký kočárek nemůže být tak pevný, stabilní a už vůbec ne odpružený. Stejně tak se neovládá tak dobře v terénu, protože nepomáhá setrvačnost (třeba takové Valco Snap - do toho bych prostě nelša, na golfky předražený, na sporťák podle mně o ničem). Kočárek s otočnými kolečky vepředu (nebo i jedním otočným) nikdy nebude do terénu takový, jako ten, co má 4 neotočná, nafukovací a stejně daleko od sebe přední i zadní! Ale mordovat se pak s těžkým kočárkem bez otočných koleček, to prostě není kdo ví co. Proto takový kočárek doporučuju fakt na terény, kde nejde o to často měnit směr,le prostě o to protlačit ho přes ten terén. Tedy ty kořeny, vysoká tráva, hluboký sníh atd…Výhoda více kočárků je i v tom, že když prší, je bláto, tak vezmeš prostě ten terénní, u kterého to nebudeš řešit. A pak budeš mít takový běžný na procházky v normálnějších terénech, se kterým se bude prostě dobře manipulovat a nějaký menší terén projede (Na to je ten Go big ideální). A potom lehounké golfky jenom na skládání do auta, do MHD atp.....a pokud jde o malé miminko, tak opravdu doporučuju prostorný houpací. Na bazarech jsou i za 1tis a když není k tomu sporťák, tk je jak nový. Protože hluboký se tolik neničí, když tam neskáče dítko, ale jenom leží ![]()
@Alishaaa : ahoj, Britax go big je super kočár, já na něj vůbec nemůžu nadávat, opravdu dobrý výběr. Jezdím po menším městě, kde není ani MHD, takže nemusím jej nikam dřít. Bydlíme v paneláku s výtahem, do kterého se mi vejde, takže pohoda. Třeba na terén možná není špatný Gesslein, ale jinak se s ním po asfaltce nadřeš, špatně se ovládá. Ale věřím, že extra terén zvládne lépe. S Britaxem si jdu jako frajerka, lehce se do něj opírám jednou rukou a přijde mi, že jede skoro sám ![]()
Co se týká více kočárků, nakonec mám ještě jedny golfky, ale to díky tomu, že stály 600Kč v Německu v Aldi
, Ale jsou totálně naprd jako kočár, já je využila, když jsem jela autem na koupaliště apod.. Nemusím řešit u nich případné odcizení, zamazání a nechám jej všude válet ![]()
@Alishaaa Co se týká ale hlubokého kočáru, myslím, že go big je v pohodě
, jde i houpat… odpružen je fakt pěkně ![]()
@nanoBETA @Aniga
Tak moc rada slyším ze i hluboký je v pohode
já se asi smiruji s tím, ze do terénu pak sportak pořídim ještě jeden, ale u těch hlubokých bych trochu houpací chtela, ale možná jsem hrozna, když mě se ty klasicky houpací retro kočárky nelibi
v krame jsem jich par videla a vizuálně je to děs běs, ale samozřejmě chci ať je to pro miminko pohodlne.. miminko by se mělo narodit v únoru, tak si říkám ze tu největší zimu se tam ze začátku snad pekne vejde i s fusakem a jak bude růst tak zároveň už bude na léto teplo a bude ta korba stačit a pak už prejdem na sportak ![]()
@Alishaaa Jasně, tak klidně můžeš mít kombinovaný Britax. On odpružený je a houpe hezky proti ostatním kočárkům, ale není to ten klasický retro houpací. Každopádně super rozhodnutí mít sporťák i vysloveně do terénu - sice se píše, že nejlepší jsou 3-kolky. Jenže o platí, pokud terén není nakloněný. Ale jakmile je šikmý, tak 3 kolka nemá prostě takovou stabilitu. Určitě bych šla do 4 kolového bez otočných koleček.
@Aniga Tak jsem to právě myslela, že se super ovládá, ale do terénu jsou i lepší. Proto jsem za víc kočárků, protože to nejde obsáhnout jedním
. Ale i švagrová je z Go Big nadšená, fakt bych ho označila za nejlepší kočárek. Ale prostě neslní lehkost a skladnost a nesplní požadavek na horší terény, proto jsem za to mít více kočárků, když chce člověk velké terény. Nebo tedy šátek/nosítko, ale já jsem spíše kočárková.
@Alishaaa Fusak se Ti do hluboké korby v pohodě vejde a v létě můžeš krásně jezdit v otevřené korbě bez horního „deklu“ , za mne si rozhodně pořiď tu lepší korbu go next (má po straně zip a sluneční clonu, kterou perfektně využiješ v zimě jako ochranu před větrem). Ale myslím, že ty korby nyní dávají automaticky k nové verzi 2018, ale nejsem si jistá ![]()
Kočárek Ti bude houpat, neboj se.. takže určitě splní co očekáváš.
CO se týká teréňáku, dej tomu volný průběh… zkus to s go bigem a když to nepůjde, pořídíš si na terén třeba nějaký z druhý ruky.
@nanoBETA : skladnost má docela fajn, jasný, že s tímto kočárek to nesložíš na placku, ale je fajn, že sporťák se nemusí odendavat a jde rovnou složit s ním.
Každopádně, když bych musela tahat kočár někam do patra apod.. rozhodně bych pořídila lehčí, ale na to jen hodit do auta mi to nějak nevadí.
Já jsem kočárek vybírala hrozně moc dlouho a určitě nelituji. Původně jsem chtěla koupit Hartan a jsem ráda, že jsem si na prodejně prohlídla i Britax.
Ahoj - já také doporučuju ten Britax. Je to hodně povedený kočárek - ségra má z druhé ruky Brio Go. A je super, i když vysloveně do terénu to rozhodně není. A také mi přijde, že je malá sportovní sedačka, jenže to je u všech. Ten Britax má jednu z největších a stejně to pro velké děti prostě není. Takže mi přijde, že se s velkými dětmi nepočítá, k tomu se rodí čím dál tím větší
… Ještě bych se podívala na Concord. Ale jak píše @nanoBETA - kočárek vysloveně do terénu je s předními neotočnými koly, takový ten klasický houpák. Dá se to třeba vyřešit koupí kočárku, který nabízí houpací podvozek a podvozek jako mají golfky, ale jde na to nasadit korba i sportovní sedačka libovolně na oba. Například to dělá Navington. Tedy dva podvozky, ale jenom jedna korba a jedna sportovní sedačka. Pak je to super do terénu i do města. My čekáme na osvojení do pěstounské péče, tak uvidíme, jak staré dítko nám přidělí. Ale kdyby bylo malé, že mu ještě třeba kočárek, asi bych to tak udělala, že bych koupila Navington sportovní sedačku (tak malé, že by bylo v hlubokém, to nepočítám, že dostaneme) na houpacím podvozku a k tomu golfový podvozek. Potřebujeme vysloveně do terénu, ale budeme jezdit samozřejmě i do města a různé zařizovačky, tak by se to hodilo. Uvidíme ještě - třeba bude dítko větší a nebudeme řešit kočárek vůbec ![]()
@fialkaann moc děkuju za zkusenost a za tip
na ten Navington se podívám. Než jsem otěhotněla, tak jsme prošli kurzem pro žadatele o osvojení a pestounskou péči, nakonec se tedy po letech stal zázrak a otěhotněla jsem, ale do budoucna pořad o PP uvažujeme.. tak držím palce at mate to správně ditko brzy doma ![]()
@Aniga @nanoBETA @fialkaann Ahoj holky, fajn recenze, mohly byste jí přidat se m?
Go big tam ještě chybí, stačí založit novou a ostatní se přidají ![]()
@Alishaaa Rádo se stalo =)… My to máme trochu opačně. O pěstounce jsem uvažovala po prvním porodu - byla jsem tehdy rozhodnutá, že už další porod nikdy, ale dítko jsme ještě chtěli. Nakonec jsem to, jak to už bývá, překonala a máme 2 vlastní děti. Ale ta myšlenka na pěstounství mi pořád vrtala hlavou. Řešili jsme to s manželem a on nebyl proti. No potom začal vysloveně i chtít, stejně jako já a bylo to. Máme tedy už 3 kluky - oficiálně 2 vlastní a jedno „pěstouňátko“, ale pro nás jsou všichni vlastní. Teď čekáme na další 1-2… 5 je náš strop. Ráda bych i sourozence s tím, že jedno by bylo maličké, ale tak uvidíme - každopádně to sem do diskuze nepatří. Takže zpět ke kočárkům =). Držím palce ať rozhodnete správně ![]()
@fialkaann musím tě pochválit za vyčerpávající recenzi, moc díky ![]()
ostatní se mohou přidat ![]()
Přesně @Káťa19 Ano - prosíme další recenze. Je to určitě super pro maminky, co řeší/budou řešit kočárek. My se furt nemůžeme rozhodnout…