Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Mam pocit, ze tam je k videni jen jako sportak, ale jiste to fakt nevim…
Holky obnovuji diskuzi, jak jste spokojené uzivatelky kocarku go big? Koupili jsme, jako druhy kocar. Po skvelem BJ city elite, v kterem nase mala plakala, protoze sedak nesel dat proti smeru jizdy, jsme vybrali tento. Avšak jsem z neho trosku na rozpacích. Za ty penize bych očekávala trosku vyssi kvalitu. Po hladkych povrsich jako je asfalt, beton v pohode, ale kdyz prejedu po meste po beznych chodnicich, dlazebnich kostkach, nebo pres obrubniky, je to hruza. Mam pocit, ze z male vytresu dusi, kocarek se cely trese. Nedovedu si predstavit na nem vozit hlubokou korbu s novorozeneckem. Navic i delka sportaku mi prijde dost mala. Mala ma jeden rok 13 kg a 82cm a je to tak tak. A to ma udajne patrit k vetsim sportakum. Striska je podivne uzka, hlavicku ma napasovanou uplne nahore pod latkou a skoro na me nevidi.. Jak jste spokojene? Vesmes na nej slysim chvalu, ale ja teda chvalit nemůžu ![]()
@Martina Kretková To vážně?
A všude ho prezentují jako vysloveně teréňák. Tak to nevím - už jsem byla téměř rozhodnutá, ale drncadlo za 18 tis koupit nechci ![]()
Terenak to urcite neni… Mame za sebou i lesni stezku, kterou prejel tak tak, predni kola, byt zaaretovana se trasla, ze jsem mela pocit, ze snad musi upadnout ![]()
Ja mam go big uz koupeny na nase prvni mimi na rijen…zatim jsem cetla jen super recenze, tak jsem verila, ze bude fakt dobry. Bohuzel osobni zkusenost zatim nemam…preci jen zkusebni jizda pet metru pred domem bez miminka nic nerekne ![]()
S mimcem jsem mEla tu cest vyzkouset gesslein s pevnymi koly a v terenu sice jel dobre, ale na mne je moc tezky.
Ja spice tedy pocitam s lehcim terenem nez je les, tak snad budu spokojena ![]()
My mame koupenou vyhodne trojkombimaci, ale pouzivame jen sportak. A to je pro me vazne zklamani. Chtela jsem neco skladnejsiho do auta, lehciho, at se clovek nenadre do kopcu, snadno ovladatelny, at zvladne lehci teren, a aby nam vydrzel aspon do 2a pul roku. No nevim. Snad si jeste zvykneme a mala tak rychle neporoste
Kazdopadne nedam dopustit na BJ. Kdyby ty jejich otocne sedaky nebyly jen kolibky a daly se dat do roviny, hned menim.
@Martina Kretková To mě tedy dost mrzí - já právě myslela, že to je vysloveně kočár do terénu (tedy do přijatelného terénu). Já mám zvlášť hluboký, takže n sporťák je ještě čas, ale už to chceme pořešit, aby to potom nebylo z nouze na rychlo. Ještě se tedy podívám na kočárky Patron a na Concord. Dívala jsem se na Gesslein, ale ty už jsou také více méně městské (říkali nám i v obchodě). Právě Britax go Next/Big nám byl doporučen. Ještě je tedy možnost Hartan - ale nevím jaký model, aby fakt šel do terénu, ale měl otočná přední kola.
Asi bych po zkusenostech sla do toho Hartanu s rucni brzdou. Ale pokud mimi bezproblemu vydrzi jet po smeru jizdy, top by pro me byl BJ elite, nebo summit. Jsou to trojkolky a jsou bezkonkurecni do terenu. Jizda s nimi je naprosto hladka, mimco se nenatrasa. Ty ctyri kola jsou vzdycky tezkopadnejsi. Nebo PP gt3, ten je nadherne prostorný, zas nevýhoda neskladnost.
Tezko rict, kazdy ma nejake to plus a minus.
Používám tento kočár pátý měsíc denně převážně v terénu-polní a lesní cesty, jsem moc spokojená, jen je třeba počítat s vyšší hmotností kočáru.
@SlaJa A pruží hezky v terénu? Já jsem totiž na něj zatím neslyšela nic negativního (kromě diskuze tady), ale nadruhou stranu tolik recenzí jsem také nenašla a nikdo ze známých ho nemá, takže ho můžu vyzkoušet max. v obchodě a to není ono… Já nechci tříkolku ani kočárek bez otočných koleček, ale zase nechci městské drncátko, tak je to trochu ptoblém
Je to myslím dobrý kompromis mezi klasickým kočárem na velkých neotočných kolech a městským kočárem. Na udržovaných polních a lesních cestách se mi s ním jezdí dobře. Skládání do auta je šupšup. Pneumatiky jsou bezúdržbové. Malé se v něm dobře spí, používám teď sporťák, je super vzdušný a zároveň jde dobře zastínit, když miminko usne. Jestli umíte alespoň trochu německy, vyhledejte si německé recenze. V těch, které jsem našla, byl převážně chválen. Jednou za tři měsíce je dobré promazat odpružení.
Ahoj všem, chtěla bych oživit diskuzi na toto téma, pořád váhám mezi Britax Go Big a nebo Hartanem Racer GTS 2017 - nemáte někdo další zkušenosti? Moc díky!